2011 februári babák (beszélgetés)
Ki lehet tenni az oldalt?
persze, nekem jöhet a link, pont ezen filóztam én is, hogy kell e valami tanfolyam, ahol megtanítanak lihegni, meg beosztani az energiám, meg páromat sem ártana felkészíteni, nehogy már a végén őt kelljen felmosni.
Én sós-kamillásat szoktam, biztos ami biztos.:-)
Már főzöm is a teát! Köszike!
De jó! Ott leszek félmeztelenül kiterítve és majd a végén 20 vadidegen nézi a micsodámat. Klassz lehet.:-D A medikusok csak nézegessenek más szülést, ne az enyémet.
INGYENES Szülésfelkészítő gyakorlatokat találtam, regizni kell...és le is töltheted a könyvet...érdekel valakit?
A kamilla mellé még sót is tettem a vízbe :).
A jogi értelmezés szerint a bába és a szülésznő ugyanaz. Nem papírforma szerint van különbség, hanem a szemléletben. A bába filozófiája, akár a család otthonában, akár kórházban dolgozik, az, hogy a szülés természetes folyamat. A bábával való kapcsolat valódi, személyes, mély kapcsolat. Az igazi bábaság: időt és törődést adni a családnak.
A bába szó a népnyelvben a szülésznő megfelelője. A bába régen nagy tudású, nagy tiszteletnek örvendő asszony volt, aki a nők mellett állt életük fordulópontjain. Amikor a szülés kórházba került, a bábák elvesztették önállóságukat, szülésznői szerepbe kerültek, ami gyakorlatilag a szülész orvos asszisztense. Az otthon szülésnél segítő szülésznőt azért hívjuk bábának, mert folytatni szeretnénk a régi hagyományt, amit az önállóan döntést hozó bábák teremtettek.
Szerintetek a náthára, orrdugulásra a kamillás, vagy a sós inhalálás a jobb?
stop-stopp! a dúla az nem ugyanaz, mint a bába.
lásd:
4. Keressünk dúlát!
A dúla olyan asszonytársi segítő, aki nem egészségügyi szakember, hanem tapasztalt anya és szüléskísérő. Ismeri a szülést segítő praktikákat, hatékonyan egészíti ki a férj gondoskodását, testi és lelki támaszt nyújt. Különleges előnye, hogy egyetlen pillanatra sem hagyja magára a vajúdót. Ezt a választott szülésznő munkarendje miatt nem mindig teheti meg. Érdemes tehát arról is előre tájékozódni, hogy a kiszemelt helyen vajon biztosítani tudják-e a szülő nőnek, hogy párján kívül dúla is jelen lehessen a szülésnél.
bábád is lesz ettől függetlenül... :) meg ki tudja nem csődítenek-e oda egy rakat nőgyógyás medikus-medikát...
Az orvosom folyamatos c-vitamin szedést javasol, csak a túl sok sem jó belőle, bár ezt ő nem így látja. :)
Akkor jó, reméljük így is van.
Köszi, nem akarom elkiabálni,de valószínűleg javulok.
Remélem, hogy megússzuk ezt a telet komolyabb betegségek nélkül. Pedig még csak most kezdődik a rossz idő, tartok tőle, hogy az immunrendszerünk most így legyengülve mire lesz elég.
De Lányok! Szerintem ezt nem szabályozhatják, mikor az egész "fű alatt" történik, ha belegondoltok csúsztatjuk a borítékokat, ezt mivel szabályozhatnák?!
Nekem egy barátnőm elküldte egy dúla tel.számát. Debreceni és nagyon dícsérik, bár nem vagyok biztos abban, hogy akarom e, hogy olyan sokan legyenek bent velem szűlésnél. Megnéztem egy videót a szülésről, hát elég rémisztő volt. Mondtam is, hogy örülök, hogy a másik végén én nem látom magam alulról és a páromnak is megtiltottam már jóelőre, hogy elmozduljon a fejemtől. Meg este felkészítettem, ha netán kikelnék magamból szülés közben a fájdalomtól és valami rondát mondanék, vagy ki akarnám zavarni, ne vegyen majd komolyan és ki ne menjen.:-)
Jó reggelt! Na jó az már régen volt. Gratulálok Csabikához! :)
Köszi szépen. Remélem jobban vagy?
Köszi szépen. Azt hittem jól el tudom kerülni az ilyen járványokat, de mivel fősulira járok, ott bármit összeszedhetek. Amíg nincs láz, addig nincs gond. Ez megnyugtató, hogy a kollégáid közül senki sem lázasodott.
Piros torokkal én eldöcögtem a háziorvoshoz, azt mondta, ha elkezdek köhögni vagy belázasodok, akkor menjek vissza....közben megoldódott :).
Köszi szépen, bár éjszaka még felkeltem 2-szer, mert mintha elefánt ült volna a mellkasomra úgy fájt, de ma már picit jobb. A sok tea, C vitamin, meg kamillás inhalálás hátha meghozza az eredményt és nem kell dokihoz mennem. Szerencsére pocaklakó valószínűleg ebből semmit nem érzékel, mert rugdos rendesen. :-)
ésésés Köszi a tippet a sósvizes öblögetésről, már el is felejtettem, pedig régen már bevált.
"3. Válasszunk bábát!
Nagyon fontos kérdés a bábaválasztás, mert az orvosnak – még ha fogadott orvos is – nem feladata, hogy a szülés teljes időtartama alatt velünk legyen. Pedig meghatározó, hogy a vajúdás és a szülés óráit kivel töltjük együtt. Ha már a várandósság idején sikerült megismerkedni és beszédbe elegyedni a bábával, könnyebben ráérez majd a szülésnél, hogy mikor mire van szükségünk, mire vágyunk."
ez a kismama.hu oldalról a bába 12 tippjei közül van... :-/ na vajon?
És milyen vizsgálatokat, uh-t végeztek?
További ajánlott fórumok: