2011 februári babák (beszélgetés)
Sziasztok!
most jöttem haza anyumtól.
lenyugtatott, és megmértük a vérnyomásom 128/91
utána mégegyszer az is 130/92lett.
úgyhogy lenyugodtam és majd a dokimra fogok csak hallgatni..
végülis 2napja voltam nála csak szólt volna ha talál valamit.
jövőhéten megyek vissza hozzá.
anyum tök kiakadt, hogy miért kell a védőnőknek a kismamákra hozni a frászt...legközelebb elkísér.
én összesen eddig 1kg-t híztam mióta elkezdtünk méreckedni.
nem koplalok, csokit is eszek csak most így alakult.mondta a védőnő hogy nem baj lesz az még több is.:)
megyek aludni mert kimerültem :S
Nyugodj meg:)...ebédelj, pihengess :)...fórumozz:)!!!
Én hétfőn az országos fordítóirodánál akadtam ki, mert elszúrták a fordítást, s vissza kellett menni- no, a lektor mikor észrevette, hogy kismama vagyok olyan kedves és előzékeny lett....de addig már kidühöngtem magam, pulzusom úgy fölment, hogy csak úgy lihegtem :D!
Olvastam a bejegyzéseid, tudom, te is diétáztál picit :).
Reggelire eszek csak rozsos zsömlét, amit itthon sütök, tízórai, uzsonna általában gyümölcs, illetve kefír. Ebéd sok zöldség valamivel:), vacsi is hasonló csak kisebb mennyiségben, napi legalább 2 l folyadék. Imádok jókat főzni, s nem tudtam egyszerűen leállni az elmúlt hetekben az evéssel, no erre kell most odafigyelnem, úgy látszik a héten sikerült is:)- kis adag ebéd, kis adag vacsi :)! A mérleg elindult lefele :)! 7 kg volt, most lement egy,és nem fogyózok, ez akkor később is jól jön, ha működni fog. :)
De mi van ha elkap a pizza-melegszendvics- tésztavariációk korszak :D?
Na hazajöttem a vizsgálatról. Egyrészt örülök, mert minden rendben, elvileg a lepény is jó helyen van és magzatvíz is közepes mennyiségűnek felel meg, persze én már nem hiszek annak amit a kórházban mondanak, majd jövő héten a magándokim megmondja. Viszont úgy felhúztak, hogy a végén már komolyan lekiabáltam az aszisztens és a dokinő fejét. Kértem, hogy nézze meg a magzatvíz mennyiségét is, mert legutóbb kevés volt. Kérdezte, kinél voltam. Mondom 4D-n. Kérdezte hol és kinél én meg naivan mondtam, hogy Debrecenben és hogy hol. Erre a doki meg, hogy miért mentem át Debrecenbe, miért nem itt Nyíregyen, meg hogy miért akarok oda visszamenni és a legvérlázítóbb, hogy vigyem be neki a 4D-n készült leletet.
Teljesen kiakatam. Közöltem velük, hogy 1 magánrendelőben voltam, amiért fizettem és szerintem jogom van kikérni másik szakvéleményt is,ha a gyerekem egészségéről van szó. A lelethez meg maximum a magánorvosomnak van köze, másnak nem hiszem. Amúgy olcsóbb és magasabb szinvonalú ellátást kaptam Debrecenben, mint amilyen Nyíregyen van, szóval még másoknak is ezt fogom ajánlani. Azt hittem elnyel keresztbe olyan dühös lett, erre köszöntem és rávágtam az ajtót.
Még most is kész ideg vagyok tőlük.
Én is nagyon figyelek a súlyomra, mert hajlamos vagyok a hízásra, és a vízvisszatartásra, és nem voltam soha nádszál alkat.
De azért szeritnem te tényleg kicsit túlzásba viszed:-D Mennyit híztál összesen eddig? Én még mindig 5 kilónál tartok, és nem igazán diétázom, csak inkább az anyagcserémre figyelek oda. Napi 9tször étkezek, kisebb adagokat, így nem kívánok nassolni valót, minden nao a tízóraim, és az uzsim, zöldség, vagy gyümölcs, és mindeg eszek egy kefírt. Ez segíti az anyagcserémet fenntartani, de emelett normálisen étkezem. JAAA és én nem tornázhatok.
Kata!
A zenéket megtennéd, hogy feltöltöd Nekem, ha lesz rá időd?!
Már csabika is mocorog várja az ebédidőt ő is:).
Szerencsére bármit és bármilyen mennyiségben ehetek:).
Kis ügyes :)...én most fogtam vissza magam, mert kb három hétig nagyon korlátlanul étkeztem :D.
Képzeljétek, picit csörömpöltem az edények elpakolása közben, hát nem beindult Lilla :D! Mondtam, ebédtől még messze vagyunk :D!
A várandósság kilenc hónapja alatti, természetes testsúlynövekedés átlagosan 10-12 kilogramm. Ebből a magzat a magzatvízzel együtt 4-5 kiló, a többit a méhlepény, a megnövekedett mellek, a folyadék-visszatartás, a zsírlerakódás, a vérmennyiség növekedése adja. Mindenkinek más az alkata (testmagasság, csípő-mell méret stb.), ezért a 7-15 kilós súlygyarapodás esetileg elfogadott, de a 20 kiló feletti hízás biztosan nem jó sem a babának, sem a mamának.
Már többször olvastam erről, nem szeretnék 20 kg-t hízni,...tudom, lassan unalmas leszek, ez a vesszőparipám :D. Az előbb találtam egy Anticellulitisz-diéta, ami elég egészségesnek látszik, és változatos is. Persze kismamáknak semmilyen fogyókúra nem ajánlott, viszont, ha a terhességi cukor fellép, akkor csak diétára fognak.
Igazán nincs mit, de azért ez nem, ilyen egyszerű! Beszéltem berátnőmmel egyből záporoztak a kérdései: mekkora a ház, amit be kell, hogy fűtsön, vegyestüzelésesre, vagy az üvegajtós kandalló hasonmásra gondolok..., aztán mondtam Neki, hogy mi a helyzet és azt kérte, hogy adjam meg Neked a számát, Te felhívod és megbeszéltek mindent!
Szóval privátban átküldöm a mobilja számád, hívhatod nyugodtan! :)))
Vivaldi babáknak
Chopin babáknak
Relaxációs zene kismamáknak és kisbabáknak
Tony O'Connor - Dreamtime
Ha érdekel valakit akkor feltöltöm, még van egy csomó babalemezem, valamelyik nap összesítem a választékot :), ha gondoljátok :).