2011 februári babák (beszélgetés)
Hali Mindenkinek.
Mi a doki által felírt fürdetőkrémet használjuk. Szerintem nagyon jó.
Bárki mindenki :D
Mi az első 4 hétben kizárólag azt a fürdetőkrémet használtuk, amit az orvos írt fel. A védőnő azt tanácsolta, hogy a krémet a baba testére kenjük fel közvetlen fürcsi előtt, és aztán a vízben mossuk le. Eleinte így csináltuk, de úgy csúszott tőle a lurkó, hogy attól féltük kiesik apa kezéből. Aztán inkább a vízbe raktuk. Mostanság pedig Gabit használunk, eddig nem volt baj vele
És te?
Na nálunk a fürdésig minden jó, de amikor kiemeljük a kádból, azonnal üvölt:) És egyfolytában a cicit kéri, egyszerűen nem lehet lefoglalni, azonnal enni akar.
Aztán általában bebódul, és elalszik, úgyhogy a foglalkozás ilyenkor elmarad.
Most 9 óra óta Levi is alszik, pedig ilyenkor 1,5-2 órát szokott.
Szerintem azért is alszik ilyen jól éjszaka, mert egy kicsit "lefárasztjuk". Du 5 óra körül kel vagy keltem, ha nem. Szopi, foglalkozás, majd séta. Utána fürcsi és szopi és foglalkozás. Ameddig be nem álmosodik, este 9-10-ig. Sétánál nem mindig alszik, van, hogy csak szundit, de hamar felkel és nézelődik és olyan is van, hogy sírdogál. Minden baba alszik akivel összefutunk séta közben, csak Levi nem. Ezt nem is értem.
Mi lesz Domival később, ha már most ekkora menőkéje van???:-D Aranyos lehet ahogy alva mászkál.
Most beszéltem a Babaklub vezetőjével és pénteken 9-re megyünk, hoz többféle mei tai-t hogy kipróbáljuk.
Addigra átvészeljük az oltást.
Jujj mindjárt menni kell.Brrrrrr. Utálom az oltásokat!!!
Hú de jó az a 9 óra! Egyszer talán majd mi is alszunk ennyit. Szép lassan haladunk, mert már csak egyszer kel fel az esti evés után, 1, fél 2 fele,utána már csak 5 körül. Az meg ugye a mi családunkban reggel:) De általában evés után még szundizik 7-ig.
Most megint kelt, teljes 2 órát aludt, egyből cici, telerakta a pelust, és ahogy beraktam az ágyba, már aludt is. Valami van a levegőben:D
Nálunk ezzel nincsen gond már az elejétől a kiságyban van, meg is szokta, berakom és 5 percen bell alszik. Előtte vagy nézelődik még vagy picit sirdogál, mert már annyira álmos.
Ma 9 órát aludt. Újabb rekord!
sziasztok!
Mi9már utaztunk kenguruval a buszon, mert apa elvitte a kocsinkat olyan jót szundizott benne hogy horkolt:-)
Látott minket a védőnénink is azt mondta hogy ha már jól tartja a fejét akkor használhatjuk, de ne állandóra ,nekünk egyébként merevfalú Chi*** van. apa imádja:
Voltunk ma méretkezni 12 hetesek leszünk csütörtökön 63 cm 5860 kg. vagyunk. a hosszúsága 90 percentis az átlag 50-es a súlya átlagos. Engedélyt kaptunk a gyümilevek bevezetésére , mivel nem tiszta anyatejes a baba-napi 2* tápszeres/mondjuk az almát már kóstolgattuk , úgyhogy én is bevásárolgattam ma
Igen, olvastam,hogy érdekel a kendő. Engem is érdekelne, de még nem szántam rá magam. Lehet, hogy megvárom te mit mondasz:)
Domi hason aludt el, most meg már annyit vándorolt álmában, hogy keresztben fekszik a kiságyban:D Még jó, hogy van a rácsvédő, másképp attól félnék, hogy beveri a fejét. Már egy ideje nyöszörög, de mindig visszaalszik. Szerintem lassan felkel, mert több mint 1,5 órát aludt.
Ma Huncsi is állandóan alszik, valami van a levegőben.
Nem tudom, remélem majd magától is hajlandó lesz, hiszen a nappali alvással is így voltunk, hogy nem erőltettük és egyik nap elvolt a kiságyban, hátha így lesz az éjszakával is. Meg ha majd megindul a fogzás úgysem alszunk, addig akarok egy jó mei tait beszerezni, most erre kattantam rá.
Ó nálunk szerencsére kevés a fiú, és sok a lány, mi is 4-en vagyunk lánytestvérek.
Kinder buenoból vásároltam párat, azt jobban szeretik a fiúk, az is akciós volt a t*scoban. Amúgy meg ők már akkorák, hogy inkább pénzt várnak:( Régen emlékszem, virágot és kézzel festett tojást adtunk a locsolkodóknak, most meg pénzt "illik"...
A páromnak meg kinder schoko bonst vettem, mert azt én is szeretem, és rajtam keresztül Domi is kap majd.
Tényleg, ti mentek Árpival? Mert én mint éléskamra megyek Domival és Zsoltival locsolkodni.
Ó, ezt nem is figyeltem, hogy 5kg-nál már lehet:D Csak annyira ordított a dobozán az a 3 hónap, hogy arra fókuszáltam. Másfél hete volt 4,5 kiló, 27-re tuti lesz 5, szerintem már most van annyi, mert borzasztó nehéz:)
Jaj ezt a kúpos hercehurcát nagyon várom, majd igénybeveszem az édesapja segítségét is ha tetszik ha nem:)
HA van 5kg Domi adhatsz neki Panadol v Nurofen szirupot. ÉN már 4850nél adtam Zalánnak. Azért van 3hónap rajta, mert az 5kg általában ekkor érik el. Hát itt a fórumon szerintem majdnem mindenki hamarabb elérte.
Kúppal én csomót kínlódtam, mire el tudtuk felezni, meg ahogy betettem, úgy ki is jött, nem kevés kaka társaságában:) nekünk a szirup jobban bevált. Mi majd 5-én kapunk szurit, kettőt, már várom..
Most meg jön a védőnő hozzánk őt várom, aztán megyünk a Rossmannba vásárolni Zalánnal.
Aha! Na nekünk az kimaradt:D
Akkor majd pótolom.
Ma Domival van valami, berakom a kiságyába, és magától elalszik.
Tegnap este gyakoroltuk a "magától elalvást", 20 percig bírtuk, hogy csak időközönként szóljunk hozzá, hogy tudja, ott vagyunk. Akkor már úgy üvöltött, hogy a hasamra tettem és 3 mp alatt elaludt.
Te mikortól gondoltad, hogy átszoktatod a kiságyba éjszakánként?
Én még csak gyógymasszőrnél, masszőrnél voltam, a thai masszázst nem próbáltam.
A főnököm járt rendszeresen (akinek jól megy ugye...).
Olyat írj nekem priviben, ami nem városközpontban van, mert kocsival mennék, és ami kikapcsolódás és nem kínzás:))
Amira, ha erre jársz, te munkádból kifolyólag sok szalonban jártál, tudnál egy jó masszőrt ajánlani? Teljesen kivan már a hátam, és elhatároztam, hogy a héten benevezek egy massázsra.
Volt már valaki azóta masszíroztatni, mióta megszült? Iemma, mintha te említettél volna ilyesmit.
Szerdán felmentést kaptam a szerelmeskedés alól, ugyanis a millió szakadásom közül egyetlen egy, ami pont a hüvely bejáratnál van, még nem 100%-osan gyógyult (érzem is), erre még 1-2 hetet vigyázni kell, és csak az után lehet bármit is csinálni.
Úgyhogy motiválni jó esetben majd csak két hét múlva tudok:)
Nekünk 27-én lesz az első oltásunk, azt mondta a védőnéni, hogy szerezzek be panadol szirupot, de mikor megvettem, akkor láttam, hogy 3 hónapos kortól lehet adni. No de Domi akkor még csak 9 hetes lesz.
Csajok a germicid kúpot nektek felírták? Mert ezt is mondta a védőnő, de nem írták fel, a patikában meg csak receptre adják ki.
Kata képzeld találtam olyan babaklubot ahol heti 500Ft-ért lehet kölcsönözni mindenféle mei tai-t, ki lehet próbálni őket mielőtt vásárol az ember lány, mert azért nem olcsók. Így eldönthetem hogy bejön-e mielőtt megveszem. Alig várom hogy kipróbáljam. Ha bejön tudnék buszozni és nem lennénk apára utalva állandóan, mert sajna a babakocsink nem olyan hogy egy mozdulattal összecsukható lenne.
Meg van a klubban heti összejövetel, kölcsönözhető babanevelési könyvek, babajóga, pszichológus stb., jó lenne hetente egyszer így kimozdulni Huncsival.