Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 februári babák fórum

2011 februári babák (beszélgetés)

25382. iemma (válaszként erre: 25381. - KINGABRINGA)
2011. ápr. 17. 19:05

:-DDD

Hááát tényleg ez a legjobb és legolcsóbb módja a védekezésnek. Én is csak azért szedem a fog.gátlót, hogy ne jöjjön meg a menzeszem.:-)

2011. ápr. 17. 18:58
A szex az nálunk is háttérben van- mert én már este olyan fáradt vagyok, hogy csak azt számolom mennyi időm van egyben aludni.. szegény mire mellém sodródna én már horpasztok.. Nem baj igy legalább terhes nem lehetek ismét:DDDDDDDD
25380. KINGABRINGA (válaszként erre: 25375. - Kiscicalany)
2011. ápr. 17. 18:56
Nkünk is voltak-vannak érdekes idegtépő napjaink.. mert a hiszti mindig jelen van. most két napja aránylag kezelhető és jól alszik- bár este 7-8-ig dráma a köbön. Az én párom nagyon sokat foglalkozik a picivel- rá is tudom hagyni ha dolgom van- de azért az oroszlán része az enyém. Sokszor vagyok én is úgy hogy elegem van és kiborulok-de tudom, hogy főként az anyukáké a neheze.. Valahogy ők picit önzőbbek és ragaszkodnak az eddigi kényelmükhöz- ezt pl. én nagyon elszúrtam:DDDD Meg nem is szeretném ha azt érezné hogy ő már nem fontos nekem. Kitartás mindenkinek-tudtuk hogy nem lesz könnyű menet- de engem mindig kárpótól ha nevetve ébred.. sőt időnként kacag..
25379. iemma (válaszként erre: 25375. - Kiscicalany)
2011. ápr. 17. 18:00

Nyugi, mi sem veszekedtünk még ennyit 5 év alatt mint az elmúlt 3 hónapban. Nehéz megszokni az új felállást. Sokszor keres kibúvót. Bár ma nem bánthatom, mert rengeteget segített. Igaz hátsó szándékkal. Megjegyezte mikor felkelt (fél 9), hogy ha Huncsi elaludt tarthatnánk egy romantikus estét, már régen volt. Mire én: "Ezt komolyan mondod? fél 5 óta fent vagyok mosok, gyerekezek, takarítok mert vendégeket várunk. Szerinted este lesz még erőm romantikázni????"

Na ettől kezdve párocskám babázott, pelenkázott, mosogatott, jött velünk sétálni, most is a kocsit takarítja, aztán bevásárol.:-)

Megtaláltam a motiváló erőt!!!

Na jó, nem fogok sűrűn visszaélni vele, de jó tudni hogy ennyire teper az együttlétért. Meg ezek szerint csak nem vagyok olyan ramaty állapotban ahogy gondoltam. Azért jó lenne, ha mindig ilyen figyelmes lenne.

25378. kiscicalany (válaszként erre: 25377. - Amira11.a)
2011. ápr. 17. 17:58
Látom a képeket, hatalmas már Zalán, és egyre szebb is. Igazi pofás baba lett belőle:)
25377. amira11.a
2011. ápr. 17. 17:30
A másik, hogy anyósom már vagy egy hete ba..ogat, hogy mikor teszek már fel FB képet.. Hát csak erre van időm.. Most rászántam magam, mert aztán hallgathatom hetekig..
25376. amira11.a (válaszként erre: 25375. - Kiscicalany)
2011. ápr. 17. 17:28
nyugi, ez normális. Nálam vagy 20szor volt már ilyen az elmúlt 3 hónapban. Elhiszem hogy egy férfinak is nehéz, ezért próbálok megértő lenni, de amikor délbe kell ki az ágyból, az egyetlen szabadnapjan mikor velunk lehet kiakadtam. Nem kértem hogy segitsen, csak hogy legalabb a gyerekkel legyen. És erre az volt a válasz hogy szeretne ha olyan aranyos lennek mint regen. Szerintem ezt ők pasik nem is ertik, nem kell foglalkozni veluk, erre vannak a baratnők. Úgyhogy nekunk marad a hazimunka, gyerek, meg apukak teljes körő kiszolgálása, bár nálunk javulóban van a helyzet. Mostanában segit, ma is munka előtt szó nélkül átpelenkázta a gyereket. Lehet hogy nem nagy dolog, de én értékelem, sok kicsi sokra megy. Fel a fejjel Kiscica!!!!
2011. ápr. 17. 17:06

HÚ csajok ezt a mai napot nem kívánom senkinek.

Domi ma teljesen bolondgomba volt.

Dél előtt elkezdte a hisztijét, és egyszeűen sehol nem maradt meg, percekre aludt, sírva ébredt, de nem fájt a hasa, sem semmi ilyen, egyszerűen az a hisztis sírás jött folyton. Na és persze a cici. Úgyhogy úgy főztem, hogy a kezemben volt Domi, a páromra meg megint nem számíthattam, mert reggel forma1, azóta meg a házkörüli munkákat csinálja kint, csak enni jött be délben. 3-kor már úgy voltam vele, hogy elszakad a cérna, és kitolom mellé a gyereket a babakocsiban, hogyha már megcsinálta tessék vele foglalkozni.

De erőt vettem magamon, és inkább játszottam Domival, most betettem a hintájába, megy az eső hang és a hintáztató, így azonnal elaludt, kb. 15 perce. Meg se rezzen. Na én ugyan ki nem veszem onnan:)

Nyugtassatok már meg, hogy nálatok is volt olyan, hogy hajszál híján felrobbantatok. Nálam ennyire rossz helyzet még sosem volt, már így magamra és a türelmemre értem. De ma (ha nem alszok be) leülünk és megbeszéljük ezt az apjával. Fontosak az anyagiak, de mióta hazajöttünk a kórházból, nem tudok olyan napot mondani, amikor 24 órában velünk volt, és ne tett-vett volna kint az udvaron vagy bárhol.

Na most én írtam regényt, bocsi érte, de ez itt panaszfórum is:D

25374. MMea (válaszként erre: 25367. - Denamka)
2011. ápr. 17. 13:18
Szerintem ezt egy sima díszpárna is megteszi. Legalábbis nekem megtette terhesség alatt is alváskor a pocim alá és ha fekve szoptatok akkor is, Levit kitámasztani vele. A sima szopi párna nekem sem vált be, el is adtam.
25373. MMea (válaszként erre: 25366. - Denamka)
2011. ápr. 17. 13:14
Ne aggódj, nálunk van, hogy 3-4 naponta kakil, beszéltem a dokival és a védőnővel is, azt mondták, hogy ez normális, mert tágulnak a dolgok. Ilyenkor pesze nálunk is nagy adag kaki van. Mondták, hogy ne lázmérőzzek meg ilyenek, kijön az. És tényleg, már nem aggódom. Persze minden babánál ez is más.
2011. ápr. 17. 11:03

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van:)

A nagyfiú most aludt el evés után, remélem kitart egy órácskát, hogy össze tudjam dobni az ebédet.

Kata, merre vagy elveszve? Ma elcsaltam a reggeli inkát, de inkább egy jó nagy bögre teát kívántam. Talán egy is elég lesz a szintentartáshoz :)

25371. 68b5eb9a8d (válaszként erre: 25369. - Iemma)
2011. ápr. 17. 10:19

Szia!

Szerintem nektek Huncsi korát, a csípőkérdést pluszt azt figyelembevéve, hogy te úgy tűnik nem szívesen kötöznél kendőt tanfolyam nélkül pont egy mei-tai lehetne jó. Nagyon kényelmes megoldás és a legtöbb azt hiszem 18 hóig legalább jó.

25370. amira11.a (válaszként erre: 25363. - Iemma)
2011. ápr. 17. 10:09
ez tényleg nagyon jó!! ki is másoltam, hogy megmutassam a barátnőmnek:)
25369. iemma (válaszként erre: 25367. - Denamka)
2011. ápr. 17. 07:21

Jó ötlet, szivesen kipróbálnám, bár nem hiszem hogy megrendelem, mert a szopipárnát is csak párszor használtuk, nem szeretem, mert vagy legurul róla a gyerek, vagy nagyon belesüpped.

Én most a hordozókendőn agyalok, hogy ki tudnánk-e használni.

25368. iemma (válaszként erre: 25366. - Denamka)
2011. ápr. 17. 07:13

Szia!

Lehet, hogy a protexin miatt nem kakál, Hunor Normafloret kapott egy hétig mikor ment a hasa, de nem is adtam neki addig ameddig a doki mondta, mert ő is kevesebbet kakált és csak erőlködött nagyokat, utánna helyreállt, megint nagy pelenkapusztító.

25367. denamka
2011. ápr. 17. 06:53

[link]

Mit szóltok ehhez a párnához?

25366. denamka
2011. ápr. 17. 06:44

Sziasztok!

Iemmma nagyon jó volt ez a gondolat menet nagyon tetszett :)És milyen igaz :):)

Képzeljétek a hét elején összeszedtünk egy hányás hasmenéses járványt ami párosult egy kis náthával de hála Erik baba nagyon jól tűrte. Lényeg ettünk protexint és szépen helyre állt baba bélflórája mert elmúlt a hasmenés. De most azt vettem észre hogy betöltöttük a két hónapot és Erik egyszer kakil egy nap de akkor izmosat. Szerintetek ez normális? Eddig volt hogy napjában többször is volt neki szinte minden étkezés után de most egyszer van.Szerintetek van okom aggódni?

ÜDV! Szép napot nektek!

2011. ápr. 17. 06:35
Sziasztok jó reggelt!!! tegnap vendégeink voltak, és hogy én is tudjak velük enni- betettem a lányzót előszőr a kenguruba.. hát nagyon tetszett neki- és annyira jó volt, hogy nem kellett külön ennem hanem velük együtt. Persze itt nem a kaja a lényeg:DDD. viszont túl sokáig azért nem tudnám cipelni- mert egy idő után fájt a vállam- de jobb mint kézben tartani.. úgy hogy időnként fogom használni-már ameddig bírom...Tegnap este fél 10 kor aludt el-- és még mindig alszik. a szokásos 5 órai kelést túlléptük- remélem egyre jobban tolódik ki és én is tudok aludni.
25364. KINGABRINGA (válaszként erre: 25363. - Iemma)
2011. ápr. 17. 06:30
Ez óriási- szétröhögtem magam:DDDDD és minden sora igaz...
25363. iemma
2011. ápr. 16. 23:47

Ezt a neten találtam, jó hosszú lesz, de nekem nagyon tetszett, viduljatok egy jót:-)

Mindenki szaranya, csak nem tud róla

Azt hiszed, hogy jó anya vagy, mert az orvos minden szavát szentírásként tartottad be? Mert nem híztál sokat terhesség alatt? Mert hang nélkül szültél?

Mert kizárólag szoptatod a gyereket féléves koráig? Mert minden nap játszótérre viszed? Mert biokaját adsz neki? Ettől még szaranya vagy. Elmondjuk, miért.

Szaranya vagy:

- ha terhesség alatt sokat hízol – nincs önuralmad, hogy megfékezd a zabálásokat

- ha terhesség alatt keveset hízol – biztos fogyókúráztál, ami nem tesz jót a babának

- ha nem akarsz kórházban szülni – önző vagy, mert a saját kényelmeddel foglalkozol a baba érdekei helyett

- ha kórházban szülsz – megalkuvó vagy, mert belenyugszol az orvosi rutinba

- ha császármetszéssel szülsz – veszélyezteted a babát, mégiscsak egy nagy hasi műtét

- ha természetes úton szülsz – kitágul a puncid, ami miatt apa elhagy és a gyerek csonka családban nő fel

- ha szülés alatt ordítasz – úrinő nem ordít szülés közben, nem igaz, hogy nem tudod visszafogni magad!

- ha szülés alatt csöndben vagy – nem segítesz a gyereknek, elnyomod a saját nőiséged

- ha terhesség alatt és szülés után is csinos vagy – te csak a külsőddel vagy elfoglalva ahelyett, hogy a gyerekkel foglalkoznál

- ha nem igazán érdekel a külsőd szülés után – igénytelen vagy

- ha nem fejsz minden szoptatás után – nem igaz, hogy ennyit sem teszel meg a gyerekedért

- ha fejsz éjjel is – nem pihened ki magad és feszült leszel a csecsemővel

- ha a négy hónaposnak reszelt almát adsz – allergiás lesz, nem tudtál várni még két hónapot?

- ha inkább tápszerezed – elhízik

- ha akarsz szoptatni – mennyivel könnyebb tápszerezni!

- ha nem akarsz – megfosztod a gyereked a pótolhatatlan anyatejtől

- ha egy ágyban alszol a gyerekkel – ráerőlteted magad

- ha külön szobában altatod – szívtelen dög vagy

- ha hagyod sírni – szintén

- ha mindig felkapkodod, ha sír – elkényezteted

- ha a hátán altatod – megfullad, ha bukik

- ha a hasán altatod – bölcsőhalált halhat

- ha oldalt fekszik – gerincferdülése lesz

- ha bébiételt adsz neki – mi az, hogy nem kensz össze három edényt egy sárgarépapüré miatt?

- ha főzőcskézel – elveszed az időt a gyerek elől

- ha sokat ülsz a gép előtt – elhanyagolod a gyereket

- ha nem netezel – antiszociális vagy

- ha sosem emelsz kezet a gyerekre – hogy fogja megtanulni, hogy nem szabad a konnektorba nyúlni?

- ha rácsapsz a kezére – téged börtönbe kéne zárni

- ha minden nap viszed játszóra a gyereket – csak pletykálni jársz

- ha nem viszed ki minden nap – szerencsétlent bezárod a levegőtlen lakásba

- ha ülsz a homokozó szélén és játszol a gyerekkel – biztos tökéletes anyának képzeled magad

- ha engeded, hogy egyedül játsszon – nem törődsz vele

- ha hordod játszóházba – sznob vagy

- ha nem hordod – hát ennyit sem bírsz megtenni a gyerekedért?

- ha biokaját adsz neki – hülye bioanya vagy... és sznob is

- ha nem biokaját kap – veszélyezteted a vegyszerekkel

- ha textilpelenkát használsz – nem haladsz a korral

- ha eldobhatót – szennyezed a környezeted

- ha becézgeted – gügyögő és csöpögős vagy

- ha nem becézgeted – cseppnyi szeretet sincs benned

- ha pakolsz neki uzsonnát – elkényezteted

- ha nem készítesz uzsonnát neki – elhanyagolod

- ha a gyerek jó – tutyimutyinak neveled

- ha a gyerek eleven – biztos csak nő, mint a dudva, senki nem neveli

- ha nem sikálod a lakást minden nap – szegény gyerek még beteg lesz

- ha nem hagyod a házimunkát a fenébe – hogy lehet kupiban élni?

- ha bölcsibe adod ahelyett, hogy egyénileg és otthon foglalkoznál vele – az első három év legfontosabbja a család, te meg idegenekre bíznád?

- ha nem adod bölcsibe – nélkülöznie kell a kortársai társaságát, és lemarad arról, hogy új arcokkal, játékokkal ismerkedjen meg

- ha nem viszed babaúszásra, nyelvtanfolyamra, sportolni – ingerszegény környezetben nő fel és nem fejlődik

- ha hurcolod babaúszásra, nyelvtanfolyamra, sportolni – szegény nincs egy nyugodt perce sem, mert agyonterheled és nem hagyod játszani

- ha antibiotikummal tömöd, amikor kettőt tüsszent – hogyan fejlessze az immunrendszerét?

- ha homeopátiás szereket használsz – szegény gyerek, ennyi erővel porított macskaszart is adhatnál, épp olyan hatásos

- ha kendőben viszed – elgörbül a gerince

- ha babakocsiban hordod – nincs eléggé testközelben

- ha gyerekpórázt használsz – még jó, hogy nem kutyaólban él a gyerek

- ha nem – felelőtlen vagy, bármikor kitépheti magát a kezedből és az autó elé szaladhat

- ha egy gyereket vállalsz – önző vagy, a gyereknek kell a testvér

- ha kettőt – ezzel még nem tettél a társadalom növekedéséért

- ha hármat – most mondd, ha ennyire szaranya vagy, minek neked gyerek? Pláne három?

25362. iemma (válaszként erre: 25361. - Kata06)
2011. ápr. 16. 23:31

Nincs. A doki meg a védőnő úgyis fogja majd látni az oltás helyén hogy kifakadt-e, de majd köv. tanácsadáson szólj.

Ezt a pár hetet már valahogy kibekkeljük csípőszűrésig, éjszakára úgysem adnám rá a kantárost sem, már kértem időpontot, máj. közepén megyünk. Olyan fura, hogy csak nálunk van 4 hó.san a csípőszűrés, mindegyikőtöknél hamarabb volt/van.

Fürdés előtt szoktam masszírozni, mert a pociját, hátát Neogr......nos olajjal masszírozom át, a karját, lábát még szárazon, aztán fürcsinél lemossuk.

25361. Kata06
2011. ápr. 16. 21:24
Védőnőt elfelejtettem megkérdezni, kifakadt a bcg-helye. Különösebb teendő van?
25360. Kata06 (válaszként erre: 25356. - Iemma)
2011. ápr. 16. 19:22
Mi ingyen kaptuk :(
25359. Kata06 (válaszként erre: 25356. - Iemma)
2011. ápr. 16. 19:22
Kantárost szerintem olcsóbban kapsz:) vaterán.
25358. Kata06 (válaszként erre: 25356. - Iemma)
2011. ápr. 16. 19:21

Orvosi tanácsra nekünk hordani kell.

Nem fürdés után masszírozol?

25357. iemma
2011. ápr. 16. 19:20

na lassan megyek masszírozni Huncsit aztáb fürcsi, már bevetettem a gumikacsát is. rugdossa ezerrel.:-)

Remélem párom még emberi időben megjön és kicsit lepasszolhatom neki.:-)

25356. iemma (válaszként erre: 25355. - Kata06)
2011. ápr. 16. 19:18
Nem rendeltem terpeszpelust, mert az egyik gyógyszertárban ígérték, hogy jövő hétre lesz náluk kantáros.azt még megvárom. én csak pár órára adom rá ezt a gumibugyit. Huncsit nem zavarja, csak befülled, mert nem szellőzik.
25355. Kata06 (válaszként erre: 25353. - Iemma)
2011. ápr. 16. 19:06

valamelyik nap kérdeztem, terpeszpelust vettél?

Lillát gátolja a mozgásban, tombol, mikor leveszem róla, pedig abban is mozog eleget, sőt már kikerüli a terpeszrészt a lábával:)

25354. Kata06
2011. ápr. 16. 19:05
talán 20...Bambi és Zephyrus szerintem szakértőbbek...3 perce kötöttem be Lillát, mostanig játszottunk, s már alszik is :)
25353. iemma
2011. ápr. 16. 19:01
Mostmár látom, a mei tai tényleg nem tűnik túl bonyolultnak, hány kilóig lehet kendőt használni?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook