2011 februári babák (beszélgetés)
Nálunk is lerúgja a takarót, hálózsákot kell vennem!!!Alá mennyi réteget adsz?Vékonnyal sem takarod be?
Jó sétálást!Mi 11 felé eszünk, aztán séta.
Nálunk Levi 2-3 hétig volt pólyában és jó volt neki. Most már nem maradba meg benne, annyira aktív. Most hálózsák van éjszaka, mert a takarót lerugná és felmászik a jobb felső sarokba.
Na ébredés van. Szopi aztán séta...
Nagyon édes, tényleg.
Levi csak hason alszik, háton felkel 5-10 perc után, lehet ezért sem alszik a babakocsiban sem.
Szívesen.
Az enyém nem bírja a pólyát, de akié bírja, azok mind nagyon hamar elalszanak este ... nincs kalimpa, nincs önébresztés.
Jaj, de édes lehet!:-)
Nekünk nem szeret annyira hason lenni, csak egy picit, amikor nézelődik. Ezért is gondoltam a játszó szőnyegre. Háta motiválná. Játszó párnácska van, amíg nem szerezzük be a legmegfelelőbbet ahhoz próbálom szoktatni és van egy játszós könyvecskéje plüssből meg macika csörgő szintén plüssből.
Képzeld, semmit. Szerintem hatékonyabban szopizik és én is kiegyensúlyozottabb vagyok, csak erre tudok gondolni. Meg már van mit kifejnem. Ha nagyon feszít kézzel nekiállok és öröm nézni ahogy jön. Nekem ez élmény számba megy, másnak természetes!:-)
Én is remélem hogy nem jön még meg, nálam sincs jel, szerencsre. Még az hiányozna, hogy ne fogadná el a beindult tejcit!
Na az nagyon szuper! És szerinted hogy lett ennyi tejcsid? Csináltál valamit?
Remélem örökletes, mert anyukámnak 8 hónapig nem jött meg, míg szoptatott, és még nekem sincs, pedig 8 hete szültem, és a méhnyálkahártyám sem túl vastag, úgyhogy egyelőre semmi nem utal arra, hogy megjönne...
Teljesen egyetértek!:-)Viszont a sok foglalkozás mellett hagyni kell szerintem felfedeztetni a nagyviágot is, így én néha elvonulok a kiságytól és figyelem hogy deríti fel a kis birodalmát kiegészítve már pár új játékkal. Éde pofa, ahogy rámosolyog egy-egy új dolgora és jó, ha majd később egyedül is tud elmélyülten játszani.
Nekem anyósom jön mindig azzal, hogy ne szoktassuk ölbe. Egyszer még olyat is mondott, ha csak úgy lesz képes aludni akkor ő "nem vállalja". Ki kérte? Elmondtam a férjemnek és erre ő is azt mondta, hogy akkor nem jön és kész.Mi neveljük, ahogy akarjuk!:-)De sajnos mindig ontja a kéretlen tanácsait...
Hasonlóan szopizik Lilla is, tegnap meg akartam nézni, mennyit is eszik valójában, persze itt volt a barátnőm, s nem jött össze :), kb. 700, de két etetést nem mértem :).
Ma reggel olyan jót nevettem, szopiztunk fél öt körül, aztán hét után. Hétkor én még bóbiskoltam, s egyszer csak látom, befejeztük a szopit, elkeseredtem, hogy ez tuti kevés, erre 110 volt egyik mellből :), gyorsabban végez már.
No, volt egy nagy fúrás, én is megijedtem, de ébredés és ijedtség lett a vége :(.
Sziasztok!
Kicsit lemaradtam a fórumról,de igyekeztem visszaolvasni benneteket.
A kakira reagálnék: anyatejes babáknál valóban belefér 10 naponta is a kakilás (nekem a leghosszabb 18 nap volt),persze ennek feltétele ,hogy legyenek pisis pelusok,ne legyen kemény a pocakja,aktív,figyelmes baba legyen.Azt gondolom ez a mamákat jobban aggasztja,mint a babákat.
Látom sokan aggódtok az alvások miatt,hiszen nagyon nehén pici baba mellett pihennie a mamának.Ha akarjuk , ha nem a babák akkor érzik magukat biztonságban ,amikor reagálunk a jelzéseikre,nappal és éjszaka is,mert így alakítjuk ki náluk a biztos kötődést.Ezzel megalapozzuk, hogy a későbbi életkorukban (pl. kamaszkorban) is mi legyünk akikkel megosztják a problémáikat. A babák nem azért érkeznek közénk, hogy uralkodjanak rajtunk,hanem hogy érzelmi biztonságban nőjjenek fel,mert így válnak olyan felnőtté akik mások érzelmeit és szükségleteit is felismerik és tiszteletben tartják.Az anyai ösztöneinkre jobban kellene hallgatnunk,ha úgy látjuk jó a babának velünk aludni,ringatva aludni, akkor miért tántorít meg minket egy-egy félmondatos tanács ? ( pl. vigyázz,mert felszoktatod!)Hiszen mi töltjük el a legtöbb időt gyermekeinkkel, nálunk jobban senki nem ismeri őket.
Egy nagyon hasznos könyv, amiből kicsit jobban meglehet érteni a babákat és az alvásokat Dr Wilian Sears Éjszakai gondoskodás