Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 decemberi babák fórum

2011 decemberi babák (beszélgetés)

8399. kéknefelejcs79 (válaszként erre: 8398. - Zebra25)
2011. júl. 29. 13:10

Akkor biztos jó, meg ha a doki javasolta.

Ki tudja miért görcsölünk, mintha az időjárás miatt is lenne néha.. De pihenj, feküdj sokat, az nem árt! ;)

8398. Zebra25
2011. júl. 29. 13:01
most nézem, hogy van benne 200mg kálcium is.
8397. Zebra25
2011. júl. 29. 13:00

sziasztok Kismamik

Icsimano, Én ár vásároltam ezt-azt.

A naplómban van kép a kuckómackóról, természetesen még sehol nem tartok a dekorálással meg ilyenek, de alakul.

Kéknefelejcs most ilyen magnosolv granulátomot kell innom ha görcsölök, orvosi utasításra.

Aztán igazából nem tudom mekkora magnézium adag ez.

8396. kéknefelejcs79 (válaszként erre: 8394. - Ccc07c0f31)
2011. júl. 29. 13:00

Szia Icsimano!

Itt a hozzászólások felett van egy sor, hogy a "fórum babáinak táblázata", ha rákattintasz előjön. Amúgy Cininek kell írni, ha módosítani szeretnéd, ő az illetékes táblázatfelelős :)

2011. júl. 29. 12:56

Sziasztok Lányok!

Erika, üdv a decemberi csapatban! :)

Szuniko, Zebra, próbáljátok ki, hogy görcsnél egy Calcium 500 mg-os pezsgőtablettát is megisztok, van hogy ez hiányzik a magnézium mellé! Nekem szerencsére nincs vádligörcsöm, de én is szedek napi egyszer kalciumot, plusz a magnézium mellé jó a B vitamin is, segíti a felszívódást. Esetleg a magnézium citrátot is érdemes kipróbálni, recept nélkül lehet kapni, 10 db kb. 300 Ft és van, akinek jobban hat, mint a Magne B6.

2011. júl. 29. 12:49

sziasztok!

A táblázatot, hogyan lehet elérni?

Nekem sajnos nincsen semmi ötletem a gyomorsavra, szerencsére eddig engem elkerült ez a probléma...

Ti vásárolgattok már a babucinak? Én még nem igazán, eddig csak az ikeában vettem egy csomag (10 db) kis törlőkendőt...

Képzeljétek azt álmodtam,hogy december 18.án fog megszületni a kicsimanó... kíváncsi leszek bejön-e majd...

8393. b46d5f3a55 (válaszként erre: 8391. - Mona180)
2011. júl. 29. 12:14
Na ilyen nálunk is szokott lenni néha :)
8392. b46d5f3a55 (válaszként erre: 8389. - 83a5f80b05)
2011. júl. 29. 12:14

Igen, nekem is most jutott eszembe, mert rágcsálhatnékom támadt, és találtam egy zacsi kölesgolyót :) Remélem segíteni fog neked!

Eddig a kis korkülönbség híve voltam, mert a környezetemben szinte csak negatív példákat láttam a nagy korkülönbségre.. Férjem és sógorom között 8 év van, és a sógorom mindig a szemére hányta, hogy ő rontotta el az életét, amikor megszületett, mert addig milyen jó élete volt.. Persze ez nem általános, náluk ilyen durván jött ki..

Egy másik ismerősömnél 7 év a korkülönbség, és a nagyfiú imádja a kishugát, soha nem volt féltékeny.. Szóval ez egyénfüggő is szerintem.

Hát,majd kiderül nálunk is, jól döntöttünk vagy sem (mondjuk 2, 2,5 évet szerettünk volna, de a sors így alakította..)

8391. mona180 (válaszként erre: 8387. - Szuniko)
2011. júl. 29. 12:08

persze rendeződött de már rég nem olyan mint régen sajna

nálunk pl van olyan időszak hogy a Beni nem engedi hogy az apjával egymáshoz bújjunk egyből ott terem és közénk furakodik:) kíváncsi leszek hogy a tesót mennyire fogadja majd el remélem szeretni fogja mert a többi gyerekkel a klubból mindig jól elvan és ha pici babát lát csak ámul és megszeretné

8390. 83a5f80b05 (válaszként erre: 8388. - Zebra25)
2011. júl. 29. 11:48
Az a jó, hogy a lehetőség adott legalább. és akkor kipróbálhatod, max ha nem tetszik kiszállsz :)
8389. 83a5f80b05 (válaszként erre: 8385. - B46d5f3a55)
2011. júl. 29. 11:47

17 hónap... Alig másfél év :) Az eleje biztos nehezebb lesz kicsit, de aztán egy év múlva ikreknek fogják nézni őket! Egyébként ha jobban belegondolok, ideális korkülönbség nincs is, vagyis mindenkinek más :) van egy pár barátnőm, aki a 2 év korkülönbséget is még nagyon kevésnek tartja, de nekem ez annyi szempontból bejött a lányoknál (meg a nővéreimmel is 2-2 év van köztünk, és nagyon jó a kapcsolat). Tényleg összenőttek, igazán szeretik egymást. Én a nagyobb korkülönbségtől tartanék inkább, attól is azért, mert azt gondolom, hogy minél tovább volt "egyedül" a gyerek a szülővel, annál jobban meg fogja viselni a tesó érkezése, hogy úgymond "osztoznia" kell. De ez csak az én parám, mert kismillóan meg tudják cáfolni biztos, hogy de az nekik bevált és sokkal jobb...

Tényleg, buláta-kölesgolyó... Szuper ötlet, eszembe se jutott :)

8388. Zebra25
2011. júl. 29. 11:04

sziasztok Drága Kismamik

hogy vagytok?

Én most jól, bár a hasam ma is rendesen görcsölt:S

Iszom azt a megnofolt vagy mit, hát remélem hatni fog.

Ti? a babókák? hogy telik a nap?

Igazából ez még csak egy szép gondolat, ez a vízben szülés. Mert azt mondják, hogy ez csak akkor működik ha jól érzem magam a meleg vízben, mint írtátok többen is van akinek nem esett jól, akkor viszont ez kilőve.

Szóval gondolom ez ott dől el, vagy nem tudom.

8387. szuniko (válaszként erre: 8384. - Mona180)
2011. júl. 29. 10:30

Nem dehogy a 17 éves hugimmal, olyanok vunk mint a barátnők mindenben támogatom, és pikk pakk levesznek a lábamról (ezt ki is használják sokszor).

Hát a piciket is egyszerűen Imádom tényleg, mondjuk 6 éves hugom nagyon sokat van nálunk, nagyon jó a viszonyunk.....ő hozzá nagyon szoros a kötödés ivel ott voltam a születésénél...de az bizonyitja a legjobban hogy ez azért nem jó hogy van mikor véletlenül ugy hiv hogy -anya- olyankor mindig rá kell szolni....

Nagyon csunya dolog volt nővéredtől hogy ilyet mondott, de azóta rendeződött a viszony?

Meg lehet hüle kérdés de nálatok akinél van kisebb gyerek nincs féltékenykedés?

8386. b46d5f3a55 (válaszként erre: 8383. - Szuniko)
2011. júl. 29. 10:11

Hú, ennyien vagytok lányok? Nem semmi :) És még a pocakodban is kislány lapul :D

Igen, gondolom jobb lenne, ha korban közelebb lennétek, akkor inkább lenne barátnői a viszony.

8385. b46d5f3a55 (válaszként erre: 8381. - 83a5f80b05)
2011. júl. 29. 10:10

Szia!

Ó, Te szegény.. egy ismerősöm bulátát, kölesgolyót ajánlott a gyomorégésre, azt rágcsálni is lehet napközben, egészséges!

Hát igen, nem olyan kicsi a 2 év, főleg, hogy nálunk 17 hónap lesz.. kicsit félek, most kezd bennem tudatosulni úgy igazán, mire is vállalkoztunk :)

8384. mona180 (válaszként erre: 8383. - Szuniko)
2011. júl. 29. 10:07

ezzel teljesen egyet értek én sem szeretem hogy a nővérem mindenbe belekotyog mintha az anyám lenne pl az első gyereknél megkérdezte hogy minek tartom meg na ezzel be is fejeztük szal sokáig nem beszéltünk ez miattpedig akkor már férjnél voltam

ne értsd félre gondolom te nem ilyen vagy :)

8383. szuniko
2011. júl. 29. 09:59
A nagy korkülönbség szerintem sem jó, van egy 17, egy 8, és egy 6 éves hugom, igy a korkülönbség 7, 16,és 18 év....de a kicsiknek már a második anyjuk vagyok sem mint a nővérük, Imádom ezt a helyzetet de kivülről párom szerint nem tul egészséges lelkileg nekik sem meg nekem sem....
8382. mona180
2011. júl. 29. 09:55

Sziasztok szerintem a kis korkülönbség jobb mert pl köztem és a tesóim közt nagy 19 17 és 10 év van köztünk így ez nem a legjobb mi is azért akartunk most tesót :)

Meg hát én nem szeretnék 30fölött szülni anyu 40volt mikor engem szült és hát sajna 9 éve meghalt szóval én ne szeretném kitenni ilyennek a gyerekemet tudom nincs rá garancia de akkor is

2011. júl. 29. 09:44

Sziasztok!

Erika: szia itt :) A több, mint 2 év

nem olyan kicsi korkülönbség szerintem, meglátod, gyorsan összenőnek a kicsik! Nekem nagyon bejött a 2 év korkülönbség legalábbis :)

szuniko: De jó, gratula a kislányhoz :)

zebra: Kádban szülés jó lehet, csak kevés orvos támogatja (és ennek biztos megvan az oka, de én nem tudom mi :S De gondolom az is lehet, hogy ha ott derül ki, hogy valami gáz van, akkor lehet nehezebben, lassabban kerül át az anyuka a műtőbe? Vagy hogy ahhoz teljesen flottul kell, hogy menjen minden, meg nem tudom mennyire tudják figyelni a baba szívhangját közben... Passz. De ha a dokid vállalkozókedvű, akkor érdemes kipróbálni :) Nálunk is volt a szülőszobában, amikor Nelli született, de én képtelen vagyok egy helyben vajúdni, nekem az a lehető legrosszabb, ha feküdnöm kell... Így eszembe se jutott :) gyomorégés nagyon rossz. Nekem is van már egy ideje, és semmi nem segít :(

8380. Cserfescsillag2 (válaszként erre: 8375. - Cini1)
2011. júl. 29. 09:37
Szia! Én napközben is szedem, az esti kevés. Lefekvéskor érdemes sportkrémmel átmasszírozni a vádlikat, nekem most ez segít (esti programunk: a férjem keni a vádlimat, én a pocakot). :)
8379. szuniko
2011. júl. 29. 09:33

Sziasztok, jó reggelt!!

Üdv Erika, jó babavárást kivánok, a nagyfiad azért ár biztosan segit nem?

Szerencsére ezek a vádli görcsök engem elkerülnek, az nagyon rossz........állitólag a váltózuhany is jó ezekre az izomgörcsökre...

Még szokom a gondolatot hogy kislányunk lesz, zseniális érzés....délután teszek fel képet

--- :D

Na megyünk bababoltokat nézni, uhogy lehet hogy csaak délután leszek, szép, babamozgásban teli szép napot mindenkinek....:D

8378. Erika700726 (válaszként erre: 8375. - Cini1)
2011. júl. 29. 09:22

Szia Cini!

Nekem is görcsölt 2 éjszaka a vádlim, én este beveszek 2 db Magneb6-ot, most nem görcsölt pár napja, bár nem biztos, hogy emiatt, lehet, hogy csak véletlen.

2011. júl. 29. 09:18

Sziasztok Lányok!

Köszönöm a kedves fogadtatást, igen nagy az öröm, bár kicsit félek a kis korkülönbségtől, a 7 év a két gyerek között nagyon kényelmes, de már jócskán benne vagyok a korban gondoltuk, ha jönni akar még egy babó, akkor most jöjjön, bár sok esélyt nem láttunk szoptatás mellett 40 évesen. Szerencsére sikerült, külön öröm, hogy kislány.

Én a 2. gyerekemet gátvédelemmel szültem, pedig nem készültem rá, nem kenegettem, nem masszíroztam, stb. 3950 grammal született a kisfiam. Az első fiamnál vágtak, és én nagyon megszenvedtem a gátsebbel, remélem most is sikerül a gátvédelem. December 17.-re vagyok kiírva, uh. alapján, mert menstruáció szerint nem tudunk számolni, mert szoptatás miatt csak 2-3 havonta jött meg.Ritus köszi majd du. elküldöm az adatokat a táblázathoz, most már nagyon üzemel a kisfiam, lehet most egy ideig csak olvasgatni tudok.

8376. b46d5f3a55 (válaszként erre: 8375. - Cini1)
2011. júl. 29. 09:00

Szia!

Reggel-este szoktam 1-1 db-ot.. lehet több magnézim kéne akkor Neked,nem? Kérdezd meg a védőnőt, van a magnézium sandoz, abban jó sok van, és mivel pezsgőtabletta, még iszol is..

Ha már témánál vagyunk, ti mennyit és mit isztok egy nap?

8375. cini1
2011. júl. 29. 08:56

Sziasztok! De előre szaladtatok...szülésre én még nem is gondolok:))

Este Ti mennyi magnéziumot vesztek be? Most már két éjszaka is elkezdett görcsölni a vádlim... tegnap bevettem egy magneb6-ot, de nem igazán hatott.

8374. b46d5f3a55 (válaszként erre: 8364. - Zebra25)
2011. júl. 29. 08:40

Ha gyors a sülés, és még nagy a baba is, sokszor van szakadás..

Állítólag nagyon jó a vízben szülés, a babának is! Mondjuk én fel se keltem az ágyról közben, pedig többsör mondtzák, hogy üljek labdára, közben zuhanyozzak meleg vízzel, de nekem eszembe se jutott felkelni az ágyról,annyira jó volt ott :) persze ha az ember tudatosan készül rá,akkor az más.

2011. júl. 29. 08:36

Sziasztok lányok!

Hogy vagytok ma reggel?

Szuniko, gratula a kiscsajhoz!! :)

Erika, üdv köztünk,jó helyen jársz! Hogy vagy? Mikorra vagy kiírva? Cininek küldd el az adataidat, beír a táblázatba!

Gondolom nagy volt az öröm, 2 fiú után egy kislány :)

Zebra drágám, hogy vagy?

8372. Kate001 (válaszként erre: 8371. - Erika700726)
2011. júl. 29. 08:20

Szia!

Üdv itt! :) Én is csak nemrég csatlakoztam, nagyon aranyosak a Lányok!

2011. júl. 29. 08:10

Jó reggelt, Kismamák!

Szeretnék csatlakozni hozzátok. Már régóta olvasgatlak Benneteket. Én 19 hetes kismama vagyok, most várom a harmadik babámat. Van egy 9 éves nagyfiam, egy 21 hónapos kisfiam, és most egy kislányt várunk. Lehet, hogy nem leszek túl aktív hozzászóló, így két gyerek mellett nincs túl sok időm, de mindig igyekszem majd képben lenni.

Sziasztok!

8370. Kate001 (válaszként erre: 8364. - Zebra25)
2011. júl. 29. 08:10

Zebra25!

Jól hangzik ez a vízben szülés, irigylem is azokat, akiknek ez megadatik. Állítólag akinek bejön, annak nagyon jó. Sajnos Veszprémben nemhogy kád nincs, még különálló szülőszobák sem, úgyhogy be kell érni a "futószalagos" megoldással. Tervezik az alternatív részt, de decemberig tutira nem lesz kész. :( Na majd a harmadiknál kipróbálom. :D

Szegény ismerősöd. Sajnos van olyan, hogy hiába vágnak, akkoris reped. Általában akkor, ha túl gyorsan jön a baba. :(

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook