2011 augusztusi babók (beszélgetés)
Reggel próbáltam kifejni,két csepp jött,semmi több.Ennek alapján tápszert kéne adnom?Mikor felébredt,megszoptattam.Volt elég tej.Jóllakott.Most elégedetten gügyög,mosolyog nekem.Biztosan nem éhes.
Ezért nem értem,miért kell fejni.Ha meg nem jön,akkor pánik van meg tápszerezés.
Honnan tudodjátok,hogy nem elég neki?Sír?Vagy méritek minden szopi elött,után?Nem minden szopinál egyformán eszik,mikor,mennyit.
Ezt jól megfogalmaztam. Szóval ha a baba szopik akkor nincs több.
Én már fejegetem, csak én 5-5 percig szoktam és egy idő után beindul. 70 körül le is jön, azt szoktam adni neki ha következő szopizásnál nem elég.De beindulni még ettől a fejegetéstől nem indult be, bár még csak egy napja csinálom.
Ma veszek görögszénát ha tok, meg homeopátiás bogyókat.Tegnap este ittam sört, nem vettem észre változást.Én valahogy nem bírok még belenyugodni h. nincs tej.
Én nem fejem ki a tejet,csak szoptatok.Nem tudom,miért fejjem ki,ha meg felébred a gyerek és kér,akkor meg adjam neki üvegből?
Gondolom azért kell fejni,hogy több legyen.Én nem fejem,mégis van elég.De ha meg lefejném,ekkor meg kevés maradna a gyereknek,és sírna a mellen.Vagy hogy van ez?
Na megint jó sok butaságot írtam.De azért jó ez a fórum,hogy ezeket megbeszéljük.Ki máshoz fordulhatnék,mint a fórumozókhoz?
Én úgy tudom ez a fejésre vonatkozik.Szopi után felváltva fejd a melled akkor is ha nem jön belőle semmi.7 perc egyik 7 perc másik majd 6 perc egyik 6 perc másik és így tovább.....egy kicsit gyilkos.Mert ugye üres mellett kemény fejni.Nekem nem vált be de ha gondolod próbáld ki.
Azt olvastam hogy 5-5-6-6-7-7 percig szoptassunk.Ezt hogy értik?
Nálunk is volt/7an állandó tejci probléma.Én már feladtam a küzdelmet.Most tartjuk azt hogy napi 4 étkezéshez kap tejcit 3-hoz pedig tápot.Dávid jövő héten lesz 4 hónapos.Már adtam neki. Almalevét.ÖRüljünk hogy eddig volt!És még van egy kics.Ne keseredjetej el.Minnél jobban görcsöltök rajta annál kevesebb lesz.
Azt hittem most hogy nagyobb nem lesz annyi probléma vele, már el nevetgél, mosolyog el lehet vele lenni, és persze megint utamba esik egy újabb akadály.
Meg nekem igazából maga a szoptatás hiányzik.Most kb. 10 percig szopik aztán sír mert nincs több benne.:-( de utána én le tudok fejni még valamennyit.
azt nem értem h. miért alszik békésen ha ne lakott jól.Ha meg elég neki ennyi tej, miért sír a cicin ha nem jön belőle.
Vagyis kijavítom magam, még nem apadt el csak kevesebb van.
Holnap lesz 3 hónapos.Akkor neked is igy valahogy apadt el.
kb 2hete.3.5 hónapos.
És a tied?
Egyébként gyönyörűek a gyermekeid! Gratulálok Hozzájuk!
Köszönöm szépen! Én is most pont ezen gondolkodom. Megnéztem az összetevőket és igazából ebben a kapszulában a görögszénának van jelentősége. Szerintem annak is használnia kell, ha teát főzök belőle és sokkal, de sokkal olcsóbb.
Benzintyúk! Ha használ a More Milk, akkor azt ki tudod váltani a görögszénával! Mert a kapszulában is az van! Bio v reform boltban tudsz venni görögszéna magot, abból kell teát főzni és meginni. Rossz íze van, de mézzel lehet ellensúlyozni. Persze ez így sokkal, de sokkal olcsóbb!
Te szedsz fogamzásgátlót és milyet?
És neked mióta van igy? Hány hónapos a babád?
Nekem is kevesebb van és én se tudom miért:((((Hajnalban mikor fejek letudtam fejni valamikor 2-2,5dl,többségében 150-180-at,de mostanság 100-120,viszont most csak 80-at és a kislány többnyire ugyanakkor ébred.Napközben is kevesebbet bírok(egyikből eszik másikat lefejem)valamikor csak 40 tudok kierőszakolni.Naponta 1-1,5dl kevesebb:((((
Mondjuk nálam a fejésnél szerintem rájátszik,hogyha látom nem jön akkor agyalok,hogy miért nem.Viszont ha rárakom a Vivient akkor ő tudja szívni és hallom,hogy eszik.
én szopatok éjszaka. Muszáj, mert kel és éhes. én se tom mitől lett ez. beteg voltam hétvégén és azóta van ez.hogy van e összefüggés a kettő közt nem tom. anyám is csak 3 hónapig tudott szoptatni.
én azért megpróbálok mindent megtenni h. legalább még egy-két hónapig legyen tej.
sokat fejek.Most úgy csináltam h. 5-5 percig fejtem mindkét mellemet.Egyszercsak beindult, de nem jött sok. 85g jött le.De a baba nem ilyen kitartó ő ha érzi h. nem jön belőle elforditja a fejét. Remélem ha kitartóan fejegetek így beindul egyszer és ismét lesz.
De ha nem akkor ez van.:-(Elfogadom.
Iszok majd sört, hátha az segít.
Drága csodaszereket nem akarok venni.
Nagyon elkeserítő h. nincs tej, pedig eddig annyi volt.:(
Azt mondják, hogy az éjszakai szoptatás hatásos. Én azt vettem észre, hogy nálam ez pont fordítva van, olyankor napközben sokkal kevesebb a tejem. A pihenés is hatásos lehet, ha megteheted, hogy a babával alszol te is
Többen írták a sört, én azt még nem próbáltam. Van még homeopátiás bogyó (Urtica Urens). Szerintem az valamennyire hatásos, ha hiszel benne és betartod a szedési javaslatokat. Én most kaptam more milk kapszulát és használ. Csak sajnos elég drága. :( Mi is küzdünk folyamatosan és egyszerűen nem tudok rájönni, hogy mitől lehet az, hogy kevesebb a tej.
Tudom hogy ilyenekről már beszéltetek,de nem találom h. hol van. Milyen tejserkentő módszerek vannak?
Ja és szoptatós teát is iszok és semmi. Máskor alig ittam egy-két pohárral és éreztem h. húzodik össze a mellem és termelődik a tej. Mostmár nem érzek ilyet csak ha szopik.
Előfordulhat hogy az azalia fogamzásgátlótól van kevesebb?Mert olvastam h. annak is lehet ilyen mellékhatása.
Sziasztok!
Nemrég beszéltünk a szoptatásról,hogy elapad a tej.
Nekem szombat óta egyre kevesebb van.Csütörtökön leszünk 3 hónaposak, remélem nem apad el teljesen. Mitől lehet? Már éjszaka sincs annyi. Pedig iszok sokat és eszek is. Fejem a maradékot.Ráadásul nagyon puhák a melleim.
Mit tudok csinálni? Eddig sok volt.
Mirtil, remélem hamar megoldódik a gondotok, mert rossz lehet így nagyon.
Sziasztok!Remélem mindenkinek szép éjszakája volt.Nekünk mondhatni igen.Dávid 4-ig aludt. :) Majd fenntvolt apával 1 órát és legközelebb fél 8-kor kelt. Reggel megette a 130 tápit.Bár megint hadakozni kelett de végül beadta a derekát.Ma lemegyünk a dokinénihez mert tegnap a védőnő azt mondta lehet hogy vashiányos azért étvágytalan.Hát majd kiderül.
Lehet,hogy neki elég,nekem volt egy ismerősöm nem vicc 5 perc alatt 180-at leszivott a cicből a kisfia...én sem hittem el és tényleg :))
Nekünk a dm-es azaz babylove nagyon bevált a 2-es méretből kaptunk egy csomaggal,hát vetekszik a liberóval sztem és jobb mint a pampers sleep&p*ay....de ez az én tapasztalatom....A tescos zöldtől Andrisnak olyan csúnya kiütései lettek alig akart elmúlni,másfél hét alatt hoztam rendbe,mállott tőle le a bőre :S
További ajánlott fórumok: