2011 augusztusi babók (beszélgetés)
Mi fürdettünk régebben 7-kor és 8-kor aludt. De most mi is áttértünk a 9 körüli fürdetésre és 10 körül alvás. Olyankor van, hogy csak hajnali 4-5 körül kel fel.
Nálunk 7-8 között van a fürdés, utána szopi és utána kb. 9- kor fekvés. Mostanában legkésőbb fél 10- kor elalszik.
Nálunk 9-kor van fürdetés és fél 10 10 körül alszik. Ez már nagyon régóta igy megy nálunk és működik.Először 7 -kor fürdtettük, de sokszor felkelt éjszaka és úgy rossz volt.Meg 8 -kor még nem alszom, így együtt tudunk aludni.
Nálatok mikor van a fürcsi, és az esti alvás?
Mi már a banánnál tartunk. Pont most "ebédelt" Kopi egy fél banánt egy egész almával. :)
MI a milupa ha vanilíás tejpépek kaptuka dokinktól, elvileg az anyatejes babáknak jobb, és akik ha-s tápot adnak a babának, azoknak is ez ajánlott.
Köszi szépen h. ilyen gyorsan válaszoltatok.:)
És mennyit kell tenni a magból a vízbe?
Köszönöm a hozzátáplálási tanácsokat, megfogadom. Csak azt nem tudom, hogy várjunk-e 6 hónapos korig, vagy kezdjük el hamarabb és addig kapja a tejcsit és a tápszert.
Szóval a görögszénát be kell áztatni vízbe 5 percre és utána felforralni 3 dl vízben és forrni hagyni 8-10 percig. Ha kihűlt, iható. Elméletben :D , mert nagyon keserű, mézzel ízesíthető. A magokat is érdemes megenni (én azt is mézzel javaslom). Kb napi 2 ilyen adagot kell. Én így hallottam.
Hozzátáplálás: almával kellene kezdeni, először 3 kiskanálnak megfelelő almalével. 3 napig növelni sz adagot és utána jöhet az almapép, ugyanígy. Ez tehát majdnem egy hét, utána őszibarackkal ugyenezt, majd jöhet a krumpli, répa, sütőtök. De mindet csak szép fokozatosan. Aztán amikor már ismer 3-4 ízt, akkor lehet keverni őket. A másik lényeges, hogy akkor kezdd el szoktatni, amikor majd adni is fogod ezeket, pl gyümi 10óraira, krumpli és társai "ebédkor". A házidoki is írhat fel tejpépet (Sinlac), de vehetsz is (elsőre mindenképp natúrat), ezt meg inkább uzsiidőben jó adni nekik.
A görögszénamag engem is érdekelne, kipróbálnám. Bár sajnos a tejcsi egyre kevesebb, pedig minden ugyanolyan, mint eddig volt.
Én most éppen a hozzátáplálás elkezdésén gondolkodom, hogy mikor kéne, de kicsit tanácstalan vagyok.
Mi már 4 hónaposak vagyunk és fogacskáknak semmi nyomuk. Igaz sokat rágja a kis öklét és masszírozza az ínyét, na meg nyáladzik. :) De sem beduzzadva nincsen és nem is fehéredik. Ja, és időben szültem.
Hogyan készítsem el a görögszénamagból a teát? Valaki nem tudja? és mennyit igyak belőle?
Tényleg jó lenne, ha itt újra lenne élet! :) Jó lenne, ha meg tudnánk osztani egymással ügyes bajos babadolgainkat. :)
Iza 3.5 hónapos volt, mikor az alsó jobb kijött, rá egy hétre mellette :)
Kopinak 4 hónap, és 3 naposan bújt ki az első, alul a bal felén, és 2 nappal később pedig a jobb oldali is. :)
Ez érdekelne engem is, hogy ki hogy áll e téren
Jó, szerintem is hozzuk ide vissza az életet. :) Meséljetek a fogacskákról, mert nekünk még egy sincs és kíváncsi vagyok kinek van már, illetve hogy az időre született babáknak kinek nincs még.
Mármint milyen emberekkel? Senkit nem zártunk ki, aki aktív volt, csak olyat, aki hónapokig nem adott életjelet magáról.
Mirti: mi újság a vashiánnyal, étvággyal?
A klubból mikor elmentem szülni, és 1-2 hétig nem voltam, egyből ki is raktak... :/
Ilyen emberekkel meg nem nagyon van mit beszélgetnem...
Viszont annak örülnék, ha ide visszatérne az élet. :)
hát általában nagy az élet ott szólok az érdeketekben
Ha ott nagyobb az élet akkor én szívesen csatlakoznék. Persze azért ide is írnék. :) De engen konkrétan vissza utasítottak...
Engem sem, mert nem csatlakoztam hamarabb.
Ki akar belépni a klubba én megirom nekik a neveket...
A klubba engen sem vettek be... . Szerintem írj ide Te is nyugodtan.
Látom lentebb a megmaradt súlyról írtok. Nos nekem 20kg feleslegem maradt a szülés óta. Illetve nagyon fáradok, fájnak az izmaim-ízületeim, állandóan álmos vagyok. Tejem nem volt, tehát nem szoptatok. Ma voltam vérvételen, valószinűleg pajzsmirigy gyulladásom van, javaslom mindenkinek hogy vizsgáltassa meg magát, aki nem tud fogyni. Elég gyakori betegség nőknél, akik szültek.
Én be akartam lépni a klubba, de nem vettek be. Vajon miért???
Azt hiszem én kilépek, mert mindenki a klubban van és ide nem nagyon látogatnak. Mindenkinek jó egészséget és boldogságot kívánok a pici babókkal!!! :)
Ez a magyar egészségügy tényleg egy katasztrófa! De örülök, hogy azért jobban vagytok! Remélem a gasztroenterológián minden rendben lesz holnap!
További ajánlott fórumok: