2011 augusztusi babók (beszélgetés)
Nekem 1/2 7-kor megszületett a kisfiam. 9 órakor hozták először. Természetesen nem volt még tejem. 5 napon keresztül 3 óránként cicire került (kivéve éjszaka) és a 4.napra meg volt a tejbelövelés. Azóta rendesen szopizik. 3 hónaposan 6.600 gramm volt. 3.600-al született:)
Igazából csak ki szeretném deríteni, hogy ha műtét után szoptathattam volna, akkor jobb eséllyel indulok-e a szoptatás számomra kicsit "rögös" útján.
Szia ! Én is! A kisfiam már elmúlt három hónapos és csak szopizik.
Lehetne pár kérdésem? Megírnám priviben.
Van köztetek olyan, aki császárral szült és még szoptat?
ja már látom az adatlapodon.3 hónapos ő is. Már elkezdted a hozzátáplálást.Én még nem de ha nem lesz elég tejem akkor 4 hónaposan én is elkezdem.
Neked hány hónapos a babád? Úgy emlékszem h. kb. akkor szültél mint én.
Nagy ritkán akar ő is.Éjszaka vagy félálomban próbáld szoptatni.Akkor mindegy alapon szopizni fog.Ha nem is eszik de szívogatja és hátha kicsit több tejed lesz.
De jó ha izlik neki akkor add :) Én ebédre szoktam neki adni és utánna a tejcsit vagy tápit,hát remélem lesz még tejed,szurkolok én még mindig küzdök érte csak igy nehéz hogy nem akar szopizni,neked ennyiből jobb hogy legalább akarja...
Dávidnak ma is adtam almát.Azt hittem megfogta a. Székletét de nem szerencsére.ÍGy ismét fogja kapni minden nap.Ma egy felet bevert belőle.Azt mondta a dokinő hogy annyit adjak neki amennyi jól esik.Mindíg uzsira kapja de szigorúan tápi vagy tejci után.Attól függ tudtam-e fejni.Bár mostmár tényleg egyre kevesebb van.Márcsak 3 tudok neki fejni + hajnalba szopi.
Hát nem mindennap adok neki,de néha-néha kapott már sütőtököt,banánt meg almát és izlett neki.Répát is kapott attól viszont fájt a hasa,úgyhogy azt hanyagoljuk karácsonyig...nekem is szeret kanállal enni,de azért minden evés előtt cicire rakom hátha valami csoda folytán rákapna,de nagyon ritka...szóval szeret igy enni csak nem mindig jön össze...
Akkor jó. Nem fáj a füle.A hozzátáplálásról olvasgattam.A babpiskóták közt is van ám különbség.Amit babapiskótának ismerünk az közönséges cukrászati termék,egy éves kor után adható.Van direkt bébipiskóta,ez hat hónapos kortól adható.Esetleg korábban is.A rendes piskótatészta nem tesz jót ilyen kicsiknek,nehéz.Lehet,semmmi baja tőle,de hosszútávon lehet később.Ezt tudtam meg.
Megnyomkodtam szerencsére nem üvölt! :D
Próbáld kicsit megnyomni a fülét,ha ekkor kezd sírni,az fülgyulladás lehet.A doki is így csinálta.
Nem,még nem tápláplálom semmi mással csak anyatejjel.Kanálból tudna enni,mert a szirupot kanálból eszi,és szépen tátikázik.
Nincs semmi más jele a fülfájásnak,csak a sírás.Ja,és nem jó neki fekve,akkor sikít,ha próbálom letenni aludni.Ilyenkor kicsit meg kell emelni az ágyat is,hogy a feje feljebb legyen.
Még nem táplálod hozzá?Mi pár napja adunk délutánonként almát.De lehet hogy ezt most hanyagoljuk mert úgy néz ki szorulása van tőle.Majd meglátjuk.De olyan szépen eszi.Amikor nyújtom neki a kanalat már nyitja a száját.Szoktam neki egy másik kanalat adni a kezébe hát olyan érdeklődve nézi.
És ez csak sírással jár vagy volt más jele is?Dávid ma extra nyűgös.Nem tudom mi van vele de úgy sírt délután mintha bántanánk. :(
Bálintnak a füle fáj,ezért sír.Voltunk az orvosnál,kezdődö fülgyulladása van.Kapott antibiotikumot rá meg fájdalomcsillapítót.Szegénykém,hát remélem hamar meggyógyul.
Ahha édesek ilyenkor :)) Meg én már nem merek előtte enni,mert olyan bántosan néz és nyúl a tányérért mintha azt mondaná adjál nekem is, és ilyenkor megsajnálom....
Érdekes mert Dávid is sírósabb lett.Bár azért ennyire nem de ő is többet sír mint régen.Most meg kiderült hogy vérszegény.Arra kapott cseppet de ma amikor apa beadta neki ordított pedig nem szokott ilyet csinálni.másfél órába telt megnyugtatni.Ráadásul hajnali fél 5-kor kelt.
Bálint két napja sír állandóan.Ha hordozom,akkor nyugodt,de nem lehet letenni.tegnap egész este sírt,22,30-ig.Nem akar aludni,ha lefektetem,sikít.Enni sem nagyon akar,szopi közben is sír.Próbáltam neki plusz tejet adni üvegből,de nem kellett neki.Hasára kapja a cseppeket,láza nincs.Ha játszok vele,nevet.Ha megunyja,bömböl.
Nekünk is ezt csinálja,mármint így kidugja a lábát a kiságy rácsai közt :)) És ugyanígy veszekszik velem egész nap szinte :)) Meg nekünk tátott szájjal néz mindent :D
Lányok Dávid mostanában olyanokat tud csinálni hogy apával szét röhögjük magunkat.A kiságy rácsán rendszeressen kilógatja a lábikóit és úgy is alszik el!Hozzá teszem mindenreggel hajnali 5-kor kel mint aki megy dolgozni! :D Képzelhetitek mennyire örülünk neki. :D Akkorákat sikonyál hogy hallják a szomszédok.Arról meg nem is beszélva hogy "veszekszik" velem egyfolytában Ha nagyon koncsntrál valamire akkor csücsörít.Besz.rás... :D
Ahogy mirtil irta, én azon veszem észre hogy nem lakott jól h. sír és elrángatja a fejét állandóan a ciciről.Én fejem,azért h. hátha beindul és több lesz.Amikor kezdett apadni nem fejtem és nem volt elég neki. Úgyhogy nemhiszem h. azért nincs mert lefejem előle.Az biztos h. nem vagyok nyugodt,h. nincs tej, de valahogy azt se hiszem h. azért nincs, jó volna ha az miatt nem lenne, m. akkor még akár lehetne.Én nem adok tápszert, hanem szopás után lefejem d. nagy nehézségek árán kezd csorogni és így 60-70-et le tudok fejni és ha éhes ezzel pótlóm.
Igen,segítettél.Nem is keveset.Én is így csinálom.Nem fejem ki,hiszen így a gyerek elöl fejném ki.Ha nem ébred fel éjjel enni,akkor kifejem,és elrakom a fagyasztóba.Jól jön majd,ha nem leszek itthon pl.
Nem idegeskedtem sose emiatt,és van tej épp annyi amennyit megeszik.
igaz lehet ,amit írtál.
Köszi.
Sziasztok!
Szülés utána a nő szervezete minden "erejével" rááll a tej termelésére. Ha plusz feladatot adunk a szervezetünknek, ilyen például a betegség leküzdése meg az idegeskedés!!! akkor a szervezetünk kevesebb tejet tud termelni mint eddig, de ha meggyógyulunk akkor általában vissza áll a tej mennyisége, (nálam is vissza állt). Ha viszont mindig idegeskedünk, például a tej mennyisége miatt akkor egyfolytában plusz feladatot kap a szervezetünk, tehát nem tud annyi tejet termelni mint kellene. Én nem idegeskedem sosem a tej miatt és nekem van is elég, amennyi a babának kell. Ha ezt az anyuka elhiszi, és nem idegeskedik a tej miatt akkor szerintem a szervezet újra fog tudni elég tejet termelni. Nálam ez bejött. Ezt az is bizonyítja számomra, hogy amikor csak állok és csodálom a babámat, teljesen belefelejtkezve, vagy éppen valakinek áradozom róla akkor csak úgy magától megindul a tejem a mai napig. :) Ha el tudjátok hinni, hogy így van és beválik, akkor kérek beszámolókat. :)
Persze ez nem mindenkire vonatkozik, más miatt is elapadhat az anyukáknak a tejük.
A fejést a több tej érdekében én szülés illetve a tej megindulása után 10 napig alkalmaztam, hogy beindítsam rendesen a tej termelést és a csatornákat, és utána abba is hagytam. Miután beindult rendesen utána felvette a babám ritmusát a termelés és mindig annyit termel amennyit megeszik a kisfiam. Persze nem mindig ugyan annyit eszik, van hogy marad a mellembe tej, és esténként már sokszor 2 mellből kell szopiztatnom, hogy elég legyen mert addigra elfárad a szervezetem, de reggel mindig lesz megint bőven egy napra való. :) Remélem segítettem.
Onnan lehet tudni hogy nem elég neki ha szopizna de elrátgatja a fejét 3-4 szívás után.Vagy sír még evés után.Egyébként mindenki látja a saját gyerekén mikor éhes.Neked szerencséd van hogy elég a tejed neki.
További ajánlott fórumok: