2010.Kezdő ovisok anyukái beszélgessünk!:) (beszélgetés)
Bálint lázas.
Egyetlen napot mentünk bölcsibe, ennyi idő alatt össze is szedett valamit :(
Persze olvastam, hogy bárányhimlő után annyira legyengül az immunrendszer, hogy sokkal könnyebben elkapnak bármit, de azért reméltem hogy megússzuk.
A másik oldalon 23 hónappal később 'laktam' a legutolsó szobában (az sajna 4 ágyas volt), mikor Lilit szültem :)
Nem, nem én lehettem az. Mi 14 óra körül értünk be, azonnal szülőszoba, és 17.46-kor született meg Bálint. Ja és hozzám nem kellett hogy szülésznő megérkezzen, mert az ügyeletes szülésznőnél szültem.
Többiektől bocs, hogy itt magánbeszélgettünk ;-)
igen igen emlékszem!!:)
Hát az én szobám a másik oldalon volt.Akkor nem hiszem hogy találkoztunk de tényleg milyen kicsi a világ:)
Egyébként este mentetek be és gyorsan megvoltatok?
Mert mikor én bent voltam a vajúdóban egyedül egy apuka behozta a táskát közben jött a doki hallottam hogy ki volt akadva hogy mi az hogy a szülésznő még be sem ért.Az anyuka olyan gyors volt talán egy óra alatt meg volt a babuci.:)
Nem te voltál az?
Kicsi a világ :)))
Jáj nem tudom a szoba számát. Hátul volt a szülőszobák felé, azt hiszem a szobám mellett volt talán még egy szoba, aztán már a csecsemős szoba. Két személyes volt, és éppen szembe azzal a kis résszel, ami olyan volt mint egy váróterem, ott volt kitéve a tea, és ott volt a hűtő is. :)
Igen ott szültem én is:)
Melyik szobában feküdtél?
Komolyan???
Akkor lehet hogy egyszerre voltunk egy helyen?
(rémlik a neved Szt.Imre Kórházas fórumból, vagy rosszul emlékszem?)
Júúúúj ez nállunk is így volt!!!!
Március 15-én mentünk be este a kh-ba.Nekem bent kellett maradnom.Vajúdtam miközben a tüntetők az épület mellett mentek el és ordibáltak.A nővér meg is jegyezte hogy remélem ide nem jönnek be.Hát én is ebben bíztam.16án 10.41kor lett meg a fiam:)
A mi gyerekeink igazi forradalmárok lehetnek hisz ebbe születtek::))))
Akkor mi vagyunk idősebbek.
De ez tök 8,nem?
Ovira leszokunk,/remélem/-a pelusról....
2007.01.03. a mi nagy napunk.
Pelus nélkül aludt el a mi ágyunkban.
Buzgón imádkozom, hogy ne pisilje össze, mert akkor nem tudom hol alszom az este :D
2007. 03.15. Ünnepi gyerek volt :)
Annyira bennem van a kép, hogy az egész országban forrongott, mentünk autóval a kórházba, mellettünk meg vonultak a tüntetők :)
Az én lánykám is próbálkozott az ötlettel... én megmondtam neki, hogy nem adok, mert eddig is olyan ügyesen ment, és neki is jobb lesz, ha nem csípi ki a popsiját a kaki. Jól vette, még egyszer elsütötte az ötletét, de akkor sem engedtem, és azóta simán a wc-be intézi.
Ma bugyiban vittem be a bölcsibe (amúgy is a múlt hét tapasztalata alapján eldöntöttem, és meg is beszéltem Vele, hogy ezentúl csak alváshoz van pelus). Kicsit aggaszt, hogy mi vár délután, mert a gondozónéni első mondata az volt, hogy ott úgyis be fog pisilni meg kakilni, szóval úgyis pelus kell majd rá. Ha visszaszoktatják, nagyon morcos leszek.... :(
Lányok, szerintem az én gyerekem a legidősebb itt, szóval nem vagytok lekésve semmiről.
Mi kereken egy éve próbálkoztunk, amikor egyik napról a másikra megtörtént a csoda ;-)
Nyugi,nálunk is hasonló a helyzet.
Én is aggódom,hogy lesz az oviban.
Nálunk azért több alkalommal kell pelus,bár ez is az ő kedv kérdése,meg mi egymást.... éppen milyen a napunk.....
Bízok 1 kicsit a nyárban,a jó időben....
De ha az egész nyarunk ilyen lesz....???
A jobb időkön alig fogy pelusunk,mert a játszóra nem adok.... stb. ,de itthon sem....
Meglátjuk csajok,nem?
Apránként.....
Ti mit csinálnátok olyan esetben, ha a fiam csak kakihoz kéri a pelust, és amint azon túl van visszaadhatom rá az alsónacit, de addig kizárólag, csak pelusba hajlandó kakilni. PEDIG eddig kisdolgát, nagy dolgát a bilibe intézte.
Hagyjam, és majd leszokik erről, vagy ne adjak rá pelust és kénytelen lesz ráülni a bilire...?!
Dilemmába vagyok...!
Ráadásul "mindjárt" itt az ovi.... Egyik felemet aggasztja, hogy nem lesz szobatiszta a kellő időre, a másik felem azt mondja, hogy "mi van, ha nem szept.-be, csak télen kezdi az ovit!? Semmi"
Mit csináljak szerintetek?
Ez nálunk is megvan!
Ha pisil a bilibe, mindenkinek ki kell menni a szobából :)
Nagyon ügyes Bálint, hogy ennyi hét kihagyás után is szépen ottmaradt a játszócsoportba és szépen pisilt a wc-be:))
Mi még mindig ott tartunk, hogy csak fürdés után nincs rajta pelus. Rájöttem arra, hogy kisfiam nagyon szégyenlős. Amikor a fürdőkádban locsizunk és pisilnie kell azt mondja, hogy: anya pisi lesz, menj ki! Még előttem sem mer pisilni:(
Ennyi belefér szerintem :)
Luca is holnap megy először bölcsibe a betegség óta, és az elmúlt héten már csak alváshoz kapott itthon pelust. Akárhová mentünk, nem volt baleset, kíváncsi leszek, mi lesz holnap a bölcsiben...
Ma vittem játszócsoportba Bálintot (otthagyós, 8-12-ig). 4 hét kihagyás után mentünk, mert mindhárom gyerek bárányhimlős volt, addig nem mehettünk.
Mikor érte mentem, úgy örültem, hogy több kisgyerek szekrényén lógott egy-egy pisis nadrág....de az övén nem....de túl korán örültem :)
Azt mondta a gondozó, hogy reggel, aztán az udvarra menetel előtt, aztán ebéd előtt pisilt a wc-be, de sajnos az udvaron kicsit becsurgott. Hát hiába....ha nem vagyok ott, és nem kérdezgetem óránként, hogy nem kell-e, akkor ha nagyon belefeledkezik a játékba, akkor úgy látszik még történhetnek balesetek :)
Dettó!
Nálunk is ez az ok.....
Babianyu, nekünk is volt gumilepedő, de az csak a matracot védi, attól még a gyereket át kell öltöztetni, a lepedőt és takarót is át kell húzni :-/
Sicike van egy nagylányom, egy középső fiam (ő Bálint, ő lesz ovis) és egy pici lányom.
Kisebb korkülönbséget terveztem, de közbejött egy férj-váltás :)
A nagylányom tavalyig sokat segített a házimunkában és a kicsikkel is, de most nagyon kamaszodni kezdett, úgyhogy semmi más nem érdekli, csak a barátnők, és a zenehallgatás. De tudom, ez az élet rendje, én is voltam ilyen :)
Ja a gumilepedőt mi is szoktuk alkalmazni,de ha tisztán tudja,hogy alatta van akkor nem is vigyáz,elereszti.
A védőnő azt javasolta akkor ágyazzam,mikor fűrdenek és tegyek a lepedő fölé vékonyka takarót,hogy ne csörögjön és ne vegye észre és akkor vigyáz is......de ált. észre szokta venni.....
Akkor nálatok is nagy a korkülönbség,és különböző neműek,mint nálunk.
Nálatok annyiban szerncsésebb,hogy egy nagyobbacska lány szívesen elpesztrálja a kisöccsét,de én a 10 éves fiamnak nem mondhatom:ülj le vele babázni.
Úgy vannak el,hogy vagy a lányom áll be autózni,vagy focizni vagy semleges dolgot játszanak......
Nálunk a fiam korábban volt szobatiszta és könnyebben mentek a dolgok.......
Bár vele is nehéz volt a hisztis korszak......most meg a kiskamaszkor.....
Minden kornak meg van a maga nehézsége és szépsége..... :)
Húha, ügyes :))
Jaj az éjszakáktól már előre félek. Van egy nagylányom, 11 éves, de a mai napig emlékszem azokra az éjszakákra, mikor 3 óránként ébresztett, hogy bepisilt. Persze ruhacsere, ágyneműcsere minden alkalommal :-/
Persze tudom, nem biztos, hogy ez Bálinttal is így lesz, de ugyebár nincs is kizárva.
Édi vagy.
De élek,és ez nem is a panasz topic.....
A gyerekek rengeteget kárpótolnak,a szeretetük éltet.
Most hogy itt a szünet még a popómat sincs időm letenni,úgyhogy a siránkozásra sincs időm.
De néha nagy szerencsém van velük,mert megértőek velem,tudják mikor nagy a gáz,akkor segítenek,stb.
Sokszor bánt, hogy időnként azt látják,hogy anya nincs jól,ekkor hamarjában összekapom magamat és mosollyal folyt.köv. a napot.
Na de elég a siránkozásból.....
Csajom ma éjjel is pelus nélkül alut,nem pisilt be.De igazából a nappal a fontos az oviban.....
További ajánlott fórumok:
- 2010 augusztusában született babák anyukái beszélgessünk
- 2010-ben született babók anyukái beszélgessünk!!!
- Hörghurutos gyerekek anyukái, gyertek, beszélgessünk!
- 2008 szeptemberében született babácskák anyukái beszélgessünk!
- 3 éves gyerekek anyukái gyertek beszélgessünk!!
- Tikkelő gyerekek anyukái, beszélgessünk!