2010.Kezdő ovisok anyukái beszélgessünk!:) (beszélgetés)
Képzeljétek a férjem szabin van, és lement az ovihoz, hogy meglesse Bálintot. Próbáltam lebeszélni, mert féltem, hogy a gyerek meglátja....szerencsére nem látta meg.
Viszont a férjem rosszkedvűen jött haza, azt mondta, Bálint nem igazán játszik, csak sétálgat az udvaron és nézelődik. És hogy szerinte ez azt jelenti, hogy nem érzi jól magát.
Szerintem ez nem olyan nagy baj hogy csak nézelődik, vagy igen?
Ha rosszul érezné magát, nem menne minden reggel lelkesen, és nem fogadna minden délután azzal, hogy 'jó volt az ovika', nem????
Nálam annyira megszaporodtak a munkák itthon, hogy nem is tudom hol kezdjem.
De nemsokra megyek a kicsilányért és azt hiszem alszok egyet délben én is:)
Mi holnap már nyolcra megyünk. Te jó ég, szegénykét ébresztenem kell, annak meg nem fog örülni:)
Szia!
Megyek máris kitöltöm, már rég beszéltünk. :)
Nálunk nem volt sírás - szóval Nálatok se biztos hogy lesz. Viszont ha nem is sírtam, egyértelműen megviselt, szenvedtem Bálint helyett is.
Csak arra vigyázz, hogy légy erős, és ne előtte sírj!
Sziasztok!
Szakdolgozatomhoz kérném a segítségeteket!
A teszveszen a közösségi fórumra tettem fel egy kérdőívet (segítség szakdolgozathoz) címmel, aki regisztrált tag és van néhány percet töltse ki!
Téma Televízió hatása az óvodás gyerekre
Köszönöm szépen
Szép reggelt!
Ma már 9-re kell mennünk és ebéd után megyek érte. Már a tegnap is így kellett volna, de én kicsit vele akartam lenni, mert nagyon hiányzott, ugyanis tegnapelőtt délelőtt ovi volt, délután meg a mamával volt. Nem tudom mi lesz velem mikor visszamegyek már a melóba. Igaz akkor lefoglal a munka:)
Szóval ezen a héten már beállítjuk a reggeli érkezést, amit én fél nyolcban - nyolc órában határoztam meg:)
És ha minden rendben megy jövő héten ottalszunk.
Óvónéni megint mondta a sírást, hogy készüljek mert lesz sírás. Én készülök, de azt hiszem itt aki inkább sírni fog az én leszek:)
Kinél mi újság a szoktatás terén???
Sziasztok!
Ma bementünk Lucával az oviba kicsit ismerkedni, épp az udvaron volt a csoportja :)
Jól érezte magát, és bizony már így az elején is volt olyan hogy együtt játszottak, pl. egy kisfiúval egy kétüléses kismotort nyúztak nagy egyetértésben, elmentek "autómosóba" pl :) Persze a legtöbb gyerek már ismerös Lucának a bölcsiböl, de amennyire láttam, elég sok ilyen együtt-játszós alkalom volt, az igaz, hogy nem hosszú ideig.
Sziasztok!
Mandy, örülök, hogy nincs komolyabb baj. Látod kár volt izgulni annyira. Megértem , hogy nem engedi hozzányulni nagyon, hisz biztosan fáj neki:( Remélem sikerül javítani a krémmel és nem kerül sor a drasztikusabb műtétre!
Nálunk jól alakultak a dolgok az oviban. Mondták az óvónénik, hogy a kislányom nagyon szépen eljátszik a többiekkel, és barátkozik, ami nagyon ritka ebben a korban:) Ez a második hetünk és még nem volt sírás részéről, inkább én érzékenyülök el ha rá gondolok, és nagyon hiányzik nap közben, pedig csak délig van:) Mi lesz később amikor ott is alszik? Nagyon nem akarom, de hát nemsokára mennem kell vissza dolgozni, és addig már meg kell szokja az alvást is!
Ma nem aludt a Minikém az oviban,de a többieket nem zavarta,elfeküdt csendben.
Anya hiánya nem volt,ma sem,tegnap sem.
Apa hiánya annál inkább.
Ma 1 pici pityergés volt is neki emiatt,azt hitte apa megjött érte...... de honnan gondolta,reggel mondtuk neki megy dolgozni...????
Amúgy eszik,iszik,játszik rendesen.
Panasz eddig nem volt még rá.Ellenkezőleg,dicséret.
Na megjöttek a fiúk, képzeljétek a sebész azt mondta Bálint kukijára, hogy nem olyan vészes ez.
Hát nem tudom....olyan sok kukit nem húzogattam életemben (:DDDD) de úgy tudtam, az a normális, ha a bőrt teljesen hátra lehet húzni. Bálintnak nem lehet, picit meg lehet moccantani, de nem sokat.
Na mindegy, ő a szakember.
Ugyanazzal a szteroidos krémmel kell kenegetni, amivel még tavaly is - ez elvileg tágítja a bőrt...gyakorlatilag nem sokat segített. És reggel és este húzogatni. Hát ez nem lesz egyszerű, mert nem igazán hagyja.
De lényeg, hogy ne kelljen metélni, az azért nagyon drasztikus szerintem :-/
Sziasztok! Nálunk is ezek kellenek mint nálatok, a foly.szappant félévben csak 1x kell vinni.
Rebecca! Az én kisfiam is 8-9 körül szokott kelni, igaz, hogy nagyon későn alszik el, sokszor este 11-kor. Egyszerűen nem tudom előbb elaltatni, pedig már fél 9-kor ágyban van. Nem tudom, hogy nálunk is mi lesz, ha elkezdi az ovit /ő nov. 8-án kezd/. Próbáltam, hogy délután nem fektetem le aludni, de akkor is fél 10 mire elalszik és reggel ugyanúgy 8-9 körül kel.
Hát bízom benne, hogy majd átállnak arra a napirendre, ami az oviban van. Mást nem tudunk tenni.:)
Mandy! Az én kisfiamnál is hasonló a probléma, igaz őneki még "csak" letapadása van. Én anno a gyerekorvosnak nem engedtem, hogy megcsinálja /1 évesen/, mert az urológus dokink mondta, hogy ebben a korban könnyen visszatapadhat, ezért várni kell 3-4 éves korig. Nem tudom, hogy nálunk is mi lesz majd, megoldódik-e a dolog vagy nem.
Sajnálom a kicsi fiad, remélem minden rendben lesz vele.
Köszi.
Rákérdeztem, nem jegyzik a dolgot, de amikor elfogy valami azt jelzik:) És akkor azt kell vinni.
Ma korábban menntünk mert jöttek az oviba a győri bábszínházasok és előadást tartanak az óvódásoknak:) Nagy izgalommal várta mindenki.
Képzeljétek, nem tudom én már mondtam-e, de az én lányom kilenc körül szokott kelni:) Ma már úgy ébresztettem nyolc körül hogy időben el tudjunk készülni:) Szegénykém mi lesz vele később?
Mandy, nagyon sajnálom a kisfiadat, szorítok, remélem jó hírekkel jössz később:)
Sziasztok
Nálunk a tisztasági csomag:
1 guriga wc papír.
100as zsepi
fogkrém
szalvéta
folyékony szappan.
Ha ezt kérik be mindenkitől és még két ezer forintot fejenként befizetünk.Később ebből veszik meg nagy tételben ami kell.
Meg a olyan dolgokat amit az oviskeretből nem bírnak de kell a gyerekeknek.gyurma,erős ceruza meg ilyesmi.
Képzeljétek a mai napot kihagytuk az oviban.
Időpontunk van a sebészetre (apja vitte, most vannak ott, én itthon maradtam a kicsivel).
Jaj nagyon aggódok. A kuki miatt kellett menni, már harmadszorra, nem igazán lehet felhúzni.
Nem letapadás, hanem szűkület, így nem igazán tudnak vele mit csinálni. Ha nem tágul, akkor felvágják, vagy mi :(((
Nekünk kellett
* 2 guriga wc-papír
* 1 folyékonyszappan-utántöltő
* százas zsepi
* 1 guriga papírtörlő
* éttermi szalvéta
* fogkrém és fogkefe
Nemrég volt szülői, ott elmondták, ki az aki még nem vitt tisztaságit, és azt megkérték, hogy vigyen. Aztán elvileg úgy működik, hogy ha elfogy valami, akkor kiírják, és azt kérnek - ismét mindenkitől.
Ha jól emlékszem már a nagylányomnál is így volt. Ilyenkor (ha beviszi mindenki a kezdő csomagot) ez kitart jópár hónapig. Aztán mondjuk előszőr elfogy a zsepi, akkor azt kell bevinni.....aztán ha elfogy a szappan, akkor azt is :)
Szerintem nem okoskodás, ha rákérdezel a dolgokra, kezdő ovis-szülőként természetes, hogy tudni szeretnénk a dolgokat ;-)
Sziasztok!
Tudnátok infókat azzal kapcsolatban, hogy milyen tisztasági csomagot kell vinni az oviba, és ezt hogy kezelik?
Azért kérdezem, mert tegnap elmenntem megvenni. Nekünk kell:wc-papír(azt hiszem 4-es),szalvéta(100db-os), zsepi(100-as), folyékony szappan(egy tubus), fogkrém.
De én szalvétábol 600 db-osat vettem mert csak ilyen volt éttermiből:), wc-papírból 6 db-osat tudtam venni, mert csak ez volt a tescosból:), és mivel nekem van itthon folyékony szappanom ebből is tudok vinni mondjuk egy másfél literes ásványvizes palackkal:)
Erre tegnap találkozok egy óvónénivel(ismerős) és megkérdezte írják-e nálunk az oviban hogy ki mit és mennyit visz? Mert ha én ennyit viszek akkor nekem annak megfelelő idő után kell csak vinnem. Erre még nem tudtam válaszolni, ma viszem a csomit és akkor majd meglátom. De mi van ha nem írják? Kérdezzek rá? Az nem tűnik okoskodásnak?
Nálatok hogy megy ez?
Sziasztok!
Mi hosszú itthonlét után ma ismét kezdtünk.
/másfél hétig beteg volt/.
Ma reggel azt mondta,hogy nem akar ott aludni.... mondtam ezt az ovi néninek is,hogy ez okból elhoznám ma és holnap ebéd után,mire ő azt javasolta,hogy ne tegyem.
Abban állapodtunk meg,ha gáz van hívnak.
Eddig még nem hívtak.
Így fél 4-re megyek ma.
Addig ma kivasaltam,kitakarítottam,tettem vettem,kínomban,nagyon hiányzik.
Hozzáteszem,rajtam most jön ki,ami az egész családon átment megfázásos valami,úgyhogy eléggé levert is vagyok..... de nélküle még pihenni sem tudok.....
Na kinek hogy mennt a mai nap?
Nekünk szépen alakul. Megette az ebédet, és jól elvolt.
Egy gondom van még, hogy ő ma is kilencig aludt. Nem tudom mi lesz szegénykémmel, ha reggel mondjuk fél 7-kor kell ébresztenem. Azt hozzáteszem, hogy nem fekszik későn, már fél 9-kor szunyál:) És délben is lenyom két órát, de van hogy többet. Mondjuk mindig sokat aludt.
Köszi a válaszokat, végül nem adtam rá én sem, hisz nagyon jó idő van kinnt is.
Szegénykém olyan árván nézett rám amikor mondtam megyek el, de nem volt semmi. Nagyon készült reggel, és boldog volt, hogy végre ott ebédelhet.
Szerintem megérezte, hogy én aggódok:)
Aztán csak úgy futott a puszi után, már nem is törődött velem:)
Szia :)
Ha bentre kötényruhát adok, akkor harisnyát is adok rá, de egyébként elég sokáig zoknit hordunk a nadrág alá (főleg hogy nagy hidegben meg overall-t adok rá. és az alá túl sok a nadrág+harisnya) de szerintem szokás kérdése, sokan már adnak ilyen időben...
További ajánlott fórumok:
- 2010 augusztusában született babák anyukái beszélgessünk
- 2010-ben született babók anyukái beszélgessünk!!!
- Hörghurutos gyerekek anyukái, gyertek, beszélgessünk!
- 2008 szeptemberében született babácskák anyukái beszélgessünk!
- 3 éves gyerekek anyukái gyertek beszélgessünk!!
- Tikkelő gyerekek anyukái, beszélgessünk!