2010.Kezdő ovisok anyukái beszélgessünk!:) (beszélgetés)
Sziasztok lányok!
Újabb hét, újabb élmények az ovi terén.
Azt szeretném kérdezni, ti már adtok a nadrág alá harisnyát ebben a zord időben? Nagyon hideg volt a tegnap is, legalábbis felénk...
Az én kislányom is egy éve jár bölcsibe, ugyanilyen könnyen ment a beszoktatás, mint ahogyan Nálatok indult. Ugyanezek a problémák voltak, mindig többet szeretett volna, mint amit engedtek... A második héten "lazítottak" a beszokás menetén és már maradhatott egész nap.
Amit a "visszaesésrl" mondanak, van benne igazság, de ez nem azt jelenti, hogy tuti zokogni, örjöngeni fog. Persze amikor az újdonság varázsa már múlik, lesznek napok, hetek, amikor kevesebb lelkesedéssel megy majd, de ez még nem jelenti azt, hogy feltétlenül sírás, vagy sok sírás lesz. Nálunk nem volt, pedig ugyanígy "vártam" mint Te. Olyan volt, hogy reggel mondta, hogy nem akar menni, de földön fetrengüs hányásig zokogós jelenetek nem voltak. Egy nehezebb idszak volt most néhány hete, amikor elkezdték a kicsiket beszoktatni és egyszerre 2-4 anyuka is ott volt a két csoportban. Erröl eszébe jutott, hogy hiányzom neki, hívjanak fel hogy menjek érte stb. De akkor is kezelhetö volt, kicsit többet szeretgették és megoldódott. Gyakorlatilag egy év alatt max 2-3 sírdogálás volt, reggel jókedvüen megy, igaz várja a hétévégét is hogy ne legyen bölcsi :) Délután pedig amikor meglát csak úgy repül felém, majd felborít úgy ugrik a nyakamba :) szóval biztosan hiányzom neki, de ettöl még nem kell hogy komolyabb cirkuszok legyenek :)
Szerintem a szülö legalább annyira benne van ezekben a sírásokban mint a gyerek!
Nem biztos, hogy gond lesz - már többször leírtam, a kisfiam 1 évig járt úgy bölcsibe, hogy egyetlenegyszer sem sírt. Szívesen ment, nagyon jól érezte magát.
Ne aggódj, jól indult, bízz a jó folytatásban. Beszéljetek sokat az oviról és minden OK. lesz.
Az enyémek most hétfő óta járnak, leírom a tapasztalataimat.
Az első 3 nap szuperül ment, szerdán már ott is ettek, alig akartak hazajönni, ott akartak aludni.
Csütörtökön a fiamat már úgy kellett rólam lefejteni, annyira sírt.
Ma már mindkettő. (A lányomat a fiam spanolta fel.)
Viszont utána hamar megnyugszanak (kivártam az ovi előtt, mert utcára néz a csoportszoba ablak)
Napközben jól érzik magukat, esznek, ebéd után mosolyogva vártak.
De reggel őrjöngenek. :(
Sajnos volt egy ilyen érzésem, hogy a szuper kezdet után ez jön.
De bzom benne, hogy túllendülnek rajta, mert amúgy ott lenni szeretnek.
Lányok ez nem igaz.
Ma elvittem fél órával korábban a lányomat az oviba. Rögtön eljöttem, puszi, integetés és kész. Megyek vissza másfél óra mulva, ebéd előtt. Erre mondja az óvónéni, hogy jó volt nagyon jól viselkedett, nem volt semmi gond, de ennek meglesz jövő héten a böjtje. Kérdezem mire gondol. Ő meg mondja nekem, hogy mivel ilyen könnyen mennt az első hét biztos azaz 100% sírni fog jövő héten.
Szegénykém ma is ott akart enni de nem engedték:(
Csak azt nem értem mitől ilyen biztos hogy sírni fog? És miért nem engedték már 3 napja hogy ott egyen legalább egy falatot, amikor annyira vágyott rá.
Aztán lehet igazuk van mivel ők a profik, tapasztaltak, hogy aki előszőr élvezi később rájön ez nem egy buli, és akkor törik el a mécses amikor mindig kell majd menni akkor is ha ő nem akar, és sokkal rosszabb ovis lesz, mint az aki már az elején nehezebben szakad el.
Minden összefoglalva ma két órát volt kb ott nélkülem és nagyon jól elvolt, még akart maradni.
Biztosan ezt is ovija válogatja, a miénkben ezen a téren szigor van, nem lehet csak úgy bemászkálni az udvarra.
A cumi fura, hogy nálatok nem lehet.
Szerencsére nincs rá szükség, Bálintom is már vagy másfél éve nem cumizik, de ha egy kicsi cumizik, akkor szerintem nem pont ilyenkor kéne elvenni tőle. Elég stresszes ez az új helyzet, a cumi elvesztése csak rátesz egy lapáttal :-/
Amugy nálunk a cumit nem engedik már a júniusi szülőin mondták hogy addig mindenki valahogy szoktassa le ! Nálunk már 1 éve elvitte a cica! Nem is gondoltam hogy így viselik! Pont ott szalad és mondtam most viszi el! Petra kicsit sírt Anna nem annyira! De elaludtak, nálunk is csak alváshoz kellett! Másnap sírtak hol a cumi de mondtuk tudod a cica elvitte! És beletörődtek, megkérdezték de már válaszoltak is maguknak!
Hála mindennel ilyen könnyen szoktunk! Pl szobatisztaság is 3 nap alatt! (Pedig azt hittem elhúzódik mert pl első nap kb 10-12 nadrág volt pisis fejenként!3. nap már csak 2 bugyi és azóta Anna egyszersem , Petra kb 4-5 alkalommal pisilt be a déli alváskor június óta! Ja és éjszaka se volt pelus mert már előtte hónapokon át száraz volt!)
Tegnap elsétáltunk az ovihoz mert mindig nyaggatnak menjünk oviba! Lemértem szépen sétálva 20 perc! A gyerekek kint játszottak, na erre ők be szerettek volna menni, nem értették meg hogy nem mehetünk be! Mondtam mindjárt mennek enni és aludni! Erre Anna: Én is itt alszok! Ne menjünk haza!
(Szerintetek belehet néha menni az udvarra kicsit játszani, ismerkedni? mert én úgy gondolom nem, de megkérdezem az óvónőt!
Szerintem már igazán mindegy hogy ma vagy csak hétfőn eszik ott! Amúgy az ovónő is szólhatott volna hogy üljön le enni gondolom 1 kanál leves és köret jutott volna neki is és mennyire örült volna neki, hogy ő is a többi gyerekkel ebéddel! Legalábbis nálunk már volt ilyen !
Sőt nálunk csak 1 nap nem eszik utána ebéddel és megy haza anyával, és kb 1 hét múlva alszanak ott!
Ahova az én lányaim mennek ott még nem tudom hogy mikor esznek először de szülőin rákérdezek!
Sziasztok.
Tudom nem ide tartozik, de el kell mondanom, hogy alig aludtam az éjjel, majd szétrobban a fejem, és hulla fáradt is vagyok.
Kicsit veszekedtünk a párommal, és ez engem nagyon megviselt.
Remélem ez nem befolyásolja a mai óvódai beszoktatást:)
Egyszóval nagyon a béka feneke alatt vagyok.
Mi a véleményetek arról, hogy anyu szerint ha már ma ott akart enni miért nem álltam a sarkamra és szóltam hogy akkor már holnap egyen ott?
Nem tudom mennyire jó neki ha siettetem a dolgot?
És még valami: a cumi, azaz cumik.
Ugyanis kislányom itthon csak alváshoz használja, de nem egyet, hanem egyenesen kettőt. Egyik a szájában a másikkal az orrát piszkálja. Már próbáltam elvenni tőle legalább az egyiket, de nagyon sírt, hiába beszéltük meg előtte, hogy most nincs cumi.
Múlt hét hétfőn kezdtük, és ettől a héttől már ott is alszik. Nincs is baja vele, de azért ébredés és uzsi után mikor megyek utána, akkor már örül, hogy hazajöhet :)
Sajnos igen, az hogy most örömmel járnak, nem jelenti azt, hogy később nem lesz egy kis visszaesés (mikor rájönnek, hogy ez nem egy lehetőség, hanem kötelező járni), de azt nem hinném, hogy az a sírás mindenképpen rosszabb lenne, mint ha valaki az elején sír.
Hát reméljük a legjobbakat :)
Menntem érte és nem is vette észre hogy megjöttem:( Amikor ebédelni készültek a többiek ő is mennt velük és nem akart hazajönni,mondván hogy ő is ott akar ebédelni.
Már jövő héten ott fog enni, megbeszéltük a óvónénivel:) Már alig várja.
Mondjuk ő jó helyzetben van, mert két 4 éves kislány is barátja, és velük került egy csoportba. Gondolom számít a sok ismerős arc is.
Jaj képzeljétek reggel sétálunk az ovi fele, és egyszer csak jön az óvónénink bicóval. Réka nagyot köszönt neki és kérdezte -hová méssz ? Az oviba? Várj meg én is megyek!:)
És indulás előtt itthon már rángatott, hogy-anyucika induljunk már!!!
Igen, nem azt mondom. Csak mondják az óvónénik hogy amelyik gyerek eleinte nem is sír az később rájön, hogy ez már nem buli, és mindig menni kell. És akkor sokkal tovább fog sírni, mint az amelyik az elején nem akar leszakadni.
Aztán nem tudom hogy lesz. Minden gyerek más. Volt aki sosem sírt és később is imádta. Szerintem ez függ attól is hogy szeresse a nevelőket is.
Ti mióta jártok? Mikor kezdtetek?
Sziasztok.
Most elvittem és ott akart maradni a csoportszobában. Mondta nekem én menjek el és majd később menjek érte.
Úgy rohant befele, hogy még a pusziért is úgy kellett szóljak. Nem is foglalkozott velem. Annyira szomorú lettem:(
Most indulok vissza érte. Remélem minden oké lesz, később jövök.
Legyetek jók!
Sziasztok!
Mi hétfőn kezdtünk,bő 1 hét betegség után.
Addig remélem,rendesen meggyógyul.
Később írok.
Most a sulin vagyok a nagyobbiknál kibukva....
Szép napot mindenkinek.
Hú lányok, az óvónénink olyan jó képeket csinált Bálintról :))
Tényleg látszik, hogy jól érzi magát.
Kellett ez a lelkemnek!
Szerintem nem rossz!
És én is szólnék a helyedben. Elég nagy baj, ha nem mennek maguktól, szerintem kiscsoportban még ez lenne a normális.
De ha nem mennek maguktól, akkor szólj szerintem.
Igen én is azt vettem észre, hogy szólnak és már mennek is, de nem megy velük senki.
Az én lányomnak még kell segítség. Lehet holnap szólok nekik, hogy még az elején segítsenek már nekik. A helyzet az, hogy én itthon mindig segítek neki. Lehet ez rossz, nem tudom.
Liza már három és fél, és nagyon önálló, itthon sem enged segíteni. Mióta ovis, szólni sem kell a kézmosásért.
Meg kell mondjam, hogy ez most nagyon előnyös, mert nálunk, ha a gyerek külön nem kéri, nem mennek ki vele a mosdóba (tiszta kiscsoportba jár). A múltkor láttam, hogy az egyik kislány odament a dadushoz, és mondta, hogy pisilnie kell, mire a néni azt mondotta neki, hogy menjél csak. Némi ácsorgás után a kislány ment. :-)
Segítenek nekik mindenben, ne aggódjatok!
A wc után pedig minden esetben áttörlik őket, akkor is, ha a kicsi már ki tudja törölni.
(Legalábbis a mi ovinkban így van.)
További ajánlott fórumok:
- 2010 augusztusában született babák anyukái beszélgessünk
- 2010-ben született babók anyukái beszélgessünk!!!
- Hörghurutos gyerekek anyukái, gyertek, beszélgessünk!
- 2008 szeptemberében született babácskák anyukái beszélgessünk!
- 3 éves gyerekek anyukái gyertek beszélgessünk!!
- Tikkelő gyerekek anyukái, beszélgessünk!