2010 szeptemberi babák (beszélgetés)
Szia!köszi
Ha felkel,újra megnézem,most délelőtt 38 volt.:-(
Szia!
tényleg régen voltál!!!
Nálunk épp most lázas Nóri:-((Írtam a naplómban.
B.himlő oltás:még nem tudjuk:-S
Hello!
Én dilemmáztam, de nem. Dr. néni sem ajánlotta.
Azt,mondta, ha még mindig szopizik, ne gondolkozzak a védőoltásokon.
Sziasztok!!
Viki...Mátém reggel és este kap kakaót vagy épp tejet...kb.260at/alkalom
Délután néha joghurt
Sziasztok. Most gondolkoztam el azon, hogy mióta nem szoptatok, én is javulni kezdtem úgy mindenben, pedig már akkoriban én is nagyon rossz állapotban voltam. Emlékszem egy sima kis megfázásból nem tudtam kilábalni és hónapokig volt minden fájó bajom. :( Most már megint minden klafa...:D
Nekem is mondta a doki, amikor Doncsi 9 hós volt, hogy hagyjam abba a szopit, csak én sem akartam, és nem is hagytam - utána persze a gyerek hagyta el...:S
Sziasztok!!
Igen rég voltál már :(
És akkor még meddig tervezitek a szopizást?
Sziasztok! Először is Boldog Új Évet kívánok Mindenkinek (ha jól emlékszem idén még nem voltam..vagy lehet.. :S) Bettus, boldog születésnapot Neked kicsit megkésve! És jobbulást!! Tudom milyen, én október óta harmadjára voltam az év elején beteg (torokfájás, influenza szerű, volt, hogy alig éltem), most az év elején labort is csináltatott már a házidoki, hogy "rendszeresen" lebetegszem (előtte háromévente egyszer voltam beteg). Azt mondta, hogy oké a vérkép, gyulladást, kis fertőzést mutat, de ha javulok, akkor nem ad antibiotikumot mivel szoptatok. Bár azt mondta, hogy ilyenkor már azt szokták ajánlani, hogy hagyja abba a szoptatást az anyuka, ha így leszívja a gyerek (vagyok 50 kg egyébként..)Hát én még egy kicsit húzom ezt..inkább c vitaminozok, hársmézezek, gyümölcsözök, próbálok rendesen enni, még ezt a reggeli-esti szopit kicsit megtartanám.
Bili..eddig Berci egyszer már belepisilt, viszont a napokban kezdte, hogy bejön velem és olyankor ráül magától a bilire (persze ruhástól), olyankor levetkőztetem, visszaültetem, de úgy már nem marad nagyon..Ha bekakál, viszont csapkodja a pelenkáját és kérdezem, hogy bekakáltál? Sokszor mondja, hogy "bee"..
Evés: evett már egyedül kanállal is, de nem sokáig bírja, bemérgeli magát, hogy néha fele kaja lecsusszan a kanálról és akkor átveszem. Falatossal már régóta nem etetem, azt maga eszi, ragaszkodik is hozzá..nem kell elterelni a figyelmét..Néha előfordul, hogy nincs kedve, csak nyammog rajta, akkor rágyorsítok, adom közben én is neki. :)
Sziasztok!
Köszi Évi, tök szép már a bőre. Remélem így is marad. Igazából most csak tejet nem kap semmiben, a tojásbevitelt csak megpróbáltam mérsékelni, meg direktbe nem adok tojásfehérjét. Bár a dokinénink szerint 18hós korig azt nem is lehetne, csak sárgáját. Ő mindent elég későn ajánl.
A doki szerint nem egyvalamire érzékeny, hanem mindenre, ami esetlegesen bőrrel érintkezik, mondjuk mosószer, testápoló, sampon, fürdető, öblítő. Illetve a kaják tartalma. Kicsit töri a magyart a dr.néni, de amúgy szuper és imádjuk. Gondolom úgy értette, ha most a tej is okozza, könnyen átmehet másféle allergiába is, mert ahogy olvasgatom a tej-, tojás-, szójafehérjéknek hasonló a felépítése, ezért ilyen kicsiknél könnyen kialakul a többire is az allergia, ha már egy megvan.
Szerintem nem gáz, ha csúszik az oltás. Azt hiszem, hogy 1 hónapnak kell minimum lenni a 15 és 18 hós között. De akkor sincs baj, ha emiatt később kapják meg a 18hósat. Főleg, ha még nem mennek közösségbe vagy külföldre.
Sziasztok anyukák!
Jól vagytok? :-)
Most, hogy visszaolvastam az előző hozzászólásomat, végülis nem is igaz teljesen, mert én is sokszor adok Lucának rfőtt épát, krumplit darabokban, vagy úgy, hogy csípek az ujjammal, és gyönyörűen eszi, csak ugye így sokáig is tart, meg lassbban megy, mintha egy egész kiskanál pürét adok a szájába. De az már neki nem tetszik annyira, úgy akar enni, és azt, amit mi. :-)
Szerintem nem gáz, én azért töröm neki villával a párolt zöldségeket is, de ugye nekünk kevesebb fogunk van. :-)
Luca is szépen eszi a husit, ha olyan kis darabokra (szálakra) szedem neki. :-)
nekem a védőnő azt mondta,max egy hónapot csúszhat,mert már kapják a 18 hós oltást,legyen azért közte "szünet".
Szval val.színű nálatok az is csúszni fog.
Sziasztok!
Eddig Nórinál semmi jele mellékhatásnak az oltások miatt,bár elméletileg jövő héten fog kiderülni:-S
De sztem nem lesz semmi:-)(pozitív hozzáállás:-DD)
Evészet:pár kanál önállóan aztán én etetem,de ma egyedül evett,kézzel:-)
Viszont már alig kell neki összetörnöm a kajcit,husit is kisebb darabokban ügyesen eszi.Párolt zöldséget meg már nem is nagyon töröm.Bár ilyenkor a kakiban is darabosabban jön vissza:-S(bocsi!)Ez gáz?
Köszi!:-)
Lucának pont, hogy az önálló evéshez nem kell a figyelemelterelés, merthogy azt szívesen csinálja, ő egyedül akar enni! :-)
Luca is telefonál örökké. Anyum vett neki játékmobilt, néha használja, de a miénk ugye érdkesebb. :-) 3 hónapja azzal rohangál, és szorítja a fülére, ill. van egy olyan telefon, ami még az enyém volt, olyan régi tárcsázós, vezetékes. :-) Azt is imádja. :-)