Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 PIC fórum

2010 PIC (beszélgetés)

❮❮ ... 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 ... ❯❯
4035. tassy kriszti (válaszként erre: 4034. - Timi555)
2012. aug. 15. 21:59

Timikém, rátapintottál a lényegre. Én is szedem. Napi 2000NE-t, szeptembertől napi 3000et.

Ha elolvastad, látni fogod,h a túladagoláshoz köze nincs az 1-2 cseppnek. Örömmel küldöm!!!

4034. timi555 (válaszként erre: 4028. - Tassy kriszti)
2012. aug. 15. 21:05

Már csak azt nem értem hogy a felnőtteknek miért nem ajánlgatják a D-vitamint és miért nem lehet recept nélkül kapni. Bár biztos nem lenne jó a gyógyszeriparnak ha túl egészségesek lennénk.

Én is adom nyáron is, napi 1 cseppet az szerintem nem túladagolás. Néha én is beveszek egyet a gyerekekéből. Ha kiolvastad a könyvet nekem küldheted :)

4033. PICZsuzsi (válaszként erre: 4032. - Timi555)
2012. aug. 15. 14:55
Végülis abban nem újdonság, hogy érdemes alvásban/evésben egy biztonságos napirendet kialakítani. Ha ezek jól működnek akkor nagy baj nem lehet. De mondjuk én arra nem is gondoltam, hogy nem csak azért kell kerülni a cukros ételeket mert egészségtelenek, hanem azért is mert a vércukorszint ingadozás nagyon is kihat a kicsit viselkedésére. Bepörögnek tőle ha magas, nyűgösek ha leesik, szóval jobb inkább szinten tartani. Mondjuk én nem adtam sok édességet de a kekszezés már kezdett egy kicsit elfajulni. Főleg amikor a korpovit nem jó csak a háztartási.. Na de ebből is tanultam.:) Változtatni sosem késő.. Engem ami jobban érdekelt, az a terelgetés hogyanja. Hogy hogyan fegyelmezzünk vagy ne fegyelmezzünk, hogy tartassuk be azokat a korlátokat amiket muszáj megszabni ahhoz hogy épen és boldogan éljék meg a gyermekkort és persze a szülők is;) Eddig a legtöbb gyermeknevelési könyvtől idegbajt kaptam, kivéve az alvásosat. :) Ez a szuperdadás szerencsére nem ilyen, ezért is ajánlgatom szívesen, hátha nektek is bejön.:)
4032. timi555 (válaszként erre: 4029. - PICZsuzsi)
2012. aug. 15. 14:07
Én is megveszem ha ilyen jó!
4031. timi555 (válaszként erre: 4024. - Tassy kriszti)
2012. aug. 15. 14:06
Láttam hogy megszült. Kíváncsi lennék hogy most sikerült-e a 40 hetet megcsinálni. Kár hogy nem kommunikál velünk, pedig nagyon kíváncsi lennék hogy tesó hogy fogadta meg egy csomó dologra.
4030. timi555 (válaszként erre: 4021. - PICZsuzsi)
2012. aug. 15. 14:05
A "kesz"=keksz az nálunk is megy. Tegnap ki mondta Panna hogy Bazsika és azt hogy alszik, azóta két mondatot ismételget: "Alszik a Bazsika", "Szia Bazsika". Annyira cukor dolog ez a beszélgetés :)
4029. PICZsuzsi (válaszként erre: 4027. - Pkzmoni)
2012. aug. 14. 12:08

Én ezt vettem meg:

[link]

Ez a második kiadás ha jól tudom, kicsit több benne az infó.:)

2012. aug. 13. 21:06
Én most Szendi Gábortól a Napfényvitamin-t kezdtem el olvasni. Hááát, nagyon ajánlom. Nem kell megvennetek, elküldöm, bárkit érdekel. Érdemes elolvasni pl. a hivatalos ajánlást, és a tényleges szükségletünket, v hogy milyen betegségek lennének vele megelőzhetőek. Azért kattantam rá ennyire, mert a gyerekeinkenk is ezt adjuk, akkor már legalább tudjam mit miért. Nyárra amúgy minket leállított a dokink, de ennek ellenére én adom. Még múltkor Móni általatok volt szó eről a D vitaminról, és akkor mondtam,h nem gondoltam volna milyen fontos. Naah, hát leesett az állam,h tényleg mennyire!!!
4027. pkzmoni
2012. aug. 13. 21:04

[link]

erről a könyvről van szó?

4026. tassy kriszti (válaszként erre: 4019. - PICZsuzsi)
2012. aug. 13. 20:55

most már biztos megveszem. :))

amúgy még a neurológusunk mondta, hogy jó játék, ha egyszer csak bekapcsolva marad 'véletlenül' a kamera. meglepő dolgokat néznénk vissza.. sokat lehetne belőle tanulni.

4025. tassy kriszti (válaszként erre: 4022. - PICZsuzsi)
2012. aug. 13. 20:53
úúh, szegényke. amúgy baromi kemény kobakjuk van, Bende párszor már lefejelt, a szám úgy nézett ki két napig, mintha feltöltettem volna.
4024. tassy kriszti (válaszként erre: 4018. - Tassy kriszti)
2012. aug. 13. 20:52
háát, van telepátia :)) gyönyörűű, nagyon hasonlít bátyuskára!
4023. PICZsuzsi
2012. aug. 13. 14:23
Ja a fogacskák, tegnap számoltam Julikának 12, Andrisnak 11 van ebből most küzd a 11-el és már a 12. is egy kicsit átszúrta az ínyét. Julikánál szinte észre se vettük, Andris sokat piszkálgatja, biztos fáj neki. A dologélt viszont annyira szereti hogy sokszor sima hisztire is gyógyír és olyankor Julika is kér:)
4022. PICZsuzsi (válaszként erre: 4012. - Timi555)
2012. aug. 13. 14:06

Láttam a fb-on a nyaralós képeket, nagyon jók! Annyira gyorsan nőnek hogy hihetetlen! Jó neked hogy tudtál napozni! :)

Most mi is voltunk balcsin kirándulgatni, sajnos nagyon nyűgös hétvégénk volt, valamiért semmi sem tetszett nekik meg én sem voltam túl jól.

Julika első nap a játszón úgy lefejelt egy mászókát, hogy a veszprémi balesetibe kellett mennünk. Megröntgenezték a fejecskéjét és nincs törés csak úgy néz ki mint a star trek szereplői;)

Meg szép monoklik is vannak. Amúgy ezt elég jól bírta, a kórházban már ugrált meg röhögcsélt:)

4021. PICZsuzsi (válaszként erre: 4014. - Timi555)
2012. aug. 13. 14:00
A legújabb a "kekket", ami azt jelenti hogy kérek kekszet. Ennek annyira örültem az elején hogy egyből adtam, most meg ez az egyik dolog amin sürgősen változtatni fogok.:) Természetesen ezt Julika mondogatja a kis mohó.:) Jaja nálunk is van egy-két állandó szavuk, egyre több, meg mostmár sokmindent utánoznak, de még mindig a halandzsa a kedvencük. Kerek mondatok meggyőző hangsúlyozással.:)
4020. PICZsuzsi (válaszként erre: 4013. - Timi555)
2012. aug. 13. 13:57
Hihi elképzeltem ahogy egy mini bilin csücsülsz: látjátok, így kell.. :) Nekem is azt mondták hogy előbb fogják a fejükre húzni mint ráülni de majd összebarátkoznak. :) Mi még nem vettük meg de már napok kérdése..
4019. PICZsuzsi (válaszként erre: 4016. - Tassy kriszti)
2012. aug. 13. 13:55

:D annyira, hogy nem is tudtam mire gondolsz.. szóval vissza kellett mennem a bejegyzésre. Szóval aDventes:D.

Amúgy tényleg nagyon jó a szuperdadás könyv, nem árt ha az ember néha lép kettőt hátra és megnézi a családját kívűlről.. Amikor benne vagyunk észre se vesszük mit lehetne praktikusabban, kényelmesebben.. El kezdtem jegyzetelni és ha kiolvastam lesz egy-két gyökeres változtatás, de van amit már most elkezdek. Nem bírom kivárni amíg végigolvasom az egészet.:) És még csak az étkezésnél tartok;)

4018. tassy kriszti (válaszként erre: 4013. - Timi555)
2012. aug. 13. 12:57
Nem tudom mennyi idős lehet, v volt a képen, de a kritikus időn már biztos túl, szerencsére!!! Már lehet meg is szült :)
2012. aug. 13. 12:55
Előreláthatólag szombaton ismét lemegyünk 2 hétre szabolcsba. Még kijátszatom őket a nagy udvaron, meg a tyúkok társaságában :))
4016. tassy kriszti (válaszként erre: 4010. - PICZsuzsi)
2012. aug. 13. 12:54
Zsuzsi, már karácsonyi hangulatod van?? :))
2012. aug. 13. 12:52

Hali! Én is újra, az előző üzenet telefonról ment, ami annyira okos szerencsére,h a saját gondolatait akarta leírni, ezért lett olyan szedett-vetett az egész. Gondolom a lényeg hámozható volt. Kb. mi is úgy, mint Zsuzsiék; hol csak túrják, hol felborul, hol betalál, egyszercsak majd ráéreznek erre is.

Ezt a falatkás etetést már kitapasztaltam, ha mondjuk 10-10 db májacskát meg sajtocskát eléjük teszek, kb. 2őt bevesznek a szájukba és míg rágják, a többivel elkezdenek játszani. Ezért van,h iderepül, odarepül, leesik stb. úgyhogy az ilyen darabosakat már én is úgy adom nekik.

Amúgy nem tudtam,h van ilyen könyv, páran említették,h nézték tv-ben, és hogy jó. Lehet ezt is elolvasom majd, ártani biztos nem árt!! :)

Direkt nem írtam,h ki az, ha Ő nem reklámozta köztünk, akkor én sem akartam.

Dani kezdte el a szavak elejét vagy végét mondani. Pl. telefon, tessék: "teh"; lámpa: "mpa, pah"

4014. timi555
2012. aug. 13. 08:49

Beszéddel hogy álltok? Nálunk van egy-két fix szó, baba, anya, apa, mama, Panna, a többi még csak kósza próbálkozás. Ja és a Bazsikát nem tudják ezért mindenki Pannya (Panna) nálunk :) Én pedig amióta elárultam a nevem nem anya hanem Teme vagyok :)

Egyébként nagyon sok szót ismételgetnek de csak egyszer mondják és utána szinte soha többet, pedig én úgy örülök amikor próbálkoznak.

4013. timi555 (válaszként erre: 3995. - Tassy kriszti)
2012. aug. 13. 08:45

Mi is vettünk bilit a nyaraláson, egyelőre rá sem ülnek még ruhában sem :( Majd példát mutatok és ücsörgök rajta :)

Na itt felcsigázol aztán meg sem írod hogy ki a kismama. De megkerestem!!! :) Mennyi idős lehet, már elég nagy pocija van.

4012. timi555
2012. aug. 13. 08:43

Sziasztok! Nyaralni voltunk úgyhogy most gyorsan megpróbálok hozzászólni mindenhez :)

A Bergon babakocsit vaterán adtam el, a mostanit még használjuk.

Fogak: Pannának 9, Balázsnak 12.

Önálló evést próbálgatjuk, főleg én vagyok a dolog gátja, nem kívánom a dzsuvát. Mostanában szoktam nekik venni Danonino-t és azon próbálgathatnak, egyik kézzel fogják a dobozt, másikkal a kanalat, több-kevesebb sikerrel megy.

Nyaralás: Kőrös parton voltunk barátokkal, babákkal. Bazsika kedd éjszaka belázasodott, a nyaralás végére meggyógyult (nem tudom mi volt, nem vittük dokihoz). A déli alvásidőben még napozni is tudtam, nagyon szuper volt együtt barátokkal és más gyerekekkel. Ja ikreseknek mondom hogy a többiek azt mondták hogy "Na Timi neked ez nagyon húzós hét volt, itt valaki mindig eszik vagy kakil vagy pisil vagy játékot ad a kezedbe vagy hintázni akar, semmire nem volt időd". Mondom nekik EZ A HÉT??? Hát köszönöm az elismerést de nekem minden hetem ilyen :)

4011. pkzmoni (válaszként erre: 4010. - PICZsuzsi)
2012. aug. 12. 22:07
ezt a kis tálkás dolgot kipróbálom, mert Bencus nem nagyon akar most enni. Jön a szemfoga.
4010. PICZsuzsi
2012. aug. 12. 18:37
Megvettem a Szuperdada könyvét. (Ezen magam is csodálkoztam) :D Amúgy tök jó, még csak pár oldalt olvastam és már most hasznosnak tartom. Pl. írja hogy egy csomóan túl sok kaját raknak a gyerek elé, ami számára csak egy kása halmaz, és sokkal jobb a mini tálkán mini falatok. És tényleg, nálunk az adventes tetőn kapott néhány falatka a legjobb, persze sokszor kell utántölteni.:) Ja és kézzel eszik.:)
4009. tassy kriszti (válaszként erre: 4003. - PICZsuzsi)
2012. aug. 10. 22:27
Nálunk is vhogy így. Próbálkoznak régóta, de önálló evesrol meg nemigen beszélhetünk. Fogjak a kanalat, veszik a szájukból, de vhogy sehogy nem ott landol a falatka. A kanál szelet harapjak, megfordítják útközben, szóval ami bent landol édes kevés szerintem.... De próbálkozunk, ok enni, én helyt állni! Amúgy szeretik önállóan csinálni, a maradékot alt. Ott hagyom nekik, ha közben is kanalazhatnanaknem fogadjak el tőlem.
4008. pkzmoni (válaszként erre: 4006. - PICZsuzsi)
2012. aug. 9. 15:34

nálunk is romokban a lakás.

nem rontottál el semmit, őket is fogja hamarosan érdekelni az egyedül evés.

Ádinak szerintem most nagyon kinyílt a csipája és rájött, hogy ő akar mindent egyedül: öltözni, pelust cserélni, enni. Ez mind így elég nehézkes, de türelmesenk kell lennem, hagynom kell még ha nem is mindig sikerül neki, mert így lesz önálló. Bencus meg követíi őt, bárhová is megy :-)

4007. PICZsuzsi (válaszként erre: 4006. - PICZsuzsi)
2012. aug. 9. 14:03
Ja és amúgy így is minden evés után minimum felsöpörni, de legtöbbször felmosni is fel kell a konyhában. Nálunk egyre nagyobb a kupi.. Nálatok?
4006. PICZsuzsi (válaszként erre: 4004. - Pkzmoni)
2012. aug. 9. 14:00
Nagyon ügyes Ádi! Lehet hogy elrontok valamit, mert nekem is nyúlnak a kanálért.. Viszont ha eléjük rakom a tányért azt inkább kiborítják:( izgalmasabb mint enni. Olyat szoktam mostanában hogy kis aventes doboz tetejét használom tálkának, arra teszek falatokat és kapnak egy kanalat, és közben én is etetem őket kanállal különben sose végzünk. Lehet hogy türelmetlen vagyok? :) Az aventes kistálkából Andris múltkor kinyalta a kaját, Julika meg játszott vele. Szóval itt tartunk most.
❮❮ ... 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook