2010 PIC (beszélgetés)
Na a héten végre már nincs sírás reggel se, állítólag nagyon jó kedvük van, gond nélkül esznek, alszanak. JA és a cumit is elveszik tőlük reggel és megbeszélték hogy csak alváshoz kapják meg. És működik!!!! Otthon persze nem! :)
Nagyon örülök hogy a minisírásokat leszámítva összességében könnyen mennek a dolgok. Tényleg nem számítottam erre.
Móni biztos jó lesz nálatok is!
Tegnap este megérkeztünk Szegedről. Emma beront a szobába, odamegy a babájához, kiveszi a kis babakocsiból és ezt mondja:
- Képzeld, baba, Szegeden voltam a mamánál.
Annyira cuki volt! :)
Köszönjük! meggyógyultunk!
Szia Móni! Jelölj be engem a facebookon, és akkor meghívlak a csoportba!
Kata is állandóan mondókázik. Zsippzsup;Körben áll egy kislányka;Mókuska;Hinta palinta, ezek a kedvencei. 2 napja pedig állandóan azt momdogatja, hogy "Szerintem nincsenek boszorkányok". Behalok rajta, biztos egy meséből vette, de nem félve mondja, csak mindíg megjegyzi. Ma megyünk elöször Pomázra Csiri-biri tornára. Kiváncsi vagyok milyen lesz.
Jobbulást! Mi szerencsére megúsztuk a kórházba bent maradást.
visszajöttünk Debrecenből. Jó volt. Végre itthon.
A babysitter már 3x volt eddig. Ma is volt. Mindig ott hagyom őket és elköszönök és bemegyek a konyhába főzni, takarítani. Ilyenkor van egy fél perc sírás majd a babysitter elcsalja őket és jót játszanak. Ma közel másfél órát voltam távol (a konyhában), nem láttak és nem sírtak. Mikor ment el a sitter, akkor integettek neki és még puszit is adtak.
A bölcsit nov 5én kezdjük.
Nagyon ügyesek vagytok ti, akik már bölcsibe járatjátok a piciket. Tök jó h ennyire szeretik.
Debrecenben egyébként sokszor hagytam anyuékra a fiúkat és elmentem, mondtam h megyek dolgozni és pápá majd visszajövök. ÉS minden OK volt, jól elvoltak a nagyszülőkkel.
Persze ezekből még nem vonok le hosszútávú következtetést, majd meglátjuk mi lesz a bölcsibe.
Vettem egy könyvet (az ovi ügy) ezt mesélem nekik bölcsis ügyként. Van benne az elején h apu viszi a gyereket a bölcsibe, mutatom nekik benne Juli nénit és Orsi nénit, és mindent elmesélek ami a bölcsiben lesz, hogy ott fognak maradni egyedül, én nme leszek ott és fognak játszani, meg aludni is.
nagyon jó hogy így beszélgetnek már a gyerekeitek. Nálunk ez a beszéd csak nem akar elindulni, csak halandzsa van még mindig.
Szilvi, nem találom a FB-on ezt a zárt csoportot. Segít nekem valaki? most már tényleg utalom a pénzt.
De éédes lehet:) A mondókákra nálunk is nagyon rákaptak de inkább halandzsa, csak egy-két szót mondanak belőle: gyegyegyegyegye, sósat, sósat, tálálálálá. Na ilyesmik egész nap:) Olyan mintha mindennap hoznának valami új dolgot a bölcsiből.:)
Panna is elkezdett mondókázni de keveri a szezont a fazonnal, annyit lehet rajta nevetni. Zsipp-zsupp kenderzsupp, komámasszony kéreti a zsupp :)
Ja és a bölcsiben szerintem valaki Pannikának nevezi mert otthon mondja hogy ez Pannikáé. Ja és amikor tapad rám és jönni akar mindenhova velem akkor mindig mondja hogy segítek, segítek. Mondom neki hogy megyek fogatmosni, jön utánam hogy segítek :) Annyira cukik.
Nekem azt mondtják hogy a bölcsiben nem nagyon foglalkoznak egymással, inkább más gyerekekkel bandáznak. Otthon viszont vannak veszekedések. Sajnos Panna jól meg is ütlegeli Bazsikát, már várom mikor kap érte egy jó nagy sallert :) Egyelőre Bazsika még türelmes és eltűri. A gondozónőket viszont nem irigylem, az ilyen vitákhoz nagyon sok türelem kell pedig én nem is vagyok velük egész nap, milyen lehet ez több gyerekkel???
Nekünk azt modják nagyon jók és ügyesek a gyerekek, viszont egymással szoktak veszekedni. Ezt majd azért legközelebb megkérdezem, hogy miből is áll és ők hogy kezelik.. Itthon olyan szokott lenni hogy Elvette!!! hol Andris mondja, hol Julika, van hogy saját magukat jelentik fel:). De többnyire Andris az aki jobban elszedi a másiktól a játékokat. Én mindig visszaadatom vele ha lebukik de egy csomószor nem is látom hogy mi történik, olyankor azt mondom hogy oldják meg maguk. Cselesek ám:)..
A 2-3. héten nekünk is volt sírás amikor eljöttem. A 3. hét utolsó két napján már nem. Akkor volt azért hiszti mert haza kell jönni;) Azóta volt egy hét betegségkimaradás, amitől tartottam, de azóta sincs semmi gond. Már simán bemennek, maguktól, köszönnek aztán pá anya. :) Nálunk ez van, biztos nálatok is elmúlik majd. Lehet hogy most jönnek rá, hogy most már mindig menni kell, nincs mese..
[link]
Megint egy jó cikk. Ezen a kismamablogon elég sok jó van, ha valakit érdekel..:)
Bölcsi beszámoló 2-3 hét: a második hetünk már nem volt annyira zökkenőmentes abból a szempontból hogy Panna minden reggel sírva vált el mamától. Azt mondták azért fél perc alatt meg lehetett nyugtatni. Most állítólag már nagyon kinyílt a kis csipája, tegnap már berendezett egy kisfiút az udvarról. Kérte a néni hogy szóljon Andriskának hogy jöjjön be, Panna betaszigálta :) Balázs még egyszer sem sírt, de ma igen.
Jobbulást Emmuskának! Sok alvást anyukának!
Jujujj! És mit mondtak mitől? Valami vírus? Szegénykém:( Hihetetlen hogy nem tudnak valami ágyat vagy matracot biztosítani. Remélem mostmár kutyabaja Emmusnak!
Nálunk is volt a családban egy kórházas történet, a sógornőm egy éves kisfia fulladt egyik éjszaka, őt is bevitték azonnal a kórházba. Az összes lelet negatív és semmi tipp nincs hogy mitől lehetett. Őket sem irigylem. :(
Sziasztok! Kórházban voltunk... Emmus szombat éjjel minden kihányt, olyannyira, hogy mikor vasárnap bevittük az ügyeletre, már 3 keresztes volt a kiszáradási értéke. Infúzió, amit azonnal elnevezett szívószálnak. Hamar jókedve lett, ült az infúzóval a kis karjában és énekelt egész nap.. Kiengedtek minket tegna eltávozásra, pénteken vissza kell mennünk, akkor kapunk zárójelentést. Én 60 órán át nem aludtam, a kórházban csak széken lehetett aludni, oszt ott nem ment. Utolsó este már remegőgörcsöm volt a kialvatlanságtól...
Anyukám most hívott telefonon, túl vagyunk az első bölcsiben alváson is :)
:) :) Nálunk a "JÁááááááááááátszótérre megyünk!!!!"- van. Hajnalban, pizsabámban, pisis pelusban kezdődik, és időközönként előjön. Naponta utoljára akkor, amikor este, sötétben a játszótérről jövünk haza.
De cukik! Ez a séta-séta nálunk is megy, de a szobában való körbemászkálásra is vonatkozik.:) Julika állandóan, Andris meg mondjuk feleannyit sétálna. :)
Nálunk az első évben nagyon sokat volt az anyósom és így mivel minden kézre jutott egy gyerek eléggé el voltak kényeztetve. Na amikor meg egyedül voltam akkor szívás volt az életem mert nem értették hogy most mi van, mi az hogy anya nem cipel, mást is csinál, stb. Amióta erre rájöttem már kötelezem anyósomat, anyukámat és mindenkit hogy nem felkapkodni, nem feneküket kinyalni. Azóta jobb a helyzet, jobban lekötik magukat egyedül. Na nem órákra de azért már megtalálják egyedül a játékaikat és rövid ideig el vannak nélkülem (vagy mamák nélkül).
Nálunk most az a sláger hogy mindig sétálni akarnak menni. Anyu nagyon rászoktatta őket és ha hazaérek fogják a kezem és mennek a kapu felé hogy séta, séta. Néha nehéz őket meggyőzni hogy azért én átöltöznék és pisilnék is előtte egyet.
Végiggondolva, az lehet a baj, hogy amíg a mama meg a dédi végig szórakoztatják Emmust, addig én mást is csinálok. Csinálnék. Háztartás stb. És ha nem megy egész nap a műsor, akkor reklamál. Anya mesélje el, anya énekelje, anya fogja stb stb... nem tudom, de meg kellene állítani a folyamatot. Ha ki lesz szolgálva, szerintem így marad egy életre... Hogy vagytok...?
Dehogy baj! Örülök neki, hogy tetszett!
Lécci, szóljon, aki utalta a képek árát, csak ennyit "utaltam". Köszi! Krisztától, Dóritól megkaptam.
Nálunk téma egy ideje, nagy erőkkel kezdtük, bár igaz, nálunk is volt hajtóerő, de nem a bölcsi, hanem Alizka. Kaki az simán megy a bilibe, ha ahhoz van kedve, szól, ülünk. Pisinél is szól, aztán ráültetem: semmi. Majd arrébbmegy és a szőnyegre pisil. Ez elég sokszor ment, totál szándékosan, vigyorogva. Szóval most szünet van. Az viszont vicces, hogy mindig legugol, ha pisil, pelusba is. Legugol és mondja, hogy "pisilek", néha azt is, hogy kinek. Ezteljes magától jött szokás. Pl. "Pisilek apának vagy dédinek" stb.
Panna volt tegnap a bilibe pisilős, majd kakilós. Hasonló a helyzet mint Zsuzsiéknál, én augusztusban vettem a bilit, rá sem hederítettek, ugyan én sem nagyon próbálkoztam vele. Tegnap magától kérte. Per pillanat úgy érzem nincs is energiám a bilizés miatt könyörögni úgyhogy majd ha szól ráül, ha nem nem. Teljes szobatisztaságot még én sem várok tőlük.
Ma túl vagyunk a bölcsiben az első ebéden is, sikeresen lezajlott. Iszonyú sokat fejlődtek ez alatt a pár nap alatt, már kezet is akarnak mosni meg mindent úgy ahogy a bölcsiben látják a nagyoktól. Ja és a csúszda amin a Panna napjában százszor lecsúszik egy tök félelmetes lépcsővel indul, a játszótéren tuti feltettem volna a lépcsőt kihagyva de mint kiderült csak én paráztam mert simán felmászik, lecsúszik teljesen egyedül.
aha, szerintem jól csinálod. úgy látom nagy húzóerő és vízválasztó ez a bölcsi, több szempontból is. nálunk még egyáltalán nem téma.
Mi igen, és nálunk is volt már pisi is meg kaki is. :) Laza ez így az első sorban;) :D Szóval igen, a bölcsiben ellesik a többiektől. Én még nem akartam átszoktatni őket, de érdeklődnek, ezért most vegyes helyzet van: pelus marad és néha bilizünk. Először Andris volt aki többször egymásután bilibe pisilt, de Julika többször kéredzkedik, csak nem mindig van eredmény. Lehet hogy ez nevelés/szoktatás szempontjából nem helyes, de én nem csinálok belőle nagy ügyet, ha szólnak és tudunk akkor bilizünk, ha nem nem. Julika az elején 5 percenként szórakoztatott, szóval egy idő után mondtam neki hogy pisiljen a pelusba. De azért észszerű időközönként ráülünk és mindig nagyon örülünk ha van eredmény, ha nincs akkor meg azért mert ráültünk a bilire. :) Azt gondolom hogy kár lenne erőltetni a teljes pelusmentességet, még nem lenne elég sikerélmény nekik.. Viszont mivel látják a többiktől, nem akarom őket "bilimentesíteni" sem.
Timi, grat a bilibe pisiléshez!! Ki volt az ügyes??
Mások is biliztetnek már??
További ajánlott fórumok: