Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 PIC fórum

2010 PIC (beszélgetés)

975. Csörszi (válaszként erre: 963. - Timi555)
2011. aug. 3. 13:04

Minden tiszteletem az ikres mamáknak,hiszen egyel sem könnyű néha,higgyétek el. Valószínűleg egy babára több figyelem fordul,ami néha káros is lehet. Nem tudom,hogy mi lett volna,ha nem ilyen korán születik Lilike, de így van mire fogni azt, hogy minden egyes rezdülésre ugrottam.Ennek pedig az lett a következménye, hogy kissé kényes a lány.

Próbálom egy kicsit"leszokatni anyáról",több-kevesebb sikerrel.

Egyébként a babavárás időszaka is tele volt nálunk izgalmakkal,ezért csatlakozva a témához, ha spontán érkezne a baba, jöhet, másképp nem. Peti is fél(t).

974. timi555 (válaszként erre: 967. - Tassy kriszti)
2011. aug. 3. 12:14
Nekem sincs időm és én sem értem miért, valahogy összefolyik minden... reggeliznek ők, reggelizek én, peluscsere, játék (természetesen 3 méternél messzebbre ne menjek és aszisztáljak), utána már nyűglődik az egyik, elalszik, nyűglődik a másik, elalszik, mire ennek vége kel az első, reszelem az almát, eszik, kel a másik, cseréljük a pelust, tovább nem is folytatom sosem ér véget. És akkor hazaér apa és elkezd rendet rakni meg pakolni, én meg úgy érzem magam mint egy hanyag, rendetlen, rossz háziasszony akinek a zokniját a férje szedi össze a földről.. Na mindegy, addig jó amíg szedegeti :)
973. timi555 (válaszként erre: 969. - Tassy kriszti)
2011. aug. 3. 12:09
Ezt nagyon jó hallani, örülök!
972. PICZsuzsi (válaszként erre: 970. - Tassy kriszti)
2011. aug. 3. 10:23
Ez az agyhártyagyulladás elleni? Én úgy emlékszem nekünk azt mondta a doki, hogy egy éves korukban kapják meg ezt az oltást, és igen, akkor beadatjuk.(mindent beadatunk amit a doki javasol..)
971. PICZsuzsi (válaszként erre: 969. - Tassy kriszti)
2011. aug. 3. 10:18
Nagyon ügyesek vagytok, csak így tovább!!! :)
2011. aug. 3. 10:01
Ti beadattátok a Meningitec-et???
2011. aug. 2. 22:09

Ma voltunk neurológusnál kontrollon. Mindkét gyerek korának megfelelően (sőtttt!!!) perfect! :DDD

Kriszta anyu és Feri apu pedig nagyon boldog!

968. tassy kriszti (válaszként erre: 966. - Timi555)
2011. aug. 2. 22:07
Óh, ez nagyon klassz lehet. Ezt a kacarászás dolgot már én is úgy várom!!
967. tassy kriszti (válaszként erre: 965. - Timi555)
2011. aug. 2. 22:06

Ismerős... mármint a fittség :)

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem sokkal kevesebb időm lett, mint eddig volt. Régebben el tudtam pakolászni legalább a konyhában, de most is hegyekben áll minden.... egész nap a két gyereknek futkározok. Persze, ezért vagyok, de akkor is. Nem értem hova megy el a 'sok' idő....

966. timi555
2011. aug. 2. 14:57

Képzeljétek Panna végre leszokott a sírásról. Az első három hónapját szinte végigüvöltette de utána is gyakori volt hogy mindenért sír. Most meg? Egész nap hangja sincs annyira elfoglalt. Járja körbe a nappalit, hintázik négykézláb, stb, elfelejt sírni. Imádom!!! Most Balázs sír újabban az idegenektől, nagyon beszari lett.

Ja és megint party van, egymásmellé toltam a két járókát, az egyikben Balázs sikítozik a másikban meg Panna kacarászik rajta. Már 15 perce szórakoztatják egymást. Én lassan nem is kellek :)

965. timi555 (válaszként erre: 955. - PICZsuzsi)
2011. aug. 2. 14:52
Hát nekünk korán sincs meg a 14 óra. Éjszaka 10-től aludtak 7-ig az 9 óra, ma megy kétszer 1 órát. Még max egy órát fognak aludni az éjszakai előtt. Itt nálunk nincs igény, mindenki olyan fitt és üde :) Főleg én...
964. timi555 (válaszként erre: 953. - Szilviemma)
2011. aug. 2. 14:50
Szilvi! Sajnálom, ez nagyon gáz hogy így működik. És akkor szaporodjunk... :(
963. timi555 (válaszként erre: 960. - Tassy kriszti)
2011. aug. 2. 14:50
Az én férjemnek sem a gyerek ellen van kifogása, hanem azt mondja én nem engedhetem meg magamnak két gyerek mellett hogy majd esetleg megint becsússzon egy kis magasvérnyomásos kórházazás vagy egy szülés utáni méhkaparás, egy kis köldöksérvműtét (ami még nekem hátra van), szóval azt mondja hogy köszöni szépen de ebből az életveszélyes üzemből ő nem kér többet. Szóval nálunk gyerek az jöhetne ha készen lehetne kapni :) Mégegy ikerterhességet én tuti nem vállalnék még milliókért sem nekem annyira nehéz volt, minden bajom volt. De egyel tényleg biztos sima ügy.
962. PICZsuzsi (válaszként erre: 960. - Tassy kriszti)
2011. aug. 2. 11:05
Szerintem a pasiknak nehezebb feldolgozni, nekem már egy csomószor kijelentette a férjem, hogy bőven elég a két gyerek! De nem csodálkoznék ha pár év múlva ő hozná fel hogy legyen, annyira imádja őket!!! :)
961. PICZsuzsi (válaszként erre: 959. - Tassy kriszti)
2011. aug. 2. 11:03
A 6 hónapos előtti kategória a 3 hónapos kor amiről írnak, akkor alszanak éjjel 8-9, nappal 5-6 órát, összesen 15 óra az átlagos szükséglet. Szerintem ne aggódj a 11 óra miatt, ez még biztos változni fog!
960. tassy kriszti (válaszként erre: 956. - PICZsuzsi)
2011. aug. 2. 10:55

Amúgy ez a következő baba kérdés nagyon érdekes, mert akármikor felhozom a témát, még ha csak viccesen is, a férjem mintha állandóan hárítana. Burkoltan teszi, de én észreveszem. Mostanság megkérdeztem, hogy nem hiányzik e neki egy kislány, és szinte azonnal, egyértelműen rávágta, hogy nem. Olyan határozottan mondta, hogy még majdnem rosszul is esett. Ne értsétek félre, nem kislány ellenes, de szerintem Ő sokkal jobban fél(T) már egy következő terhességtől. Még azért bennünk van az a rettenetes 10 hét!! :(

Sőt, elrettentő példa is lettem. Az egyik ismerősömék ősszel mennek a következő beültetésre, már van egy, szintén lombik, és a férj csak egyet akar beültettetni, kiindulva az én esetemből. Mondtam nekik, hogy szerintem nem kell izgulniuk, mindenkinek megvan a saját útja, az enyém/miénk ez volt!!

Nekem is pont ilyen érzésem van, hogy egy már meg sem kottyanna :)))))))

959. tassy kriszti (válaszként erre: 955. - PICZsuzsi)
2011. aug. 2. 10:48

Gondoltam. Ettől féltem, sőt, akkor 5 hónaposnak kell számolnom. Ha a 14,5ből levonok 2t, akkor sem alussza meg Bende. Rátört a 'mindenáron fentakaroklenni láz' ami tulajdonképpen nem jó neki sem, és ami tetőzi a bajt, Daninak sem, mert az meg aludna szegénykém, csak nagyhangú felkelti. Kb. 3-4 hete csinálja, hogy nem alszik du. Nem is értem hogy bírja.

És hiába teszem be az ágyába, a lelkét is kiüvölti, de akkor sem..... de min is csodálkozom???? Az inkubátorból is kiüvöltötte magát :S

A tegnapi nap összeszámolva kb. 11 órát aludt (ebből éjszaka 8at). Szerintem ez irtó kevés nála.

958. PICZsuzsi (válaszként erre: 953. - Szilviemma)
2011. aug. 2. 10:45
Huh.. Nekem is május óta intéződik a gyesem, pedig én sima ügy vagyok.. Remélem augusztusba már kapok valamit...
957. PICZsuzsi (válaszként erre: 948. - Szilviemma)
2011. aug. 2. 10:39
Hú azt nem csodálom! Engem is a világból ki lehet kergetni egy hasonló ártatlan megjegyzéssel!!!
956. PICZsuzsi (válaszként erre: 951. - Tassy kriszti)
2011. aug. 2. 10:38
Úgy tudom, hogy császár után ajánlott minimum 2 évet kihagyni! Én szerettem a várandósságot, de azért nem sírom vissza! ;) De kb úgy vagyok vele, ahogy te, jöhetne majd egyszer még egy baba, de ráérünk még ezen gondolkozni, ja és nekem is meg kéne győznöm a férjemet! :) Ikrek után olyan érzésem van meg se kottyanna az egyke. :) Aztán ki tudja, lehet hogy egy kis ördögfióka lenne és kétszer ennyi meló lenne vele! ;)
955. PICZsuzsi (válaszként erre: 952. - Tassy kriszti)
2011. aug. 2. 10:34
Súly nem számít! :) 6 hónaposan 14 és fél óra az átlagos alvás szükséglet, ebből 11 éjszaka, 3,5 nappal két felvonásban. De ettől 1-2 órás eltérés is simán belefér akármelyik irányba! Vannak babák akiknek egyszerűen nincs szükségük ennyire. Én az enyémeken azt vettem észre, hogy nekik még sokszor kevés a napi két alvás, és még estefelé is bealszanak egy 20 percre. (szerintem a korrigált korral kell számolni, mert az idegrendszer fejlettsége fontos szempont az alvásnál) Vagy még nem vették fel jól a ritmust, mert ha kiszámolom, ezzel a 20 perccel együtt van meg a 14 és fél óra kb..
954. tassy kriszti (válaszként erre: 953. - Szilviemma)
2011. aug. 2. 10:31

Na jó, tudnék nagyon csúnyákat mondani, így is, hogy nem az én ügyem. Nagyon sajnálom.

Így szüljél gyereket. Pedig nem az utcán loptad a napot........ tényleg nem mondok inkább semmit!!!

2011. aug. 2. 10:05

Ha valakit érdekel a tgyás-gyedes harcom vége:

a német biztositó szerint a német munkáltatóm helytelenül fizette be hozzájuk a Sozialversicherungomat (tsd-biztosítás) (ezért nem adnak róla E-104-es nyomtatványt), mert Magyarországra kellett volna fizetniük, mert a betegbiztositásom itt volt a munka megkezdésekor. Teendő lenne: német munkáltató visszakéri a pénzt a német biztositótól, az visszaadja, majd a munkáltató elküldi a magyar TB-nek. Magyar válasz: erre nincs lehetöség 1. utólag, 2. nincs intézmény, ahova külföldi utalhat SV-t (TB-t). Tehát: nem kapok se TGYÁS-t, se GYED-et, és GYEST is csak 2 hónapra visszamenöleg, mert nem az ö hibájuk, hogy eddig elhúzódott a Tgyás-ügy, és nem igényeltem (csak akkor lehet igényelni, ha másra: tgyás, gyed) nem vagyok jogosult. Nincs mit tenni. A legdurvább, hogy gyest sem kapok addig, amig meg nem jön arról a határozat, hogy lemondok a gyed-röl. - Erröl ugyan van igazolásom,írásban, hogy lemondtam, de nekik kell még 30 nap, hogy határozatot hozznak arról, hogy lemondtam. Nevetséges. Aztán még 30 nap, hogy határozzanak, kapok gyest.

2011. aug. 2. 09:55

Zsuzsi, légy szíves mondd meg, mennyit kell könyv szerint egy 5 kilós, 6 hónapos babának aludnia egy nap, (aranyközépút számítva).

Csak a kor számít, vagy a súly is??

(még péntekig várok, mert megígértem a boltosnak, de ha nem jön meg, megveszem itt Fehérváron)

951. tassy kriszti (válaszként erre: 947. - Timi555)
2011. aug. 2. 09:52
2 éven belül én sem, mi sem!! Nagyon szeretném kihasználni és velük tölteni ezt a kisgyermekkort.
950. tassy kriszti (válaszként erre: 949. - Szilviemma)
2011. aug. 2. 09:51

Nekem is, hahaha!! :)

Tegnap esteéjfélkor úgy dőltem el, mint egy db fa.

949. Szilviemma (válaszként erre: 946. - Timi555)
2011. aug. 1. 22:32
Ez tetszett! :) :) :)
948. Szilviemma (válaszként erre: 936. - PICZsuzsi)
2011. aug. 1. 22:29
Na, hát, igen! Anyós-pajtás: (mellesleg Emma alig sír, inkább csak panaszkodik kis sírdogálással néha) : "Miért sír?" "Mi baja?" Mire én: "Néha a kisbabák szoktak sírni". Erre ő: "Marci soha nem sírt". Igen, ilyenkor robbanok.
947. timi555 (válaszként erre: 943. - Tassy kriszti)
2011. aug. 1. 21:52
Én is szívesen kipróbálnám milyen egyel, szerintem észre sem venném, nem kéne ezt a tonnát cipelni a hasamban mint most. Csak egy méhlepény és egy magzatvíz...milyen jól hangzik. A férjemet még meg kell győzni róla de még ráérünk én két éven belül nem tervezem, sőt függőben hagyom az ügyet majd meglátjuk.
946. timi555 (válaszként erre: 945. - Tassy kriszti)
2011. aug. 1. 21:50
Akkor biztos jön a foga! :))) Csak vicceltem..

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook