2010 PIC (beszélgetés)
Minden tiszteletem az ikres mamáknak,hiszen egyel sem könnyű néha,higgyétek el. Valószínűleg egy babára több figyelem fordul,ami néha káros is lehet. Nem tudom,hogy mi lett volna,ha nem ilyen korán születik Lilike, de így van mire fogni azt, hogy minden egyes rezdülésre ugrottam.Ennek pedig az lett a következménye, hogy kissé kényes a lány.
Próbálom egy kicsit"leszokatni anyáról",több-kevesebb sikerrel.
Egyébként a babavárás időszaka is tele volt nálunk izgalmakkal,ezért csatlakozva a témához, ha spontán érkezne a baba, jöhet, másképp nem. Peti is fél(t).
Ma voltunk neurológusnál kontrollon. Mindkét gyerek korának megfelelően (sőtttt!!!) perfect! :DDD
Kriszta anyu és Feri apu pedig nagyon boldog!
Ismerős... mármint a fittség :)
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem sokkal kevesebb időm lett, mint eddig volt. Régebben el tudtam pakolászni legalább a konyhában, de most is hegyekben áll minden.... egész nap a két gyereknek futkározok. Persze, ezért vagyok, de akkor is. Nem értem hova megy el a 'sok' idő....
Képzeljétek Panna végre leszokott a sírásról. Az első három hónapját szinte végigüvöltette de utána is gyakori volt hogy mindenért sír. Most meg? Egész nap hangja sincs annyira elfoglalt. Járja körbe a nappalit, hintázik négykézláb, stb, elfelejt sírni. Imádom!!! Most Balázs sír újabban az idegenektől, nagyon beszari lett.
Ja és megint party van, egymásmellé toltam a két járókát, az egyikben Balázs sikítozik a másikban meg Panna kacarászik rajta. Már 15 perce szórakoztatják egymást. Én lassan nem is kellek :)
Amúgy ez a következő baba kérdés nagyon érdekes, mert akármikor felhozom a témát, még ha csak viccesen is, a férjem mintha állandóan hárítana. Burkoltan teszi, de én észreveszem. Mostanság megkérdeztem, hogy nem hiányzik e neki egy kislány, és szinte azonnal, egyértelműen rávágta, hogy nem. Olyan határozottan mondta, hogy még majdnem rosszul is esett. Ne értsétek félre, nem kislány ellenes, de szerintem Ő sokkal jobban fél(T) már egy következő terhességtől. Még azért bennünk van az a rettenetes 10 hét!! :(
Sőt, elrettentő példa is lettem. Az egyik ismerősömék ősszel mennek a következő beültetésre, már van egy, szintén lombik, és a férj csak egyet akar beültettetni, kiindulva az én esetemből. Mondtam nekik, hogy szerintem nem kell izgulniuk, mindenkinek megvan a saját útja, az enyém/miénk ez volt!!
Nekem is pont ilyen érzésem van, hogy egy már meg sem kottyanna :)))))))
Gondoltam. Ettől féltem, sőt, akkor 5 hónaposnak kell számolnom. Ha a 14,5ből levonok 2t, akkor sem alussza meg Bende. Rátört a 'mindenáron fentakaroklenni láz' ami tulajdonképpen nem jó neki sem, és ami tetőzi a bajt, Daninak sem, mert az meg aludna szegénykém, csak nagyhangú felkelti. Kb. 3-4 hete csinálja, hogy nem alszik du. Nem is értem hogy bírja.
És hiába teszem be az ágyába, a lelkét is kiüvölti, de akkor sem..... de min is csodálkozom???? Az inkubátorból is kiüvöltötte magát :S
A tegnapi nap összeszámolva kb. 11 órát aludt (ebből éjszaka 8at). Szerintem ez irtó kevés nála.
Na jó, tudnék nagyon csúnyákat mondani, így is, hogy nem az én ügyem. Nagyon sajnálom.
Így szüljél gyereket. Pedig nem az utcán loptad a napot........ tényleg nem mondok inkább semmit!!!
Ha valakit érdekel a tgyás-gyedes harcom vége:
a német biztositó szerint a német munkáltatóm helytelenül fizette be hozzájuk a Sozialversicherungomat (tsd-biztosítás) (ezért nem adnak róla E-104-es nyomtatványt), mert Magyarországra kellett volna fizetniük, mert a betegbiztositásom itt volt a munka megkezdésekor. Teendő lenne: német munkáltató visszakéri a pénzt a német biztositótól, az visszaadja, majd a munkáltató elküldi a magyar TB-nek. Magyar válasz: erre nincs lehetöség 1. utólag, 2. nincs intézmény, ahova külföldi utalhat SV-t (TB-t). Tehát: nem kapok se TGYÁS-t, se GYED-et, és GYEST is csak 2 hónapra visszamenöleg, mert nem az ö hibájuk, hogy eddig elhúzódott a Tgyás-ügy, és nem igényeltem (csak akkor lehet igényelni, ha másra: tgyás, gyed) nem vagyok jogosult. Nincs mit tenni. A legdurvább, hogy gyest sem kapok addig, amig meg nem jön arról a határozat, hogy lemondok a gyed-röl. - Erröl ugyan van igazolásom,írásban, hogy lemondtam, de nekik kell még 30 nap, hogy határozatot hozznak arról, hogy lemondtam. Nevetséges. Aztán még 30 nap, hogy határozzanak, kapok gyest.
Zsuzsi, légy szíves mondd meg, mennyit kell könyv szerint egy 5 kilós, 6 hónapos babának aludnia egy nap, (aranyközépút számítva).
Csak a kor számít, vagy a súly is??
(még péntekig várok, mert megígértem a boltosnak, de ha nem jön meg, megveszem itt Fehérváron)
Nekem is, hahaha!! :)
Tegnap esteéjfélkor úgy dőltem el, mint egy db fa.