2010 októberi babák (beszélgetés)
szóval azt akartam kihozni a dologból, hogy ott abban a atudatállípotban nehéz lesz eldöntenetek, hogy a doki tényleg jogosnak vél-e valamilyen beavatkozást. Ha nincs mellettetek egy olyan ember, aki érti ezeket a dolgokat, bele fognak sodorni sajnos mindenfélébe :(
képzeljétek, tegnap én is hoztam egy olyan baba bónusz jelentkezési lapot a dm-ből. igaz, csak a baba megszületése után lehet beadni az anyakönyvi kivonat bemutatásával együtt, de tényleg az van ráírva, hogy kuponfüzeteket, tippeket, tanácsokat és egy szülinapi küldeményt is kapunk kis meglepetéssel.
csak elsőszülőként sokszor nehéz ám azt eldönteni, hogy mi szükséges és mi nem. Nehéz előre eldönteni, hogy az orvos, akit választunk jó-e abban amit csinál. Igazán érti-e a szülés természetét vagy csak a tankönyveire hagyatkozik és jobban vezérli a bajtól való félelem, mint az igazi tudás, megérzés, tapasztalat. Olga (dúlám) azt mondta, ha itt majd nekem a dokinő felajánl valamilyen beavatkozást, annak tényleg oka van, mert ő ismeri annyira, hogy nem azért teszi, mert siet valahová...
de én már őszintén szólva nem tudok bízni :(
abban reménykedem, hogy tudok majd annyira befelé figyelni ebben a környezetben (teljesen zárt szülőszobák), hogy én is megérzem, ha vmi nem jól halad. És bízom a dúlámban. Igen őbenne annyira, hogy nem is kellene mellém senki más a férjemen kívül.
De elsőszülőként ezeket nem tudtam. Az akkor történteket jobban elfogadnám ha bármi is valódi okkal történt volna. Nem azzal kezdtem volna a szülést idejekorán h burkot repesztenek, hogy rögtön bekötik a rengeteg oxit és lefektetnek :( utólag már látom ez csak azért volt, hogy a "drága" doki minél hamarabb végezzen.
én is kaptam pólyát nem tudom fogom e használni de enni nem kér úgy vagyok vele.
én sem ott lakok már hanem Nyíregyházaán, de S.vámosi vagyok.
nem. Én is azt viszek, a gyerek cuccai meg az enyémek, nem is férnének el másban.
tegnap már teljesen összepakoltam a kórházi cumókat. már csak evőeszköz meg kispárna kell. szerintetek túlzás, ha ilyen gurulós bőröndöt viszek?
tegnap anyukámtól kaptunk egy gyönyörű pólyát. nektek van? nem tudom, hogy érdemes volt- e venni. ismerőseim szerint max. 2-szer volt benne a gyerek. nem tudom...szerintetek?
igen,de már Pesten lakunk
én kb. 10 bodyt tettem be, meg 2 rugit. sapit kettőt, kiskesztyűt, meg egy széprucit (bár sztem mind szép), amiben hazahozzuk. nálunk tuti, hogy nem adnak semmit, még a pelenkát is nekünk kell vinnünk. csak azt hiszem mikor megszületik akkor adnak rá ők ott valamit. anyum szerint is sok ennyi ruhát vinni, de majd visszahozom, végülis elférnek! :)
Itt adnak mindent csak hazahozós ruci kell.
Miskolc környéki vagy? Én is arra nőttem fel :-)
Egy kérdés mennyi baba rucit tesztek be a kórházi csomagba?Anyukám azt mondja nem kell mert adnak a kórházba csak amibe haza hozzuk.De hát ő már 9éve szült és Miskolcon.
Lyana én se bírom a sétákat,ha megyünk valahova már a hazafelé utat vánszorogva teszem meg annyira fáj hasam alja.De szinte végig hasfájós voltam,most meg főleg
én is már érzem, hogy közeledik a vége. barátnőmmel fogadtunk is, szerinte a héten megszülök. :S várom Őt, de azért még nem szeretnék ennyivel előbb.
szia!
Mindenki megvan kisebb nagyobb nyűgökkel, de még nincs több babánk!
Hát az tuti, hogy nem egyezek bele olyan dolgokba amit nem szükséges!Levi az első!Én meg szerintem jól bírom a fájdalmat. (évi 1-2 szem gyógyszer a max adagom- bár most ehez képes kápszeres vagyok- vas, folsav, magnézium).
Amúgy igen sétálva gondoltam bemenni, ha itthon van Tomi akkor vele ha nem elcsalom valamelyik ismerősöm a kórházi cuccot ne én vigyem, de 10 perc alatt kényelmesen ott van az ember és közben sok pad van ha le akarnék ülni...
sziasztok! képzeljétek elromlott a gépünk, ezért nem tudtam írni... mi újság veletek? mindenki jól van?
ez jó gondolat sztem. Az is jó, ha gyalog mész a kórházba ha még tudsz, mert a sok séta gyorsíthat a dolgon. De én azt gondolom, hogy te elég tudatos vagy ahhoz, hogy nem fogsz a kórházban sem beleegyezni olyasmikbe, amiket nem tartasz szükségesnek csak azért, hogy rövidíts a szüléseden.
PIHENJ CSAK ILYENKOR LEGFONTOSABB A PIHENÉS!
Laura meg hagyja anyucit pihizni ezt üzeni Levi baba, aki most nagyon aranyos volt és hagyott aludni!
bowris te egy angyal vagy:-)
én visszadőlök, hát ha segít rajtam egy kis alvás.
nekem meg még magamhoz sincs kedvem és türelmem bakker...
ma jön az egyik barátnőm a 11 hónapos kisfiával! jajj de meg fogom gyöntölni azt a lurkót!!!!!
Mariskámmal madarat lehet fogatni olyan boldog! de meg is értem. mióta várták ez a babócát! Úgy örülök neki én is. Már nem dolgozik de néha beszélünk telefonon!
na akkor szuper ha egyben van még vvicus:-)
igen velem beszélted! komolyan sikerült neki és 8 hetes? akkor most nagy az öröm biztos.
hazaengedték eltávra a kórházból szerdán kell jelentkeznie, ha minden ok kap zárót. amúgy meg fekvésre van ítélve és hetente uh, ctg, flow, pis gyűjtés stb, de most legalább a vérnyomása a pulzusa rendben...
veled beszéltem annó hogy van 2 kolléganőm akik évek óta próbálják a babát és nem jön össze, de nem is tesznek lépéseket ez ügyben?
Nos aki 13 éve próbálkozott az most 8 hetes kismami... spontán!
További ajánlott fórumok: