2010 novemberi babát várók (beszélgetés)
Ti mikor mentek genetikai UH-ra? Én voltam a 20. héten (?ha igazak a dokik számításai, ketten kétfélét mondanak a koromat illetően is), és visszarendelt a 24. hétre. azt mondta, hogy az átlagosnál több a magzatvíz. Ugyanerre rácáfolt a magándokim néhány napra rá, amikor a begörcsölés miatt mentem soron kívül. Hány genetikai UH-ra kell menni végülis? Nekem nem is nézett olyan sokmindent a doki akkor!Se köldökzsinórt, se szívet, csak szöszmöröngött ott az egerével a képernyőn, kezelni is alig tudta a műszert...egyébként fejvégű lett a baba a harántból, pedig már kezdtem elfogadni és nézni a pozitiv oldalát, hogy nem nyomja a méhszájam. na mindegy, most gombás lettem, mert antibiotikummal kell magam tömjem még egy hétig és ez szar a nyitott méhszájjal, plusz nyűg, pedig mondtam neki, hogy ez lesz. mármint a dokinak. és puffogott, hogy azt majd külön kezeljük. lesheti, hogy azért is külön menjek hozzá a magánrendelőbe, egyébként pénzéhes. mást kéne keresnem, de sajnos Eger környékén nem ismerek senkit... alig várom, hogy már október legyen. szétizgulom addig az agyam. már négy napja fekszem, minden tagom fáj a fekvéstől, a legcélszerűbb már csak kezen állni lenne:)
szóval hány genetikai UH van? és mit néznek pontosan?
Értem.:) Mindig tanul az ember...
Nálunk meg Győrben speci van meg kondi. Ezt sem értik mások.
Nemcsak az, az összes ilyen! Kismama magazin és társaik... Mikor Barnit vártam, nyertem egy egy éves Kismama előfizetést, és akkor olvasgattam is, de mindig felhúztam magam rajta. Néha be is akartam írni nekik, de gondoltam, minek... Persze nem azt mondom, hogy hülyeség az egész, lehet, hogy sokan találnak benne hasznos dolgokat, de ha én valahol többször is olyat olvasok, amiről tudom, hogy nem igaz, onnantól már nem igazán tartom hitelesnek.
Mondjuk első gyereknél az ember elolvas mindent, mert nincs semmi tapasztalata, de én már sokkal jobban bízom magamban, mint bármilyen könyvben vagy újságban.
Hali lányok!
Látom megint sok téma volt.
Voltam tegnap a háziorvosnál és nagyon örültem, mert az ő mérlege másképp jár mint az enyém és a múlt hónaphoz képest egy kilót híztam. Azt mondta helyes. Utána vérnyomás: 3dik alkalommal méri és eddig mindig 110-70 volt, azt mondta pilótának mehetnék. Megtapogatta a méhemet is az is akkora amekkora kell legyen és a múlt hónaphoz képest 4 cm-t nőtt a derékbőségem. Szóval mindent rendben talált. Nagy megkönnyebbülés.
Láttam szó volt a babaszobákról. Mi is elmondhatjuk, hogy ha holnap jönne a baba, nem lenne, hova tenni. Egy kicsit át kell majd rendezni a bútorokat, hogy beférjen egy kiságy, de a polcokat már leürítettem, minden könyvet kiszállítottam anyukámhoz, és szeretnék ilyen kis fonott kosárkákat venni, hogy a nyitott polcon eltüntessem bennük a babaruhákat, pelusokat törölközőket és minden babaholmit. Máshol nincs hely.
Tegnap kaptam két nagy zsák babaholmit, amik között volt egy kb 3-4 hetes babának való kertésznadrág, amit a férjem rögtön kinevezett salopétának.:D Szakmai ártalom... De olyan édes.
Az ügyetlenségről ami a biciklizés kapcsán felmerült én is tudok mesélni, ugyanis a múlt héten 4 tojás esett ki a kezemből.
Nem csoda ha félek a vezetéstől, amiből feltétlenül vizsgáznom kell a jövő héten.
Gratula! :)
Én így a 18. héten nem vagyok túl jól, mondjuk sokat is idegeskedek. De azt olvastam, hogy nyúlnak a méh tartószalagjai. Gondolom neked is erről van szó.
Én azt hallottam az édesítőről, hogy aki terhesség előtt ette/használta, annak maradhat, a többieknek inkább nem kellene.
Én is 4-4,5 kilónál járok, de ezt nagyon gyorsan felszedtem, a 12. héten már kb. 3 kiló pluszom volt, azóta araszolgat csak fölfelé. Én se hánytam, viszont hörcsög módjára majszoltam egész nap. :)
halihó! ma voltunk doki bácsinál, Réka tökéletesen fejlődik, BPD-je 47 mm, ami pont akkora, amekkorának lennie kell.AFP-m 0,9 lett, ami megint csak jó.
Most este nem vagyok a helyzet magaslatán, újdonság ez számomra, mert eddig nagyon jól viseltem mind2 terhességet. Kicsit görcsölgetek, pedig nem is csináltam ma semmit. ha otthon vagyunk, akkor Zita után egész nap szaladok, most meg anyuéknál ki vagyok kímélve nagyon és mégis szarul vagyok. lehet akkor nincs időm ilyennel foglalkozni. Ja Réka egyébként egyfolytában mocorog, sokkal többet, mint Zita anno.
Igen, közben rájöttem. :-)
Annak viszont örültem, hogy az első 3 hónapban még kereten belül voltam, akkor 2 kiló jött fel, de fogyásról szó sem volt.
Szerintem állj át a mézre, az nem árthat nagyon.
Kisebbek?:) Szerintem nem nagyon vagytok nálunk kisebbek:) Én meg nagyon lefogytam az első 2-2,5 hónapban, most szedem vissza:)
Jaja, mézet is használok, a hibiszkusz teát azzal szoktam inni, vagy üresen.
Háát, én 5 kilónál járok, de még "kisebbek" vagyunk, mint ti! :-) Na meg eleve vagy 8 kiló plusszal indultam.
Tudom, és nem is akartam, de túl sokat hízok, úgyhogy arra gondoltam, ahol lehet, helyettesítek, mondjuk eddig is fruktózt használtam, de annak is magas a kalória tartalma...:-/ Pedig nem zabálok, vagy legalábbis én nem érzem annak.
Terhesség előtt is meggyűlt már a bajom az édesítőszerrel, de akkor nem ütött ki ennyire. Ma csupán kb. 2-3 deci édesítős üdítőt ittam, és borzasztó estém lett újfent.
Szia!
Én úgy hallottam, hogy az édesítőszert nem is nagyon szabad használni terhesség alatt. Igaz, ma már szinte semmi sem egészséges:(
Hát, én már rég nem dolgoznék, de az áldott jó szívem!:) A kollégáim igazából nem érdemlik meg, hogy addig menjek, de nem akarom őket szarban hagyni.
Majd jobban fogod érezni te is:) Ha, a hasamra teszek valamit, akkor sz szerint ugrál, mert úgy mocorog, hogy csak na! Próbáld ki:)
Hát, én annyira várom, hogy nem is biztos, hogy megyek addig. De igazából oka nincs, hogy ne menjek. Ha nem jön az a dög meleg, akkor szívesen dolgozom még, legalább társaságban vagyok addig is. Szóval mennék is meg nem is, de én mindig ilyen kis határozott voltam. :D
Állva én is érzem már, csak ritkábban. De nekem még csak nagyon finom kis mozgások, amiket akár még meg sem kellene éreznem. Rebbenést érzek, asszem ezt szokták mondani rá.
Igen, minden nap érzem a picit. Hát, nekem tegnap a párom már érezte hogy elég keményen mocorog:) Pedig, azt mondják, hogy ilyenkor még kívülről nem lehet érezni, hát az én babám kirúgja a "ház oldalát":)
Szerintem, jobban szeretik, ha pihenünk és akkor jelentkeznek. Én már állva is érzem, de csak néha-néha. Ha, fekszem vagy ülök, akkor meg szinte mindig jelentkezik
Én augusztus első hetében még megyek dolgozni, meg max.9-én beviszem a papíromat és befejeztem a melót egy jó időre:) Én már alig várom! Gondolom te is:)