2010 novemberi babát várók (beszélgetés)
Sziasztok!
Megjöttünk!
Az oldalkamrák méretei a mai mérés és doki alapján 7-7mm-esek, amik teljesen jók! UHHHHHHH!!!! Egy egész hegynyi kőtől szabadult meg a szívem!
DE!!!!
Most Ő meg azt mondta, vagyis így írta a leletre: valamivel több magzatvíz! Így most mehetek nyaralás után laborba toxoplazma és cukorvizsgálatra!
Kb 10 hetesen már csináltak egy toxoplazma tesztet, ami kimutatta, hogy nem estem még át rajta így nagyon remélem, hogy nem kaptam el!
Napersze!!
Sajnos ehhez nem tudok hozzászólni, pihenj sokat és próbálj ne idegeskedni! /mondom ÉN!!!!! ehe-ehe/
Orsibigyu!
A házipatika.hu-n a gyógyszerkeresőben ha megkeresed a Canesten-t, ott van magyar használati utasítás leírva hozzá, én is innen szoktam kiböngészni a dolgokat a gyogyikról! Én is elkaptam vmit kb. 2 hete, de lehet megint az az átkozott antibiotikum miatt volt /viszketett de nagyon és folyásom is volt!!!/ No én 3 szemes kúpot használtam el, már semmi bajom!! KOP-KOP-KOP!! A krémet én úgy kenném, hogy a szemérem ajak belső felére is, nekem pl ott viszketett nagyon + a csiklónál! Bocsi a részletezésért, nem tudtam másképp leírni!
Nem kéne idegeskedned, azt gondolom. Én itt, Magyarországon belefogtam egy szocgondozós képzésbe, mert a teológia diplomám sza*t sem ér, vagyis érne, de nem itt. Persze, ilyen állapotok mellett nem tudom elvégezni, nyárra gyakorlatoznom kéne a sebészetin s a többi osztályon, a doki azt mondta, szóseróla.
Én még gyest se kapok, ideát, sajnos. Se TAJ-om nincs,se kiskönyvem, semmim. És Kolozsvárt már nem szülhetek, mert itt élek, elesek minden juttatástól, amit édeshazánkban kapnék, de én még most is aszondom, hogy kialakul az, lesz valahogy. A KRESZ is és minden megvár, egy babánál és az egészségnél semmi sem értékesebb. Persze, tudom, tudom. De akkor is. Csak annyit vállalj, ami erődből futja.
Lányok, segítség!
Begombásodtam és az orvos felírt canesten kenőcsöt. Gondolom, csak én vagyok ennyire buta ezért kérlek segítsetek, ezt a hüvelybe is kell kenni, vagy csak külső használatra? Mert elolvastam a használati utasítást ami románul van és vagy nem írja, vagy én nem értettem meg, hogy hogyan kell használni.
Vészesnek nem vészes, de azért vigyázni kell! Nem árt minnél többet pihenni és nem emelgetni, nem tùrázni...
Minnél több magnézium, stb..,
nálam is volt fenyegető vetélés még a 13. héten, engem bent tartottak magnéziumos infùzión 3-4 napig.
Jobbulást ;)
aha, na akkor azt! mondták is, hogy rövid, igen.
én nem értek ezekhez a dolgokhoz, de hát akkor az nem vészes annyira, ugye? (ugye, vagyis remélem).
Kösz, Bumbusanya, hogy felhomályosítottál, bár ez se mond sokkal többet nekem, mint amit én állítottam :)
Sziasztok!
Nem akarok okoskodni, de a 2100 az nem azt jelenti, hogy 2 ujjnyira nyílt ki a külső méhszáj, hanem megrövidült méhnyak és 1 ujjnyira nyílt méhszáj.
Ideális esetben 3000, ez a teljesen megtartott méhnyak és zárt méhszáj.
Biztos a megrövidűlt méhnyak vagy nyugalomra itélve :)
stresszeli a nyű, én mindig azt mondtam (anyámnak is), hogy elsősorban nő vagyok, s csak aztán egyetemista,tanár, vagy éppen mi.
már rég túl kéne legyek rajta, de otthagytam az államvizsgázókat, szerelem miatt, s jöttem:) már kész van rég a dolgozat is, csak arra vár, hogy megvédjem. hát, csak előre tekingélek, és nem fogok ugrabugrálni ettől arrafelé. na jó lesz az! veletek szülök, amikor ti, jusztis rendes időben. A babám már nem haránt fekszik és tegnap szopta az ujját, olyan édes volt..:)
egyszerűen hangzik, ahogy leírtad, némileg megnyugodtam...
tegnap nagyon berezeltem. hétfőn védem a diplomadolgozatom, Egerből Kolozsvárig hat óra az út, nem tudom, hogy utazom én azt le.
Hát, köszönöm a bíztatást.
Remélem te is úgy fogod megélni ezt az állapotot mint a sógornőm, akinek szintén kimélni kellett magát, de szépen végighordta az első fiát, és a szülés napján szinte kipottyant belőle a baba. Neki a szülés egy fogfájásnál is kevesebb fájdalom. Épp ezért még egyet szült és ég a vágytól, hogy jöjjön a harmadik. Csak annyi, hogy mindig kímélnie kell magát. De ő ezt kimondottan élvezi, szerintem. De nem feküdt végig ágyban, csak ha érezte, hogy keménykedik akkor pihent le addig míg el nem múlt.
Te most pihenj, és nyugi, nem kell 4 hónapot ágyban töltened.
Ja, azt hiszed, tudom én ezeket, hogy mi vészes meg mi nem? :)azt se tudom, a kétujjnyi az mennyi.
Hát, én sem vagyok az az ágybanfekvős és annyi mindent terveztem a nyárra...
nekem fekvést mondtak.
Beleolvastam a naplódba, nagyon aranyos!
hát, 21 hetesen azért még mondhatni...és mennyi van még szülésig! 19 hetet feküdni, megáll az ész.
Te mikor nyíltál ki és mennyit feküdtél?
*naplódban, bocs.
fekve gépelek, lassan, egy ujjal:)
2100-as vagyok, vagyis kétujjnyira nyílt külső, zárt középső, belső.
Te háromujjnyis voltál akkor. hát, nem egy vitéz adat! a napkóadban, ha arról is írsz, hogy hogyan telt az egész, elolvasnám szivesen.
A terhesség első két harmadában az egyik legnagyobb ijedelmet okozó dolog az szokott lenni, amikor a méhszáj elkezd kinyílni, és emiatt ágynyugalomra ítélik a mamát. A harmadik harmadban pedig mindenki izgatottan várja, mikor nyílik már ki. De miért nyílik ki? És mit jelentenek a leletre írt értékek?
A méhszáj fokozatos kinyílása, felpuhulása (a felpuhulás alatt azt szokták érteni, amikor a méhszáj még nem nyílt ki, de már nem zár olyan szorosan), a méhnyak megrövidülése a szülés közeledtét jelzik, a baba súlya egyre nő, egyre lejjebb csúszik a szülőcsatorna irányába, ezáltal a méhszáj először csak lazábbá válik, a méhnyak megrövidül, aztán először a külső, utána a középső, végül a belső méhszáj is megnyílik, utat engedve ezzel a babának. Optimális esetben mindez már a fájások előtt megtörténik, a szülés előtti utolsó 1-2 hétben, esetleg napban.
Kevésbé optimális esetben már a második harmadban elkezd nyílni vagy teljesen ki is nyílik a méhszáj. Ilyenkor ítélik a kismamákat pihenésre, hiszen a szülésnek még nem kellene megindulnia (bár eddig még nem sikerült hitelt érdemlően bebizonyítani, hogy a szülés beindulhat egy kis házimunkától vagy akár nagytakarítástól), mindenesetre érthető az óvatosság, hiszen, ha mégis beindulna idő előtt a szülés, akkor senki nem szeretné saját magát okolni érte. Ami biztos, hogy kinyílt méhszájjal már nem szabad kádban fürdeni, pláne uszodába menni, hiszen ilyenkor nagyobb az esélye annak, hogy valamilyen fertőzést elkap a baba.
Mit jelentenek az egyes értékek?
A leletre írt négyszámjegyű értékből az első azt jelzi, hány ujjnyi a méhnyak, a másik három pedig a külső, középső és belső méhszáj nyitott vagy zárt állapotára utal. Ha 1-es, akkor nyitott méhszáj, a 0, akkor zárt. A méhszáj akkor nyitott teljesen, ha mindhárom érték 1-es, azaz a nyitott külső és középső méhszáj még semmi komoly problémát nem okoz. Gyakran ezek már a 30. hét előtt kinyílnak, a belső pedig még a 41. héten sem akar :o)
3000 zárt méhszáj, a méhnyak 3 ujjnyi
2000 zárt méhszáj, a méhnyak 2 ujjnyi
1000 zárt méhszáj, a méhnyak 1 ujjnyi
3100 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
2100 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
1100 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
3110 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
2110 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
1110 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
3111 3 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
2111 2 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
1111 1 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
tudni kellene, hogy a külső/belső nyílt-e ki és milyen értékben. Ez elméletileg rajta kellene lennie a papírodon.
Zitával én 3100-as voltam végig.Mindjárt visszakeresem a naplómban az értékeket, hogy mit jelentenek
sziasztok,
Trini, egy kalappal!
a gátvédelemhez: még semmiről nem vagyunk elkésve, 30-32. héttől van értelme a masszázsnak, és persze jó, ha nem Magadnak csinálod. nekem a bába válaszol c. könyvet ajánlotta a szülésznő, abban nagyon sok minden benne van, én mindenképp el fogom olvasni. úgy tudom, hogy a szülésfelkészítőn (ami szintén a 3x. héttől van) mindent elmondanak a masszázsról, a szent imrében legalábbis biztosan.
napersze, vigyázz Magadra nagyon!
mi ma voltunk dokinál, minden ok, kiscsaj is tökéletesen rendben van.
Nóra, mikor mentek a dokihoz?
Sziasztok!
Hétvégén találkoztam egy barátnőmmel, aki 8 hónapos terhes és neki is azt mondta a doki, hogy igyon konyakot. Állítólag arra jó, hogy nem keményedik a méhed és el tudsz lazulni.
De persze gondolom nem literszámra gondolt.
Egyébként szerintem a bor is jó ilyenre.
makonya
Sziasztok!
Szerintem egyáltalán nem gáz a dolog, én pont ilyennek képzeltem, na jó, persze azért, mert már nővérem mesélt róla, de nekem nincs gondom az ilyen dolgokkal.
Annyit feküdjek, amennyit csak bírok... este óta fekszem, de már olyan, mintha egy hete azt csinálnám.
Pálinkát vagy konyakot, egy kupicával minden nap. Komolyan mondta, hogy igyam, gondolom, összehúzza az ereket. Az augmentinnel bajban vagyok, mert gombásít.
Ühüm, szóval sokat kell feküdni. Hát köszönöm, hogy írtál.
Anyukámnak nyílt ki öcsémnél húsz hetesen. Én bölcsis voltam. Neki összevarrták, de semmit nem ért, szétszakadt a varrat. Asszem ezért nem csinálják ezt ma már. Unokatesómnak is kinyílt, először a külső, pár héttel később a belső is. Ő nem tudott feküdni, dolgozott, elég nehéz volt neki, egyedülálló anya, így hajtania kellett, hogy legyen gyede, mert végzős főiskolás volt, nem volt a terhesség előtt munkaviszonya. Szóval még vizsgái is voltak, mégis a kiírás utáni napon szült.
Nekem megrövidült a méhszáj 26 hetesen, és sokat kellett feküdnöm. Később a keményedések is jöttek, kaptam rá Corinfart. Anyám egyébként Seduxent kapott, azt is szokták adni, de nem vette be, mert félt, hogy bajt okoz. Öcsém 38 hétre született.
A pálinkát, hogy gondolják? Az augmentint meg mire adta a doki, fertőzésmegelőzésre?
Ja és kinyílt méhszájjal ha fel is kelhetsz majd, az az ajánlás, hogy annyit feküdj, amennyit csak bírsz. Sajnos. Nem könnyű, az biztos.