2010 novemberi babát várók (beszélgetés)
Na igen, az én semmimhez képest meg a legkisebb fájdalom is fura :) Régebben mindig azt mondogattam, hogy ha nem lenne a tamponnak zsinórja, meg is feledkeznék róla, hogy menstruálok. Amíg mindenki más ehhez igazította a nyaralást, engem egyáltalán nem zavart, mert szinte észre se vettem...
A terhesség első heteiben (szerintem 4-6-ig), amikor először nyúltak a méhszalagok, kifejezetten erős fájdalmat éreztem, nyavalyogtam is miatta, csak akkor még nem tudtam, hogy miért is kell ezt elviselnem :)
sziasztok,
ha nem görcsölsz olyan szinten, hogy fel sem bírsz egyenesedni, és mindez nem tart hosszú percekig, nincs semmi baj. gondolj bele, hogy mik történnek most a hasadban. az lenne a furcsa, ha nem éreznél semmit.
Nem tudom, én nem éreztem, de azt tudom, mert figyelmeztetett a háziorvos, hogy nagyon kell vigyázni a helyes testtartásra, ha el akarjuk kerülni a gerincfájást.
Van olyan terhesség is amikor a baba nyomja a hátgerincet.
A barátnőm is mondta, hogy az ő babája is nagyon lapított egész nap, pedig ő már egy hét múlva szül, és a kicsi minden rezdülését érzi :)
Viszont ma kellemetlen hasi fájásokra ébredtem, ami azóta is kísér, hol itt, hol ott fájdogál, még rendes helye sincs - ez lenne a méhszalagok húzódása, mert emelkedik ki a méh? Néha a derekamban is érzem, az baj? Az a baj, hogy nekem soha nem voltak menstruációs görcseim, így fogalmam sincs, milyen egy hasi görcs. Gondolom nagyon intenzív, nem?
Sziasztok!
Ha leültök, nektek nem szokott néha fájni a farkcsontotok, meg úgy az egész csont-rész, amin ültök? Én úgy egy-két hete vettem ezt észre, nem állandó dolog, de már jópárszor megfigyeltem. Feltételezem, hogy ez is normáis dolog.
halihó! nem mindig egyformán mocorognak a babák. Gondoljatok bele van amikor ti is aktívabbak vagytok, van amikor meg egész nap csak punnyadnátok.A lényeg, hogy azért naponta érezzétek.
Én ma láttam először, hogy mocorgott...láttam, ahogy a kis lábaival megsorozza a hasamat. édes volt nagyon.
ellenben most nekem is nagyon húzódik a gyomor tájékán a hasam. Érzem, ahogy nyúlik a bőr, nagyon rossz érzés...
Már megnyugodtam, meg ahogy írtam, rögtön jött a mocorgás :)
Nekem folyamatosan nő 1-1 cm-t a hasam, én szinte észre se veszem a különbséget :) Viszont lehet hülyén hangzik, de mostanában azon szórakozunk, hogy meg próbáljuk tippelni, melyik oldalon van - érezhetően más a hasam állaga, ha kihúzódik :) A szívhanghallgató eddig igazolt minket, érdekes, hogy általában lent lehet hallani legerősebben a szívét, néha már el se tudom képzelni, hogy hol lehet akkor a feje...
Szia!
Ilyet nekem is szokott csinálni, sztem ne aggódj.
Viszont az sztetek normális, hogy nem tudok tőle aludni? Most 2. éjszaka folyamatosan mocorog, lekupporodik egészen a szeméremdomb fölé, ott meg nagyon nyomja belül valamimet, szinte fájdalmat okoz vele. Így nem tudok aludni tőle. Próbáltam forgolódni, sétálni, mert olyankor odébbmegy, de most nem ment bármit csináltam vele. Már előre félek az éjszakától, mert holnap dolgozni kell menni.
Mikor Barnit vártam, már jóval nagyobb volt, mint most a kislány, és sokszor napokig nem éreztem vagy alig, és agyon idegeskedtem magam. Igazából csak a vége felé éreztem rendszeresen. Szerintem abszolút ne aggódj emiatt.
A kislány viszont mocorog rendesen, de ez már a 2. terhesség, nyilván jobban érzem, és a lepény is máshol van. Sok dologtól függ, hogy mennyire érzed a mozgást. A dokim egyébként azt mondta, napi 3 magzatmozgás legyen (de nem ilyen korán voltam akkor), az elég.
Sziasztok lányok!
Az normális, hogy néhány napig nem sokat mozog a baba? A múlt héten voltak olyan napok, amikor kifejezetten aktív volt, de a hétvégén nagyon csendes... Kicsit aggódom, bár ma reggel meghallgattuk a szívét, és szépen verdes... :(
Azóta fekszetek?:O Nekem korionboholy-biopszia után csak egy fél napot kellett pihennem.
Miért kellett az amnio?
Olyan rossz élmény volt? Mert én nagyon pozitívan csalódtam a mintavételkor, abszolút nem fájt.
Sziasztok!
Nekem nem áll ki, de borzasztóan széthúzódik oldalra. Ebből is látszik, hogy nagyon szétterülős a pocakom.
Sőt, a linea nigra is csak éppen, hogy halványan látszik pár centin a pocakom alján. Fényképen észre sem venni.