2010 novemberi babát várók (beszélgetés)
Köszi csajok, arik vagytok!
Jól telt, igaz, az alvás az csak itthon az igazi már.... Este azt hiszem nem is kell majd altatni sem engem, sem Apát! Idén a pancsolás kimaradt, de voltunk túrázni, igaz, csak óvatosan! No meg Tokaj!!! Nadon picike bort én is kóstoltam.... ;P
Gyerkőc nagyon jól bírta, nagyokat ficánkolt, szereti a banánt és a tárkonyos csirkeragu levest. Már csak abból gondolom, hogy ezekre kezdett el hepajkodni! ;)
Du. saját dokimhoz megyek, holnap pedig Szegedre kontrollra és du. pedig Kecskemétre 4D-re...
De látom a táblázatot, nem akarnak a fiúcskák szaporodni?????
Szia!
Mesélj, hogy telt a nyaralás pocaklakó jól bírta??????????
Sziasztok csajszik és babók!!!
Megjöttünk, de azt hiszem értelmetlen lenne visszaolvasnom...... Biztosan termeltetek!!!
Történt vmi az elmúlt egy hét alatt?
Én afrikai harcsát találtam itthon, a Coraban vettük valami nevetséges áron. Ennek nincs halíze, olyasmi, mint a pangasius, a halízű halakat én se szeretem :)Halászlét azt nem mernék csinálni, mi évek óta egy étteremből vesszük karácsonykor is, és azt senkié se tudja felülmúlni:) Sok helyen megkóstoltam már, de van ahol vízízű, máshol a halakkal szenvedtem, szóval feladtam :) Ja, én abba is harcsát és fogast szoktam kérni, a pontynak mocsáríze van:)
Ettem viszont egyszer tengeri halászlevet, na az nagyon izgi volt...
Apropó: tenger gyümölcseit én ritkán, de szeretem. Főleg nyáron jön rám, a tengerparton ilyenkor mindig bedobok egy-két nagyobb adag kalamárit (azt is próbáltam itthon, kifejezetten gumiszerű lett...). Lehet, most is érzem a nyarat és a tengert...
orsi, ez nagyon egyszerű, sima piskótatorta, de félbevágod, bármilyen krémmel vagy akár sima lekvárral töltheted:
25 dkg kristálycukor
30 dkg rétesliszt
1 csomag sütőpor
6 dkg kakaó
0.6 dl olaj
2 dl tejföl
1,5 dl víz
2 tojás
minden hozzávalót belerakunk egy tálba, elektromos habverővel összedolgozzuk,
tortaformát kiolajozunk/vajazunk, beleöntjük a cuccot, és 180 C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.
van túrótorta receptem is, ha érdekes lehet.
vaúú, az igen :)
nekem a férjem csinált múltkor, nagyon finom lett.
a tengergyümölcse rizottót imádom, pizzatészta receptem van egy tuti, ha érdekel.
Mi nem vagyunk oda a tengeri kütyükért, a hallal is fenntartásaink vannak, de irigylem aki jóízűen eszi a halászlét stb-t. Nagyon finom tud lenni, csak ne érezném a hal ízét. De a szaga gyakran kísértésbe ejt. Én max úgy eszem meg a halat, ha filézve van és kisütve, de úgy, hogy egyben legyen, lássam mit eszek . Mindenesetre gratulálok a paprikáshoz! Elismerésem.
Ha már főzőcskézés a téma, van valakinek egy minden szempontból könnyű torta receptje, mert szeretném meglepni a drága férjemet holnap a szülinapján. Egy fajta tortát már beterveztem, de mivel családban tartjuk ( ez jelent 9 gyermeket és 8 felnőttet) ezért egy torta tuti nem elég, főleg mert kicsi a tortaformám. Akár priviben akár nyilvánosan várom a kipróbált recepteket.
helló lányok!
Orsi, ez a shaorma nagyon jól hangzik! lehet kipróbálom, ha hazajöttünk :)
Én ma harcsapaprikást csináltam életemben először, és a legnagyobb szerénytelenséggel állíthatom: isteni lett :) valahogy ráéreztem ezekre a magyaros kajákra az utóbbi időben, pedig soha nem szerettem őket:) Most viszont... Mondjuk olívával készült, és semmi zsír nincs benne, még a sűrítés is keményítős, szóval ártani tuti nem fog :)
Tervezek egy tengergyümölcsei-rizottót a jövőben, és megpróbálok pizzát összedobni :)
Szivesen, csak mindig másképp csinálom.
Szóval shaormarecept ala Orsibigyu:
Joghurtöntet, különböző fűszerekkel, olivaolajjal, most görög fűszerkeverékem volt és vágtam bele kis snidlinget. Zöldségek, most paradicsom uborka, káposzta, saláta és kevés hagyma lesz benne. Husi: általában csirkemell. Most kicsibe vágtam, kockákba, és olivaolajban és egy csirkefűszerkeverékben pácoltam, 2 órát. A terv az volt, addig míg hazajön a férjem. Most hívott, kb fél órája, hogy 1 óra múlva. Akkor úgy olajjal mindennel együtt egy serpenyőbe csaptam és kicsit megkapattam, utána öntöttem rá kis vizet, hogy puhuljon, az már lefőtt róla, és most pirítottam ki. Kicsit szétesett, de én így szeretem.
Most még annyi dolgom van, hogy a már készen vett arabkenyérbe mindezt betöltsem és kész.
A csípős szósz recept érdekelne....
Sziasztok csajok :)
Kobeni - munkakedv nálam is a béka segge alatt :), bár amiatt, hogy szinte alig van munka, és szétunom az agyam. Otthon meg annyi mindent tudnék csinálni, mégis itt kell "rohadnom" egész nap.
Vicus - A 25 fokkal én is simán kiegyezek, nálam a lényeg, hogy meleg legyen, és elég legyen egy póló, de ne izzadjak, mint a ló... :)
Orsi - ez a shaorma izginek hangzik :) Részletesebb recept?