Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 novemberi babát várók fórum

2010 novemberi babát várók (beszélgetés)


5304. vvicus (válaszként erre: 5303. - Vvicus)
2010. júl. 1. 15:01
Upsz, bocsi Anett, Krisztinek talán kisfiú! :-)
5303. vvicus (válaszként erre: 5301. - Triniti1020)
2010. júl. 1. 15:00
Anettnek talán kisfiú. Én meg szintén holnap megyek 4D-re, lehet, hogy megtudjuk.
5302. evid (válaszként erre: 5297. - Triniti1020)
2010. júl. 1. 14:59
Szia, üdv itthon. Élménybeszámolót kérünk :)
2010. júl. 1. 14:58

Köszi csajok, arik vagytok!

Jól telt, igaz, az alvás az csak itthon az igazi már.... Este azt hiszem nem is kell majd altatni sem engem, sem Apát! Idén a pancsolás kimaradt, de voltunk túrázni, igaz, csak óvatosan! No meg Tokaj!!! Nadon picike bort én is kóstoltam.... ;P

Gyerkőc nagyon jól bírta, nagyokat ficánkolt, szereti a banánt és a tárkonyos csirkeragu levest. Már csak abból gondolom, hogy ezekre kezdett el hepajkodni! ;)

Du. saját dokimhoz megyek, holnap pedig Szegedre kontrollra és du. pedig Kecskemétre 4D-re...

De látom a táblázatot, nem akarnak a fiúcskák szaporodni?????

5300. vvicus (válaszként erre: 5297. - Triniti1020)
2010. júl. 1. 14:54
Szia! Isten hozott újra köztünk! ;-)
5299. kobeni (válaszként erre: 5297. - Triniti1020)
2010. júl. 1. 14:52
szia! tök jó időtök volt. örülök :)
5298. mujoka (válaszként erre: 5297. - Triniti1020)
2010. júl. 1. 14:49

Szia!


Mesélj, hogy telt a nyaralás pocaklakó jól bírta??????????

2010. júl. 1. 14:46

Sziasztok csajszik és babók!!!

Megjöttünk, de azt hiszem értelmetlen lenne visszaolvasnom...... Biztosan termeltetek!!!

Történt vmi az elmúlt egy hét alatt?

5296. orsibigyu (válaszként erre: 5295. - Kobeni)
2010. júl. 1. 14:24
Az van, mindkettő.
5295. kobeni (válaszként erre: 5294. - Orsibigyu)
2010. júl. 1. 14:06
valamilyen puding? vagy sárgabaracklekvár, és eladhatod sacher tortának :)
5294. orsibigyu (válaszként erre: 5292. - Kobeni)
2010. júl. 1. 14:01
Nincs túróm, másképp citromos túrótorta lenne. De a receptet ki fogom próbálni, egyszerűnek tűnik és nem kell bele sok tojás. Én vizespiskótát szoktam, mert nem olyan száraz mint a piskóta. Az lesz az egyik és joghurtkrémet teszek a tetejére, mert ahhoz mindenem van és könnyű. De milyen krémet tegyek a másikra?
5293. hnora
2010. júl. 1. 13:35

Én afrikai harcsát találtam itthon, a Coraban vettük valami nevetséges áron. Ennek nincs halíze, olyasmi, mint a pangasius, a halízű halakat én se szeretem :)Halászlét azt nem mernék csinálni, mi évek óta egy étteremből vesszük karácsonykor is, és azt senkié se tudja felülmúlni:) Sok helyen megkóstoltam már, de van ahol vízízű, máshol a halakkal szenvedtem, szóval feladtam :) Ja, én abba is harcsát és fogast szoktam kérni, a pontynak mocsáríze van:)

Ettem viszont egyszer tengeri halászlevet, na az nagyon izgi volt...

Apropó: tenger gyümölcseit én ritkán, de szeretem. Főleg nyáron jön rám, a tengerparton ilyenkor mindig bedobok egy-két nagyobb adag kalamárit (azt is próbáltam itthon, kifejezetten gumiszerű lett...). Lehet, most is érzem a nyarat és a tengert...

5292. kobeni (válaszként erre: 5288. - Orsibigyu)
2010. júl. 1. 13:32

orsi, ez nagyon egyszerű, sima piskótatorta, de félbevágod, bármilyen krémmel vagy akár sima lekvárral töltheted:



 25 dkg kristálycukor

 30 dkg rétesliszt

 1 csomag sütőpor

 6 dkg kakaó

 0.6 dl olaj

 2 dl tejföl

 1,5 dl víz

 2 tojás


minden hozzávalót belerakunk egy tálba, elektromos habverővel összedolgozzuk,

tortaformát kiolajozunk/vajazunk, beleöntjük a cuccot, és 180 C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.

van túrótorta receptem is, ha érdekes lehet.

5291. kobeni (válaszként erre: 5287. - Hnora)
2010. júl. 1. 13:26

vaúú, az igen :)

nekem a férjem csinált múltkor, nagyon finom lett.


a tengergyümölcse rizottót imádom, pizzatészta receptem van egy tuti, ha érdekel.

5290. kobeni (válaszként erre: 5284. - Orsibigyu)
2010. júl. 1. 13:25
sajnos receptem nincs, de én biztos úgy csinálnám, hogy darált csípős paprikát, vagy erőspistát kicsit vízzel fellazítanék, és ennyi.
5289. evid (válaszként erre: 5288. - Orsibigyu)
2010. júl. 1. 13:17
Hnora, gratula a paprikáshoz :) Nálunk a halászlé az anyósom reszortja, nagyon finomat csinál, én meg "élő" halhoz inkább nem nyúlok, és általában csak a levét eszem, nekem a halnak mindig olyan "mocsárize" van, és azt nem szeretem. Ezek alapján el se hinné az ember, hogy falusi liba vagyok :D Ha halat készitek, akkor pangasiust, azt nagyon szeretjük :)
5288. orsibigyu (válaszként erre: 5287. - Hnora)
2010. júl. 1. 13:08

Mi nem vagyunk oda a tengeri kütyükért, a hallal is fenntartásaink vannak, de irigylem aki jóízűen eszi a halászlét stb-t. Nagyon finom tud lenni, csak ne érezném a hal ízét. De a szaga gyakran kísértésbe ejt. Én max úgy eszem meg a halat, ha filézve van és kisütve, de úgy, hogy egyben legyen, lássam mit eszek . Mindenesetre gratulálok a paprikáshoz! Elismerésem.


Ha már főzőcskézés a téma, van valakinek egy minden szempontból könnyű torta receptje, mert szeretném meglepni a drága férjemet holnap a szülinapján. Egy fajta tortát már beterveztem, de mivel családban tartjuk ( ez jelent 9 gyermeket és 8 felnőttet) ezért egy torta tuti nem elég, főleg mert kicsi a tortaformám. Akár priviben akár nyilvánosan várom a kipróbált recepteket.

5287. hnora
2010. júl. 1. 12:59

helló lányok!


Orsi, ez a shaorma nagyon jól hangzik! lehet kipróbálom, ha hazajöttünk :)

Én ma harcsapaprikást csináltam életemben először, és a legnagyobb szerénytelenséggel állíthatom: isteni lett :) valahogy ráéreztem ezekre a magyaros kajákra az utóbbi időben, pedig soha nem szerettem őket:) Most viszont... Mondjuk olívával készült, és semmi zsír nincs benne, még a sűrítés is keményítős, szóval ártani tuti nem fog :)


Tervezek egy tengergyümölcsei-rizottót a jövőben, és megpróbálok pizzát összedobni :)

5286. orsibigyu (válaszként erre: 5285. - Evid)
2010. júl. 1. 12:52
Szerintem abban különbözik a gyrostól, hogy arabkenyérben van, és a gyrosba tesznek talán sültkrumplit is. Én azt azért nem válalom be ebben a melegben. A fél óra főzöcske éppen elég volt.
5285. evid (válaszként erre: 5284. - Orsibigyu)
2010. júl. 1. 12:25
Szóval majdnem olyan, mint a gyros, csak pepitába :) Egyébként guszta, szerintem kipróbálom :)
5284. orsibigyu (válaszként erre: 5282. - Evid)
2010. júl. 1. 12:17

Szivesen, csak mindig másképp csinálom.


Szóval shaormarecept ala Orsibigyu:


Joghurtöntet, különböző fűszerekkel, olivaolajjal, most görög fűszerkeverékem volt és vágtam bele kis snidlinget. Zöldségek, most paradicsom uborka, káposzta, saláta és kevés hagyma lesz benne. Husi: általában csirkemell. Most kicsibe vágtam, kockákba, és olivaolajban és egy csirkefűszerkeverékben pácoltam, 2 órát. A terv az volt, addig míg hazajön a férjem. Most hívott, kb fél órája, hogy 1 óra múlva. Akkor úgy olajjal mindennel együtt egy serpenyőbe csaptam és kicsit megkapattam, utána öntöttem rá kis vizet, hogy puhuljon, az már lefőtt róla, és most pirítottam ki. Kicsit szétesett, de én így szeretem.

Most még annyi dolgom van, hogy a már készen vett arabkenyérbe mindezt betöltsem és kész.


A csípős szósz recept érdekelne....

5283. evid (válaszként erre: 5282. - Evid)
2010. júl. 1. 12:04
Vagy csak én vagyok tudatlan, és nem tudom, hogy az mi :O ?
5282. evid
2010. júl. 1. 12:04

Sziasztok csajok :)

Kobeni - munkakedv nálam is a béka segge alatt :), bár amiatt, hogy szinte alig van munka, és szétunom az agyam. Otthon meg annyi mindent tudnék csinálni, mégis itt kell "rohadnom" egész nap.

Vicus - A 25 fokkal én is simán kiegyezek, nálam a lényeg, hogy meleg legyen, és elég legyen egy póló, de ne izzadjak, mint a ló... :)

Orsi - ez a shaorma izginek hangzik :) Részletesebb recept?

5281. kobeni (válaszként erre: 5280. - Orsibigyu)
2010. júl. 1. 11:58
uh, az jól hangzik. jó sok zöldséggel. csípőset is teszel rá? na jó, megéheztem :) asszem ki is megyek valami ebédet venni.
5280. orsibigyu (válaszként erre: 5279. - Kobeni)
2010. júl. 1. 11:55
Nálunk divat gyorséttermekben a shaorma. Én csirkehusival készítem. Épp a csirkehusit sütöm.
5279. kobeni (válaszként erre: 5278. - Orsibigyu)
2010. júl. 1. 11:52
mit főzöl? én valamelyik nap betévedtem egy zöldségeshez, és találtam gyalult tököt. persze egyből megkívántam a tökfőzeléket, jól meg is főztem este. jó lenne, ha többet tudnék főzni, de sajnos mindig van valami, ami miatt nincs rá időm :(
5278. orsibigyu (válaszként erre: 5274. - Kobeni)
2010. júl. 1. 11:44
Én még birom, pedig egy légkondicionálatlan szobában főzök, nem ez az álmom, de azon kívül, hogy izzadok, mint minden ember, semmi bajom nincs... Én sem vártam ezt a meleget, de sajnos az eső sem jobb, lásd árvízkárosultak... És a kertünkben is minden ki akart már rohadni. Ez van...vagy eső és árvíz vagy dögmeleg.
5277. vvicus (válaszként erre: 5276. - Kobeni)
2010. júl. 1. 11:39
Na ugye! :-) A 25 fok az ász! ;-)
5276. kobeni (válaszként erre: 5275. - Vvicus)
2010. júl. 1. 11:37
na jó, akkor magamra vállalom :) én erre vártam. nagyon elegem volt már a hidegből és az esőből. de igazad van, egy 25 fokkal kiegyeztem volna :)
5275. vvicus
2010. júl. 1. 11:34
Én kikérem magamnak, nem vártam erre! :-DDD Én a 25 fokot akartam, hogy megmaradjon. És úgy érzem, hogy a kóválygásomat csak fokozza, ha melegben vagyok, szóval most befüggönyözött szobában ücsörgök, aztán később a klímát is bekapcsolom.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook