2010 novemberi babát várók (beszélgetés)
Ezt így eldöntötted, hogy fájdalom nélkül gyorsan fogsz szülni?:) Remélem nekem sem lesz szükségem az eda-ra.
IKEA-s szoba? Az biztos nagyon jó lehet. Érdekes nálunk is sok, novemberi októberi kismama van:)
aha :) persze most azt mondták, h hóógyne, adunk eda-t, miért ne adnánk, ha szükség van rá, egyébként meg tudom, hogy nem adnak. de mivel én gyorsan, fájdalom nélkül és természetes úton fogok szülni, nekem nem is lesz rá szükségem :)))
sok alkalom van, van kb 6-7 téma, és azok havonta megismétlődnek.
szülőszoba látogatáson már voltunk, nagyon kellemes. persze jó lenne az "ikea szobában" szülni, de mivel az az egyetlen alternatív szülőszoba, és bazi sokan szülnek novemberben nem hiszem, hogy van realitása. viszont a nem alter szobák is teljesen jól néznek ki. semmi kórházi jellege nincs.
asszem ez az amit kerestem, ez van csak róla
Placenta érettség:
0: sima magzati felszín, homogén szerkezet
Ez jó, mindent lehet igény szerint?:) Van nálatok is szülőszoba látogatás? Gondolom igen. Kíváncsi vagyok, hogy a tiétek milyen lesz.
Hát, a mi előkészítőnkön is nagyon sokan voltak múlthéten. Egy nagy előadóterem szinte tele volt és volt egy csomó apuka is:D
Nálatok hány alkalom van ezen az előkészítőn? Nálunk 12! Szóval én az utolsókon sztem már nem leszek ott, vagy max. a kórházban leszünk Lucával:D
igen, mondták okosan, hogy mindent lehet igény szerint :)))
nagyon mókás figura tartotta. mondjuk én azt hittem kicsit több értelme lesz, de nem baj, azért jó volt, sztem megyek még. és ennyi terhes nőt egy rakáson nem láttam sose! :)
ezt tudjátok mit jelent?:
placenta a hátsó falon tapad 0 st.
a 0 st-re lennék kiváncsi
Sziasztok.
Most értem haza az uh-ról.
Evelin most koponya fekvésű volt, és már 1600g.
Takargatta az arcocskáját, de azért látszódott minden:)
És már kérnem is kellett időpontot a 38. hetire is, még ma. Szóval a kövi uh november 9.-én lesz.
Amúgy minden rendben vele, jól elvan a pociban:))
Pont annyi idősnek nézte a doki, amilyen idős, szóval nem nézte kevesebbnek vagy többnek.(Na ezt jól leírtam:))
Eszem ágába sem jutna, hogy megvonjak tőle bármiylen szeretet, simogatást, ölelést! Már alig várom, hogy a karomban tartsam! Ez a könyv az etetési és alvási idők betartásáról szól, és nagyon sokat ír a szeretgetésről is, amit minden anyuka tud ösztönösen is. Az írónő egy védőnő, aki sok év alatt több ezer babán és mamán próbálta ki a módszerét, és pl. ezzel meg lehet előzni a kólikát. Ír sokat arról is, hogyan lehet serkenteni a tejtermelődést.
A szigorúsága nem arról szól, hogy ezt sem szabad, azt sem szabada engedni a babának, hanem a napirend betartása szigorú. Pl. leírja szinte percre pontosan az etetési és altatási időpontokat. Én meg fogom próbálni, meglátjuk hogy sikerül. :-) Mivel eddig csak jókat hallottam róla, azoktól, akik kipróbáltaák, és adok a szavukra. És nekem minden tanács jól jön, merts emmi tapasztalatom sincs. :-)))
Nem, nem olvastam, csak nem hiszek abban, hogy valaki idegen ír egy könyvet, és jobban tudja, hogy az én gyerekemnek mi a jó és mi az érdeke, mint én. Szerintem egy babával nem szabad szigorúnak lenni. Szeretet kell neki, sok ölelés, ringatás, simogatás, hogy kialakuljon a biztonságérzete. Egy csecsemő pl. sosem sír ok nálkül. Ha "csak" azért sír, mert egyedül van és hiányzik neki az anyja, az épp elég ok.
Más kérdés pl. a napirend betartása és hasonlók, arra persze szüksége van.
Szuper, de örülök :)))
De jó, hogy te személyesen is ismered Kobeni!
Én is olyan szívesen megísmerkednék veletek, vagy legalább fényképet rakna föl magáról mindenki !
Hát tudod két hete már kiírattam magam négy napra, most nem tudom , de olyan furcsa lenne megint. Meg a munkahelyemen azt gondolnák, hogy milyen kényes vagyok még lázam sincs.
Épp ezért megkérdem holnap a nögyógyászomat. Ha ö azt mondja, hogy maradjak otthon, akkor az parancs!
Most jött meg a játszószönyeg! Kibontom!
Sziasztok!
Én is sokat gondolkodtam ezeken a dolgokon, mert szüleim mindig mesélték, hogy engem hogy elkényeztetettek, hogy utána csak ölben aludtam el, és ha letettek újra sírtam. De ami biztos az biztos, soha nem hittem azt, hogy szüleim bármitől meg akarnak fosztani, épp ezért mikor már nagyocska voltam, nem hisztiztem, ha nem kaptam meg egy játékot, mert ha anya azt mondta, hogy nincs rá pénz, vagy most nem tudja megvenni, tudtam, hogy nem le akar rázni, hanem igazat mond. Szerintem az, ha a szülő a gyermek javát keresi, az a gyermeket bizalommal tölti el és épp ezért engedelmes gyermek lesz. A suliban is ezt tapasztalom.
Bocs, nem vettem észre:D
Örülök, hogy minden rendben van!
Az előadáson mi volt? Mondtak valami okosat?
Közben én megyek keresek vmi kaját:D De jövök vissza.