2010 Májusi babák (beszélgetés)
Ááá visszaolvastam Emőke írta, hogy ilyent kapott, Emőke használtad?
Zsu, szerintem a doki nem írta volna fel ezt, ha nem adhatnám nem? Egy nagyon alapos több kisgyermekes gyerekorvosunk van... akkor nem adom neki ha nem lázasodik be...
Vettem ma fülhőmérőt a rosssssszmanban volt 1100 ft dyras...
Sziasztok,
kicsit megkésve szabadság miatt, de ma megkapta a két oltást Zsömi... én sírtam vele együtt, ugye nem csak én vagyok ilyen?? Nekem is azt a bazihosszúnevű kúpot írták fel, adjak neki este egyet?? Valaki nem erre írta, hogy valami van vele?
más, sajnos nem gyarapodik rendesen a kicsi, így az utolsó doboz milumil start HA után Humana 1 HA-ra váltunk... 61 centi és csak 5 kiló.... ugyan ez nem tűnik tragikusnak, de mindössze 1,3 kg amióta hazajöttünk... látszik is a kicsin, hogy nem ízlik neki...
Mi is majdnem ott maradtunk, mind a ketten...
Bízom benne azért, hogy azokért is megtesznek ilyenkor mindent, akiknek nincs fogadott orvosuk! Nem is merek belegondolni, mi lett volna ha...
sziasztok!
Itt Szombathelyen is mindneki az ügyeletesnél szül. Szerencsére itt jó állapotok vannak a kórházban, de hallottam, olvastam sokat , hogy vannak helyek ahol szinte muszáj orvost megfogadni, mert különben nem foglalkoznak veled...elég elszomorító.
Tegnap sütöttem sütit (recept a naplómban:D) Nagyon finom lett, párom is megevett hirtelen vagy 4-5 szeletet... erre a gyerekeim: Dominik majdnem sírva, h ő nem ezt akarta, hanem olyan golyót, amit egyben lehet megenni...-így mondta (kókuszgolyó)
Bálint evett belőle, de a tetejét lepiszkálta...(gyümi+gyümölcskocsonya) Hááát érdemes nekik pepecselni? marad a sportszelet, kókuszgolyó, kókusztekercs...
Tegnap én is figyeltem Adriánt, mindig ugyanoda vigyorog a plafonra a csillár mellé... kísérteties...
MI már voltunk vele temetőben, nagynénémhez, és nagypapámhoz mentünk... (elvittem megmutatni):S
írtátok, h nem szabad ilyen picit...pedig én még ide a szhelyi temetőbe is szeretnék menni (szülés előtt voltam utoljára), bátyám sírjánál...
Ügyes vagy, hogy egyedül is ennyi mindenre van időd. Jó nagyokat alszik Boglárka napközben!
Tényleg felháborító, miket képzel magáról némely szülészorvos!
Akkor neked nem is volt fogadott orvosod? Máshoz jártál terhesen mint akinél szültél?
Nekem mondjuk minden pénzt megért,hogy volt szülésznő és szülés, ha ők nem lettek volna, most valószínűleg nem tudnék veletek beszélgetni a babámról.:( Még most is kiráz a hideg,ha eszembe jut.
Na, de szerencsére itt van és most fel is ébredt, úgyhogy megyek és megölelgetem!
Legyen szép és nyugodt napotok!
Szia!
Az esetek többségében ezt nem valami google által kidobottakhoz hasonló rémség okozza.
Amíg nem mentek orvoshoz, addig figyeld meg, hogy mindig nagyobb-e vagy változó. Ha utóbbi akkor azt is, hogy pl. fényre- félhomályra változik-e, vagy pl. ha fáradt, vagy néz valamit. Ezek sokat segítenek a szemésznek, de a biztonság kedvéért (tényleg csak a te teljes megnyugtatásod miatt) szerintem harcolj ki egy neurológiai beutalót is.
És ne parázz, biztos nincsen semmi gond.
Sziasztok!
Blanka egyik pupillája nagyobb, mint a másik. Természetesen a "gugle" kész agyrémeket dobott rá. Jövő héten viszem szemészhez. Mér pár hete észrevettük, de nem tulajdonítottam nagy jelentőséget neki, most meg be vagyok parázva rendesen...
Hallottatok már ilyenről?
Szia Emőke!
:-( Köszönöm az együtt érzésed.
Na legalább közületek egy embert tudok már végre hogy hol lakik!
Az igen!Akkor biztos szép egészséges kisfia lesz!
Drukkolok,hogy minden rendben legyen!Írj ám,ha megtudsz valamit!Én csak sajnos ilyen időben érek holnap is ide,mindig az egész napom elmegy teszek veszek,kertes háznál mindig van munka,meg ugye a háztartás!
De végre tegnap befejeztem a fűnyírást,3 órán át tart,de mióta Boglárka megszületett, 3 részletben tudom csak lenyírni!
Ma meg voltam bevásárolni biciklivel 10Km-re van a "T" hipermarket, addig Boglárkára a szomszédasszony vigyázott,aztán amikor hazajöttem neki álltam főzni,utána amikor fent volt a kaja,meg elkezdtem megcsinálni a Zsuzsi híres sportszeletéből a második adagot,felébredt Törpillám majdnem 5órát aludt egyben, megszopiztattam,utána megmasszíroztam a pociját utána meg jól elbeszélgettünk,mert napról napra jobban gőgicsél!
Aztán amikor letettem a kiságyba a krumpli megfőtt,így megcsináltam a pogácsa tésztát,meg a sportszeletre a csokimázat,megfőtt a húsleves is közben,így főztem be azt is,mert ezt még a várandósság alatt sokan ajánlották,hogy ettől sok tejem lesz,szerencsére van is(kop kop),de nekem a palacsintától folyt eddig éjszaka csak igazán a tejcsi!
Azután beraktam sülni a pogácsát,elraktam a kivasalt kisruhákat,meg a többi ruhát összehajtogattam,aztán jöttek a rokonok Boglárkát utólag felköszönteni!
Amikor elmentek épp szopizási idő volt megint!
Úgyhogy ma se unatkoztam!
Pénteken meg megyek arra a 6hetes kontrollra,egy kicsit megkésve,mert akihez jártam tanácsadásra, szabin volt egész tegnapig,nagyon rendes orvos,ahhoz képest,hogy egy fillért se fizettem neki(megfogadni se tudtam),nagyon empatikus volt végig!Ez jól esett,hogy van még orvos aki nem azt nézi mennyi pénzt adsz neki!
Hallottam múltkor egy hírt a rádióban,hogy amikor az egyik kismama 10E Ft-ot akart adni az orvosának,azt a választ kapta:gyűjtögessen még a szülésig!Hát ezt felháborítónak tartom!
igen Kaposváron élek :-D imádom ezt a várost...
holnapra van kiírva, kisfia lesz, de szerintem nagyon nagy lesz, a 36 hetesen volt 3150... :-D
Szia!Épp láttam,hogy a kaposvári anyukákkal is beszélgetsz!Ezek szerint ott laksz?
Mert a nagybáttyámék is ott laknak!
Különben nagyon nem értem ezt az alvás dolgot,mert amikor hazajöttünk rá egy hétre kezdet kitolóni,4-5-6-7 órára szépen fokozatosan,és kb. 2hete kezdte ezt el,hogy hajnali 4körül kel!
Hogy ennek a változó idejű alvásnak mi lehet az oka?
Na mindegy!Másképp szerintem nem bírnám,
Magne b6-ot szedek!
Ó szegény barátnőd,akkor még várhat a pici megszületésére,de az jó ha nem indították meg,akkor nincs szerencsére semmi gond!
Mennyivel hordta túl?Kisfia v. kislánya lesz?
jól bírod akkor, Boglárka nem igen hagy aludni :-DDD
én most kezdem magam kipihentnek érezni :-D
drága barátnőmnek mégsem indtották meg a szülését szombaton, panaszkodott, hogy már nem bír aludni, már túllenne az egészen... a kis naiv azt hiszi utána tud aludni? :-DDD
Sziasztok!
Era:Nagyon sajnálom, ami veled történt 21éve!
Newgirl:Köszönöm szépen,nem az ideje a fontos,hogy mikor köszöntesz meg hanem,hogy eszedbe jutott a gesztus,amit köszönök a kislányom nevében is!
Ez igen miket tud a kis Lotti!Ügyes baba!
Húha nem semmi miket tudtok arról,hogy a babák miket láthatnak!Hát soha nem késő és főleg nem szégyen tanulni az embernek valami újat!
Zsuzsi:Hát teljes mértékben egyet értek veled!Sőt az egyik gyógypedagógia tanárom azt mondta,hogy minél tovább mászik egy baba annál okosabb lesz!
Úgyhogy nekem nincs szándékomba se a járást,se semmit sem erőltetni,majd szépen a maga tempójában mindent megtanul,ahogy neki tetszik!
Timi:Így igaz,én is ezt vallom,,amíg az orvos mindent rendben talál addig felesleges aggódni bármin is!
Andi:Hát ez igen!A Te babád akkor rekordot döntött alvásban,az már egyszer biztos!
Nekünk most kivételesen fél 10körül lenne az utolsó szopizásunk,pl. tegnap éjfélig vártam mire hajlandó volt felkelni kis csipkerózsikám,de hajnali 4órakor már ébresztett is!
Most nagyon kíváncsi leszek,persze ha felébred és nem csak éjfél körül,ha ilyen korán szopizik,hogy vajon hány órát alszik majd?
Ha nem ébred fel mostanában Boglárka akkor még visszanézek,hátha valaki ír még!
Szép estét!
Emőke
na jól van gyere csak, várunk...
Lellére mi is megyünk augusztusban, vagy szeptember elején, megkeressük a pultodat :-DDD
nemtom Candy, nyáron nem járok arra, lellén megy a meló ezerrel. talán az ősszel. meglátjuk.
newgirl, tudom, és köszönöm. :)
jah nem is írtam, Zsömit este 8-kor tettem le aludni és 7-kor kelt!!! :-D
már úgy vettem fel, még nem volt teljesen ébren, csak mocorgott, de zavart, hogy hallottam korogni a gyomrát.. :-DD
sziasztok lányok!
csak beköszönök. olvasgatlak benneteket ám!
mindannyiótoknak szép napokat kívánok!
mosolygós babákat ... és a babáknak mosolygós szülőket :)
brigo