2010 Májusi babák (beszélgetés)
Látom már írta "majmocska". Max egy ezres, ha nincs akcióban. Szerintem megéri, mert gyakorlatilag 5 perc alatt kikvered a tésztát, és 20-25 perc alatt megsül. Vagyis "megálmodod", hogy muffint ennél, és fél óra múlva eheted is. Én Már nem is tudom mikor vettem papírt hozzá, de nagyon sokáig elég a doboz, (tény, hogy az is 6-700ft körül volt, de 500db papír van bent.) Sokkal jobb, mint kenegetni vajjal a formákat!
Tegnap egész délu rajtatok járt az agyam...:( :S
SZiasztok!
Nekünk is azt mondta a védőnő a babamasszázson,hogy 3 hós korban oldalról hasra,vagy hátra kell fordulniuk,hasról hátra,hátról hasra majd fél éves korban "kell".
Makón is el van borulva,de nagyon kellemes idő van.Babám kinn nézelődik a babkocsiban(ez nálunk hatalmas szó ám!),nézi,ahogy mozog a szőlő levele. :-)
Nekem van olyan 12 darabos teflonos muffin sütö formám abban szoktam sütni, a papirkosárkákat beleteszem, és abba megy a massza, de szerintem a papirkosárkákból szétfolyik a massza sütésnél, ha nincs olyan tepsi ami muffin formáju, csak abban lehet beletenni a papirokat, az önmagában nem tartja meg a masszát, szerintem szétfolyik
Sonkás sajtos kifli is jól hangzik.Andi, jöhet a recept !!!!!!!!!!!!!
Na és igy tudjon fogyózni az ember..........ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Én is kaptam a receptet, leírom:
24 dkg cukor
1 cs. sütőpor
15 dkg kókuszreszelék
1 csipet só
35 dkg liszt
2 tojás
1,5 dl narancslé
1,5 dl olaj
2 dl kókusztej ( helyette lehet: 2dl tejet felforralunk 2-3 ek. kókuszreszelékkel, majd leszűrjük)
0,5 dl rum, vagy 1 rumaroma
1 doboz ananász apróra vágva
Összekeverjük egy tálban a száraz hozzávalókat, egy másikban a folyékony hozzávalókat és a tojást, majd a két tál tartalmát összevegyítjük, beletesszük az ananászt. 200 fokon kb. 20-25 percig sütjük.
Díszíteni is lehet cukormázzal: Porcukrot elkeverünk éppen csak annyi rummal és ananászlével(1-2 ek), hogy sűrű, kenhető massza maradjon, ezzel vékonyan megkenjük a kihűlt muffinok tetejét és megszórjuk kókuszreszelékkel.
Ebből kb. 40 db muffin szokott nekem lenni.
Sziasztok lányok!
Köszönöm a sok energiát!!!
Sajnos apósom szervezete nem reagált a 24 órás szíverősítőre, így már csak a csoda segíthet. Felkészültünk a legrosszabbra, de tudom, hogy erre úgysem lehet felkészülni. Itt a manóm, vele foglalkozom, elterelem a figyelmemet...
Candy! Érdekelne a sonkás-sajtos kifli receptje. Ez is olyan nasi, ami csak frissen jó?
Forgás...
A kiskönyvünkben az van, hogy egy 3 hónapos babának oldalról hátra kell tudni fordulni! Én nem is szoktam oldalt fektetni, de most kipróbáltam és mindkét oldaláról simán a hátára fordul, tehát nálunk ez ok! :)
Egyébként Erik is megfordult már kétszer, a hasáról a hátára, de tudom, hogy csak véletlenül sikerült neki. Az oldalról hátra forgást viszont nagyon tetszik neki! :D
nosalty. hu
Itt nézelődtem, tényleg nagyon sok jó kis könnyű, és nem tul időigényes rcept van itt tényleg.
Na meg sok-sok kókuszos recept
:-)
Hu, hát ez tényleg hátborzongatóan hangzik.
Viszont a kókuszos ananászos muffin nagyon szimpatikus.....receptjét meg lehet találni valahol?vagy leirod!
Ananászom is van, kókuszreszelékem is van mindig, imádom a kókuszos dolgokat.....minden jöhet ami kókuszos.
Sziasztok!
Nálunk mindhárom gyerkőc imádta/imádja az autókázást. Még ha nyűgösek voltak egyébként, akkor is megnyugtatta őket a mozgás, az autó brummogása. Sebi gyakorlatilag azonnal elalszik, amint
elindulunk.
Én hétvégén kókuszos-ananászos muffint fogok sütni. Nagyon fincsi!
Még a múltkori szellem témához:
Sára kb. 2 éves volt, amikor párszor beszélt egy kislányról, aki "itt szokott lenni nálunk és át tud menni a falon" Azt mondta, beszélni is szokott hozzá.
Hátborzongató volt.
nosalty.hu vagy andi portálja:) a két kedvenc ihlet-forrásom:)
De lehet valami sós lesz, az rég volt...pogácsa.
most gondolkodom....mi legyen
Milyen édesség-finomság lesz nállatok a hétvégén?
Ötlet kellene..................
Éjjel esett, most "csak" szürke , felhős, de szerintem lesz még itt eső...
Én is úgy gondolom, hogy ha kényelmetlen lenne, nem tetszene Adriánnak az ülésben. A babakocsiba ahogy leér a feneke sír, elaludni sem akar benne. Bálint se nagyon szerette.
Dominik nagyokat aludt benne, órákat , kint az udvaron, télen. Aztán 4-5 hósan már nem tetszett, mert nem látott belőle rendesen, ücsörögni szeretett volna, de ahhoz még gyenge volt a gerince, nem engedtem neki- így üvöltött.
Most még nyári szünet van, de szeptembertől, ha kezdődik az ovi, muszáj lesz a babakocsit használni. (szerencse, hogy 2 percre van az ovi, max annyit nyüszög a törpém).
Szia!
Szombathely környékén rossz idő van?Esik az eső?
Itt keleten Debrecenben még meleg van süt a nap
Nekem is szeret Lotti az autóban utazni.
Neki mindegy hogy autó vagy babakocsi, csak hogy menjünk csavarogni.világgá................
Nem is tudom kitől örökölhette ezt a menőkés hajlamot.......................:-)))))))))
Lotti napközben is ücsörög az autósülléses-babahordozóban, szeret benne lenni, néha akkorát alszik benne, gondolom kényelmes, különben nem tudna olyan jól pocolni benne.
MI szerencsére tudunk menni autóval, a fiúk imádják, ha megyünk csavarogni. Adrián is vagy alszik, vagy nézeget! Ő szeret az autósülésében lenni. Sokszor itthon is beleteszem, elnézeget benne. egy-egy fél órát
Az udvaron is, ha abban kiteszem nézegetni, akkor vígan elvan, el is bólint benne.
De a babakocsiban üvölt. MOndjuk mi nem is nagyon használjuk a babakocsit. Nem sétálok vele. Csak az udvaron van (lenne) bent. Ha megyünk valahova, úgyis öten megyünk autóval. A boltba meg egyszerűbb, ha egyedül átfutok...
sziasztok!
Front helyzetjelentés:
Tegnap délután még nem tudtam, miért volt Adrián annyira nyűgös... hát éjszaka volt akkora eső:S
És természetesen mikor máskor, mint amikor kint felejtek este 2 adag ruhát a szárítókon! Pontosabban azért hagytam kint, mert nem volt még teljesen száraz, gondoltam majd reggel ha kisüt a nap, gyors megszárítja... aha...
Most meg behoztam, mert úgy néz ki lesz még eső.
Sziasztok!
Andi: akkor ezek szerint tuti hogy megérzik ezek a csöppségek az időjárás változást.
Örület, hogy Lotti meg tegnap délután volt nagyon nyűgös, egész nap aludt vagy 3-4 szer 10-20 perceket.
ha meg ébren volt sirt.
ugy sajnáltam csórikámat, hallatszott, hogy ez nem hiszti sirás, olyan, ............nem tudom máshogy megfogalmazni, csak, ugy hogy ez olyan, lélekből jövő sirás volt.
na de este aludt egy nagyot, nagyon ki merülhetett,mert fél 11 kor elaludt, és reggel fél 9-kor kelt.
Nekünk meg borzalmas éjszakánk volt, éjjel 1 óra volt mikor elaludtunk,mondjuk addig nem volt borzalmas :-D, csak az, mikor 3 óra után csörög a telefonom, vonal végében a rendörség, hogy a zöldséges üzletünknek a riasztoja visit, és már a fél várost felverte.
szerencsére betörés nyoma vagy próbálkozás nem volt.....................a riasztó is frontérzékeny???????????????????????????????
Jó reggelt lányok!
Tegnap nem volt internetünk, megpróbálom behozni a lemaradásomat, amíg délelőtti szunya van.
Szörnyű idő van nálunk, olyan sötét van mintha még hajnali 3-4 lenne. Úgy néz ki ma se lesz séta...
SZiasztok,
nem tudom mi lehett éjjel, de kettőkör feléredt Zsömi, pedig már két és fél hete teljesen átalussza az éjszakát. Mondjuk nemsokkal 4 után nagyon nagy vihar volt...
Azon gondolkoztam, hogy a szervezetünk mikor kezd alkalmazkodni a megváltozott időjáráshoz. Mert most már mindig csak ez vár ránk, összefolyt évszakok, szélsőséges idők...
Nagyon rossz álmom volt éjjel... egy mocsár elragadott és hát csak csúsztam lefelé a sárban, még kiabálni nem volt időm, így tudtam megfogok fulladni... és egyszercsak elfogyott a levegőm... reszketve ébredtem fel... grrrrr
Sziasztok!
Patyoma:Tegnap nem volt időm neked is mégegyszer megírni a levelet,mivel ugye csak az elejét küldte el ez a lüke tegnap,hiába írtam hosszú levelet!
Szóval,írtad,hogy neked volt fogadott orvosod!
Sajnos nekem nem,mivel szoc.segélyen voltam már 2éve,hiába van 6 végzettségem, azért mert falun lakok,így nem tudják miből kigazdálkodni a bérlet árát,így nem találtam magamnak munkahelyet!
Örültem neki,hogy ebből a kevés pénzből megtudok élni,így nem maradt még arra is,hogy orvosoknak fizessek!
De le a kalappal az orvosom előtt,mivel nagyon rendes volt velem ennek ellenére egész végig,és sok kismamával beszélgettem ez idő alatt,és mindeki csak dícsérte,nem alaptalanul!
Amikor bevittek a kórházba,nagy szerencsém volt,pont ő is dolgozott,és amikor baj lett,hogy lelassult Boglárka szívverése végig ott volt,amíg a kórház professzora úgy nem döntött,hogy császározni kell,de amikor kitóltak a műtőből ott várt a folyosón,és azt kérdezte,hogy mikor szülöm nála a következő babát!
Meg is látogattam amikor Boglárkát kellett vinni a hallásvizsgálatra,és nagyon örült neki,hogy elvittem megmutatni kis Törpillámat,mégegyszer meg is köszöntem neki,hogy ilyen emberséges volt egész végig velem!
Holnap megyek épp hozzá a 6hetes kontrollra,igaz már kellett volna menni,de a szabadsága alatt felhívtam amiről ugye nem tudtam,hogy nem dolgozik akkor,de mondta hogy aug.elején lesz újra,így hétfőn felhívtam és holnap megyek hozzá!
Ha még egy babát szülök,akkor biztos,hogy ő lesz a fogadott orvosom!
Andi:Ne aggódj,Boglárka még annyit se gyarapodott mint a Te babád!
Azt mondta ma a védőnő,majd behozza a lemaradást!
Te se aggódj,meglátod minkét pindurral minden rendben lesz így is,hogy nem olyan nagy a súlyuk!
Mamika:
Én vagyok aki az Aloe activatort ajánlotta neked,ugyanúgy minden szopiztatás előtt kell adni,a baba súlyának megfelelően,ahány kiló annyi csepp,de ha nagyon sír miután ettetek adhatsz neki még egy pár cseppet,baja nem lesz tőle,mivel gyógynövény,és így nincs mellékhatása sem!Készítsd a pelenkákat mert lesz eredmény és nem csak amikor elkezditek használni,nekünk folyamatosan van kakis pelenkák minden nap min.4db!
Örülök,hogy picikéddel végül minden rendben! Dodónak én is boldog névnapot kívánok!
Nem semmi milyen jókat tudok nevetni az írásaidon,szegény pici,hogy az orrába rakod a tejcsi forrást???
Én is jelentkezek arra,hogy utálok port törölgetni,de sajnos szombaton megint itt a heti takarítás!Ez van!
Manna:Nagyon sajnálom Apósodat!
Küldöm a pozitív energiát!
Maradok amíg fel nem ébred kis Törpillám a szopizáshoz,hátha lesz még valaki!
Emőke
Köszi, holnap böngészek!:)
Jó éjt!
mamika, én az elmúlt két hét-három hétben vagy hatot tanultam a youtube-ról...
keress rá az " így ketyeg az óra" az "ici-pici lencsilány" a "mókuska mókuska felmászott a fára" énekekre, nálunk ezek az abszolút nyerők, és mindent 10 perc alatt meg lehet tanulni... :-D az elején a youtube-al együtt énekeltem :-D
aztán megy nálunk a Vuk és a micimackó is :-D
Jaj lányok, én nem tudok se mondókákat, se énekeket max. 3-4db-ot!:((((
Tiszta ciki a harmadik babám születik és ugyanazokat fújom mindegyiknek!:((