Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 Májusi babák fórum

2010 Májusi babák (beszélgetés)

1033. ametisz
2009. szept. 29. 18:13

Zsu erocske a kisfiadnak!!!! Remelem hamarosan jobban lesz! Sok sok C vitamin, citrom, narancs, mez... Es te is egyed ezeket, nehogy elkapd a picivel.

Udv az ujaknak :)

scurry szerintem is probalj nyugodt maradni, a sok aggodalom nem jo a picinek. Persze mind aggodunk valamilyen szinten, de tulzasba nem jo vinni. Hallgass jo nyugtaot zenet, lelegezz melyeket, es setalj nagyokat, ha van ra lehetoseged. Es csak nyugi, elvezd a piciket, es minden rendben lesz meglatod :)

1032. ametisz
2009. szept. 29. 18:08

Sziasztok! :)))

En ma remeluk erzem magam!!! Ilyen is mar regen volt! Persze ici tunetek vannak, de mar nem is veszem eszre :). Lenyeg, hogy nincs emelyges...meg :). Nagyon aktiv is voltam ma...

scurry en is 9 hetes, 3 napos vagyok, nekem majus 1-et mondtak... Na de ahany orszag annyi szamitas. Nem az a lenyeg. Itt nem javasoljak az H1N1 oltast senkinek! Egy eleg hires doki beszelt errol par napja a tv-ben, radioban, es meg azzal is ijesztgette a jo nepet, hogy aki beadatja az influenza oltast, az meg konnyebbe elkaphatja az H1N1-t. En eddig sem adattam be semmilyen oltast, es most ezek utan plane nem fogom. Inkabb a vitaminok, es egeszseges taplalkozas.

Az anya és a kisbaba egészsége

Reggeli rosszullét

A reggeli rosszullét hagyományos gyógyszerei közül a gyömbér gyökerét tartják a legeredményesebbnek és leghatékonyabbnak. A gyömbér fogyasztható kapszula, tabletta, tea és gyömbérital illetve friss gyömbér formájában.

A bolhamag útifű vagy a lenmag megszünteti a székrekedést, ami a várandós nők gyakori panasza. A lenmagot vagy a korpáját vízzel vedd be, így a bélmozgás javul, és a székletürítés is könnyebb lesz.

2009. szept. 29. 18:06

Zsu! Mi baja Dominiknek? Valami vírus? Jobbulást kívánok neki! Üdvözlet az újaknak!

scurry! Próbáld leküzdeni a parázásod, az a babának sem tesz jót! Hidd el képes vagy rá, csak akarni kell. Persze természetes, hogy aggódik az ember, de próbálj erős lenni! Oszd meg velünk az aggodalmaidat és mi majd erőt adunk.

Rudyvica! Hol élsz, hogy nálatok csak 18 hetesen van az első UH?

Mennyi idősek a kislányaid?

1030. rudyvica
2009. szept. 29. 17:54

Köszi, akkor azt hiszem én is kipróbálom. Te is alvós vagy? Hogy tudsz dolgozni?

Én mütöbe dolgozok és sajna sokszor volt rajtam az ájulás közbe... De még nem merem elmondani bennt sem a nagy hirt, szóval teljesen tanácstalan vagyok.

1029. 8d41d7537c (válaszként erre: 1028. - Rudyvica)
2009. szept. 29. 17:48

Igen,meg a folyamatos rosszullétre.

Legalábbis én az ellen iszom:-) Tegnap este kezdtem,de ugx néz ki,hatásos:-)

1028. rudyvica
2009. szept. 29. 17:35

Sziasztok!

Új vagyok, most találtam rátok. Nagyon jó érzés, hogy Ti is ugyanolyan rosszul vagytok mint én :). Szóval ez akkor normális...

Van már 2 kislányom - de velük semmi bajom nem volt, most viszont émelygek, alszok, ájulok, szédülök és sírok folyamatosan vagy felváltva, valamint állandóan meleg a böröm. De annyira, mintha lázas lennék /nem vagyok az szerencse/. Párom szerint nem kell fütenünk az idén, elég kályha leszek én is.

8.hétbe vagyok.

Sajna itt nállunk a terhesgondozás a 12-15héttöl kezdödik - addig ki kell birni valahogy, UH-ot is csak a 18héten láthatok s csak akkor lehet megnyugodni, hogy minden rendben van.

2 évvel ezelött volt egy vetélésem a 10dik héten, ezért még nem merek örülni sem.

Az injekciót én sem fogom kérni, túl sok a rizikó vele szerintem.

Ez a gyömbér a hányingerre jó?

1027. scurry (válaszként erre: 1012. - Pötyi2010)
2009. szept. 29. 16:43

Szia Pötyi! Sziasztok!

Én ma vagyok 9+3 hetes :-) Május 5 a céldátum :-)

A Jánosba megyek én is, ott a dokim is. Hozzá általában magánrendelésre járok, csak a vérvételek vannak a kórházban.

Mivel én rettenetesen parázok, és mindentől megijedek voltam már vagy 4 UH-n. Október 19-én kellene mennem a következőre, de persze megint megijedtem, úgyhogy hívtam a dokimat és megyek holnap :-)

A legrosszabb fajtából való paragép vagyok, de igyekszem visszafogni magam.

2009. szept. 29. 16:07

Sziasztok!

Nagy dilemma ez az injekció.Tőlem is kérdezte a tesóm,beadatom-e,eddig eszembe sem jutott,azóta néha eszembe jut.

1025. Carolina01 (válaszként erre: 1024. - Fbab8271ce)
2009. szept. 29. 16:02
Zsu, Jobbulást a kisfiadnak, s Te is vigyázz magadra..
2009. szept. 29. 15:42

Sziasztok! Dominik beteg lett oviba se ment, majd visszaolvaslak titeket!Amíg nem jövök újra, mindenkinek szép napokat:)

Remélem nem kapom el, nem hiányozna a 38' felett láz:S

1023. 8d41d7537c (válaszként erre: 1003. - F4804d75d9)
2009. szept. 29. 15:19

Én itthon készítettem el a teát gyömbérből.

Meg kell hámozni,feldarabolni és leforrázni.

Amikor kiázott,kiveszed a darabkákat és ízesíted,ahogy a teát szoktad:-)

Szerintem nagyon finom.Csak arra kell vigyázni,h ne túl sokat rakj a vízbe és és ne tl sokáéig áztasd,mert akkor csípős lesz!

1022. 8d41d7537c (válaszként erre: 1017. - Pötyi2010)
2009. szept. 29. 15:12

Szia!

Én tuti nem és a gyerekemnek sem adatom be!

(Egyébként a körzetim azt mondta,h ő nem is hajlandó beadni nekem..)

A tv-ben mondták pár napja,h nem bizonyított az,h nem veszélyezteti e a terhességet.

2009. szept. 29. 14:37
Ez nem jelenik meg, csak az adatlapon vagy naplóban.
2009. szept. 29. 14:27
Carolina1, ez sehogysem fog megjelenni....
2009. szept. 29. 14:27
<A HREF=" [link] SRC=" [link] BORDER=0></A>
1018. Newgirl (válaszként erre: 1012. - Pötyi2010)
2009. szept. 29. 14:11

Szia! Üdvözöllek köztünk!

Én debreceni vagyok, és a Kenézy kórházba szeretnék menni.

Van még aki debreceni, vagy környéki? és a Kenézy kórházba fog jönni?

2009. szept. 29. 14:10

csütörtökön, ha megyek, kicsit szétnézek a kórházban, állítólag 5 új szülőszobás-szobát adtak át nemrégiben...

Más:

Lenne egy fontos kérdésem felétek. Én egyszerűen tanácstalan vagyok. Ti beadatnátok a H1N1 védőoltást?

2009. szept. 29. 14:09

Sehogy nem megy... Úgy látszik ez a rendszer nem tud ilyet feldolgozni...

Kiamamik, hol akartok szülni? vagy ki az orvosotok?

Én a Szent Margitba nézem a Szigethy doktornőt... , de még csak informálódom..

2009. szept. 29. 14:08
[url= [link]
2009. szept. 29. 14:08
Sajnos nem adja ki a Terhes vonalzót, megpróbálom most máshogy.. :)
2009. szept. 29. 14:07

Szia Pötyi2010!

Jó, hogy csatlakoztál közénk..

Én a Margit kórházban tervezem a szülést, de a János kórházról is sok jót hallottam.

<A HREF=" [link] SRC=" [link] BORDER=0></A>

2009. szept. 29. 13:37

Sziasztok!

Most találtam ezt a fórumot. Én kb. most vagyok a 8. héten, két tesztem lett pozitív egy hét különbséggel. Csütörtökön van jelenésem a dokinál, nagyon izgulok! Engem a terhességi tünetek teljesen elkerülnek úgy néz ki. Azon kívül, hogy kicsit puffadok, és kegyetlenül fáj a mellem, nincs semmmi problémám. Na jó, leszámítva, hogy sokat iszom (a terhesség előtt is napi 3-4 litykót benyomtam), és sokat járok WC-re. Se hányinger, se hányás, se szédülés.... Igaz, hogy este fél 10-10-nél tovább nem tudok fent lenni, és sajna hajnali 5 fél 6 kor már kint figyelek a konyhában, hogy mit is csináljak.... Lehet, hogy az Elevittől vagyok ilyen friss:-))))

Ti hol tervezitek a szülést? Jön valaki esetleg a Jánosba?

2009. szept. 29. 12:56

Sziasztok!

Itt vagyok ám én is, igaz időhiány miatt kicsit ritkán írok, de mindennap elolvaslak benneteket, hogy mindenki jól van-e! Lányok! Kitartás! Gyorsan elszalad az idő és elmúlnak a rosszullétek és már csak azt veszitek észre, hogy ott van a karotokban a kisbabátok. Tudom, ezt ilyen állapotban el sem hiszi az ember. Én a legnagyobb fiammal félidőig minden reggel hánytam a második fiammal, csak párszor a kislányommal szintén mindennap és vele is félidőig. Tehát a baba neme az nem számít. Próbáljátok meg a MagneB6-ot szedni, 3x1-et, van akinek segít, van akinek semmit.

Most szerencsére én 8. hétben járok és az álmosságon és az émelygésen kívül semmi panaszom, lehet megúszom? Csak ne kiabáljam el, az előzőekkel ilyenkor már mindig hánytam.

Reméljük minél hamarabb jobban lesztek!

1010. rbaba (válaszként erre: 1009. - F852ffafeb)
2009. szept. 29. 12:41

Szisztok!

Zso, mintha én írtam volna a soraidat, én is pont így vagyok. Bár én tegnap óta néha-néha érzek egy kis alhasi fájdogálást, nem tudom ez mitől van, de remélem nem lesz komolyabb görcs belőle.

2009. szept. 29. 12:03
Azt hiszem,én a szerencsésebbek közé tartozom. Továbbra is csak az álomkór van, és enyhe émelygés, hányinger. Már néha aggódom titeket olvasva, minden rendben van-e a babócámmal, de tudom, hogy csupán szerencsés vagyok etéren. Azért remélem így is marad, és Ti is pikkpakk jobban lesztek!
2009. szept. 29. 11:16

A szervezetnek hozzá kell szoknia az új helyzethez... Folyamatosan változunk és minden baba más és más... Állítólag még a baba nemétől is függhet, bár ezt nem hiszem.

Fel a fejjel, nem lesz semmi baj...elmúlik, pár hónap múlva msolyogva gondolunk vissza a rosszulléteinkre...

Ha rosszul vagy a mama, az szerencsére biztos, nem rossz a babának.. :) s ez a lényeg...

1007. Newgirl
2009. szept. 29. 11:11
Olyan jó, hogy vagyunk itt egymásnak, igy hogy kibeszéljük az érzéseinket, szerintem könnyebb!
1006. Newgirl (válaszként erre: 1004. - Carolina01)
2009. szept. 29. 11:09

Az elsővel még rosszabbul, hánytam folyamatosan fogytam 1 hónap alatt 3 kilót, a másodikkal ennyire nem viselt meg mint most, biztosan elszoktam már ettől az érzéstől, de valahogyan kibirom, csak ez az érzés, hogy bár mikor ránk jöhet a hányás, ez idegesit, és ez feszülté tesz.

Félek, hogy épp valami vevőp van bent, mikor rámjön, és akkor ..........jaj be sem gondolok.

1005. Newgirl (válaszként erre: 1003. - F4804d75d9)
2009. szept. 29. 11:07

Dm,Rossman tuti.

És nagyonn bevásárló központokban is, én sem néztem még, itt láttam az ötletet, és ugy gondolom, ki kell próbálni.

2009. szept. 29. 11:05

Szia Newgirl, sajnálom, hogy nem érzed jól magad...

Jobban leszel hamarosan.!

Az előző gyermekeiddel is ugyan így voltál?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook