2010 Májusi babák (beszélgetés)
Szia Start7 Kismama! Igaz a júniushoz tartozol, de mégis tőlem csak 5 nap os eltérés van a születési időt nézve.. :) aminek örülök. Még nagyon én sem voltam rosszul, valószínű ez a 7. héttől jön. Most vagyok 6. hetes és 4 napos. :) még van egy pár napom...
Én vettem gyömbér teát zöld teával keverve, azt iszom éjszaka,citrommal, mézzel, és reggel sós dolgot reggelizem. Így egész tűrhető...néha émelygés...
Miss Ursula, drukkolok a vizsgálatodhoz.!
Szió! Köszi! 10 nap az annyira nem is sok! Még nem voltam rosszul, de anyu mesélte ő se szokott velem rosszul lenni, lehet sokszor én se leszek, de még ki tudja mi lesz a későbbiekben. De én azt se bánom, most annyira szeretném hogy minden rendben legyen, mert valóban szörnyű érzés volt...
Te gyakran vagy rosszul?
Pusszi!
Sziasztok!
Remélem mindenki jól van!
Egész hétvégén nem volt időm jönni, a hétvége mindig a gyerekeké, férjemé. Azonkívül elég vacakul is voltam mindkét nap, sajnos még mindig naponta többször kell szaladnom a fürdőszobába. Ezenkívül persze egész nap hányingerem van folyamatosan.. Láttam, hogy írtatok a gyömbérről. Nekem nem jött be, az előző gyerkőcnél próbáltam. Most ha csak rágondolok a gyömbérre, már öklendezem.
Jó reggelt! Sziasztok!
A májusról egy picit lemaradtam, de szerencsére nekünk is végre összejött, a lehetséges dátum jún.4. Úgyhogy most a 6. héten járok. Ti? Minden rendben van nálatok? Én izgulok,mert az előző babát a 8. héten elvesztettem, nagyon reménykedem, hogy most minden rendben lesz!
Csáó! Pusszi!
Sziasztok!
Nekem sem volt időm a hétvégén,most jutottam oda,hogy olvassalak Titeket :)
Látom javulnak a rosszullétek :) Reggelente én is eszek valami sósat,és úgy már egész tűrhető a nap.A szombati halászlé is lement,bent is maradt,míg nem ráztak össze,szóval nem panaszkodom :)
Pénteken megyek orvoshoz,már alig várom!!! Végre :)
Ja,és Anyukám már most felajánlotta,hogy összeszed minden genetikai betegséget a családban :) de jó,nem fogok unatkozni... :)
Képzeljétek,mértem súlyt a hétvégén,és nem hiszem el,hogy annyi vagyok. Felment 2 kg plusz,pedig sokkal kényelmesebben érzem magam,mint a 2 kg plusz előtt :) Talán a puffadás...
Ja,én Soproni vagyok,most beszélek egy 15 hetes kismamival,kit ajánl orvosok közül :)
Szép napot!
ui:nálam a gyömbér annyira nem vált be,nem is erőltetem.
Sziasztok!
Ne haragudjatok,h nem voltam eddig,azért olvasgattam a topicot:-)
Velem még mindig u.a. a helyzet....nem csitulnak az ingereim:-)Csak fél napokra,akkor jobb,de utána ujra rosszul leszek.
Mind1,nem bánkódom,mert a a babócák miatt kibírok bármit:-)
Era!Kipróbáltad a gyömbért? Használt?
Szép jó reggelt Minden kismamának!
Remélem jól van mindenki!
Én a Margit kórházat nézem, még érdeklődöm a Szigethy doktornő után. Őt szeretném választani... Eddig férfi orvosom volt, most nőt szeretnék... Ez olyan megérzés... Jövőhét csütörtökön megyek az első vizsgálatomra... :)
A szoptatással kapcsolatban:
az első gyermekemet 2 éves koráig szoptattam, ami nagyon megerőltető volt, napi 5 x... :) A mai napig orvost nem látott... Bár már 12 éves.. :) országos bajnok, országos csúcstartó...sportoló...nem is csoda... :)
Nagyon fontos a szoptatás, de a tápanyag és az immunrendszer megerősítése miatt, kb 7-8 hónapot tartok elengedhetetlennek, ha valaki megteheti, akkor tegye..a Baby érdekében.
Sziasztok!
Hétvégén csak olvastam nem volt időm írni.
A szoptatásról nekem van tapasztalatom jó is rossz is, szívesen segítek majd Nektek, ha odajutunk. Röviden: a két nagyobbat nagyon rövid ideig tudtam szoptatni a picivel most hagytuk abba, mert ugye jön a következő és én nem akartam a kismamaság mellett szoptatni és persze lassan 2,5 évesen már nem is kell, hogy szopizzon.
Teljesen másképpen csináltam a kicsinél, és én, aki azt mondta kettő után, ilyen alkat vagyok, hogy nem tudok szoptatni sokáig, több, mint 2 évig szoptattam a kislányomat!
Szerintem nagyon fontos a szoptatás!
Írtatok itt a székrekedés problémáról, azt a terhes vitaminok is okozhatják. Tényleg sok-sok rostos, gyümölcs és ami, még nagyon jó rá az aszalt szilva. Próbáljátok ki.
rudyvica! Nem semmi milyen lazán veszik nálatok a dolgokat! Húúúúúúú szegénykém! Akkor Neked tényleg sok erő kell, hogy hittel végig csináld a 9 hónapot és a szülést.
Erika! Régen írtál, minden rendben veled? Hiányolunk ám! Téged a csoda kismaminkat!
Nagyon szép hete kívánok mindenkinek!
a 24. hétig, nem?
Nekem most a jelenlegi dokim egy klinikai vizsgálatot ajánlott a cytomegalovírus (CMV)kivizsgálására. Egy egész paksamétát adott, amit el kellett olvasnom. Hát...ingyenes, bármikor kilehet szállni, és bár az orvos szerint veszélytelen, a leírásban benne van a lehetséges mellékhatás...pl visszafordítható agyhártyagyulladás...én biztos, hogy nem megyek bele ebbe, csak azt nem tudom, hogy akkor ha nem vállalom, akkor nálam ezt a vírus antitestet nem is fogják vizsgálni?
Ti hallottatok már erről a klinikai vizsgálatról????
Ti egyébként akarjátok szoptatni a pici(ke)t?
Mert én mindenképp.
Danit nem sikerült, mert vérszegény lettem utána és nagyon be is gyulladt valamim, így antibiotikumot kellett szednem. Bár megmondom őszintén, nem is bántam. Szerencsére semmi hátránya nem lett ebből, szinte sosem beteg, jól fejlődik..
De a picit szeretném. Remélem semmi nem jön közbe, de ha igen, abba sem fogok belebetegedni. Szerintem nagy a nyomás az anyukákon, mert annyira stresszelik ezen magukat. Persze, az a legjobb a babának, de nem mindenáron. Többet ér nekik egy normális, nem elmebeteg sírós anyuka.. Vagy épp "haldokló".
Hú, ez most nem hangzik től fényesen, értitek hogy értem ezt, ugye?:)
Igen, ez szörnyű:( Mondjuk a 12. hétig is az..
Sőt, szerintem már 4 hetesen is egy élet, nem holmi sejtcsomó:(
Bár.. talán még mindig jobb, mint amikor szülés után ölik meg:(
Gondoltam megleplek benneteket egy jó kis csokis süti recepttel - igazi svéd, hamar megvan süti :)
100gram margarint megmelegitesz, majd összekevered 2 1/2 dl cukorral, 2 tojással, 1 1/2 dl liszttel, 3 ek kakaóval és egy vaniliás cukorral. Kivajazott, zsemlemorzsázott kerek tortaformába teszed /ami jó ha kapcsos/ és 175fokon kb 20-30 percig sütöd. Akkor a jó, ha a széle ropogós a suti közepe pedig "ragacsos". Melegen fogyasztandó hideg vanilia szósszal.. :)))
:) Igen ez a felváltott dolog ismerös... pedig próbálok rostosan enni, persze attól is puffadok.
Igen szerintem is jobb lenne egy kicsit több odafigyelés. Dehát itt nem ismerik máshogy a kismamák, igy nekik ez a természetes, én meg mivel ismerem máshogy is, ki vagyok akadva... :) legföképpen ez az elsö UH hiányzik, amikor is meglátnám a pici dobogó szivecskéjét, meg hogy jó helyen van. Mivel túl vagyok 30-on, igy kérhetek egy extra ellenörzést a 13dik héten /Uh-val nézik meg hogy nincs e valami fejlödési rendell./ Sejthetitek, hogy kértem, már csak azért is hogy láthassam. Egyébbként csak a 18dik héten csinálnak UH-t.
:)) 4 nap székrekedés, 2 nap hasmenés málam.
A császármetszésnél többet kérhet a doki, mint a sima szülésnél? Egy bnőm írta, hogy a végén császározták, aztán 100 eft kért a doki tőle.
Rudyvica, ez nagyon durva. Teljesen a másik véglet, elkallódnak a kismamák. A természetesség jó dolog, ha valaki azért a háttérből figyel szülés közben. És én a terhesség alatti vizsgálatoknak sem vagyok ellene, fontos a megnyugtatás.
Székrekedés? Van. Felváltva hasmenéssel :-)
:)
Nekem az első, azért várjuk nagyon. Majdnem az első házassági évfordulónkon foggant.
Én is puffadok, akkor ez nem egyedi problémám. Nekem székrekedésem is van:(
Hát halljátok én csak ámulok, hogy mennyibe kerül otthon a szülés!!!!!
Itt szerencsére ingyen van maga a szulés - persze ha bennt akarsz maradni pár napig, akkor azt fizetni kell. Igaz doki nincs jelen egyáltalán a terhesség ideje alatt, sem a szülésnél. Itt nincsen lehetöség különbözö szülési módokra - csak sima, és szivesen veszik ha szülés után 5-6 órára már hazamész, ha minden rendben van persze. Nem muszály, de engem nem tartóztattak. Vajudni sem lehet nagyon bennt, mert ha még nem "szülsz" akkor még bizony hazaküldenek, volt aki az úton hazafelé szült meg, mert hazaküldték mondván még nincs teljesen nyitva. Második lányommal 2 hetet túlmentem - semmi vizsgálat, mondták ha 2 hét ut´n sem születik meg a baba, akkor majd megnéznek UH-al. Az biztos, hogy itt a természetes szülést helyezik elöterbe.
Gyros... hu ez jól hangzik.. egy kis koviubival ;))
Én is jobban vagyok már valamennyire, estére ugy felpuffad a hasam, mintha legalább is már 5 hónapos terhes lennék. Csütörtökön egyik kolleganömet búcsuztatjuk egy vacsival, nem tudom, hogy oldjam meg, hogy ne puffadjak addigra ennyire fel, ne kelljen még beavatnom öket.
azon a magánklinikán 250, míg egy másikban 800 ezer, azért óriási különbségek vannak. Ha tehetném a 250et én is bevállalnám. A 800at irreálisnak tartom.
A 150et meg azért sokallom, mert egy sima kórház. Ráadásul a hangos "népvándorlástól" is kiráz a hideg.