2010 Májusi babák (beszélgetés)
Hát ártni nem árt az tuti!:)
hát az már akkor mindjárt itt van... én pont azt számoltam, hogy március elején megyek a 30. heti UH-ra, azt is már csak másfél hónap... és olyan hamar itt a vége...
Február elején, még nincs időpontom azt mondta a doki, hohy egy hónap múlva menjek, ez volt január elején(pontosan nem tudom), majd 2-a körül telefonálok és kérek időpontot!:)
Én a biztonság kedvéért már a terhesség előtt pár hónappal szedtem a vitamint, azóta is folyamatosan. Én azért kérdeztem a dokit, mert ezer féle véleményt láttam-hallottam már én is, nem tudom eldönteni, kinek kellene hinni. Ez a biztos, én szedem... :)
Én olyan éhes vagyok erre a nyomorult Elevitre, hogy hihetetlen, remélem a babóm utolérte magát és abba is hagyom!
A Ceizel mondta a tv-ben a múltkor, hogy a terhesvitamin legfőképpen a terhesség előtt fontos, mert ez az idegcsőelzáródási rendellenesség genetikai és a genetika abban a pillanatban eldől, ahogy bekövetkezik a fogantatás, tehát utána már ezt a fajta rendellenességet(ha lenne) nem lehetne kiküszöbölni a terhesvitaminnal!
Én el tudnám készíteni a főzelékeket, de nem szeretem őket, ezért sajnos nagyon ritkán eszem őket. Éppen tegnap spenótot csináltam, de ez kivételes eset volt. Minden nap eszem gyümölcsöt, lehetőség szerint több félét is, de mostanában a mandarinra vagyok rákattanva. Pedig de szívesen ennék epret, málnát, sárgabarackot!
Szia!
Te szegény, akkor próbálj meg pihenni egy kicsit...
Sziasztok! Túl vagyok egy horrorisztikus éjszakán. Katasztrófa volt, alig aludtam egyfolytában forgolódtam, hülyeségeket álmodtam...:((((
Déle voltam dokinál, SZERENCSÉRE minden ok,a méhszáj nem nyílt tovább, maradt 3100! MEgvolt a 24hetes vérvétel is.
Duplo, Lego, Dínós őrületek kizárva, mert olyat szeretnék, ami még nincs, de az a baj, hogy azzal sem játszik, ami van!:(
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nem kap semmit és kész!
Szia!
Szerintem mindenhol mást mondanak, nekem is annyi félét mondtak. Van aki az első három hónapban és a terhesség előtt javasolja, van aki végig... szerintem ez attól is függ ki mikor várandós, szerintem nyáron kevesebben szednek vitamint, mint télen. Van aki abbahagyja a szülés után, van aki csak a szoptatás végén. Szerintem ezt mindenki belátása szerint tegye. Végülis ártani nem árt, ha szedjük...
Szerencsére én sem kávéztam sosem... Nem terhesen is rosszul vagyok a szagától, az ízéről nem is beszélve... Nem biztos, hogy szerencse. Néha olyan jól jött volna, pl vizsgák előtt... :) Ráadásul az energiaitalokat sem szeretem...
Ha lehet kapni valamilyen kiegészítőt ezekhez, akkor vegyetek azt!
Sziasztok!
Én a múltkori terhesgondozáson pont rákérdeztem a dokinál, hogy szedjem-e még a terhesvitamint. Azt mondta, nem ajánlható, hanem "kötelező" a szedése a terhesség során végig, utána a szoptatás alatt is feltétlenül. Kivéve ha nagy problémát okoz a szedése (gondolom pl. hányás...)
na hát ezt nem tudom, legot esetleg???? :-)))) meg vagyok lőve, fiam lesz, de nem tudom miket szoktak venni nekik... :-)))
tudom, hogy nem nehéz egy főzelék... szoktam is enni, de nem én csinálom meg :-) a leveseket is szeretem, de azokat is anyósom szokta megcsináni :-) jó sorom van... ezért marad a minimum napi három mandarin és banán meg kiwi... múltkor nem volt itthon más, ezért ettem barackbefőttet :-)
Lányok, segítsetek, hogy mit vegyünk a Dominiknak a 4. szülinapjára, semmivel nem játszik csak a dínóvárossal meg a Duplo várral és ennyi, de ezek ugye már megvannak!:(
Tipp?
Nagyon szeretem a leveseket is, de megcsinálni...fúúúj!:)
Pedig nagyon egyszerűűű a főzelék!:)
Nagyon szeretem az összeset kettőt kivéve a sárgaborsót és a kelbimbót az összes többi jöhet korlátlan mennyiségban!
Aműgy én úúútálok főzni, de nagyon-nagyon-nagyon úútálok!
jaj de fog hiányozni!!! :-)))))) nagyon szeretek délután aludni
na igen, a múlt héten én is elcsábultam egy sajtburgerre.... :-)))) van ez így... én nem vagyok egy konyhatündér, de igyekszem, nem szoktam főzeléket csinálni, pedig lehet, hogy tudnék...
De jó neked, na látod ezt kell még az utolsó hónapokban kihasználni!:)
én nem kávézom, sosem kávéztam, valahogy nem bírtam a szagát, és nem éreztem a szükségét, azt mondják szerencsés vagyok.... én kakaón és teán nőttem fel... :-)
A hamburgerbe amúgy nem a husi a gond, hanem a sok mű szósz meg mű zsemle stb...de olyan finoooom!:))))
Nyamíííí!!!
vagyok, csak szundítottam egy kicsit :-)
:) Tudod, a védőnők olyan okosak.. bocsi.. :P
Nekem a dokim javasolt napi 1 erős kávét! Ádámmal is ez volt anno. Mondták, mikor már le bírom nyelni, akkor egy nem hogy nem árt, de jót is tesz. :) Bár, nekem annyira alacsony a vérnyomásom, hogy ha kávét nem iszok, el is tudok ájulni! :s
Lehet kávézni én úgy tudom, hogy mennyit azt viszont nem, mivel én max. kettőt iszom egy nap nem jártam utána, de annyit tuti, hogy lehet!
További ajánlott fórumok: