2010 Májusi babák (beszélgetés)
Sziasztok!
Bálintom oviban, most ketten vagyunk Blankámmal.
A nyaralás nagyon jó volt. Az út szuperül telt, mindkét gyerkőc végigaludta, 1 rossz szavam sem lehet. Csajszit csak 1 picit bírtuk belelógatni a tengerbe, nagyon hideg volt neki és nem nagyon díjazta. Egyébként minden szuper volt, de mint minden más ami jó ez is gyorsan eltelt.
Betegen jöttünk haza. A múlt héten már ott is 25 fok körül volt és fújt a szél. Bálintnak hörgőgyulladása van, Blanka is csúnyán köhög, tüsszög és szurtyog. Én is szívom az orrát. Nagyon jól viseli. Mikor végzünk már mosolyog is. Imádom. Jól alszik viszont. Egyre hangosabban artikulálgat. Fogunk még nincs. A dokiéni szerint 4-5 jön most egyszerre.
Jobbulást a beteg babócáknak, mennek a gyógypuszik. Olyan borzasztó mikor betegek.
2 napja eszi az almát. Odavan nagyon érte. Ma barackot próbálunk. Aztán utánanézek néhány bébikajcsinak meg pépnek. Biztos az is bejön neki.
Puszi mindenkinek.
Na igen... én is viszem mostmár a kengurut is magammal mindenhova, mert igen nehéz manöverezni egy kézzel a babakocsival :)
Melody imádja a kanalat!
Párom kostóltatta meg vele a banánt múlt héten - mivel szerinte azért sir a kicsi mert éhes, nem elég a tejem... hát olyan profi módon ette, mintha mindig is igy evett volna.
Persze lehet, hogy majd mikor elkezdjük ténylegesen a próbálgatást meg fogja unni... :)
Köszönjük a gratulációkat a fogacskához, nem tudom, nem-e fogja követni a második, mert elég nyűgös megint, de lehet, hogy csak az időjárás.
A babakocsival való sétálás nálunk is hasonlóképpen alakul,már két ember szükséges hozzá, mert legtöbbször ölben cipelem Nórikát, és kell vki, aki a babakocsit is tolja.
Én már nagyon bízom abban, hogyha fog tudni ülni sok minden megváltozik, főleg, hogy abbamarad végre a bukás. Tegnap megkóstoltattuk az almaízű tejpéppel, egyelőre nemigen tudott mit kezdeni a kanállal, de az íz nem volt ellenére. Gondolom most kezdődik a türelemjáték. Más hogy boldogul a kanalazással, aki már elkezdte?
Jobbulást kívánok a beteg babáknak.
Sziasztok!
Köszönöm a jobbulás kívánásokat és az aggódást. Még mindig szörcsög, de egész jól viseli a drágám, sokat alszik. Az orrszívót és a tengeri orrcseppet utálja, a sima orrcseppel semmi baja, mert az nem spriccel annyira. Az antibiotikumot csak anyatejjel hajlandó bevenni, de legalább azzal megeszi.
Annyi "előnye" volt/van a betegségnek, hogy állandóan cicin akar lenni, ezért talán mintha több lenne most a tejem. Juhé!
mamika:
Sajnálom, hogy Bubu is beteg, de örülök, hogy ő is hősként viseli. Remélem nektek nem kell antibiotikumot szedni elég az orrszívás. Ő, hogy viseli?
Én is ezért vettem most a sterimar helyett nasivines tengeri sós orrcseppet, de az is erősen lővel sajnos. Viszont a sterimar, ahogy elkezd fogyni úgy kevésbé erős már a sugara, úgyhogy Anna azt még mindig jobban viseli.
Candy:
Igen, nekünk is porszívós orrszívó van. (Csöppi)A sima kézi állítólag semmit nem ér. Újszülöttként is szörcsögött és akkor semmi baja nem volt vele, hogy szívom az orrát, egy hang nélkül viselte, meg is lepődtem akkor. Most mérgelődik és utána hosszan panaszkodik. :)
Gratulálok az első fog büszke tulajdonosának!:)
Sziasztok!
Ma is jó éjszakánk volt, három óránként kelt a kis csillag. Nagyon keservesen felsir néha, biztosan a foga kinozza szegényt. Megint eldugult az orra neki is.. sose jövünk már ki belölle?
Mamika, gyógyulást kivánok Bubunak! Neked meg kevesebb allergiát.
Candy, szerintem sem gond ha néha napján többet alszik Zsömi.
Nórinak gratula az elsö fogacskához!!
Nem is tudtam, hogy a nasivin-nek is van ilyen tengervizes spray-e!
Szerintem nem gond ha vannak aluszékonyabb napok, nem hiszem, hogy bajt jelentene!
nem ez tengeri sós víz végülis, ugyanaz a hatás mint a tiédnél! :-)
szerintetek jelenthet valamit, hogy ma nagyon sokat aludt Zsombi? kb fél órát volt ébren és 1-1,5 órákat aludt... vagy csak ez egy ilyen nap volt :-)
Én mindhárom gyereknél ezt használtam!
A nasivin az gyógyszer nem?
szegény, nem irigyellek az allergia miatt.
a sterimar nem fúj nagyon erősen? nekem a nasivint adta a gyógyszerész, mert szerinte ez spriccel, míg a sterimar belelövell az orrba :-)
Sziasztok!
Velünk minden rendben, Bubu még náthás, de szerencsére nagyon jól viseli, semmi nyűgösködés, eszik rendesen és alszik is szépen!:)
Minden alvás után befújok neki Sterimar-ral és kiszívom a kis nóziját, mert nagyon szörcsögve ébred!:(
Dodó Szegeden van az apukájánál, Levi alszik!:)
Én küzdök az allergiámmal rendesen, el van dugulva az orrom, fulladok és folyik az orrom egész nap!:(
Kissé ingerült vagyok már emiatt, ezért is hihetetlen, hogy Bubu ennyire jól viseli a náthát, le a kalappal előtte!:)
Sziasztok!
Nóri az első fogacskával büszkélkedő baba??? :-) gratula neki!
Nálunk ma van bababörze, vettem ezt azt :-)
Veletek mi van anyucik?
Sziasztok!
Rossz olvasni, hogy van egy két beteg babóca, jobbulást mindenkinek!
És gratula az első fogacskához Nórinak, lassan akkor beindul ez a fog-dolog...
Nekünk ma megint őrült éjszakánk volt :( Evett egykor, négykor és hatkor már ébredt. Már nagyon elgondolkodtam azon, hogy megkérdezem a dokit a tápról...csak a mi doktornénink nagyon ellene van. De akkor miért kel úgy megint, mint hat hetes korában?
Pihengetős vasárnapot mindenkinek :)
Nekünk van itthon Cebion, majd utána nézek, hogy mikortól lehet adni a babóknak!!!
Bár szerintem ha a tájékoztatóban nem írja, hogy mikortól, akkor lehet adni piciknek is!
Nem tudom. Én úgy tudtam, hogy a C vitamint nem lehet túladagolni...
Egyébként a Cebiont ajánlotta a védőnő, hogy azt lehet adni a babáknak is, azt hiszem a cseppet.
A tájékoztatójában csak az van, hogy egy éves korig mennyi csepp adható, azt nem írja, hogy mikortól.
Nekem is azt javasolta a doktornő a múltkor, hogy én egyek napi 2x500mg C vitamint.
Jobbulást Bubudnak!
Szia
nem tudod mennyi c vitamint lehet szedni kb mint terhesség alatt ?
Szia
Ó szegény kis drágaság jobbulást neki .
Én is meg ijedtem volna :((
puszi igen még így is jó baba
Sziasztok!
Tegnap olyan éjfél körül arra lettem figyelmes, hogy öklendezést hallok, hát a Bubu hányt egy nagyot!:(
Az egész kis feje tiszta hányás volt meg az ágy..., hát gondolhatjátok mennyire megijedtem!:(
Bementem hozzá és hallom, hogy dugig van az orra, kiszívtam, evett és 1 körül elaludt!
Szerintem a sok váladék irritálta a kis pociját, mert utána már nem hányt!
Mellettem aludt a nagy ágyban, 1-től fél 5-ig szörcsögött folyamatosan, de szerintem álmában, majd felébresztettem, hogy kiszívjam, mert már rossz volt hallgatni, adtam neki enni és aludt reggel 9.15-ig szintén tele nózival!:(
Hát nem egy tünemény, még betegen is alszik, pedig tényleg nagyon sok jött az orrából!:(
Annyira sajnálom szegénykémet...!:(((((
Sziasztok!
Tegnap nálunk is volt egy óra délután, amikor semmi sem volt jó Eriknek, csak üvöltött egy órán keresztül. Alig tudtam megnyugtatni. Nem tudom mi volt vele, néztem az ínyét, de szerintem még nem jön a foga. :(
A beteg babáknak jobbulást, az anyukáknak kitartást!!!
Zsu! Nem semmi csaj vagy! :D
barackos túrótorta lesz:) nemsoká kész(sütőben van) aztán indulunk...
sziasztok
táblázat bővítve:D
Mi csvarogtunk ma, vásároltunk, holnap meg nem leszek, mert anyuék 30. házassági évfordulója lesz tartva...és még nem is sütöttem:S szóval reggel kelek, aztán valamit összedobok...éjjel megálmodom még, h mit
jó éjt...szép hétvégét mindenkinek
Sziasztok!
Nem tudom mi van Boglárkával,de sír,és az ujjamat rágja már 1órája!
Legközelebb majd hétfőn leszek!
Jó hétvégét mindenkinek!
Emőke