Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 Májusi babák fórum

2010 Májusi babák (beszélgetés)

19903. mamika2
2010. jún. 18. 11:24
Mennyi volt az összeg?
19902. mamika2 (válaszként erre: 19899. - Erika691230)
2010. jún. 18. 11:24

Ezt igényelni kell?

Én nem is tudtam, azt hittem, hogy automatikusan küldik, mert a kórházban kitöltettek valami papírt is, de ezek szerint az nem erről szólt, pedig emlékszem, hogy kérdezték, hogy arra a címre kérjük-e a pénzt, amit megadtam!:(((

Milyen papírt kell kitölteni?

19901. Newgirl (válaszként erre: 19894. - Mamika2)
2010. jún. 18. 11:00

Sziasztok!

Én is megkaptam már a pénzt, az anyaságit, bevittük személyesen az Államkincstárhoz az igénybejelentőt, mert itt van nekünk az iroda a szomszédban szinte, a posta messzebb lett volna :-)

És 4 napra utalták is a számlámra a pénzt.

Hát igen a fogamzás gátlással, nekem az a "sterencsés" helyzet, hogy a 3 császár után ugy sem lehetett volna már 4. császár, igy kérdést nem képezett a döntés, hogy ezt a végleges megoldást válasszuk.

Na meg 36 évet töltöttem most, ugy sem lenne már több gyerekem semmiképp.

19900. rudyvica
2010. jún. 18. 07:26

Sziasztok,

mi is sürübben eszünk most, de jelenleg olyan rendszertelenül, szóval sosem tudom mikor éhezik meg.. igy nem nagyon lehet semmit tervezni.

Éjjel 5-6 órát alszik egyszerre, ami nagyon jó. Mikor elalszik este 9 felé mi is bezuhanunk az ágyba, hogy minél többet tudjunk aludni.

A gyógyszert én azért nem szedhetem, mert nekem bekavart mikor szedtem - ciszta nött a petefészkemen, meg a tejhormonjaimat is bezavarta igy volt tejem annak ellenére, hogy nem vlt babám! Pedig az valami új mini gyógyszer volt - ok ez volt kb 10 éve. Azóta én nem szedek ilyesmit.

Mütéti nállam sem jön szóba, pedig én már benne lennék a korba amikor lehetne ugye..

Nállunk a párom ajánlotta fel hogy megcsináltatja azt magán, de azt sem akarom.. szerintem ez férfiaknál sokkal jobban pszihés dolog, lehet egy idö múlva rosszul érezné magát, hogy megcsinálta??

Igy nállunk abszolút csak a csomag marad, :( Vagy kalózkodunk.

19899. erika691230 (válaszként erre: 19894. - Mamika2)
2010. jún. 17. 21:37

Sziasztok!

LÁtom,mindenki jól van,anyukák,babácskák is. :-)

És látom,nem csak az én Babácskám zakkant meg pár napja.Két óránként cicit kér,alig eszik,bealszik,de csak addig,amíg cicin van,meg kézben,egyébként nem alszik egész nap.Szerencsém,hogy éjjel viszont 7-8-9 órákat alszik egyfolytában.

mamika!Az én férjem pénteken adta fel a levelet,és szerdán már meg is kaptam. :-)

19898. fbab8271ce
2010. jún. 17. 21:36

én a gyógyszerben nem bízom...:S

mi van ha elfelejtem bevenni.1-2 hétig akkor nem 100%!!! ha van egy hasmenés, esetleg hányás, megint ki tudja mennyire szívódott fel, vagy egy megfázás is befolyásolhatja... nem egyszerű

én is így vagyok az elköttetéssel: ne adja az ég, h bármi történjen. de az olyan végleges, még nem merném megtenni, majd 10 év múlva lehet...

19897. fbab8271ce
2010. jún. 17. 21:34
anyasági: az igényléstől számított 5 munkanapon belül elvileg utalják... meg kellene már igényelnem,,, hajaj... és a tgyást is, meg lemondani a ygest, de lusta vagyok:D
19896. fbab8271ce
2010. jún. 17. 21:32
szia!
19895. mamika2
2010. jún. 17. 21:30
Jó éjt mindenkinek!:)
19894. mamika2
2010. jún. 17. 21:27

Sziasztok!:)

Hát igen azt a csomagot akár el is lehet felejteni max. akkor jöhetne számításba ha más választás nem lenne egyáltalán!:)

Hát a művi meddővé tételt én nem szeretném, bármi történhet még az életben és szerintem még fiatal vagyok hozzá!

Nem tudom, hogy mi lesz, szerintem marad a gyógyszer csak félek, hogy elfelejtem bevenni!:(

Megoldjuk!:)

Candy!

Én nem kaptam fájdalomcsillapítót, mert nincs varratom se külső, se belső, méhösszehúzót kaptam kettőt is!:(((

Lányok!

Ti már megkaptátok az egyszeri anyasági segélyt?

Ha igen, akkor mikor?

Szülés után mennyi idővel?

Bálint általában egyszer kel egy éjjel, attól függ, hogy mikor, hogy este mikor alszik el, nekünk még nem állt be a rendszer!:)

19893. Rozali.w (válaszként erre: 19892. - Manna74)
2010. jún. 17. 18:58
Most nekem is kevesebb.:( Hogy szoptatsz? Nálunk valamit tenni kell, mert 1,5 óránként majd' meghal éhen.. :(
19892. Manna74
2010. jún. 17. 17:42

Sziasztok!

Én is minden nap benézek és figyelemmel kísérem az eseményeket. Nagyon kicsi itt a mozgás mostanában, de remélem lesz ez még így se! :D

Én most a szoptatással küszködök. Pár napja alig van tejem és Erik is sokkal tovább "vacakol" a cicin, de most elkezdtem inni a Lactoherb teát és másképpen szoptatok, remélem lesz eredménye!

Mindenkinek minden szépet és jót kívánok!!! És sok puszi!! :)

19891. rudyvica (válaszként erre: 19889. - Candy82)
2010. jún. 17. 17:17

köszi szépen!

megnyugodtam!

19890. Newgirl (válaszként erre: 19883. - Candy82)
2010. jún. 17. 13:30

Lotti épp itt volt a karomban, mikor irtam reggel, büfikére vártunk, mert az előtt kelt fel.

most éjszaka nagyon sokat aludt a kis drágám

tegnap este 11 órakor aludt el, és reggel fél 9-.ig aludt.

ennyit még soha nem aludt egy szuszra.

de amugy átalussza szépen az éjszakát, reggel 5-6 körül ébred mindig, és 11-kor alsik el este.

egy szavam nem lehet.

na persze napközben többet van fent.

délelőtt alszik, egy-két órát, mikor hogy, meg délután egy-egy óra, igy éjszaka viszont pihi van.

19889. Candy82 (válaszként erre: 19888. - Rudyvica)
2010. jún. 17. 12:02
megkérdeztem a védőnőm, azt mondta semmi baja nem lesz az új bútortól a kicsinek, ne aggódj! :-)
19888. rudyvica (válaszként erre: 19880. - Candy82)
2010. jún. 17. 10:37

Sziasztok,

holnap fest a párom, mi addig kinnt leszünk, sétálunk vagy valami ilyesmi... már reggel elkezdi, hogy estére tuti megszáradjon.

Nekünk a nappali a háló is, szóval egyfolytába ott tartózkodunk.. mindenesetre szellöztetés van magas fokon. jó tipp az átmosás, köszi!!

19887. fbab8271ce
2010. jún. 17. 10:16
nem, nem kértem...27évesen még nem akarok ilyen végleges döntést meghozni!
19886. Candy82 (válaszként erre: 19884. - Fbab8271ce)
2010. jún. 17. 09:42
de te nem kérted meg mamika sem, úgy tudom?
19885. fbab8271ce
2010. jún. 17. 09:42

Adrián alszik...mi is várjuk a védőnőt...

most éjjel is fél4kor kelt:) úgy néz ki beállt erre---ami nagyon jó!!!!!!

19884. fbab8271ce
2010. jún. 17. 09:41
sima szülés után is lehet kérni, csak gondolom neked egyszerre megcsinálták, mivel úgyis ott voltál műtőben!
19883. Candy82
2010. jún. 17. 09:41

hűű, de jó, most vagyunk többen!! :-D

Adrián, Lotti baba? Zsömi most alszik apájával... :-D kellemes 24 fok van végre

19882. fbab8271ce
2010. jún. 17. 09:39

sziasztok!

Mamika: ha kaptál szurit, az a jobb, akkor könnyebben húzodik össze a méhed, és elvileg én úgy tudom, nem is fáj annyira(mintha nem kaptál volna szurit!!!), de mivel ugye a harmadik szülés, azért érezted rosszabbnak! Itt megspórolták nálam a szurit, csak Dominikkal kaptam, arra biztos emlékszem, most és Bubuval sem!

(óvszerre gondoltam, az az a kis csomag:D)

19881. Newgirl (válaszként erre: 19867. - Mamika2)
2010. jún. 17. 09:39

Szia(SZTOK) !!!!!!

nem,nagyon pörög a fórum, látszik, hogy lefoglalnak bennünket a gyerkőcök.

nekem megcsinálták a műtéttel a művi meddővé tételt, igy nem kell semmilyen fogamzásgátlót használnunk.

én ugy tudom, három gyerek után ezt lehet kérni, akkor is, ha nem ugy van mint nekem, hogy három császármetszesem volt, három sima szülés után is lehet kérni, ugye?

19880. Candy82
2010. jún. 17. 09:35

Sziasztok!

Vica biztosan nem előnyős abban a szobában lennie a kicsinek amit frissen festetek, de gondolom a szárídásig megoldható, hogy ne tartózkodjon ott, ugye?

Az ülőgarnitúrás dologgal kapcsolatban én még nem találkoztam ilyennel, meg tapasztalatom sincs, de talán annyi ragasztószag csak nem ártalmas, meg hát gondolom nem mindig van ott a pici... töröld át valami vegyszermentes tisztítószerrel, meg szerintem szellőztess amennyit csak lehet, én szerintem nem lesz gond.

De mindjárt jön hozzám a védőnő, megkérdezem.

Mamika, te nem érzéstelenítőt, hanem fájáserősítőt kaptál a popódba??? :-DD

19879. mamika2
2010. jún. 16. 21:13

Sziasztok!:)

Alszanak a lurkók végre Levi is beájult!:)

Természetesen páromnak nem volt türelme hozzá így miután megszoptattam Manót, jöttem rendet tenni, mesét olvasni, altatni!:)

Egy szobában van Levi és Dodó és Levinek új a helyzet, nem akar az ágyában maradni azt hiszi buli van és ki-be ugrál!:)))

Zsu!

Milyen csomagot nem szeretnék venni?

Nem esik le hirtelen!:)

Hát én sem holnaptól szeretnék valami megoldást, hogy ne essek teherbe, de pl. a gyógyszert is egy hónappal előbb el kell kezdeni szedni, mire védettséget ad!

Valószínű, hogy én is gyógyszer mellett döntök, valamit csak tud ajánlani a doki, ami nem káros a Manóra és nem hízok háromszorosára sem!:)

Bár lehet, hogy addigra tejem sem lesz már, ki tudja!?:)

Én sem vérzek már pedig hétfőn volt egy hete, hogy szültem csak barna pecsételésszerűt produkálok, nagyon örülök bár az első pár napban ömlött belőlem!

Én két oxi injekciót is kaptam egyet popóba, egyet pedig méhszájba szülés után és talán ettől erősebb és több méhösszehúzódásom is volt, még a könnyem is csurgott ha szoptattam, annyira fájt!

Néha újra átéltem a szülési fájdalmakat, nagyon rossz volt az első két nap emiatt!:(

19878. f4804d75d9 (válaszként erre: 19876. - Rozali.w)
2010. jún. 16. 19:01
okés,küldtem új üzit :P :D
19877. rudyvica
2010. jún. 16. 18:42

Lányok kérdésem lenne..

Ma megkaptuk a 2 hónapja rendelt ülögarnituránkat, de ahogy az új bútoroknak, ennek is szaga van.

Most azon kezdtem el idegeskedni, hogy ez a szag nincs e rossz hatással Melodyra!! Ez is valami kémiai anyag szag, gondolom amivel ragasztották, meg mit tudom én.. egy frászba vagyok, hogy valami baja lesz neki!!!

A másik meg hogy a hétvégen akar párom kifesteni.. még az a szag is hozzá.. nem lesz baj belölle???

19876. Rozali.w
2010. jún. 16. 17:13
Bogi, nem sokára válaszolok! :)
19875. Candy82
2010. jún. 16. 17:11

:-DDD

én sem vérzek már, csak olyan minimális barnás pecsételés van, de ez egy hete, szóval két héttel szülés után már nem igazán véreztem.

én szerintem gyógyszert fogok szedni, valami újfajta kevés hormontartalmút, mást nem igazán szeretnék, majd ha eljutunk oda hogy elterjed az a havonta egyszeri gyógyszer vagy mi, az jó lenne, de szerintem az még csak a reklámban hangzott jól (vmelyik csatornán láttam)

én alig eszek, ma még csak egy kakaós csiga csúszott le, amióta itthon vagyok az első pár napot leszámítva teljesen étvágytalan vagyok, remélem legalább fogyok vmit...

19874. Rozali.w
2010. jún. 16. 17:10

Sziasztok!

Vica, mákot nem tiltják! Ádámmal folyton azt kívántam, minden nap ettem valami mákosat! :P anyuék röhögték is, hogy így nem fogom jobb alvásra bírni a gyereket, hiába kábítom! :D

Jajj, fogamzásgátlás.. jó kérdés, én sem tudom még mi legyen. Spirál kizárva (megtermékeenyült petesejtet nem engedi beágyazódni, azaz élő minikéket. :( ), bogyit nem szedek többet, az fix, szóval nálunk is kevés dolog marad.. :( Pedig most nagyon nem szeretnék már teherbe esni! :DDD

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook