Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 Májusi babák fórum

2010 Májusi babák (beszélgetés)

19963. makaréna
2010. jún. 21. 17:33
Egyébként ki mivel mossa a babák haját? Nekünk a védőnő azt javasolta, hogy a fürdetővel, de olyan tőle a haja,mintha be lenne zselézve, hiába öblítjük ki rendesen!
19962. Rozali.w (válaszként erre: 19960. - Gigihercegno)
2010. jún. 21. 17:31
akkor ugrott, ha jól értettem, ha előtte részesültél valamilyen ellátásban (pl gyes- a mi esetünkben) és azt nem mondtad le a szülést követő napon. Amikortól nem jár az előző támogatás, onnantól kezdve kapod a tgyást.
19961. makaréna
2010. jún. 21. 17:31

Sziasztok! Köszönöm a drukkot, használt, 5 kaptam. Igaz, ehhez kellett a tanárnő jóindulata is!

Hisztikirálynő! Nekünk van egy kölcsönmérlegünk, ha gondolod, szívesen megmérem neked a picit, akár minden héten egyszer is. Csak keress,hogy egyeztessünk! De tuti vmit nem jól mértek! Azt tudod, mennyit esett vissza szülés után? Elvileg gyakran előfordul, hogy az első két héten folyamatosan csökken a súlyuk, és utána kezdenek el gyarapodni.

Mi is hason altatunk, mert Nórika sokat bukik, és háton emiatt nem merném.

19960. gigihercegno (válaszként erre: 19959. - Rozali.w)
2010. jún. 21. 16:59

Sziasztok

PROBÁLOK MINDIG LÉPÉST TARTANI VELETEK MÁRMINT OLVASOM A FÓRUMOT ,DE SAJNOS IDŐM NEM SOK IRNI MOST ÉBREDT ÉS MÁR IGÉNYEL ÜDVÖZLÖK MINDENKIT .

VISZONT JÓL OLVASOM ÉN IS A HÉTEN ADOM FEL A PAPÍROKAT MOST JÖTT MEG A TAJ SZÁM AKKOR EGY HÓNAP UGROT ? EZ KOMOLY?

19959. Rozali.w (válaszként erre: 19953. - Fbab8271ce)
2010. jún. 21. 16:50
Na ne! Nekem még ma adták postára Pestről a múltkor rosszul kitöltött papírt, úgyhogy legközelebb csütörtökön tudja a párom elintézni a tgyást! Akkor én is bebuktam egy hónapot? Erről eddig szó sem volt... :s Azt mondja a párom, hogy onnantól kapod a tgyást, hogy lemondtad a gyest. Nekem ez e hónap 18.-a volt. elméletben akkor én egy fél hónapot bukok, nem?
19958. gigihercegno (válaszként erre: 19944. - Hisztikirálynő)
2010. jún. 21. 16:48

Szia

Ha esetleg ennyit hízott szerintem akkor sincs gond ,de valószínű nem jól mérték .

19957. Rozali.w (válaszként erre: 19947. - Hisztikirálynő)
2010. jún. 21. 16:47
Ja, akkor meg úgyis tudod, mennyit eszik egy-egy etetésnél, szóval tuti nem keveset, gondolom. ;) Akkor meg szépen gyarapszik is, ne aggódj miatta!
19956. Rozali.w (válaszként erre: 19949. - Manna74)
2010. jún. 21. 16:46
Igen, el, ha már nincs meleg. Amíg meleg van, nem igazán múlik el.
19955. Rozali.w (válaszként erre: 19952. - Candy82)
2010. jún. 21. 16:45
igen!
19954. fbab8271ce
2010. jún. 21. 15:30

ha pocakfájós a baba, akkor hasonfekvésnél enyhülhe a pocifájás, mivel melegíti, ha rajt fekszik...

de hát egyk könyv szerint hason nem lehet altatni(nagyobb a csecsemőhalál veszélye) , másik szerint oldalt, harmadik szerint háton(mert akkor meg ha bukik)...ááá ne olvassatok utána...én elég hülyesége olvastam Dominik előtt, nem is tuudtam aludni...5 percenként mentme, nézni, vesz-e levegőt a gyerekem...aztán a vége az lett, h mellettem aludt ...vagy 2 évig:DDD

19953. fbab8271ce
2010. jún. 21. 15:27

sziasztok!

Adrián feje tiszta patti, meg kiütés...de hát a tejtől van, majd elmúlik...

Szerencsére van bőven , minden reggel úgy ébredek, h a felsőm mehet a mosásba, én meg zuhizni, meg éjjel össze-vissza folyt a tejem, és tiszta ragacs vagyok tőle én is... nah ez nem panasz! Csak lenne így még egy fél évet!!!legalább...

épp ma kaptam frászt a kincstártól...pontosabban a jogszabály változtatásoktól...

mivel csak most igényeltük a pénzeket(pontosabban párom ment be), elbuktam egy havi tgyást...de húúú de régen volt ám ugye, h 2 éve csináltam ezt ugyanígy végig-vagyis gyes alatt született a következő babám, akkor még mindent lehetett normálisan kérni...

most meg az az új, h minél előbb kellett volna igényelni, lemondani (Bálint utáni ygest, és Adrián után kérni a munkáltatótól a tgyást) ááá már nem lehet úgy, mint 2 éve...mindent megváltoztattak... szülés után másnap már kellett volna lemondani Bálint utáni járandóságom, azt a komoly havi 25ezret, és aznaptól igényelni a cégtől a tgyást, mert az ugye szülés után 168napig jár... mivel azt csak mától tudom igényelni, így elbuktam egy havi tgyást! Hja, nem baj ám, h amíg nincs tajszám addig nem tudod intézni a dolgokat...ááá kit érdekel! aki más volt így, h a nagyobb után gyes alatt ment szülni, annak hogy működik? Máshol itt ennyi xarakodnak?

Mamika?Rozali, Anikó, Hisztikirálynő...nem tudom ki van így...

még jó, az anyasági és a családi nem ilyen bonyolult, az rendben van...

19952. Candy82
2010. jún. 21. 15:25
a hidrofiles kence az a gyógyszertári fürdető??
19951. Candy82 (válaszként erre: 19945. - Hisztikirálynő)
2010. jún. 21. 15:22

Dóri, és sapit adsz rá utána?

Nem biztos, de tegnap, mintha kicsit korpásnak tűnt volna a feje egy kis része, de fürdetés óta nem látom... jobb felkészülnöm...

19950. Candy82 (válaszként erre: 19943. - Manna74)
2010. jún. 21. 15:21
Manna, én csak langyos vizes vattával szoktam kitörölni a szemét... nem forralok a tápszerhez sem vizet, mert babavizet használok. De remélem a cseppektől azért elmúlik neki, nem váladékos igazándiból, hanem csippás a szeme alvás után.
19949. Manna74
2010. jún. 21. 15:11
Erik feje is tele van kiütésekkel, és éppen ma készülök lemenni vele az orvoshoz, mert nem múlik és egyre csúnyább. A melegkiütésnek pár nap alatt el kellene múlnia, nem?
19948. Manna74
2010. jún. 21. 15:08

Hisztikirálynő!

Nincs két mérleg, ami egyformán mérne! Nekünk a védőmőnél mindig jóval többet mutat, mint itthon. Ne aggódj!

Otophediai szempontból nem jó az oldalt fekvés (egyébként Erik is így feküdt eddig a legtöbbet). Hason vagy háton kell fektetni őket, mert akkor tudják jól mozgatni és akkor fejlődik rendesen a csípőjük. Mivel nekünk a bal kicsit gyengébb, ezért kicsit nyújtani kell és figyelni, hogy terpesszen. Ajánlották, hogy adjunk rá két pelenkát, mert úgy terpeszti a lábát...

2010. jún. 21. 14:30

Szia Rozali!

Sajna nem csak anyatejes Milus.

Fejnem kell, szoptatni nem tudok sajna (befelé forduló mellbimbó, bimbóvédővel se megy sajna). 2 óránként max. 60-at tudok kifejni a kettőből összesen, így viszont ez nem elég, muszáj pótolni tápival. Annával is így volt, bár akkor még ennyit sem tudtam kifejni.

Az oldalt fektetés engem is érdekelne, mert Milus így alszik el esténként.

Szerintetek hason jó aludni az ilyen piciknek? Észrevettem, hogy Milus jobban alszik, ha hason van, bár kb. másfél óra után reklamál, hogy fordítsam meg, mert elgémberedik a lelkem, de hamarabb elalszik, mint háton fekve.

19946. Rozali.w
2010. jún. 21. 14:24

Sziasztok!

Anikó gtatulálok! Le a kalappal! :) Makaréna, Neked is drukkolunk, tuti menni fog! ;)

Candy, nekünk végül nem kellett a könnycsatornákoz nyúlni, mert nincsenek elzáródva (szépen könnyezik a drágám, ha sír). Csak a szemcsepp maradt még 2 hétre, aztán konzultálunk a dokinénivel, hogy hogyan tovább, de szerinte addigra tuti elmúlik. :)

Hisztikirálynő, Milán csak anyatejet kap? (bocsi, elfelejtettem...) A 10deka igen kevés, tuti elmérték!!! És ha emellé még 2 cm-t nőtt is, már lógna rajta a bőr. Biztos szépen fejlődik, csak rossz volt a mérleg!

Az én fiam délelőtt nyűgös a pocijára, ő akkor igényelné az ölben csücsülést. De ahogy mondod, a másik gyerek mellett azért nem olyan egyszerű...

Nekünk is megjelent a koszmó egyik este, de olajozás, hidrofiles kence és egy finom kis dörzsi után el is tűnt! :p Ádámnak is kb ennyi ideig tartott! :D

Manna, és miért nem szabad oldalt fektetni? Nem mondták? Máté mindig az oldalán alszik, mióta megszületett. :s

2010. jún. 21. 14:12

Milán kis pofija még mindig kiütéses, bár már nem annyira csúnyácska, mint mondjuk 1-1,5 hete volt, de még így is kiskamasz-feje van. A doki szerint fél éves korára elmúlik... hátköszi. Kamillateával mosogatom neki naponta többször.

Annám nagyon koszmós volt annak idején, és most úgy látom, hogy Miluson is lesz sajna:S Gyógyszertári napraforgó olajjal kenem a kis buksiját este fürdés előtt, aztán hidrofiles fürdetővel átmosom neki. Remélem, hogy nem lesz olyan vészes a dolog, mint Annával annak idején.

2010. jún. 21. 14:09

Sziasztok anyucik!

Anikó, gratula az államvizsgádhoz, nagyon ügyes vagy:) Makaréna, neked meg megy a drukk a vizsgáidhoz!

Szemcseppentős babáknak megy a gyógypuszi!

Nálunk minden rendben.

Milus jó baba, eszik, alszik, nézelődik, csak akkor sír, ha éhes, vagy ha nehezebben jön a kaki v. a puki. Az esték általában húzósabbak, mert akkor 8-11 között nem nagyon alszik, folyamatosan eszik-büfizik-nyomizik a drágám, akkor többnyire igényli, hogy kézben legyen, ami eléggé nehézkesen oldható meg, ha mondjuk apa éjszakás, és egyedül rendezem Annát és Milust.

Sajnos úgy látom, hogy a tejem (az a nemsok, ami eddig is volt) egyre kevesebb, legalábbis amit ma és tegnap tudtam fejni. Annával is ilyenkor kezdett el apadni úgyemlékszem. Pedig vedelem a szoptatós teát.

Nekem ma lett feladva az anyaságis és a családipótlékos motyó az államkincstárnak, kíváncsi vagyok, hogy mennyi idő, míg lerendezik a dolgot.

Ma voltunk tanácsadáson, lemérték Milust. Szerintetek létezik olyan, hogy 4 hét alatt csak 10 dekát hízott??? Szerintem rosszul mérték. Sajna nincs itthon mérlegünk, de majd a héten megyek a saját védőnőmhöz (a tanácsadáson ő nem volt ott) és leméri nekem még egyszer. Kicsit megijedtem, hogy nem hízik a gyerek, bár az orvos szerint nem kell aggódni, jó húsban van. Amúgy már nőtt 2 cm-t a kis drágám:)

19943. Manna74 (válaszként erre: 19941. - Candy82)
2010. jún. 21. 11:11

Candy!

Csepegtetés előtt kitörlitek a szemét? Ha igen, mivel?

Eriknek is váladékos volt a szeme 1-2 hétig, szemcseppet is kapott, aztán a gyermekorvos ajánlotta, hogy kamilla helyett forralt vízzel töröljem ki a szemét, mert a kamilla allergizálhat. Azóta minden ok, csöpögtetni sem kell...

19942. Manna74
2010. jún. 21. 10:35

Sziasztok! Most jöttünk meg a csípő szűrésről. Icipicit gyengébb a bal oldala, de elvileg rendbe fog jönni magától. Négy hét múlva kontroll, addig tornáztatjuk majd. És nem szabad oldalt fektetni. Én ezt nem is tudtam!

Papírjaink nekünk is megvannak, megkaptuk már a családi pótlékot, anyasági támogatást is.

Makaréna! Ügyes vagy! Irigyellek! A férjem szerint nekem is el kellene kezdenem tanulni valamit, de annyira nem tudom, hogy mi érdekelne és mit lenne érdemes...

19941. Candy82
2010. jún. 21. 08:17

Sziasztok!

Anikó gratula, makaréna egy kalappal!!! Kicsi mellett hős az, aki fősulira vagy egyetemre jár.

Miért kellett felvágni a nyelvét? (innen majd mondhatjárok valóban, hogy jól felvágták a nyelvét! :-) viccen kívül, miért kell?

Nekünk Rozalihoz hasonlóan lehet, hogy a könnycsatornánkat kell majd átmosni, eléggé csippásodik a drágám, most csepegtetünk a szemébe még egy hónapig, aztán beutaló...

19940. Anikó-77 (válaszként erre: 19938. - Makaréna)
2010. jún. 20. 19:38
Köszönöm :D
19939. makaréna
2010. jún. 20. 16:54

Mi kedden megyünk csípő uh-ra.

A múlt héten felvágták Nórika nyelvét. (persze a kórházban nem vették észre,hogy kellene?!)Szerencsére nem viselte meg, engem inkább.

A papírjaink már rendben vannak, már utalták is a családit, anyasági segélyt és a TGYÁS-t. Az igazolványok is megérkeztek kb. 2 héten belül, nem kellett semmi után menni.

19938. makaréna (válaszként erre: 19937. - Anikó-77)
2010. jún. 20. 16:52

Gratulálok! Le a kalappal előtted. Nekem holnap lesz munkajog vizsgám, megy pénzügy egy hét múlva. Eléggé izgulok, ez a felkészülés nem a tőlem megszokott, pedig azokkal sem voltam soha elégedett.

Remélem mindenki jól van, nagy a csend itt a fórumon.

19937. Anikó-77
2010. jún. 20. 16:23

Sziasztok!

Végre leállamvizsgáztam. Mostantól újra a családé vagyok. Bár nem vittem túlzásba a tanulást, hát szoptatás mellett nem is lehet, de sikerült.

Olyan buta idő van mindig. Most is dörög az ég. Blankám utálja ezeket a frontokat. Nem bír aludni csak 10 perceket. Még jó, hogy nem sír. Kicsit nyöszörög, de annyira sajnálom, hogy nem bír pihenni.

Megyek és szórakoztatom.

19936. fbab8271ce
2010. jún. 19. 22:49

Nálunk is van a kórházban mindenféle vizsgálat, mielőtt hazaengdenek, többek között a hallásvizsg. és csípőszűrés is... de Adrián már 4 hetes...kértem maszekban időpontot ugye 5-6 . hét körül szokták nézni a csípőt...és kaptam is gyorsan:D

én a 2 nagyfiúval is elmentem ehhez a doktornőhöz, ahova ma Adriánnal: végignézte a babát: nyak, csípő, ezt uh-val, boka minden! Mivel egy kicsit befelé forduló a lábfeje,azt kell tornáztatni neki (mint anno Bálintnak), de a csípőcsontja tökéletes kifejlődött az anyaméhben, mutatta az uh-n, h minden rendben:)

tejem van bőven-szerencsére- egyikből eszik, másikból folyik! csak maradna így még egy fél évet!!

mamika: 3ból 2 drussza! És ha azt mondom, nekünk felemerült a listán a Levi név, így harmdikra...:DDD

de végülis Adrián név győzött...:DDD

jó éjt mindenkinek

19935. Rozali.w (válaszként erre: 19933. - F4804d75d9)
2010. jún. 19. 17:37
Nekünk azt mondták Ádámnál, hogy 3 hónapos kortól lehet kenguruba tenni.
19934. mamika2
2010. jún. 19. 17:17

Sziasztok!

Nagyon jót aludtam a Manóval a nagy ágyon ő még mindig nyomja!:)

Engem párom felébresztett, hogy mivel kenje be Levi fenekét, roppant okos és tapintatos!:(

Jó sok tejcsim van, állandóan folyik ha Bálintom sokat alszik, annyira örülök, hogy van bőven, remélem így is marad még jó pár hónapig!:(

Bálintnak is megnézték s csípőjét a kórházban, aztán majd 6 hetesen újra a hasi és a koponya uh.-val!

A hallását is a kórházban nézték, rendben van minden!:)

Fogalmam sincs, hogy a kengurut mikortól lehet használni, én sosem használtam!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook