2010 Májusi babák (beszélgetés)
Sziasztok!
Én is cumiellenes vagyok teljesen, de egy-egy rosszabb napon még mindig előkapom, hátha.. :p Ennyit a szilárd elveimről! :DDD
Hogy aludtatok? Mi rémesen. Egyik fiú sem aludt. Egész éjjel ingáztam a két szoba között, mire az egyik megnyugodott, sírni kezdett a másik, páromat meg nem akartuk zavarni, nehogy megint elnézzen valamit a munkahelyén. :(
Rájöttem, miért nem alussza át az éjjelt részben sem a fiam! Túl korán fürcsizik, mert utána általában 4 órát bír ki szopi nélkül, viszonylag jól aludva. Tehát ennyi a feladat: szépen kicsúsztatni késő estére a fürcsiidőt. Elég lassan fog menni, mert szerintem ha napi 10percet tudok majd nyújtani a nappalokon, az már nagy szó lesz! Máté, mint valami kis óramű, olyan pontosan kezdi a délutáni nyüzsit, ami fürcsivel "oldható". Addig nem tud elaludni, amíg nem pancsizott.
Vica! Kellene valami fini torta recept, ami szállítható ebben a nagy melegben hosszú úton is! (tehát nem olvad, nem romlik... mint pl a puncstorta, de inkább valami más legyen! :DDD) Van ilyened???
kedves Emőke!
Én nem kételkedtem a szavadban,elhiszem,hogy a Te kislányod forog,Molyka kisfia is hetekkel ezelőtt átfordult,és kb 3 héttel fiatalabb az én kicsimnél.Én azt írtam,az én Bogim még nem fordul hasról hátra,vagy hátról hasra.
Sziasztok!
Zsu83:Már megint belekotyogok a nagyok dolgába!
Teljes mértékben egyet értek veled cumi ügyben,csak nem akartam hangoztatni délután, amikor erről volt már szó!Mert ebben teljesen 50-50%-ban megoszlik a vélemény!Valaki arra esküszik,hogy anélkül nem lehet egy gyereket felnevelni,mert az szükséges hozzá!
És vagyunk mi akik ellenérveket támasztunk a cumihasználatára!
Nekem több ilyen érvem is van még a Tiéden kívül! Kispénzüként,ha elhagyja hallottam már olyat,hogy helyette akár 6cumit is vehetsz egyik se felel majd meg neki!
Másik ha éjjel kiesik a szájából,amúgy jól aludna meg Te is,erre a sírásra ébredhetsz,meg a cumit is keresheted félálomba,megbontja az éjszakai nyugalmat!
Meg én nem fogom átverni a gyereket,hogy valami v. valaki elvitte a cumit és azért nincs többet!Mert akkor hogy várjam el a gyerektől,hogy őszinte legyen ha én már ilyen kiskorában átverem?
Aztán kaptam erre a legutóbbira egy olyan választ múltkor,pontosabban azt kérdezte egyik barátnőm,hogy akkor megmondom neki azt is,hogy nincs mikulás stb.?
Nem azokra a dolgokra gondoltam,én csak ebbe a cumi témában érzem azt,hogy a gyermekemet átverem!De ez lehet,hogy csak az én véleményem! Amúgy kaptunk ajándékba 5 darab cumisüveget és 4darab cumit is,de egyenlőre nem használjuk egyiket sem!
Jóéjszakát!
Emőke
Sziasztok Lányok!
Nálunk sincs cumi. Helyette a Bius megtalálta az újját. Igazából kilökte a cumit, mikor az elején próbáltuk és azóta sem igényli. Tényleg nem szép, amikor a 2-3 éves gyerek szájába ott lóg a cumi és nem érteni, hogy mit beszél.
A Bius már 5850g és 61cm. Nagyon gyorsan nő, pedig csak 6szor eszik, az éjszakát néha átalussza hogy 6kor kel, néha meg 4kor.
Már pörög a kiságyba és lefelé is letornássza magát. Nyúl a tárgyakért nyitott tenyérrel, próbálgatja már megfogni a dolgokat.Nagyon ügyes a kiscsaj.
Nálatok hogy állnak a porontyok ezügyben???
olyan ...nem tudom milyen jelző illene ide...olyan ronda, amikor egy 2-3 éves gyereknek is még lóg a cumi a szájában, és úgy is beszél, meg egész nap ki se veszi...jó nem mindenki ilyen ,,,de van. ha nem szokik hozzá egy baba, nem is kell leszoktatni, pocakban is max az ujját találta meg...ha kell, itt kint is megtalálja...és nem a baba kéri a cumit, hanem az anyuka teszi a szájába!
de ez az én véleményem-ettől még nem azt mondom, h az rossz, aki ad, csak azt, h én miért nem adok...
Sziasztok!
Hát nem tudom, hogy ez most igazából mi, mert nem egyértelmű, hogy megjött, de erősebb a vérzés, mint eddig, ugyanis és még mindig véreztem egy kicsit, jobban mondva nem vérzés volt az, de mindegy ezt nem részletezném!
Nem vettem észre, hogy Bubunak bármi kifogása lenne a tejcsi ellen, remélem így is marad, mert ő egy igazi cicifüggő cicikirály!:DDDD
Rozali!
Örülök, hogy a párodat nem küldték el, remélem nem is fogják!
Hát nem is tudom, hogy Bubu cumis e, mert cumija van és néha betömködjük a szájába, mikor már nagyon nyügi, de nincs tőle elragadtatva!:)))
Néha bent tartja, néha kiköpi, nem kimondottan szereti az tuti!:)))Szerencsére, bár már Levi is letette a cumi, méghozzá egyik napról a másikra nem kérte és pár hete már nincs cumi, ügyes fiú!:)
Zsu!
Te miért vagy ennyire cumi ellenes?
Nálunk semmilyen hátránya nem volt Levinél, a szopizásban sem zavarta meg!
A mai délutánunk talán egy-két fokkal jobb volt, mint a tegnapi, azért ma is nyügike volt, de most tuti nem a hasa miatt, szerintem már nagyon nehezen viseli ezt az időt és holnapra még melegebbet mondanak, ezt ember nincs, aki kibírja!:(((Nagyon szenvedünk, egész nap, mintha zuhanyoztunk volna, olyan vizes a bőrünk, undorítóóóóóóó!:(((
Kitartás lányok, szombatra jön a lehűlés, remélem repkedni fognak a mínuszok!:))))
Holnap reggel megyünk méretni Bubut a védőnőhöz, hát kíváncsi leszek, hogy mennyit hízott a drágaságom, aztán megyünk bevásárolni hétvégére!:)))
Buli lesz ezerrel a két fiúnak!:)
Manna!
Húúúha, ma délután én is megettem egy jó párat, de én lehúztam a héját, nekem azt mondta a védőnő, hogy úgy kell és akkor nem fog fájni a pocijuk, remélem így lesz, mert ha egész éjjel sírni fog, akkor holnap megfojtom a védőnőt!:DDD
Na megyek, mert hajat kell mosnom, na és ragadok, ideje tusolni egyet!
Jó éjt mindenkinek!:)
Sziasztok!
Sajnos gondom van a nettel,mert átmegy roaming szolgáltatásba,és tavaly megjártam már,mert egy nap netezés 5500Ft-ba került!Kénytelen vagyok holnap bemenni Pécsre,hogy vagy kapcsolják ki ezt a szogáltatást (amit elvileg tavaly amikor bementem reklamálni a magas számla miatt meg is tettek)v. találjanak valamilyen más megoldást,mert én nem fogok megint annyit kifizetni,amikor a havi díj igaz 500MB-ra,de akkor is csak 2060Ft!
Azt meg hogy egyfolytában nézegetni,hogy mikor
vált át romaing szolgáltatásba egyszerűen lehetetlen akármikor használom a netet átválthat! Remélem még nem ment át ma se meg ebben a hónapban egyszer sem,és időben észrevettem még,mert tavaly egyszer elég volt ilyen magas számlát kifizetni!
Sajnos másik netszolgálatóval nem igazán sikerült régebben se szerződést kötni,mivel nincs itt a faluban lefedettségük!Így ha hosszabb ideig nem jelentkezek ezért van!De igyekszek vissza hozzátok!
Erika691230:Pedig Boglárkánál előfordul már most hogy forog,meg amit Te is írtál,hogy költözködik,amikor elkezdődött a hasfájás(3hetes korában) és nagyon nyügi volt,képes volt ellenkező írányba átfordulni,tehát a lába volt a feje írányába és nem ahogy erdetileg lefektettem aludni!Nem kispályás már most az én Törpillám! Mondták sokan,hogy sokkal fejlettebb mint az átlag babák ebben a korban!
Makaréna:Miért sértenél meg?A bemutakozó szövegbe is beleírtam,így bárki megnézhette már,mem titkolom,hogy egyedülálló vagyok!
Na látod a kivételek erősítik a szabályt, Édesanyámra se szólhatott se az én akkkori élettársam se az Öcsém barátnője se egy rossz szót se,mert soha nem beszélt bele a dolgainkba!Azért vannak jó anyósok is,csak ki kell fogni őket!
Newgirl:Boglárka is ujjszopós,meg időnként a kis öklén és kézfején is cuppog!
Nekünk tökléletes éjszakánk volt!Este 11órakor elaludt Törpillám és csak reggel fél7-kor ébredtünk!Vannak kisebb sírások ma egész nap,de nem vészesek!
De jó,ha hétvégére mondják a lehülést,met nagyon nem hiányozna több napon át a 38fok,úgy mint múlt héten!
Na megyek,mert ébredezni kellene Boglárkának,mert itt a szopizás ideje,de mindig ő dönt mikor szeretne enni,soha nem keltem fel,alszik amennyi jólesik neki,ha éhes úgyis felébred majd!
Aztán ha lesz időm ma még visszanézek,aztán nem tudom,hogy mikor leszek újra,holnap remélem sikerül valamilyen megoldást találnia a szolgáltatónak erre a problémára!
Emőke
Itt vagyok. Páromról azért nem írtam, mert még mindig nincs végleges döntés. Egyelőre nem rúgják ki, de nem tudni meddig maradhat. Tanácstalanok még a vezetésben is, mi lenne jó. :( Azért remélem, legalább addig maradhat még, hogy befejezze a sulit (fél év).
Máté is az öklén cupog egész nap, vagy az alkarján. Mikor mit talál meg. :p
És gagyarászik akárkinek, ha jó a kedve. :)
candy: te is most nosztalgiázol? épp tegnap este járt a fejemben, milyen réginek tűnik már a babavárás...:D
és majd de jó lesz, ha ti 1-2 év múlva írjátok, hogy jön a kistesó! remélem megmarad a csapat(a "ti" alatt az 1 esetleg 2 gyerekes anyukákat értem...:)
gondolom, akiknek 3 v 4 van nem bizti, h terveznek többet...
cumit egyik gyerekem se kapott, és az ujjukat se cumizták...
(volt cici:)
Na Lottika nem szereti a cumit, ha a szájába addjuk, szabályosan köp egy nagyot és már repül is kifele
:-))))))))
Láttam róla képet, nagyon kis édes baba! Sebi még nagyon ritkán gagyog, ha jó sokat beszélgetünk neki, énekelünk stb., akkor néha nagy kegyesen "válaszol", gügyög egy kicsit:). Nem olyan bőbeszédű, mint a lányok voltak.
Egyébként Sebi is szopja az öklét, nem egy ujjacskáját, hanem az egész kis öklét cuppogtatja, nagyon kis aranyos.
Szóval ki ujj szpoós?
És ki cumis?
Lotti ujjszopós.
Szia!
Köszönöm mi is jól vagyunk.
Lotti szép formás, mondhatni pufók, kis hörcsög.
Tettem fel jó pár képet az iwiw-re!
Most épp alszik fent az emeleten Apa is le dölt mellé.
1 hete voltunk tanácsadáson ( akkor lett 2 hónapos )akkor kapta meg a két védőoltást, akkor mérték a sulya 5,kiló 10 deka volt, és 56 cm.
ha igy haladunk nem fél évesen hanem már 4 hónaposan meg fogja duplázni a súlyát, pedig fél éves korukra kellene.
Amugy szépen összeszoktunk már, rám sokat mosolyog, beszélget velem, az Apukájával pedig igazi szerelem van köztük, d ez most komoly, olyan szemekkel tud nézni Tibire, hogy az valami megmagyarázhatatlan, leirhatatlan, a szeme, huncut olyankor, mosolyog sandán, és csak nyöszörög, bájolog, kis huncutka.........
Az éjszkát szépen átalussza, igaz mi később szoktunk fürdeni, mit itt a többiek ugy veszem észre, szóval mi fél 10 körül szoktuk fürdetni, és van 1 óra mire este elalszik, de reggel 6-ig általában csend van, éjszaka ha megébred bekapja a kis ujjáz szopizza, és visszaaltatja magát. aztán nappal aktiv, sokat fent van, nézelődik, beszélgetünk evés, stb séta,
Tényleg kedves többiek , akarom kérdezni, van akinek a babája még szopja az ujját?
Vagy cumiznak a babócák?
Erik délben aludt fél órát, aztán kezdte megint a nyöszörgést, kapott enni, és most aludt el megint. Remélem nem csak fél órára! Olyan kis fáradtka és nyűgöske. :(
Valami lehet a levegőben, ha máshol is ez van...
Rozali!!! ???
jól vagyunk, köszönöm, Zsömi a pihenőszékben magyaráz a majomnak :-)
képzeljétek este 8-kor elaludt a kicsi, és amig fel nem ébredt 11-kor, addig visszaolvastam a fórumunkat májusra, amikor a babákat vártuk... olyan jó érzés volt!!
Szia!
Mi lett a párod munkahelyén?
Minden rendben?
Sziasztok!
Minden baba korán kelt ma? Sebi sem aludt vissza a fél 6-os evés után, pedig mindig aludni szokott olyankor még egyet. Mondjuk nem szólhatok egy szót sem, este fél tíztől aludt reggel fél hatig. Imádom, olyan jó baba.
Tényleg, Rozali, mi újság a férjed munkahelyén? Remélem, nincs semmi probléma és megoldódott az ügy.
Rozali!
Arról bezzeg nem írsz, párod munkahelyével mizújs! Pedig nagyon izgultunk itt jópáran! :)
Mondd, hogy minden rendben!!!
No, az én fiaim alszanak dél óta. Olyan nagy a csend, hogy el sem hiszem.. és persze én ökör nem kezdtem bele semmibe, gondolván, hogy Máté mindjárt kel enni, már minek kapkodjak, erre eszébe sincs ébredezni. Volt az imént egy kis eső (épp csak kiteregettem a rucikat az erkélyre.. :s), biztos arra nyugodtak meg.
Most újra próbálkozunk majd a ringatással éjjel, napközben sikerül kicsit nyújtani az evések közti időt (mióta hazajöttünk a mamáéktól, megint 2 óránként eszik). Hátha éjjel is menni fog. Remélem, hamar hozzászokik, hogy nincs egész nap zabálás. ;)
Nem sokára lesznek végre nekünk is válogatva képek! Már 4 megvan! :P