2010 Májusi babák (beszélgetés)
Erdekes... Es ugy prbaltad, hogy csak kicsit ringatod ejszaka, es nem adsz neki semmit? MEg kell tanulnia, hogy amikor sotet van, akkor "hosszu" alvas van. En kiprobalanm, hogy ne adok neki se izet, semmit, probalnam visszaaltatni. Meg ha fel orara sikerul, vagy 1 orara, az is jo kezdet. Aztan ha megint ebred, akkor mehet az eves. Aztan masnap megint eloszor lenyugtat/altat, aztan ha ebredt, akkor eves. Ez idovel majd kitolodik, es lassn egyre kesobb fog felebredni. Tudom nem konnyu ejszaka ezt megcsinalni, de ha kitarto vagy, akko sikerul. Nehezebb igy, hogy nem fogadja el a cumit. Szofi is csak akkor fogadja el, ha aludni akar, maskor nem cumizik. Most kell leszoktatnod az ejjeli eves/ivasrol, hanem nem lesz egyszeru...
Remelem sikerul, ugyes legyel :)
Értem. Sajna Máté a cumit sem fogadja el, hiába próbálkozunk szorgalmasan 2 hetes kora óta. :( Vizet ugyanúgy nem issza meg, mint a teát (eddig ízesítetlen teával próbálkoztam, most napközben már próbáltam pici cukorral is, hátha meginná, de nem. Neki csak tejcsi kell.)
Igen, a babák maguknak alakítják a napokat, de pl Ádám még 2 évesen is felkelt inni éjjel. Remélem, Máté azért nem akar olyan sokáig éjszakázni! :p
Szofi utal hason lenni. Napi 2x5 percre tudom csak hasra tenni, nem szereti, de ennyi a muszaj...
Rozali, mi azt csinaltuk, hogy ha ejjel 3 orul felebredt, akkor adtam neki cumit, es vartam... Ha visszaaludt, akkor hagytam, ha nem, akkor megetettem. 3 ejszaka utan mar ki is maradt a 3 oras etetes... A noverem tanacsolta, es be is jott...neki 3 gyereke van. Most este 9 korul eszik kb 200-at, es reggel 7-8-ig alszik.
Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy ilyen ritkan irok, de nem nagyon van idom, foleg igy nyaron, allandoan megyunk valamere, es itthon is rendbe kell lennie mindennek, es fozni is, na meg ugy-e Szofit is rendezni kell szepen. Eleg maximalista vagyok, es szeretem, ha szep rend van korulottem, igy eleg keves idom marad forumozni. Na meg sportolok is eleg rendszeresen, ami nagyon jo a lelkemnek, testemnek. Neha meg a naplomat is nehezemre esik vazetni, de azt legalabb irogatom eleg rendszeresen. Azert probalok olvasgatni amikor van kis idom, de mivel rendszeresen irni nem tudok, ezert inkabb nem irtam. Mamika kerdezte a tegnap, hogy miert nem jovok...hat ez az oka.
Mamika akkor itt valaszolok jo?
Szofit ar elso naptol kezdve mindig akkor tettem le aludni, amikor meg ebren volt, de almos. Mindig o szabja meg, soha nem eroltetem, altatom. Az evesek nagyjbol egy idoben vannak. Ejszaka eleinte a legminimalisabb fenynel pelenkaztam, es etettem. 5 het utan kimaradt a 3 oras etetes, o hagyta el magatol, de napkozben eszik 3-4 orankent, igy megvan boven a napi adagja. Eves utan mindig jatszok vele, vagy pihenoszekben jatszik, amig fozok, de akkor is mellettem van a konyhaban, vegig mondigalok neki, enekelek, stb. Amikor latom, hogy almos (asitozik, dorzsoli aszemcskejet, lelassul, elfogadja a cumit), akkor szepen megpuszilgatom, es megy a kisagyba. Ott legkesobb 5 percen belul elalszik. an, hogy 3 orat, van hogy 2-ot, i ahogy erzi. En ilyenkor igyekszek nem zajongani, mert tudom hogy nyugi, ha nem alussza ki magat. Nagyjabol igy mennek a dolgok, nagyon keveset sir, ha sir 20 percet, az mar nagyon soknak szamit nala, es valami baj van. Normalis napokon egesz nap semmi siras, este szokott nyugolni, de lassan mar az is elmaradozik. Rajottem, ha semmi nem jo, akkor biza almos, es kezben el is alszik 2 perc alatt. Kezben CSAK este altatunk, mert akkor nyugosebb, faradtabb, na es hat meg is erdemli, mert jo kislany, es hat 9-10 orat alszik ejszaka, szoval nekem is jol esik kicsit gyonyorkodni ahogy alszik a karomban mielott olyan hosszu idore leteszem. Szerencsere ez igy mukodik nalunk, nem lehet 1 szavam sem, azt a par nyugosebb napot igazan nem neveznem veszesnek. Remelem mar igy is marad. Etetessel kinlodtunk 3 hetig, csapkodott, rugott, dobigalta magat, nem akart enni, de most ar ugy nez ki megint minden a regi szerencsere.
De szerintem minden baba mas, lehet ami Szofinal mukodik nem mukodik mas babanal. Es hat Szofinak szerencsere jo az alvokaja, neki ennyi alvasra van szuksege.
Csajok ezt azert irtam le, mert mamika kerdezte, hogy hogy csinalom, hogy Szofi ennyit alszik :)
Nagyjabol ez van velunk :)))
Nálunk is a hason alvás vált be, hiába nem ajánlják éjszakára Erik így alszik legjobban.
Újabb kérdésem lenne...
Mennyi a max. idő nálatok két evés között? Akinek átalussza az éjszakát a babája, nálatok mennyi idő telik el? Eriket éjjel 7 és fél óra múlva felsimogattam, de szívesen hagynám tovább is, ha lehet. :)
mi hagytuk,hogy ő alakítsa az éjjeleket,és már 9 órákat alszik,ma pl. 10-et.
Hason szokott aludni,úgy jobban alszik.Víz nem jó a tea helyett éjjelre?
Sziasztok!
Látom, kikészültek rendesen a picikék. :( Biztosan a frontok hatnak rájuk. Ádám is teljesen fel van pörögve egész nap. Hála Istennek, Mátéra altatóként hatott a mostani iőjárásváltozás! :) Szinte egész nap aludt tegnap is és még ma sem volt túl sokat ébren. bár ennek meg az a hátránya, hogy nyugtalanabbul alszik éjjel. Most pl éjfélkor kezdődött a kínlódás egy jó adag kakival, később hányt (túlette magát), aztán a teli poci és a hosszú nappali alvások miatt reggelig csak szenvedtünk.
Segítség kellene! szerintetek hogy lehet leszoktatni az éjjeli zabizásokról? Olyan szépen hízik, nem hiszem, hogy baja lenne, ha nem enne éjszaka! Már 5,65 kg és szemmel láthatóan dagad! :DD De akkor miért nem alszik egyfolytában legalább 4 órát? Ha 3-at sikerül neki, már táncolni tudnék örömömben! :P Próbáltam teáztatni, hátha hamarabb ritkulna az éjjeli kajálás, de nem fogadja el és csak üvölt, amíg meg nem etetem. Minden ötletet örömmel veszek!!!
Az enyém alszik már másfél órája. Gyorsan kivasaltam, bedobtam 1 mosást és elkezdtem összepakolni. Imádom, ha minden a terv szerint megy.
Patyoma, nézd meg a táblázatot itt találod a hozzászólások alatt. Ott láthatod kinek hanyadik gyermeke lett illetve mikor és hogyan. Ha a nevekre rámész láthatsz képeket stb. Leírni kicsit bonyolult lenne...
Sziasztok!
Üdv uj társunknak!
az este csajos nagyon nehezen aludt el nekem is. éjfél után, de reggel 8 ig legalább tudtunk pihenni.
evett, de most meg fent figyel, lehet sétálgatni elmegyünk egy kicsit amig nincs nagy meleg.
a lakás szalad, de biztosan megvárnak a megoldatlan feladatok..............:-)
Sziasztok!
Már megint lemaradtam! Mivel ti gondolom már a terhesség alatt összekovácsolódtatok, lennétek olyan jók és nekünk újaknak összefoglalnátok pár szóban magatokat? Próbáltam a hsz-ek alapján, de úgy elég kusza nekem.:-)
Én egy kicsi lány anyukája vagyok még csak, aki még most is csak 55 cm, így közel 3 hónaposan. Cserébe viszont már 5200 g, szóval csak kis Buddhának hívjuk, bár már sokat vékonyodott, ahogy nőt.
A végén már nagyon nem volt jól odabent, megindították a szülést, 1 nappal hogy betöltöttem volna a 38. hetet, és bent is kellett maradnia tovább a kórházban. Na, azt a néhány napot nem kívánom senkinek. Még most is kiborulok, ha eszembe jut. Négy napos volt mikor először megetethettem és már elmúlt egy hetes, amikor először pelenkázhattam. Szerencsére úgy tűnik az anya-gyerek kapcsolatot és a tejtermelést nem vágta taccsra. Én eddig az inkubátorban egyedül töltött napoknak tudtam be,hogy csak kézben szeret lenni, de itt látom, hogy mindannyiunknak ez a problémája szinte.
Hát így hirtelen ennyi jutott eszembe, kérlek írjatok ti is valami összefoglalót, mert feladtam a 22291 hozzászólás elolvasására vonatkozó törekvéseimet! :-)
Sziasztok!
A mi éjszakánk sem volt fényes. 10-kor még szopiztunk újra bár előtte fél 9-kor hagytuk abba. Aztán szépen el is aludt, majd fél 3-kor ébredt, gondolom fájt a hasa, mert produkált 1 nagy adag kakit. Szegénykém vissza aludt volna, de gondoltam szopizzunk most ne 1 óra múlva szóval ettünk, majd fél 4-kor újra elaludt, de egész reggelig a fél 7-es szopiig forgolódott, nyüszögött. Ilyet már régen nem csinált. Most is csak 10 percet aludt és már nézelődik, persze óriásiakat ásítozik. Mi történt szegény gyerkőcökkel? Remélem ez csak átmeneti probléma. Bálintot elvitte a férjem anyuékhoz. Ma vasalnom kellene meg összepakolni, mert holnap indulunk Siófokra. Hát nem tudom hogyan fogom kivitelezni...
Sziasztok!
Üdv.Petra köztünk!Bár én se vagyok régi bútordarab!
Hogy pont ma nem értem ide előbb!Ennyi mindent visszaolvasni!Lehetelen megjegyeznem,hogy ki mit írt!
Képzeljétek ma egész nap aludt Boglárka és nem sírt,de a 19 órai szopizás után elkezdett sírni,és csak az ölemben nyugszik meg!
Ti szerintetek megint van valami újabb front?Én meg kezdek szédülni,már azt hittem, elmúlt a fejfájásom ma reggel,de most egy pár órája egyre jobban erősödik!
Hát szerencsére a vasalni valót inkább mindig megcsinálom aznap,mert akkor csak halogatom,és annak sosincs jó vége!Persze nincs is 3gyermekem!
De az is igaz,hogy teljesen egyedül vagyok éjjel nappal a kicsivel,így időnként én is megcsúszok a házimunkával,de mostmár pár napja főzök is!
A takarítást holnapra tervezem,igaz a szobát szerencsére szombaton megcsináltam,de a konyha-nappali,meg a fürdő vissza van még!
Hát ez nem igaz ezt az ordítást!Komolyan elképzelni se tudom,hogy mi baja lehet Kicsikémnek!Ennyire érzik tényleg a frontokat?
Candy82:Mostmár osztom a véleményedet,én is agyon tudnám csapni ezt az időjárást!
Képzeld töltöttem le kuponokat amikor még a pici bent volt a pociban,pelenkára és tök égő volt mert a kasszánál a gép nem fogadta el!Na remek!
Na én meg megyek,hogy szopiztassam Boglárkát,remélem utána elalszik,mert egyre rosszabbul érzem magam!Már azt hittem végre túl vagyok egy 24órás fejfájáson,erre nem egész egy nap múlva újra elkezd fájni!Ezt már nem hiszem el!
Mikor lesz már vége?
Jóéjszakát mindenkinek!
Emőke
sziasztok,szép jó estét minenkinek.
mi nemrég fél 9-kor jöttünk haza a sétából, 5 kor indultunk utnak.
Andi, mindjárt megnézem mit irtál.
Megyek, most már nagyon sokat aludt, na nekem sem lehet a kedvemben járni!:)))
Jó éjt mindenkinek!
Lehet, hogy a párom ma hoz Huggies-t a Tesco-ból, de délután mondta az Anita(szomszéd), hogy nekik egy nagy kalap kaki volt!:(
Hát mindenkinek más pelus jön be!
Zsömi még most is sirdogál, de már altatja magát a kiságyban... Szerintem ne ébreszd fel Bubut, ha jól alszik a drága.
Voltam ma a rosssszmanban, a huggies pelus 3750 ft, de az újság elején van hozzá egy -500 ft-os kupon. Igy megéri...
Más, a pelus pont hu oldalon, ami szintén a huggieshoz kapcsolódik belehet regisztrálni és sorozatosan kuponokat lehet letölteni. Most az úszópelus árához lehet egy -500 ftos kupont letölteni. :-)
Ez aranyos!:)))
Szerintem nincs olyan ember, aki türelmes tud maradni, amikor egész nap sír a babája!:(
Képzeld Bubu már 5 órája alszik!:)
Nincs szívem felébreszteni, egész nap sírdogált, biztos most piheni ki!:)
itt vagyok megint, sétáltunk egy jót... csak úgy van el, most itthon megint sír... :-(((((
igyekszem türelmes lenni, de ha az időjárás ember lenne, már agyoncsaptam volna!!
Annyira szeretném azt hinni, hogy ez csak átmeneti, fogalmam sincs, hogy mi lesz velem itthon három gyerkőccel, ha Bubut egész nap ringatnom kell majd!:(
Na megyünk egy kicsit Levivel az udvarra míg Bubu engedi!:)
sziasztok!
majd este benézek...habár arra mindenki eltűnik (10körül:(
Most telóztam, lassan hazaérnek a fiúk,
hja, ha nem írtam volna...elvitte párom a 2 nagyot, azért van ám nekem időm itt ülni:DDD
és megyünk be a városba mind az öten, be kell vásárolni...
elképzelhető... (van olyan baba akinél ez már 3-4 hetes korban is jöhet...)
amúgy a frontok a legnagyobb ellenségek!!!most néztem az időképet, elvonuló hidegfront...
"
az arra érzékenyeknél még jelentkezhet fejfájás, idegesség, nyugtalanság, erősödhetnek a görcsös rohamok."
Sajna ez nem csak ma volt, már napok óta nyügi, eddig a melegre fogtuk aztán az időjárás változásra, most a hasára, de ez Levinél is így volt, aztán szépen lassan rá kellet jönnünk, hogy elég "rossz" természete van!:(
Sokat nyűgösködik, hisztizik, sokszor semmi sem jó neki és általában sírva ébred, szóval nem egyszerű!
Remélem Bubu könnyebb eset lesz!:)
Candy!
E-mail-ben küldtem a képeket!:)