2010 Májusi babák (beszélgetés)
1-2 nap... biztos növekedési fázisban van a törpéd, 6 hét és 3 hónap körül van ilyen...de természetesen 1-2 hét eltérés is lehet!
NE add fel, rakd többet cicire, és több is fog termelődni!
Sziasztok!
Newgirl:Nálam az első helyen áll a kókusztekercs! Jó ízlésetek van nektek is!
Nálam palacsinta min. egy héten egyszer mindig van!Nagyon szeretem!
A helység pontosabban a falu neve ahol lakunk: Ipacsfa(nem Ibafa,amivel szokták keverni)!
Baranya Megyében található Harkánytól 3Km-re!
Gondolom egyikőtök se lakik a közelben!
De ma nézegettem a fórumokat és találtam pécsi anyukáknak szólót majd benézek,de természetesen Ti maradtok az első helyen!
Jó kis csapat vagytok az már egyszer biztos!
Sokan példát vehetnének rólatok!Ilyen összetartást?!!!
Zsu:Nem semmmi mit tudok meg megint tőled!A palacsintától több tejed lesz?Hát akor tudom már az okát annak,hogy ma hajnalban,hogy lehet,hogy min.fél liter tejem kifolyt mire felébredtem!:))))
Candy82:Nem hiszed el,de épp ma ragasztottam fel micimackós díszítést a falra Törpillámnak!Tök jól mutat,mert sima fehér meszelt a fal,arra ráragadt!
Ugye Te írtad az anyósod cukkinis receptjét egy pár napja?Megcsináltam ma,nagyon finom lett!Köszi!
Na most megyek szopiztatni!Majd visszanézek még!
Szép estét mindenkinek!
Emőke
Manna, nagyon szorítok neked hogy valamilyen csodaszerrel, vagy nyugalommal sikerüljön újra elég tejcsit adnod Eriknek...
Zsuzsi látom tényleg volt időd iwiwezni :-)))
Nekem is küldd el a képeket Lottiról, csak minél nagyobb felbontásban.
Lányok, aki még nem küldte el a képeket kérlek nagy felbontásban küldjétek, nem baj ha nagy méretű...
Aki elküldte már és kicsi felbontásban, az próbálja meg eredeti méretben is elküldeni, mert nem lesz szép a klippben...
Sziasztok!
Úgy tűnik kevés a tejem. :((
Eddig minden ok volt, de tegnap óta biztos, hogy nem elég! A kettőből nem lakik jój4 :( brühühüüüüü!
Még reménykedem, hogy sikerül valahogyan csiholni a cicikből, és pozitív vagyok. Drukkoljatok!!!
szénhidrát: palacsinta, kenyér zsemle stb
+ a csirkehusi...na akkor éjjel tuti öltözök...:)
ugye este 10kor eszik utoljára , normál esetben 3kor az egyikból és a másik reggel 5-6ig annyira feltelik, h beton és ömlik a tej
Nem hagynak a fiúk, játszani szeretnének, ezért nem tudom folytatni a reagálást, talán est vagy inkább holnap!:)
Kellemes hétvégét mindenkinek!
Még annyit akartam írni, hogy kitartást nektek vagyis neked, reméljük hamar átalussza Máté az éjszakákat!:)
Én is ebben reménykedem, hátha nincs már messze az az idő, amikor alhatunk egy igazán jót!:))
Annyira sajnállak, hogy ennyit éjszakázol, tudom, hogy mennyire szar az, amikor egész éjjel "ügyeletes" az ember és még a nappalok is nyűgösek!:((
Az elmúlt két nap nálunk is kritikus, Bubu nagyon keveset alszik ás éjjel ha alszik is valamennyit azt is nagyon vergődősen, rengeteget tekereg meg nyöszörög és én sem alszom semmit, múlt éjjel reggel 6-ig 5-ször ébresztettek fel, kétszer a Dodó, mert most meg hasmenése van és egyszer kakilt, egyszer meg a gatyába sikeredett, 3-szor meg Bubu!:((
Ma meg jön a vendégsereg ünnepelni, szóval toppon kell lenni, de, hogy honnan fogok energiát meríteni azt nem tudom!:((
A palacsintától sok a tejed?????
Ez tuti vagy csak tipp?
Ha bizti vagy benne, akkor kipróbálom!:)
Azt sajnos nem tudom, hogyan kell.
Nem nézelődtél itt a neten, Hátha van ötlet.
Aszalógéped van?
Azzal lehet aszalni, és eltenni télre pl.teának.
vagy ha lefagyasztod, sütinek és elő lehet kapni télen
Ja, ha már gasztro-fórumozunk: nincs ötletetek, hogy lehetne szederből port készíteni??? (vagy fekete áfonyából is jó lenne) Ha szárítani kezdem, nem penészedik be időelőtt? Vagy esetleg nyomkodjam ki a levét és utána szárítsam a visszamaradó gyümihusit?
Az a töklekvár nagyon ígéretes, köszi Zsu a linket, tuti csinálok majd én is! Úgyis van itthon patiszon is, cukkini is éppen... :)
Mi nem szeretjük a palacsintát, úgyhogy ritkán készül. Inkább hortobágyi húsosnak, vagy töltöttnek.. :p
Mai desszertünk pedig zöld teás-kakaós muffin (sajnos matcha teám nincs, úgyhogy jázminos zöld teából készült a süti). Egész érdekes lett. Valami ilyesmi tortát készítek majd barinőmnek az esküvőre. De lehet, hogy inkább kamillásat... még nincs eldöntve. :p
Köszönjük!
Vőlegény Úrnak is viszont kívánjuk!!! :D
Holnap ;)
Eza front nem tett jót ezeknek a csöppségeknek.
Lotti is fent volt sokat tegnap, és nyügi volt.
De este jól aludt és most is visszaaludt, nekem meg van egy kis időm szerencsére.
Hozzd át a manókat, 2-vel több vagy kevesebb................. .-DDDDD
Szerintem a boltban az eladó hátha tudja, hogy hogyan vislekedik a matrica.
Jaj olyan jó, Bogyóbaby elaludt, igy van időm nézegetni a babákat az iwiw-en is, olyan kis édes minden pöttöm.
Sziasztok!
De irigylem most a jó éjjeleiteket! :( Nekünk ez volt a 3. éjszaka, hogy a két gyerek felváltva ébredt sírva, úgyhogy kb 2 órát aludtam mindhárom éjszaka, azt is legalább 4-5 részletben. Úgy érzem, az erőm végén járok. :( És persze emiatt kevesebb a tejcsi, még rosszabbul alszik Máté.. Ádám egyre féltékenyebb és a hidegfronttól teljesen fel van pörögve. Tegnap délben 3 órán át próbáltam elaltatni, vagyis rávenni, hogy elaludjon, de hiába. Valaki ugorjon már át egy kicsit babácskázni éjszakára! :PPP Anyukám már beígérte, hogy ha hazamegyünk ÓZdra egy kicsit, akkor ő majd alszik Ádámmal. De csak jövő7 végén megyünk a barátnőm esküvőjére. Addig beleőrülök a fáradtságba. :'(((
szia tyúkanyó írtam privit a héten a képek miatt :-)
Lora, Milán boldog 2. hónapot!!! :-D
Nálunk ebédre lesz palacsinta! :) Annyit írtatok róla...
Palacsintától tej??? Gondolom, a tejtől...
Elég rendesen esik... de legalább már "csak" 27 fok van a lakásban...
Sziasztok,
nálunk is esik, nagyon lehűlt, végre a lakás is csak 24 fokos... :-)
Van valakinek a babaszobában fűrészporos tapétán matrica? Mert gera19 babaszobájában láttam nagyon szép dekorációt, megkérdeztem tőle és a praktiban vette. 45 db-os micimackós matricák, csak nem tudom ezt fűrészporosra is fel lehet e tenni...
sziasztok!
mai reggeli: palacsinta:D
Amúgy van tőle tejem bőven...:D szóval kellemest a hasznossal...
Ubi nekem is van már a fagyasztóban.
Adrián rosszul aludt, habár esett is az eső éjjel, fújt a szél, most lehűlt a levegő
Szép jó reggelt mindenkinek!
Ma rengeteget aludtunk, éste fél 11 től reggel 7-ig, szuperul érzem magam!!!!!!!!
Tegnap délután megvolt a sárgabarack lekvár főzés, nagyon fincsi lett.
Tegnap "jött haza" egy rakás uborka, ma délelőtt annak fogok nekilátni, meg hámozom, felkarikázom és uborka saláta lesz belőlle.
A fagyasztóba is fog belőlle jutni, elteszem, majd jó lesz az télen.
Ebédet ma nem főzök, maradt tegnapról, mert sokat csináltam.
Valami desszertet kellene, mert az bizony elfogyott tegnap.
Érdekes a finomság mindig elfogy az összes,abból nem marad.
HMmmmmmmmm mit kellene csinálni.
Kókusztekercsre gondoltam, ha lesz annyi időm.
Hát Zsu, a palacsinta sütésben, azt hiszem téged tuti senki nem tud überelni.
Én 2 hetente 1 szer csinálok kb.palacsintát.
Kedves többiek hol vagytok?
Na itt nállunk is megjött a rossz idő, hajnal óta esik,de legalább lehüti kicsit a lakást.
Kekcinege, ti merre laktok?
sziasztok!
Hétvége van...észrevenni:D
itt esett egy keveset, hűvösebb van, most jó nagyon.
jó éjt mindenkinek!
Sziasztok!
Era:Akkor csak így röviden írom ezután a nevedet megjegyzem!Bocsi!
Ametisz:Szia!Köszönöm a kedvességed,hogy leírtad részletesen még mire jó!Akkor azért volt ilyen ismerős ezekszerint görcsoldó hatása is van?Mondjuk nekem arra bejött a hársfa tea,azt szeretem is nagyon,nekem tetszik az íze!
Törpillámra is azt mondta az orvos,hogy kosaras lesz belőle,mi is magasak vagyunk tehát nincs mit rajta csodálkozni,ha nem 150Cm magas lesz csak!
Boglárkám tegnap kezdett el a tárgyak után nyúlni,nagyon édes!Tényleg minden nap egy újabb meglepetés amióta megszületett!Kicsit kezd már kommunikálni is,de még nem viszi túlzásba, a mosolyával meg már mindennap többször is megajándékoz,legalább 3hete!:)))
Ma szuper napunk volt eddig legalábbis,sokat alszik,szépen eszik,és keveset sír kicsilányom!
Végre ki mertem rakni a teraszra,nálunk annyi szúnyog van,hogy azt egyszerűen nem lehet elviselni,de ma volt egy fél órás eső,most meg süt a nap lehűlt egy pár fokot a levegő is,de a lényeg,hogy fúj a szél,így csak ejtőernyővel tudják max. megközelíteni a tetves szúnyogok a babakocsit!
Tudom,hogy le lehet takarni,most is letakartam természetesen,de ismeritek Ti is ezeket a vérszívókat ezek a legkissebb helyen is beférnek,csak hogy friss vérhez jussanak,és annyit nem ér meg,hogy esetleg fel is dagadjon a csípés helye!Eddig megúsztuk csípés nélkül! Kopp!Kopp! Remélem így is marad!
Newgirl:Küldhetnél egy kis kóstólót,így sorban mindenből amit leírtál!Köszi!
Zsu:Legalább van természetes körömlakkod!
Jelen!Én ma sütöttem palacsintát!Imádom!
Mamika:Az szuper mármint a hinta,imádom,mindig a gyerekkoromra emlékeztet!Boglárkának már az is van fából az a régi fajta,tehát majd csak akkor lesz jó,ha majd megnő,de nem baj,ajándékba kaptuk így örülök neki nagyon!Ruhából legalább 200db van,kb. 3éves koráig,de van 1-2 ami még ennél nagyobb korában lesz majd csak jó rá!
Szép és nyugis hétvégét mindekinek!
Nálam többet senki nem süt palacsintát:D Na jó de, aki palacsinta árus...
Heti minimum 3x van!
Még én is szeretnék befőzni más gyümit is, meg majd savanyúkat eltenni. káposztásat, vegyesvágottat stb.
(igaz én azt idén még nem nagyon ehetek Adrián miatt)