2010 Júliusi Babák (beszélgetés)
Valamelyik nap voltam Brendonban, ott már tartok, hogy nézelődjek, vásárlás még nem igazán, bár megvettem A suttogó titkait :) és láttam egy cuki kis gipszkészletet a kis kéz és tappancs lenyomatnak :) tiszta szerelmes lettem bele :)
Én azt hiszem majd scrap-bookot gyártok MiniMInek, amit majd bővítek, ez is olyan mint a naplót :)
Ma megírtam a babanapló első oldalait :o)
Vettünk tegnap egy füzit,és abba leírunk mindent: vizsgálatokat,eredményeket,érzéseket,aggodalmakat képpel mellékelve :) Majd jó lesz viszonyítási alapnak,ha esetleg meggondolnám magam és mégis vállalnék második babát,de szerintem nagyobb korában Cila is szívesen olvassa majd :)
Közben a férjemurammal már azt tervezzük,miben hozzuk haza a kórházból :D
ajajj...:)
de én már erre is tudom a megoldát, igaz, hogy kb. 20.000Ft.om bánja, de legalább nem kell rohangálnom egy percet sem:)
Nekünk az lenne, de szerintem odakint ez máshogy megy.
Te legalább férjhez mehetnél elvileg a megálmodott időben... Én lehet, hogy pont akkor fogok vajúdni, mikor az anyakönyvet írnánk alá... Bár remélem, akkor már a kitolási szakaszban leszünk, nem akarok még egyszer egy egész éjszakát végigvajúdni...
Olyan rossz, hogy már jó...
A szomorú csak az, hogy tényleg vannak ilyenek.
Tutira meg kell csinálni, hisz más a szülési időpont! ;)
Amúgy meg, egyes embereknél ez úgy működik, hogy ahány gyerek, annyi apa...
Erről van is egy vicc, de lehet, hogy nem fogom tudni jól leírni:
Van egy nő, van vagy 10 gyereke és mindegyiknek Tamás a neve. Kérdi tőle valaki, hogy hogy szólítja őket, hisz mind Tamás.
- Tamó, Tomi, Tomika, Tamáska, mikor épp hogyan. Mind hallgat mindegyikre.
- Ezt értem, de ha kifejezetten az egyiket akarja odahívni?
- Ja, akkor annak kimondom a vezetéknevét is!
A bejegyzés díjköteles? Nem tudom ám, mert nekünk nincs... :)
De ha valakinek van ilyen, mondjuk hitel miatt, az már beljebb is van kicsivel az ügyintézésben... :)
Az apaságihoz együtt be kell menni a polg. hiv. gyámügyi osztályára, legyen veletek a személyitek, meg egy papír a dokitól (tudni fogja, milyen) amin igazolja, hogy terhes vagy, és hogy mikor fogant a baba. A gyámügyön ki fognak tölteni egy valag papírt, egybehangzóan ki kell jelentenetek, hogy igen, a jelen lévő pasi az apa. Pénzbe nem kerül, egy félórás procedúra.
Azt viszont én se tudom, hogy második babónál is kell-e, vagyis megint meg kell-e csinálnunk... Gondolom, igen, bár úúútálom a hivatalokat. :-P