Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 januári babavárók fórum

2010 januári babavárók (beszélgetés)

22025. Márti86 (válaszként erre: 22024. - Mona180)
2011. jan. 7. 12:47

Szerintem vidd el, én is így voltam vele, aztán kiderült hogy gennyes mandula gyulladása van. :((

Jaj kész vagyok alig aludt el és most hogy végre elaludt állandóan rájön a köhögő roham de olyan csúnyán hogy azt hiszem hogy kiszakad a torka és állandóan sír utána. :(( Én már nem tudom mit csináljak vele, mikor lesz már jobb végre???? Már én nem bírom, komolyan. :((( nem lehet ezt ép aggyal kibírni, még soha nem köhögött ennyire. :((

22024. mona180
2011. jan. 7. 12:42
sziasztok hát Márti a Beni sem eszik és most még lázas is szal tele a tudatom azt sem tudom hogy elvigyem e dokihoz vagy ne mert lehet hogy csak a foga miatt lázas már megint szal majd meglátjuk mi lesz este
22023. Márti86
2011. jan. 7. 12:25
rberni Boldog születésnapot Nektek!!!!!
22022. Márti86
2011. jan. 7. 12:24

Itt nyűglődött hogy aludni akar, letettem erre esze ágában sincs aludni. És étvágya sincs, reggel kemény 80ml-t bírtam beletuszkolni, aztán azóta egy banános pudingot(100gr.) evett meg és ennyi a mai evése. :((

CSajok "ti" mennyit híztok átlag egy hónap alatt, erre a hónapra Szabi kb 0 lesz. Mindig attól fosok hogy nehogy úgy járjunk mint az unokabátyja, lehet ezért is csinálok ekkora ügyet belőle, mert láttam egy elrettentő példát. :(

22021. Márti86 (válaszként erre: 22014. - Orsy27)
2011. jan. 7. 12:20
Nem másokhoz, hanem magunkhoz képest maradtunk el. Ahogy indult az egész, ahhoz képest. :)) Meg vagyok én vele elégedve, csak ahogy indult, meglepődtem. Ennyi. Nem tartom lemaradottnak, csak magához képest. :))
22020. Márti86 (válaszként erre: 22015. - Okinaaa)
2011. jan. 7. 12:18
Engem mindig a kisautók érdekeltek, a barbikban csak kárt tettem. :)))
22019. Márti86 (válaszként erre: 22011. - Rétibaba)
2011. jan. 7. 12:15
Mozgásban ugyan ez, nem esik már egyáltalán, csak ha fáradt, engem sem izgat csak szerettem volna ha saját lábán jön a tortához, nála viszont a tudás lenne meg csak az akarat nincs, anyja fia lesz, én is ha tehettem másztam, még 7-8 évesen is másztam ha senki nem látta és nem volt ki rám szóljon, még akadályokat is ugrottam 4kézláb, biztos kutya voltam előző életemben:P a szövegelésbe viszont ő is rohamosan fejlődik, próbál mindent utánozni és néha nagyon viccesre sikerül. Jókat derülünk rajta. Egy csomó mindenben meg "segít" a múltkor külön választottam a szennyest és raktam be a fehéreket egy darabig nézte mit csinálok, aztán ő is kezdett berámolni, igaz hogy a sötéteket, de olyan cuki volt, meg a mosószer adagolót mindig neki kell betolnia :), ő dobálja be a slátát a malachoz meg ilyenek. Ma meg elkezdte az oroszlánon legurítani a labdát és várta hogy érkezzen aztán vissza és megint. Kis okoska. Meg most kezdte hogy ha valami szerinte ügyeset csinál megtapsolja magát. De amikor zenét hall, na az az ami leírhatatlan. Imádom.
22018. Márti86 (válaszként erre: 22016. - Okinaaa)
2011. jan. 7. 12:04

Ja,ja :)

Jó lenne.... :))

22017. okinaaa
2011. jan. 7. 11:29

Ma gondolkodtam azon,amit én írtam tegnap,hogy Hanna nem fog bölcsibe járni...Számolgattam és ha jövőre megkezdem a szabimat és utána munkanélküli,még mindig csak 2 éves lesz Hanna.Ott van még pár hónap,mire betölti a 3-at,mire mehet oviba.Szóval valószínűleg bölcsi lesz,persze ha beveszik,mert pl. sógornőm lányát sem vették be és ő dolgozik...Na mindegy,majd lesz valahogy,mert az a gyes az nagyon kevés...:((

Ha lenne saját házunk,ahol elférnénk,lehet én is bevállalnék egy 3-at!De az egy nagy csoda lenne!

22016. okinaaa (válaszként erre: 22009. - Márti86)
2011. jan. 7. 11:24

Konkrét tervek.Szóval ez az 5 éves programotok!:)

2 fiú,1 lány???:D

22015. okinaaa (válaszként erre: 22014. - Orsy27)
2011. jan. 7. 11:16

Egyetértek,senki nincs lemaradva,minden gyerek másképp fejlődik.Más érdekli,pl. Hanna még nem tud felmászni ágyra és persze nem is tud lejönni.

Még Gergőm korabeliek is teljesen mások.Valaki már olyanokat rajzol,hogy csak nézek!Fiamat nem érdekli,inkább csak az autók és abból el tudja mondani az összes márkát!Azért,mert érdekli!

Egy lányt hol érdeklik az autók?:))

Meg lehet,hogy a beszédben fognak előrébb lépni vagy másban,de nem is ez a lényeg,hanem,hogy egészséges legyen az összes gyerek!

22014. Orsy27
2011. jan. 7. 09:02
Jaj, lányok, nem értelek benneteket! Mi az, hogy mozgásban le vagytok maradva? Hogy lennétek már lemaradva? Én anno 14 hónaposan indultam el, egy ismerős kislánya 16 hónaposan, ti pedig már pár lépést megtesztek önállóan 1 évesen! Teljesen jó ez így! Félix baba (8 hónapos volt nemrég, naplómban írtam már róla) feláll az ágynál, meg kézenfogva sétál, de nem mászik még, az talán jobb? Szerintem nem. Na meg akkor én mit szóljak? Hanna még nem is áll egyedül, nemhogy menjen. Amikor majd úgy érzi, akkor szépen el fog indulni, abszolút nem aggódom. Pedig ha azt nézzük, szeptember eleje óta feláll, okt eleje óta pedig kapaszkodva közlekedik. Ráérünk még menni..Bocsi, csak ilyenkor nyílik a bicska a zsebemben egy kicsit, amikor tényleg nagyon ügyes mindannyiónk csemetéje!!! :D
22013. Orsy27 (válaszként erre: 22010. - Rétibaba)
2011. jan. 7. 08:58
Bárányhimlő ellen akkor kapunk oltást, ha közösségbe megy Hancsi. Tegnap rákérdeztem, a kullancs ellenit mondta a doki, de azt is kb 3 éves korban szokták beadni. Mást nem mondott, ami kellene, és bízom benne, szeretjük, szerintem nagyon jó szakember.
22012. rétibaba (válaszként erre: 22011. - Rétibaba)
2011. jan. 7. 08:21

Ja és ha egy labda begurul a konyha szekrény alatt, akkor mindig felteszem a két kezem felhuzom a vállam és mondom hogy ez elgurult. Erre tegnap elkezdte ő is feltenni a két kezét és mondja hogy egu:)

Valamint fürdés előtt, Apa megtanitotta neki hogy milyen erősek vagyunk. Ökölbe szorította a kezét és összeszorította a fogát:) Na ezen Máté nagyon röhögött, majd a kádban, felemelte a kezét, összeszorította az öklét és megrázta:D:D Én a klotyiról rontottam ki, hogy lássam min nevetnek annyira:))

22011. rétibaba (válaszként erre: 22009. - Márti86)
2011. jan. 7. 08:17
Nyugi, mi is le vagyunk maradva mozgásban, de engem nem izgat:) Máté is korán kezdett mászni meg felállni, ahhoz képest még Ő sem megy, pedig majd 1 hónappal idősebb Szabinál. Igaz, hogy ő feláll egyhelyben is magától, meg csomót álldogál, meg el is indul, de pár lépés után elveszíti az egyensúlyát, aztán seggrehuppan. Pedig az akarat az megvan benne. Viszont olyan szépen megtanult esni, hogy szinte kivétel nélkül hárítja, teszi le a kezét, vagy tolja ki a popsiját, hogy arra essen. Most, hogy beteg volt, borult 1-2-t szegénykém, de csak a fáradtság miatt szerintem. Dumálni viszont rengeteget dumál. Olyan uj szavakat kreál hogy csak lesek néha. Ha megkérdezem tőle, mit csinál a kutyus? Mondja hogy vuuuu, mit csinál a cicára, mondja hogy áááuuuu (miáááu még nem megy:D). Tegnap négykézláb volt, feltolta a seggét, és a két lába között nézett rám, akkor mondtam neki hogy kukucs, erre visszamondja hogy uku:) Az autóra monja hogy tóóóó. Meg ha mondok neki valamit, akkor erősen koncentrál és próbálja Ő is úgy formálni a száját. Megtanult csettinteni a nyelvével, tudjátok amikor a lovak patáját hangutánozzuk. Ja és tegnap nekiállt bukfencezni:))
22010. rétibaba
2011. jan. 7. 08:10

Fú, akkor mi nem tudom mikor kapjuk a 3. prevenart, mert most jan 24-én kapjuk a meningitec-et (neis vac), amiből 1 éves kor felett csak 1 kell, aztán 15 hónaposan a kötelező MMR-t (mumpsz, kanyaró, rózsahimlő) plusz ha kérjük, akkor még ugyanakkor kapjuk meg a bárányhimlő elleni ajánlott oltást is.

Tényleg, oltat valaki bárányhimlő ellen?

22009. Márti86
2011. jan. 7. 00:54

Szabi 15 hósan kapja a következőt.

Én még mindig tanulok, meg még fogok is egy darabig, csak jöttem egyet kikapcsolódni.

Én most gyes-en vagyok, mert megszűnt a munkám szülés előtt, úgyhogy ennyi. Azért jön a következő csak azután miután végeztem a sulival (2011.dec), utána dolgozok 1 évet és akkor jön a következő babó és a 3. majd úgy hogy a gyed alatt legyen.

Én majd el akarok menni hivatásos anyának, mert ugyan a lóvé tényleg nem sok, vizont mellette lehet dolgozni is és még egy cukrász sulit is meg akarok valósítani ez idő alatt. Nem akarok abban dolgozni csak a praktikákat, titkokat meg a jó kis recepteket akarom ellesni, mert szeretek sütni nagyon.

Szabi is mond már ilyen aaaaanya aaaaaapa dolgokat, de nem mindig használja a helyes értelemben. Viszont a múltkor reggel mentem be hozzá hogy jövünk ki, kaja stb és akkor nyújtota felém a kezét és mondta hogy aaaaaanya, az elő a-t mindig elnyújtja, kis cukrom, de már egyre több szót használ, viszont a mozgásában amennyire hamar kezdett mindent,most annyira le van maradva. Pár ellépeget, de ahhoz képest hogy 5 hónaposan mászott és 6 hósan felállt, nem gondoltam volna hogy ilyen későn fog menni, dehát ő érzi. Kézen fogva gyönyörűen közlekedik, meg ha épp áll és hívom akkor oda jön, de nem áll fel magától állásba csak valamibe kapaszkodva.

Na jól van nem dumálok többet el is tűnök,megyek folytatni a tanulást jó éjt mindenkinek!!!

22008. Vica28
2011. jan. 6. 22:52
csajok 15 hósan kapják,de lehet fekhívom a védönőt holnap,:)Nehogy lekéssük:)
22007. Orsy27 (válaszként erre: 22006. - Vikibene)
2011. jan. 6. 21:56
Köszi!
22006. vikibene
2011. jan. 6. 21:55

[link]

Ezt találtam az oltási rendről, három kell ha pár hónaposan kapta az elsőt!

22005. Orsy27 (válaszként erre: 21999. - Rétibaba)
2011. jan. 6. 21:43
Akkor lehet, hogy hivatalosan 15 hónaposan adják a 3. prevenart? Mi 2 és 4 hónaposan dupla oltást kaptunk, 3 hónaposan 1-et, most 1-et, legközelebb 15 és 18 hónaposan kapunk 1-1-oltást még.
22004. Orsy27 (válaszként erre: 22003. - Orsy27)
2011. jan. 6. 21:41
Mármint mindenkinek 3 van belőle.
22003. Orsy27
2011. jan. 6. 21:41
Én úgy tudom, hogy 3 van a prevenarból. Itt nálunk a mi dokink 1 évesen adja a 3.-at, a másik 2 doki pedig később, talán 16-17 hónaposan.
22002. vikibene
2011. jan. 6. 21:28

Nekünk hála a jó égnek nem kell BCG újraoltás

4 és 6 hónapos korunkba kaptuk. Ha megyek oltatni a pneumococcus ellen akkor rákérdezek majd!

Megkerestem, Olcsikám csak egy oltást kapott, egy évesen kapta!

22001. okinaaa
2011. jan. 6. 21:12

Csajok!

29-én asszonybál lesz itt Tökölön!Csak csajok/asszonyok.Nem akar valaki jönni?

22000. okinaaa
2011. jan. 6. 21:11
Bcg újraoltást nem kap senki?Mindenkinek jó volt az első?
21999. rétibaba (válaszként erre: 21997. - Vikibene)
2011. jan. 6. 21:06

Aha. Mi 2 és 4 hónapos korban kaptuk. Akkor van még egy harmadik emlékeztető oltás is vajon? Olvasgattam róla, azt írták hogy 2,4,15 hónapos korban.

Szegénykém akkor megint nem kevés oltást fog kapni egyszerre:(

21998. okinaaa
2011. jan. 6. 21:02
Mi csak a kötelező oltásokat kapjuk.
21997. vikibene (válaszként erre: 21991. - Rétibaba)
2011. jan. 6. 20:56
Attól függ, hogy mikor adták be az elsőt. Nekünk is csak kettő volt. Ha korán adták be az elsőt akkor kell három. Az ütemezést mindegyik doki maga válogatja!
21996. mona180
2011. jan. 6. 20:17
tettem fel képeket a naplómba ha érdekel valakit

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook