2010 januári babavárók (beszélgetés)
Köszönjük szépen!!! :)
Hát nekem nem hinném,hogy változna valami,majd kiderül. :)
3 gyerekes vagy annál több gyermeket nevelő családnál csak azok járnak jobban, akik legalább br.150e ft-os fizetést kapnak, különben kb ugyanannyi marad a nettójuk mint tavaly volt.
Ezt az új adózást lehetetlen itt a fórumon egy posztban összefoglalni, de ha konkrét kérdése van valakinek, priviben szivesen megpróbálok rá válaszolni.
Tettem a naplómba képeket,ha gondoljátok nézzétek meg:)
Nagyon szurkolok Nektek és mindenkinek,hogy megszülessen az a tesó! :DD
Én most kaptam meg az adó papírokat,3 gyerekre jóval több jár,de ez függ a béredtől is.
Rétibaba ebben is biztos többet tud segíteni! :)
Én féltem,hogy nehéz lesz ikrekkel,de egyedüli "nehézség" főleg télen a séta,ill amig oda eljutunk:DMire etetéstől eljutok az udvarra velük,,,,na az hosszu:D
Van kalkulátor a neten, ki tudjátok számolni. A 2011-es bérkalkulátorral számoltunk mi: www.berkalkulator.hu. Kiadja, hogy mennyi a családi adókedv.
Nekünk is jó lenne bőviteni,1 szoba még jólenne,meg egy nappali.Szocpolt jólenne ha vissza hoznák.
Párom is 3 gyereket szeretne, de ahhoz kicsi a lakásunk. Ha látnék lehetőséget költözni, akkor én is benne lennék! Persze ha ikreink lennének, akkor állunk elébe! Nagymamámnak és papámnak is volt egy ikertesója. :))
akkor nekünk 3xor annyit?Az jó lenne:)
Jó olvasni h babát terveztek.:)Hááát én nem csatlakozom,sztem nekünk elég 3 gyerek:D
Nekünk 10 000-et jelent egy gyerek után az adókedvezmény.
Még az is lehet...:D Nagyon vicces, kb 4 barátnőmék szeretnének az idén babát/tesót, már beszéltük, hogy mekkora bébibumm lehet ebből. De jó is volna! Semmit nem szeretnénk jobban, és nagyon pozitívan állunk az egészhez, ez a baba meg fog születni még az idén! :))
Nekünk még 4 év van a kocsiból.Az miatt nem tudunk egyelőre elköltözni,de viszont kocsi meg kell a páromnak a munkájához.
A végén még mindenki egyszerre fog szülni? :D
Ez csak rád és a párodra tartozik,senki másra!
Anno nálunk sem örültek anyósék,de semmi köze nem volt hozzá!Nem nekik szülünk,hanem magunknak!
Kiváncsi leszek evvel az új adózási dologgal változik e a bevételünk.Nekünk is még 13 év lakás hitelünk van, kocsi hála égnek az jövö áprilisba lejár.
Hajrá csajok! MI is azért vállaltuk be így a két gyerkőcöt, mert így éreztük a legjobbnak. Nekünk is még 15 év lakáshitel, 8 év autóhitel. Én szeretnék egy jobb munkahelyet és úgy voltam vele, hogy talán így lesz a jobb, mint gyerek nélkül, mert akkor még jó pár évet kellett volna várni.
Igen, ez így van sajnos. :(
Nekünk is még 22 év van a hitelből, hát mire várjunk? Lehet, hogy páromnak sikerül előbb-utóbb egy lépcsőfokot felfelé lépnie, nem biztos, habár vannak lehetőséget, de arra meg nem biztos, hogy érdemes várni. 32 éves leszek az idén, kis korkülönbséget szeretnénk, így reméljük, hogy hamarosan bővül a kis családunk, és születik Hancsinak egy kisöcsi, vagy hugica, teljesen mindegy amúgy! :D
hát nálunk is a hitelek miatt vannak kibukva de hát végülis nem lesz jobb 3év mulva sem és én nem szeretnék túl sok korkülömbséget és most az a kérdés hogy mikor járok jobban anyagilag,szal holnap megtudjuk.
de már most totál ki vok hogy most mi is van mért is nem jött meg?
Nálunk is ez a helyzet,tele vagyunk hitellel.
Viszont az évek repülnek,nem leszünk fiatalabbak.Nekem meg főleg nincs sok időm.
Én is utána akarok nézni,hogy mikor járnánk jobban,mikor szüljek.Tényleg csak akkor indul újra a tgyás ha 2 éven belül születik a következő gyerek?Mert akkor nagyon bele kell húznunk...
Ezt Nektek kell szerintem eldöntenetek, hogy mikor jöhet egy következő csemete. Mondjuk anyósomnak mi sem modtuk még meg, hogy szeretnénk már kistesót, mert kibukna már csak a tudattól is, hogy lakáshitelünk van, ami nem egyszerű feladat anyagilag, de 2-3 év múlva is kb ugyanígy leszünk, szóval mire várjunk...
Nekem mióta meg van azóta egyszer nem akart az istenért sem megjönni! Ki is maradt egy hónap mire újra megjött! Vegyél egy tesztet az a tuti!
hát kicsit parázok is mert ma mondtam nővéremnek hogy min gondolkozunk de nem repesett az örömtől igaz úgy is én döntök de ha tesóm ezt gondolja mi lesz ha bejelentem anyósnak hogy jön a következő biztos ki is akad egyből igaz nem neki kell nevelni de hát egy házban lakunk
Nekem amióta visszajött, azóta rendesen jön, 4 napig tart kb és kevésbé görcsölök. Húha, neked ilyen volt? Az bizony lehet egy baba. :)
További ajánlott fórumok: