2010 decemberre babát várók, gyertek beszélgessünk! (beszélgetés)
Virág,
szoptatni lehet a picinek biztosan jót tesz. Ha szopizna a ciciden valószínűleg vissza is tudna állni valamelyest a tejtermelés, de ebben biztosat most nem tudok neked mondani. (Többször előfordult már, hogy akár örökbefogadott gyermeket is tudtak szoptatni és olyan is volt már, aki valamilyen oknál fogva nem tudtak szopizni/szoptatni és vissza lehet állni később)-ez azért időigényes és sok türelemre lesz szükség, de megéri!
Mindenesetre, ha tényleg így álltok érdemes volna megpróbálnotok SNS-sel szoptatni, ezzel az eszközzel szopik a melleden és közben kapja a tápszert is vagy a lefejet anyatejet.
Ha ezen gondolkodsz, hogy cicire visszaszoktatnád szopizni, szerintem érdemes volna felvenned személyesen is a kapcsolatot egy szoptatási tanácsadóval, aki személyre szabottabb tanácsot tudna neked adni!Ha gondolod ibclc honlapon megnézheted, hogy ki lakik hozzátok a legközelebb és érdemes volna azzal felvenni a kapcsolatot!(vagy mi is beszélhetünk privátban erről)
Addig is ha jelzi, hogy ő szopizna, próbáld meg mellre tenni! csak figyelj a helyes mellretételre!
Sziasztok!
Adali, kitartás, türelem, sikerülni fog! Dorka ma tisztára megbolondult, csak az ujját akarja szopni, összesen 60 ml tápszert evett egész nap, úgy hogy evés előtt, közben után ordított. A cumisüveget ütötte kia a kezemből. Begőzölt. Most megpróbálom, hogy este csak teát adok neki, arra gondoltam, lehet el van telve?
Csacsillag, szerinted egy 4 hónapos babát újra lehet szoptatni, akkor is ha már semmi teje nincs vkinek?
Ugyanis az én picim mostanra kezdene cicizni...Mostmár odafordul, és szopna, dehát már régóta nincs tejem. Szted lehet ilyen? Miért csinálja?
Pöcök, nálunk amikor kiveszem a fürdőkádból sír, próbálam, hogy visszatesszük, akkor persze nem sírt. Mostanában ha kiveszem, elkezdem masszírozni, az jó és nem sír. Énekelek neki közben, azt is nagyon szereti.
Igen, volt mar olyan, lecsusztattam, elkezdte szopni, es ugy fekudtem le hanyatt o meg rajtam hason...:) jol neztunk ki...
Meg mindig alszik! Mar fel 2 ota illetve ha szamitom hogy felkelt szopizni, akkor meg negyed 4 ota, most meg mar 5 ora!!!
Adali,
az jutott még eszembe, ha nagyon sír, akkor vedd fel és sétálgass vele és szép lassan sétálgatás(és szép lassan, türelemmel), közben próbáld mellre tenni, hátha a mozgás eltereli a figyelmét. Próba cseresznye, hátha beválik?!
Ja és a korábbi hozzászólásokhoz, annyit írnék, hogyha egy picurnak szájpenésze van, az előfordulhat, hogy fájdalmat okozhat(legtöbb esetben) a mama cicijén, hiszen az csak egy gombás fertőzés!
Ha valamelyik lurkónak szájpenésze van, akkor nagyon fontos, hogy nem csak az ő száját kell kezelni, hanem a cicit is (amennyiben szopik) és minden olyan tárgyat (bimbóvédőt, cumit, cumisüveget), kezelni kell az ecsetelővel, amit adnak rá. És minden olyan tárgyat, ami a szájával kapcsolatba kerül.Nagyon fontos, hogy ezeket a tárgyakat naponta egyszer legalább ki kell főzni/ fertőtleníteni. Ja és külön törülközőt kell használni a mellünk törléséhez és az alsó részeinkre is!
Ha a pici szájában észleljük a szájpenészt, akkor érdemes figyelni a pici popsiját is és a mi mellünket, esetleg intim testtájainak és ha valahol máshol is panaszunk van akkor megfelelő szakembert kell felkeresni.
Rengeteget számít, ha a párunk mellettünk áll és támogat, megerősít minket!Ha úgy érzitek, hogy nem kapok elég elismerést, magatokra maradtatok, akkor igen is le kell ülni apával és elbeszélgetni ezekről a dolgokról is!
Egyébként amikor írogatjátok, hogy a törpék milyen nagyra nőttek, mind súly, mind hossz tekintetében, mindegyik egytől- egyig arról árulkodik, így látatlanban is, hogy milyen szépen fejlődnek! :)
Nem kezdtem fogamzasgatlot sem, nincs meg (tudtom szerint:)) masik baba utban, nem jott meg, viszont egy picike folyasom van (bocsika) azert gondoltama peneszt. Igen, szerintem en fel fogom ebreszteni az elalvasa utan 1 oraval mint tegnap meg tegnapelott is, es megszoptatom, ha nem szopik ma mar. A masik kelest rabizom hajnal fele. Tegnap ejjel kulonben majdnem kudarcba fulladt, mert ahogy kivettem es probaltam szoptatni, elkezdett nagyon sirni...nem akarta, aztan nagy nehezen ment...de kezdtem panikolni ott is...:(
Ma nyugodtabb vagyok, lehet azt erzi igazatok van...basszus mar nagyon regota alszik...
Adali,
először is tényleg próbálj nem teljesen kétségbe esni,mert azt a feszültséget tényleg érezheti rajtad!
A fogzástól is lehet ilyen, de általában az egy pár nap alatt megoldódik magától, és tapasztalatom szerint a fogzáskor inkább ciciznének folyamatosan, mert az még fájdalom csillapító is számukra és nem kevésbé szopi közben is folyamatosan masszírozzák az ínyüket. Fogzási fájdalmakra jót szokott tenni a hideg-vízzel átitatott textilpelust csavarsz az ujjadra és úgy átmasszírozod neki az ínyét, mintha fogat mosnátok!Homeós készítmény még erre a Viburkol kúp is, keresztfiamnál nagyon bejött.
A szopási sztrájk pedig sokmindentől kialakulhat előfordulhat a fogzás környékén is, de inkább a cumi, cumisüveg vagy egyéb más markáns hatás is okozhatja (fogamzásgátlót elkezdtél már szedni? esetleg újabb baba? menstruáció? és még sokminden....).
Igen nagyon sokat kell ilyenkor összebújni bőrkontaktusba és amennyire lehet félálomba szoptatni őt. És akkor elvileg visszatalál a cicihez. Én nem feltétlenül értek itt most egyet a gyermekorvossal, azzal kapcsolatban, hogy éjszaka ne ébreszd, mert akkor elrontod, miután helyreállta ez a helyzet úgyis vissza fog állni a saját ritmusára.
Várom, hogy hogyan is alakultok!
Addig is kitartást!
Azt mondta a doki, hogy ez honapokig eltarthat egyszer jobban faj, egyszer meg nem vagy kevesbe...igaz en meg mindig kicsit szkeptikus vagyok, hogy miert forditja el annyira afejet amikor szopizni kell, bar valszintenyleg a foga, mert amikor sir nagyon, benyulok egy pelenkaval es ragja, ragja, ragja, ragja,...es nem sir tovabb csak rag mint atom... aztan ha elveszti, ugye mert meg nehez neki fogni ugy mint egy 6 honaposnak pl, akkor megint sir... sokat kell szerintem most vele lennem. Levetkoztettem az elobb pelusra, mert itt 18 fok van kint, bent meg a lakas 26ra melegedett, es magamra tettem, hogy a borom erje az ovet...allitolag az is jo az ilyen cicisztrajknal...
Lanyok ugye megjavul Kisendre...? Most alszik, mikor ebred megint megprobalom feltenni cicire... 10kor evett utoljara, most van 2 ora. Ideje lenne kicsit eszikelnie...
Drága bogárkának fáj :( Szegénykém! Sok kell a fognak, h áttörjön, vagy ez még csak a mélységben dúl? Én már nem tudom, h mi van, mert azt mondják, ilyenkor korai még a fogzás, de ismerek babát, akinek már 4 hónaposan 3 foga van.
Meddig tart előreláthatóan?
:)
lehet mióta Johanna is szopja a saját ujját az enyémr eis rácuppana, mostanában nem törölgettem neki
Én kicsit félek a gézlaptól, mert bomlik , és félek, h bent marad egy darab, és baja lesz :S
A kezem megmosom előtte, meg azért jobban élvezi, ha szopkodhatja anya ujját. :D:D
Itt is csodaszép idő van! Egész délelőtt csavarogtunk!
Most meg nyitva vannak az ablakok a lakásban mindenhol(bukóra)! Végre!!! Imádom a tavaszt!!! :D:D
Sztem a penész ha fáj, az már elég durva penész lehet, és nem jön elő egyik napról a másikra.
Csajok, itt már tavasz van!!!!!!
Tegnap is 7ágra sütött nap, most is.... Benedek fiam meghozta a meleget :D
Küldöm haza, hogy ti is tudjatok napozni.
Megyünk sétálni!!!
Adali!
Mi újság?
További ajánlott fórumok:
- 40-70 év közötti nagyik gyertek, beszélgessünk.
- 2010. november - ha ti is babát terveztek, gyertek! Beszélgessünk!!
- 2011. júliusi, augusztusi babát várók, gyertek beszélgessünk!
- Akik szeretnének babát ovu tesztek meg görcsölések nélkül gyertek beszélgessünk...
- 2017 ben babát tervezők gyertek beszélgessünk
- Harmadik babát tervezők, gyertek beszélgessünk:)