2010 decemberre babát várók, gyertek beszélgessünk! (beszélgetés)
halihó!
9kor nekiálltam porszívózni, hogy felébredjen... cicizett, majd kakált (könnyen, rendeset :)) 10kor krumpli (mindenki azt mondta, magában nem fogja megenni... hát ette :)), 11 előtt eltört a mécses... kicsit megringattam, letettem a kiságyba, cucó a szájba, macival kiékelve, és szunya :D
máskor miért nem megy ilyen könnyen???
De lehet , már én is gondoltam rá.
És ez meddig tart?! :)
Sziasztok!
Jaj te szegény Adali. Azt nem is tudtam, hogy a penész fájhat a babának.... És ha fáj, akkor csak nem 1-2 pötty. Durvább lenne a kinézete is, nem? Lehet tényleg a foga. Ha annak a pöttyét látjátok akkor már nem sok van hátra, és kibújik. Hátha akkor visszatér a régi Kisendre...
Amúgy a doki mit mondott?????????? /Ha már megjártátok majd számolj be!!!!/
Youlcsi, az én fiam alvókája is elromlott kb. egy hete. Visszament újszülöttbe, mert megint 2-3 óránként kel. 3 napig volt hogy csak egyszer kelt... akkor kipihentem magam, na de most mi fene történik már megint ?!
Próbálkoztam már én is ezzel a ráolvasással "nincs cicike, majd később, most aludj még" és társaik... válaszként elkezdett szirénázni és üvölteni. Cicire fel, és szunya.
Az esti elalvás is halálos kínálódássá megy át, mert mindig 1,5 órába telik, mire lecsukja a szemét.... egyedül meg vmiért nem tud elaludni.
A fiamcskám még nem tud elmocorogni, csak körözni, mint a körző :) Még csak egyszer találtam rá úgy hogy a rácsnál volt a feje, pedig nem úgy tettem le :)
Lili elmászott, de legalább betakarózott, hogy ne fázzon :D
Jó reggelt!
A penész nem fáj! Egyikőtöknek sem! A penész zavarhatja a szopásban.
Azelőtt mivel ápoltad a száját? Én 3 naponta rózsamézezem. A mutató ujjamra cseppentek egy kicsit, és a nyelvét, szájpadlását, meg a kicsi ínyét áttörlöm. Mondták a nyelv tisztítására a textilpelust, de basszus, ki tud úgy benyúlni? Meg amúgy is öklendezik tőle! De rájöttem, h a kapott m@mos cumi kicsit bordázott, és az gyönyörűenn letakarítja :D:D
jó reggelt!
nagyon rossz volt az éjszaka... igaz, a prücsök aludt, de mi állandóan nála voltunk, mert úgy ugrált, járt a lába... kiesett a cumi a szájából... a sok mozgolódásnak köszönhetően tisztára elázott a pisitől... 4 helyett már 1 előtt kérte a cicit, aztán 4kor (igaz, akkor mondtam neki, hogy nincs! ez luxus, hogy éjjel is 3óránként eszik, mint az újszülöttek!), de végül csak 6 előtt kapott... érdekes, mert mikor közöltem, hogy nincs, simán aludt még másfél órát.. szóval olyan nagyon nem mardoshatta az éhség szegény kis véznámat :)
most persze alszik, nekem meg porszívózni kellene... de mivel ez még az "éjszakai alvás" része, így nem akarok zörögni :/
de ma legalább megkóstoljuk a krumplit is :)
már előkészítettem a botmixert :P
ha neki szájpenésze van, neked nem hiszem, hogy fájna...
megyek, hív a fiam!
puszi!
azért a penészt csak látnád!!!
meg az fájna félálomban is...
Nem feltetlenul lesz nektek is ilyen...:( A masik forumon a lanyok azt mondjak penesz, nem tudom lanyok...
Most etettem meg almaban, mindket cicibol, de eloszor az egyikbol kiette almaban, utana mar osszeszoritotta a szajat, meg annyira nem ebredt meg hogy hangosan tiltakozzon, visszatettem, elkezdtem fejni, mert szetdurrant volna hajnalra a masik. Erre megint nyekergett, ratettem es azt ius kiette...fene se erti ezt.
Csak nem penesz...de azert kitoroltem a szajat boraxos oldattal meg furcsi elott, holnap is fogom.
Adali!
próbálj meg bimbóvédővel szoptatni!
lehet, más az érzés, így máshogy fog hozzáállni... mintha cumi lenne... a szilikon lehet jobban masszírozná a kis ínyét.
(én már előre félek ettől a cici-válságtól :o)
Ja, es uvegbol sem keri, ott is sir, ma mar fecskendovel adtam egyszer be neki a tejet.
Csacsillag, hatha tudsz nekem valami okosat mondani...en is idegesebb vagyok, igy o is az iugye...el vagyok teljesen keseredve sokat sirok:(
Renibaba,
Én még mindig tartanám magam ahhoz, hogy várjunk a hozzátáplálással kb 6 hós koráig, nem véletlen mondják szerte a világban nálamnál okosabb szakemberek.
Mindegy, hogy szopis vagy tápszeres gyerekről van szó, nem gondolom, hogy egyik vagy másik gyerek hamarabb érne meg a hozzátáplálásra, függetlenül, hogy mit is eszik.
Az ismerősök, családtagok pedig azért piszkálnak a hozzátáplálás minél korábbi bevezetésével, mert amikor ők neveltek gyermeket, akkor azt javasolták nekik és ők most a saját gyakorlati tanácsaikat próbálják adni.
Úgy gondolom, hogy nem véletlen változtatták meg a hozzáállásukat a hozzátáplálás kezdéséről a szakemberek (felnőtt egy olyan generáció, akik korán kaptak hozzátáplálást és már kitudták szűrni a hátrányokat- és visszatértek egy sokkal korábbi módszerhez az igény szerinti szoptatáshoz és későbbi hozzátápláláshoz, úgyhogy mellette a szopi akár 2-2,5 éves korig is megmaradjon- tehát ez nem egy új módi, persze akinek úgy alakult hogy nem megy a szopi, arra is van megoldás, de a hozzátápit, azoknál is meg lehet várni!)
Amíg hetente megy a súlya (akár 1-1 hét stagnálás is belefér), jó a közérzete, van 5-6 pisis pelus és a kaki is rendben van,addig nem gondolom, hogy nagy baj lenne.Az, hogy 600 ml tápszert eszik, ezt csak azért tudod, mert látod, aki szoptat és nem méri az nem látja és lehet hogy csak ennyit vagy esetleg kevesebbet eszik a gyermeke. A lényeg úgyis az hogy a gyerek mit "mutat". Mi sem vagyunk egyformák van aki rengeteget eszik és nem hízik, valaki meg ránéz egy almára és már attól is hízik. Mi sem vagyunk egyformák és a gyerekek sem.
Ha nincs kedve enni az lehet a fogzástól, hogy jobban érdekli a külvilág, esetleg megpróbálhatnád, hogy többször kisebb adagokat kínálsz neki, vagy félálomban, vagy éjszak amikor jobban ráér enni akkor kínálod meg inkább.(nem tudom, hogy egyébként hogy milyen habitusban eszik-ezek csak általános tanácsok)
A védőnőnk szerint ha hetente 150g-ot hízik a Baba az tökéletes.Persze lehet ,hogy egyik héten kevesebbet másikon többet hízzon.
Mi 2450g-al születtünk és pont 12hetesen volt 4870g.
További ajánlott fórumok:
- 40-70 év közötti nagyik gyertek, beszélgessünk.
- 2010. november - ha ti is babát terveztek, gyertek! Beszélgessünk!!
- 2011. júliusi, augusztusi babát várók, gyertek beszélgessünk!
- Akik szeretnének babát ovu tesztek meg görcsölések nélkül gyertek beszélgessünk...
- 2017 ben babát tervezők gyertek beszélgessünk
- Harmadik babát tervezők, gyertek beszélgessünk:)