2009 októberi babavárók (beszélgetés)
fogmosással kapcsolatba akartam írni de a kis főnököm elrángatott! :)
Mi úgy csináljuk, hogy vacsi után megyünk fogat mosni és utána már max inni szokott vizet. Én vettem neki fogkrémet is de abból egy nagyon de nagyon mini mennyiséget rakok rá (épp oda érintem) avval át dörzsölöm és utána a tiszta vizel sikálgatjuk akkor már Csabi többször átveszi és mossa magának.
nekem a védőnő anno azt mondta,hogy 1 dl kezdésnek elég ,ezért feleztem én el a tápszer víz mennyiségével
de simán is adhatsz neki tejcsit
Rami a nyakán piros pöttyös lett 1 ivás után,de vártam kb 1 hetet és újra megpróbáltam
akkor már semmi baja nem volt
azt mondták,hogy így 1 hét alatt ki lehet váltani a tápszert
Sziasztok csajszik :)
víz 4 hónapos kora óta szénsavmentes vizet iszik, abból készítettem a tápit is.
Tápszer helyet a gyerekitalt vetem neki de azt is csak este hajlandó meginni.
Tejet még csak kajákba kapott.
Ajánlatos az évi 1 rákszűrés.
Én néha forralok, néha nem. Babavizet akkor vettem, ha mentünk nyaralni, egyszerűbb volt, de nem szoktam.
Mi csak sima vizet iszunk, semmi mást. Se tej, se kakaó, se folyékony pép, se junior ital. Így pépet kap még este, és néha reggel, mert alig szopizunk.
Akiknél már iszik tejet, vagy kakaót a gyerek, azonnal rászokott, vagy mennyi idő. Meddig próbálkozzak?
Tejbegrízt, főzit tejjel, joghurtot, krémtúrót, túrórudit, sajtot imádja, nincs baja tőle.
Segítsetek.....
jujjjjjjj! de irigyellek!
Az alvasert! Nalunk eddig 1, igen egy ataludt ejszaka volt!
Fogmosas: nekem is a dm-es szettem van de meg nem probaltuk ki mert minden kezdet nehez, nem tudom en sem mikor mossam, hogy csinaljam ,es szerintem nem engedne, de eskuszom ma elkezdjuk!
Viz, tej: nem forralok mar regota, de csapvizet sem adhatok, mert nagyon koszos, sima buborekmentes bolti viz vagy tea, de a viz megy nalunk szomjoltasra. Tejet is kapott mar de csak tehentejet, mire vegyem a bolti tejet, ha van a csaladba tehen, hahaha, de komolyan, megissza , csak meg a cici a nyero, de jovo tavasszal cicirol tehentejre fogunk atterni!
itt tiszta klóros a víz!nem tudom felétek milyen,de itt kiengedem a csapból és egy kis ideig fehér és még hal szagú is!
babavizre én se költök
az is pénz lehúzás,akkor inkább forralok
én már csak reggel adok 4 kanálnyi tápszert:ez 120ml víz a többi 120ml forralt 1,5-es tejcsi
este :csak 240ml tejcsi
és!!!!!!!!!!!!!!!
alszik este 9-től reggel 8-ig
Szia!
Rákszűrés, én majd a jövőhéten megyek az eredményért.
Fogmosás, a kádban mossa, vagy úgy csinál :D Mossa az enyémet is :D Nem használunk krémet, csak szopogatja. De egy fogkefe van a játékos kosárban is és napközben is "mossa kicsit a fogát".
Víz forralás. Nem, forralom a vizet, és baba vízre sem költök. Teát, gyümölcslevet és csapvizet is iszik. (Lehet lehurrogni, de nem gondolom, hogy a csapvíz halálos méreg.) Egyébként nem sokat iszik, mert inkább cicit kér szomjoltásra.
Van még kérdés? HIHI
Hát először én mosom neki, aztán magának, közben én is szoktam a sajátomat, hogy lássa mit csinálok, mi még fogkrém nélkül. Szereti csinálni.
A vízet nem forralom, reggel szoktam tölteni egy edénybe, hogy azért ülepedjen, meg lássam milyen, mert néha van vele gond nálunk. Mostanában szép tiszta. Néha vezek babavizet is, de azt inkább inni, nem a tápihoz.
Nekem az a gondom, hogy a tápszerről mikor váljunk le, félek,hogy éhen hal a gyerek.
Sima tejet adtok már neki, felezve? Dobozosat, másfeleset?
tele vagyok kérdéssel!!:)
másik:
most akkor forraljátok még a vizet?
ha nem akkor mit kap inni a gyerkőc?gondolom nem csapvizet!
az érdekelne engem még,hogy hogyan zajlik a fogmosás nálatok?
vettem a dm-ben azt a fogápolási szettet 3db -os!
de pancsi közben mossátok?rendesen valami baba fogkrémmel?
utána már nem eszik semmit a gyerek?
sziasztok!
ti voltatok már rákszűrésen?évente kell menni igaz?vagy ajánlatos!!!!!
<hihi>
nálunk még csak egy doboznyi legó, egy teásdoboz, egy üditőspalack, két kirakó van szanaszét 1 óra alatt, de csak azért mert a polc elé toltam a járókát.
gondoltam rakok rá egy lépésszámlálót, kíváncsiságból
Jó reggelt!
Pakolás terén mi is így állunk. Egész nap megy és minden fiókot kipakol. Ma a papírzsepiket szedte szét míg itt ültem. VÉgre volt egy kis csend. Aha. Meg is volt az ára. :) Ma még egy játékhoz sem nyúlt, pedig reggel hat óta megmozgatott már mindent a lakásban. :) konyhában uborkagyalu, sodrófa és merőkanál a földön. EGy ásványvizes palackot akartam kidobni. Már összenyomtam. Nem hagyta. :) Most az is itt hever. :) Jobbra pedig egy kis zománcos lábas. És még csak reggel nyolc óra van. :DDDD
Hát ez az, addig okés, hogy Milu eljárkálgat a lakásban, de ma kipróbálta, hogy milyen a Wc-be rakosgatni a konyhai edényeket!!!
Aztán mikor iszonyú csend volt, látom án a tiltott fiókot pakolja, szórja ki a cd-ket csendben, elfelejtettem elé tolni valamit.
Na így nézzek félre, egy pillanatra. Persze mikor FOGOM! és rá nézek akkorát esett a kövön, hogy majdnem berepedt a padlólap. Különben nem esik el.
Szia!
Azért még azt a fórumot se írd le. :) Hisz ma regiztél. Lehet csak pangás van. Mint néha nálunk is. A babák sokszor lefoglalják úgy az embert, hogy egész nap nem tud a gép elé jönni. Ha jó idő van azért nem jövünk, ha rossz meg azért. :) Amíg kisebbek voltak több idő volt a fórumozásra.
mi baja van? :(
köszi Kri :)
Isten hozott közöttünk :D
Mesélj egy kicsit a babádról kérlek.
Az a 2-3 hónap korkülönbség pedig igazán nem számít :DDDD