2009 októberi babavárók (beszélgetés)
Itt semmi frissülés, én valahogy jobban szenvedek a 27 fokban, mint a 31-ben.
Szerencsére az alvás megy, habár fura, hogy a hasam a levegőben van, mikor oldalra fordulok, a lányommal mindenhol volt hasam. Néha, ha nincs meleg akkor a takaróval szoktam alátámasztani. Éjjel 9 óra alvás után , még délután is szoktam 1 órát szundikálni. Viszont mostanában a baba egész nap mocorog, meg éjjel is, néha felébredek rá, de alszom is vissza 1-2 simogatás után.
Sziasztok!
Gondolom mindenkihez elért a frissülés,már nagyon kellett.De sajna nem sokáig élvezhetjük mert tán hétfőtől kezdődik megint a felmelegedés.Mondjuk mi még csak hagyján,de szegény kismamik akik most vannak a vége fel,mint pl sóginőm.Nekik aztán tényleg már nagyon szenvedés a meleg.
Ti alvással hogy álltok? Én egyre jobban kínlódom:Dsehogyse jó,de igyekszem mindig a baloldalamra feküdni,mert állítólag így a legjobb a vérellátás.Vagy valami ilyesmi:p
Gondoltam, hogy kicsit félreérthető lesz ha azt írom, hogy szabály. Ezek nem kötelezően betartandó dolgok. Azzal nem teljesen értek egyet, hogy hagyni kell mindent a tarmészetre. Már sok olyan kismamával találkoztam, aki hagyta, hogy menjenek a dolgok a maguk útján, és a baba majdnem kiszáradt, és most már nem szoptat, hanem a baba tápszert kap. Ha tudta volna, hogy az első 6 hétben egy babának naponta legalább 6 pisis pellusnak kell lenni, sé legalább 3-5 kakis pellusnak, akkor biztosan nem nyugodott volna abba bele, hogy hát biztosan eleget eszik a baba, bár már 5 napja nincsen széklete, és vizeletes sem igazán. Azt gondolom, hogy ez az az eset, amikor jobb lett volna, ha kicsit érdeklődik a dolgok iránt még szülés előt. Ha a vizelet és széklettel kapcsolatban tudta volna ezt a "szabályt"(idézőjelbe tettm!), akkor nem tartanának itt!
Bocsi, nem akarok senkit megbántani, vagy erőszakolni senkit semmire, csak van tapasztalatom a szoptatással kapcsolatban, és nem csak saját, hanem tanultam is erről. Sok szoptatós anyukával vagyok kapcsolatban, és nem túl szerencsés dolog úgy nekimenni a dolognak, hogy semmi alapja nincsen az embernek. Azok az időszakok, amikor több generáció együtt élt, és mira valaki oda jutott, hogy saját babát szoptasson, addig már látott ilyet, látta a jó pldát maga előtt. Ma már ez nincsen, ezt a dolgot is tanulni kell! Emellett az anyai ösztönök szerepét természetesen butaság lenne kizárni ebből a dologból.
Sziasztok !
Ma reggel hányással kezdtem a napot, pont mint az első hónapokban, kicsit meg is ijedtem,mert csak egy pohár vizet ittam addig.
Viszont sokat be van dugulva az orrom, gondolom a meleg, mert nem vagyok allergiás, lehet, hogy attól volt.
A szoptatással kapcsolatban az a véleményem, hogy mindent természetesen hagyni kell a maga útján menni, mert ez a sok " szabály " csak görcsössé teszi az anyukát, és akkor meg jön a stressz( pl: hogy mi van ha nem szoptatta meg az első két órában akkor nem is igazi anyuka)
Maga a terhesség is természetes dolog, ezért nem értem a sok homeo bogyó vagy a kémiai anyag szedőket sem, a szervezet nagyon jól működik,,és agyban dől el minden.
Persze nem vagyunk egyformák, van akit a sok információ megnyugtat, engem inkább felzaklat.
A szoptatásra felkészülni valóban csak elméletben lehet. Azonban én úgy gondolom, hogy nem felesleges az elméleti felkészülés. Hiszen akkor ha ott vagy a gyakorlatban, akkor legalább tudod, hogy miről van szó, vagy hogy hová kell fordulni, milyen helyen lehet utánanézni, tanácsot kérni. Olyan módon viszont nem kell készülni, hogy dörzsölgeted a mellbimbót valamivel. A durva törölköző cseppet sem hasonlít a kisbaba szájához, ami élesben fogja igénybe venni a melled.
A szülés után derül ki valóban sok dolog. Egy viszont biztos, hogy a nők több, mint 90%-a tud szoptatni. Az, hogy valakinek van -e teje az nem szerencse dolga!!! A baba szülés utáni első mellre helyezése az első két órában történjen meg, vagy ha a baba nem szophat (koraszülött) akkor 6 órán belül el kell kezdeni a fejést. A helyes mellrehelyezés, és az igény szerinti szoptatás szerintem, amik kulcsfontosságúak. Annyi tej van, amennyit a baba igényel. Megtermeli (megtermelteti az anyukájával)magának azt a mennyiséget, amire szüksége van, ha annyiszor mellre kerülhet, ahányszor csak kéri!
Lehetne erről a témáról még oldalakat írni! Ha valami még konkrétan érdekel kérdezz bátran!
Sziasztok!
Hogy vagytok?Mi jól.Ma elmentünk apával Gokartozni baráti társasággal.Persze én csak drukkoltam,de jól sikerült,és még meleg se volt nagyon,viszont jól megpirultam:p
A szoptatással kapcsolatban nekem az a véleményem h max csak jó tanácsokkal lehet felkészülni,mert ugyebár minden a szülés után dől el.Legalábbis ahogy a környezetemben látom.Mivel két egyforma terhesség nincs,így azt gondolom hogy ha az egyikn kismaminál beválik egy módszer,az nem biztos hogy a másiknál is bejön.De ez persze csak az én véleményem:)Nyílván minden kismama szeretne szoptatni és nem akármennyi ideig,ezzel én is így vagyok.Nekem már most van előtejem,de ez is mindenkinél mást jelent.Van akinek sok tejet jelent szülés után ,van akinek nem:)
Majd ez is kiderül,de mindenesetre senki ne keseredjen el akárhogy is alakul és pláne ne adjátok fel ,mert remény az mindig van:)
Na jól elszövegeltem:)
Sajnos nem tudok hozzászólni. Első babám várom, de nagyon szeretném, ha szopizna. Az biztos, hogy én nem ülnék otthon sirdogálva, hogy fáj a cicim.
Azonnal doki, legfeljebb hazaküld miután ellátott jó tanácsokkal és kezelt.
Más
Lehetséges felkészülni a szoptatásra? Vagy csak a szülés után derül ki, hogy van-e tejem, jól szopik-e a kicsi stb. Érdemes edzeni a bimbókat a terhesség alatt? Ha igen, hogyan?
Ilyen címen találod meg!
Szoptatás alatti lázcsillapítás - mivel lehet?!
Jó olvasást!
Jó reggelt Mindenkinek,
egyenlőre úgy tűnik, én is egyedül fogok szülni. A férjem nem gondolta meg magát, én meg nem akarom meggyőzni, pedig azt hiszem, örülnék ha ott lenne velem. Az én Anyám is egészségügyis, de egyszer sem fordult meg a fejemben, hogy behívjam magammal. Úgy ahogy Kiscsillag, ha már a férjem nem jön, akkor inkább egyedül csinálom végig.
Apropó szülés...képzeljétek a sógornőm szerdán szülte meg a második gyermekét, és röpke 3 óra alatt letudta, magzatvízelfolyással, kórházba beutazással, mindennel együtt...Mondjuk az első gyerekkel meg asszem 3 óra se volt az egész...Mindannyiunknak hasonló szülést kívánok :D
jó reggelt!
Itt éjjel esett az eső így végre hűvösebb van :-))
Nálunk nem volt apás szülés és most sem az lesz, mivel császározni fognak. Írígylem azokat, akikkel benn lehet valaki, biztosan könnyebb és más érzés.
szép jó reggelt
én szeretném ha párom bent lenne de csak ha önként jön ha ő is akarja majd meglátjuk hogy hogy alakul én például nem szeretném az anyámmal szülni vagy a férjem vagy senki!
Jó reggelt!
Nekem is jól esik a szellő, még pár óra és beindul a lekvár főzés...
Én anyámmal fogok szülni, remélem nem a lábam között fog toporogni!!! Mondjuk ő ápolónő, szóval lefordit nekem minden érthetetlen latin orvosi szakzsargont :)
Jó reggelt lányok! Ma engem dobott ki az ágy. Nem tudok aludni. Tegnap Imo volt a soron. Szépen váltjuk egymást. :)
Megpróbálok még egy kicsit visszafeküdni, hátha sikerül aludnom. Különben délelőtt leszek használhatatlan.
Szép napot Mindenkinek!
Szia!
Milyen jól sikerült uh képetek van! Nálunk a kezét is meg a lábát is betette az arca elé, mikor a sztárfotót akartuk. De talán azért mert már most igazi kis férfi és nem szereti ha fotózzák.
Nálunk tuti nem lesz apás szülés , mert Ő se akarja, én meg nem akarom amit Ő nem akar. Az első szülésemnél anyu volt bent, de az se volt túl jó, mert annyira extázisba került, hogy a lábam közé jobban figyelt mint rám,viszont azóta is imádja az unokáját.
Az éles hangokra nálunk is felébred a baba, pl. ha a kutyánk ugat...viszont a kutyus is érezhet valamit mert néha felugrik az ölembe és a hasamra hajtja a fejét, eléggé megható, pedig én aztán utáltam a kutyákat , meg féltem is tőlük, de most már hogy van el nem cserélném.
Jaj hát sok mesélni valom van.Alig van idöm a munka és Bálint Márk kitölti minden idömet.Meg aztán most ismerték el hogy igen is ök hibáztak az uh -n.De ennek vége hála égnek minden rendben van.Jártam Debrecenben is már de ezt irtam.És van egy gyönyörü formás kisfiam az uh nénik nagyon meg dicsérték ugy hivják hogy golyofejü:D
Már a 25 hetet tapossuk lassan.Jo nagy pocak van és hatalmas béby:D Párommal kezd minden helyre jönni volt egy romantikus éjszakánk együtt valamelyik nap még csak most tértem magamhoz rá jöttem hogy szerelmes vagyok :D:D Eléggé hamar:D:D
De most fülig rozsaszin minden.Kilábaltam a depresszibol eddig ugy néz ki de majd kiderül eddig minden jó.:D De most megyek holnap jövök megint de tényleg.Jó éjt puszi mindenkinek
nekem a 28. hétre fordult meg Zsófi addig Ő is faros volt
én nem szeretném, hogy bárki is bent legyen mikor szülök, szeretnék egyedül koncentrálni csendben:)
Sziasztok!
Köszönöm a fogadtatást:)
A lányunk Nikolett lesz.
A babakelengye nagyjából megvan,de a javát még ezután kapjuk.Szerencsére a nagyobb dolgokra nem kell költenünk,de így is elég lesz a sok kicsi ami összejön:)
Legszokatlanabb érzés a várandósság alatt?hmm ez nagyon jó kérdés,viszont hirtelen az a válaszom,hogy mivel első gyermek így az egész várandósság és a velejárója mind-mind szokatlan dolog,de nagyon jó:)(vagyis a 14-dik héttől,mert addig én nagyon rosszul viseltem)
Jelenleg farosak vagyunk,de bízom abban hogy visszafordul mert szeretném megtapasztalni a szülést illetve hogy apa is bent legyen:)Nálatok apás szülés lesz?
szió:)
üdv köztünk:)
szeva te tűntél el már régen, örülök hogy előkerültél :)))))))))
mizújs veled?