2009 októberi babavárók (beszélgetés)
nem hiszem, mert úgy mondta, ha juliusban megyek akkor 7o százalékot kapok ha pedig utánna akkor már csak hatvanat. Gondolom aki táppénzen van attól nem veszik le hatvan százalékra.
Kiváncsi vagyok én mennyit fogok kapni most 55-t kapok Gyedet. Nem sok de jobb mint a Gyes. Apa fogja kapni a gyest én meg a táppénzt.
Szia!
Miért csökken? Akkor azért mondta nekem a dokim, hogy még juliusban menjek táppénzre? Mert már utánna már csak 6o % lesz a táppénz. Most pedig hetven
szerintem ezen ne aggódj van akinek az utolsó pillanatba fordul be :)
nekem a drágaságom uh csinálta mikor elkezdte nézni a doki farfekvéses volt lemérte az adatokat, addig szépen vissza fordult mondta doki jó akkor maradt fejvégű fekvésben :))))
Sziasztok,
szép kis nap lesz! Már folyik rólam a víz, pedig még nem is főzök. De mivel a lányommal télen voltam terhes , kijelenthetem nyáron sokkal jobb babát várni( kevesebb ruha, lehet zuhanyozni napközben ) igaz nekem semmi dolgom a házi munkán kívül- Viszont hallottam csökken augusztus 1-től a táppénz.
Sziasztok,
én tegnap voltam dokinál, aki megint tüüüündér volt :) Ahogyan a múltheti 4D uh-n is kiderült, tényleg egy héttel kisebb a babám a koránál, és nagy valószínűséggel nem lesz túlságosan nagy. Lemérte ő is a bébit, és mondta, hogy szépen fejlődik, aminek nagyon örültem, és megnyugodtam, hogy nincs baj.
Képzeljétek, amikor 1 hónappal ezelőtt voltam utoljára dokinál, akkor épp farfekvéses volt, aztán a múltheti 4d-n koponyavégű, és most tegnap megint farfekvéses...pár napja másképpen mocorog, de azt nem gondoltam volna, hogy ez azért van, mert megfordult :S A Doki szerint még éppen van esély rá, hogy újra megfordul, de ez az esély egyre kisebb ... majd meglátjuk, mindenesetre elég mozgékony a drágám :D
Mindenkinek szép napot!
Annyira örülök, úgy néz ki, hogy megoldódott az emeletes ágy kérdés. Itt helyben találtunk egy boltot. Reméltem, hogy ott majd lesz, és igen. És jó árban. 44 ezer és 12 az ágyneműtartó. Szóval úgy tűnik ez lesz a befutó.
szép jó reggelt mindenkinek :)))
Pitypang köszönöm a válaszod valahogy én is így vagyok vele majd kialakul!
csak azért érdekelt a tapasztaltabb anyukák véleménye és tudom ti nem nézitek az embert hülyének olyan jó kis közösség :)))))))))))
Az én kisfiam is oldalt feküdt, kicsit megtámasztva a háta mögött (összetekert pléddel, takaróval, hengerpárnával, akármivel). A feje formája miatt is aggódtam, de mivel hol egyik oldalon feküdt, hol a másikon, teljesen szabályos a buksija, nem lapos sem oldalról, sem hátulról.
Ja, meg én fekve szoptattam, így kicsit megtámasztottam és rengtegszer így el is aludt. Persze ez is gond volt, mert mivel mindig elaludt, nem tudtam böfiztetni mindig. Csak ha meg felébresztettem, alig tudott elaludni. A tanácstalanság magasgfokán álltam és csak vártam, hogy majd az idő hoz némi tapasztalatot és rájövök, most akkor mit is csináljak. Aztán hol így, hol úgy, ahogy kijött. A szabályom a szabálytalanság lett, amire sokan ingatták a fejüket, de én nem láttam tökéletes megoldást egyik módban sem.
Alvás ügyben sem. :) Szóval amikor nem hason feküdt, hol háton, hol hason tettem le aludni. Hason egy ideig nem szeretett feküdni, ez látványos volt nagyon. :D Később megszokta, de sosem volt nagy hason alvó. Csak nyűglődött, megfordítottam és minden jó volt máris. :)
Én ilyen tudományos alapokon nem töprengtem ebben, mert nekem is a háton alvást mondták előnyösnek, anyunak meg a hason alvást, amikor én születtem. Sok minden változott, de szerintem ez nem nagyon tud, így csak amit épp "divat" mondani, talán azt mondják.
Sziasztok,
megjöttem a Balatonról, nagyon jól sikerült, kisebb gyaloglást is be tudtunk iktatni-sok pihenéssel-a vízben meg egyszerűen fantasztikus.
Szerencsére nem görcsölök, nem fáj a hátam, mióta odafigyelek a mozgás és a pihenés arányára, de egy takarítást még végig tudok csinálni, inkább a hajolás nem megy. Nem is szedek magnéziumot, csak pezsgőtablettában, a leleteim alapján "csak" vashiányom van, de a vas felszívóképességem-ami mindig rossz volt- most az egekben!
Sokan mondják, hogy érzik ha a baba csuklik, én nem tudom megkülönböztetni a mozgástól. Viszont nagyon élénk a babóca, sokat fogolódik,hol keresztbe fekszik, hol fejjel lefelé. Nagyon látványos már a mozgás, ezt élvezem a legjobban.
A haskeményedésről se tudok semmit, mert egész nap olyan , mint egy jól felfújt kosárlabda..
Az uh leletemre azt írták, hogy a méhlepény érettsége : nulla....az jó úgye?
Én most 4x1 magnéziumot szedek. Amikor úgy érzem, hogy a szedett mennyiség nem elég, mert gyakrabban keményedik a pocakom, akkor emelem az adagot. A max 4x2. Amikor különösen érzem a dolgot, mondjuk 10 perc negyed óránként 1 órán keresztül, akkor ivóoldat, mag fekvés. Ez mindig be szokott jönni. Már én is kezdtem aggódni, mert a frontok alatt totál kész volt a pocim, de a mostani Uh-on megnéztük, és zárt a méhszájam. Szóval a sok keményedés nem jelent semmit.
A két oldali görcs nekem is szokott lenni. Főleg olyankor, ha hírtelen tüsszentek, vagy hátamról oldalra akarok feküdni, vagy egyik oldalról a másikra. Szerintem a méh tartó szalgjai nem bírják a hírtelen változást. Ilyenkor majd be pisilek, úgyhogy kiindulási helyzet vissza, és ha elsimultak a dolgok, akkor megpróálom mégegyszer a manővert. :)
Az, hogy most van -e már kipréselhető előtej, vagy magától kicsöppenő, az SEMMIFÉLE BEFOLYÁSSAL NINCSEN ARRA NÉZVE, HOGY KI TUD MAJD SZOPTATNI, ÉS LESZ -E ELÉG TEJE.Az, hogy a mellek már a várandósság alatt elkezdenek felkészülni, az nem jelenti azt, hogy már most valaminek ki is kell jönni a mellekből. A méhlepény által termelt hormonok ugyanis a nagy mennyiségű tej termelést legátolják. Csak a szülés után indul be a tej termelődése, miután a méhlepény kikerült szervezetből, és a gátló hatása így kiiktatódik.
Szóval csak nyugi!
én is hiztam már 7 kilót. Egyik terhességnél sem hiztam ennyit és még hol a vége.....
Ne is foglalkozz vele, ha minden rendben van!
Sziasztok,
nekem sincs előtejem, de azt olvastam, hogy az nem baj. Nem mindenkinek van terhesség alatt. Nekem viszont elég sűrűn bekeményedik a hasam mostanság. :o( Remélem nem valami baj előjele....
nÉZd meg ezt az oldalt, irnak az előtejről. Tényleg nem gond ha nincs, ezt mindenkinél hormonális változás okozza.....