2009 októberi babavárók (beszélgetés)
azure!
köszönöm a kedves fogadtatást. :) Jól esett.:) Tudod, ha férjem nem kapott volna egy jó kis munkát, sosem mentem vagy jöttem volna külföldre, de az élet ezt hozta.
És ba kell valljam anyagilag is jobban járunk.Nagyon jó volt otthon, de így utólag nagyon rövidnek tűnik. Anyukám mmindenféle finomságokkal ellátott bennünket. Bográcsos vaddisznó pörkölt, szalonnasütés stb. És az otthoni a levegőt, akármilyen meleg is volt, nem pótolja semmi. Bár itt nagyon kellmes a levegő, ma is kb 20 fok lehetett, és nem is dagad a lábam.
Jó éjt Mindenkinek! Vége a mesének, végre mehetek lefeküdni.
Bence nem marad egyedül a szobájában, itt kellett vele ülnöm :-))
kíváncsi vagyok, mikor fogsz szülni és mekkora lesz a babó.
Én már szívesen túl lennék rajta. Az előbb is beijedtem l5o volt a vérnyomim.
Takarítani kell menni az óviba és megemlítettem anyósomnak (hátha elmegy helyettem) de azt mondta ezen mit izgulok, ne menjek :-((
Azt hiszem anyósainkról külön fórumot lehetne nyitni. Bár van már ilyen. :))
Tisztelet a kivételnek természetesen!!!
Engem léptem nyomon megállítanak, hogy hány napunk van hátra. Nem hiszik el, hogy még hónapokban mérjük az időt. Aztán a másik kérdés mindig: És nem ikrek?! Nem. határozottan egy van benne.
Nem tudom miért lett ekkora a pocakom. Anyuék azt mondják nekik is ekkora volt. Alkati és családi örökség valószínűleg. Ráadásul a baba is nagyon nagyon, úgyhogy nagyok vagyunk. :)
Alapvetően egyébként nem zavar, de már jól megtanultam dolgokat felvenni a lábammal és megmozdítani. :))) Ezen például valamelyik nap szétröhögtük magunkat mert az ásványvizes palackot a lábammal pattintottam fel a földről és elkezdtem inni. Gábor meg végignézte és úgy nézett rám, hogy nem bírtam ki nevetés nélkül... :)
Hát tényleg nagy pocakotok van:)
Nekem mai napig elcsodálkoznak h a 28-dik hétben vagyok:p aztán meg hozzáteszik ,hogy nem baj majd ezután fog beindulni:p
Amikor 5 hónapos terhes voltam akkor meg azt mondták rá h nagyon az elején vagyok:PHát ugy látszik ez nagyon de nagyon alkati kérdés.Nekem ráadásul hátrahajló is a méhem,bár most nem tudom h milyen,de nagyon elfér bennem a lányka:)
megnéztem a Tiédet, hát nem semmi!!! Nem cserélnék ám Veled. Nekem már ez is túl sok .
Az első terhességnél azt mondta hordjak már kismamaruhát, hogy lássák terhes vagyok, mert nem is látszik :-((((
Ilyeneken nagyon ki tudok ám akadni.....
Anyósod megint adja magát...
Jó nagy már a pocakod!!! :)
nekem egyikkel sem volt ekkora hasam. Igaz dagi is vagyok, úgyhogy nem volt olyan feltünő. De most már van. Mondtam is a védőnőnek de azért 3 gyereknél már megnyúlik, stb. volt a válasz.
Na és még én készülök lefogyni :-(((
én is úgy nézek ki mint aki mindjárt szül... :)
ÓRIÁSI a hasam!
majd csináltatok apával, mert még nincs egy sem
:-((
ma én is egész nap talpon voltam, látszik is a bokámon.
Nagyon jó lenne már egy kis enyhülés. Azt sem bánnám ha 2 napig esne az eső.
Megjött közben anyósom és közölte, nem is látszik, hogy terhes vagyok, nincs is hasam. Hát jó lenne szemüveget íratna mert már akkora vagyok mint egy bálna. 5 kg-ot híztam és már apa is megjegyezte, ekkora hasam sosem volt.
Szia! Akkor már hárman vagyunk a táborban. Időközben Andimaxnak is kinyílt a méhszáj sajnos. Pihenj sokat és vigyázz magatokra.
Bár én a mellemre teszem a laptopot és jövök írogatok. :) Úgyhogy várunk téged is!
Én a 18. hét óta vagyok nyitva és szerencsére nem nyílott tovább. Nyugodj meg Neked sem fog ha pihengetsz.
Ne emelj nehezet, ne csinálj házimunkát, viszont nekem azt tanácsolták ne is hagyjam el magam, ne feküdjek sokat meg legyengülök.
Engem már megvígasztaltak, hogy túl is hordhatom nyitott méhszájjal.
Szóval kitartást Nektek! Azért majd tájékoztass minket hogy vagytok.
A 27. hét óta nem mérlegeltünk. Akkor +7 kg-nál voltam. Az ultrahangon nézte a babát és azt mondta túl nagy. A korunkhoz képest jóval nagyobbak vagyunk fej és hasméretileg valamint a baba súlya is 2 kg. Azt mondta a hasamon is van egy kis háj (hogyne lenne amikor 80 kg-val estem teherbe!!!) és inkább diétázzam már egy kicsit. Néha iktassak be gyümölcsnapokat.
Teljesen le voltam taglózva. A kiírt időpontunk is előrébb tolódott azt mondta van kb. 6 hetünk. Na bumm. Mondjuk azt nem bánom.
Nem tudok fogyózni, hiába. Ha éhes vagyok ennem kell. Úgyhogy eszem. Többször keveset és sok gyümölcsöt.
Itthon nem jó a mérlegünk (elemcsere lenne esedékes) úgyhogy fogalmam sincs most hol járunk kg-val.
Sziasztok Kismamáim!
ne haragudjatok, de nem tudok már annyit itt tölteni veletek...
A dokim azt mondta jó ha kihuzzuk szeptemberig a Kicsivel ugyanis egy ujnyira kinyiltam...most itthon vagyok gyogyszerekkel lakok jol szinte és kimélő életmodot folytatok...
De Kisasszonkám jol van fejletebb is mint kellene igy nem lesz gond ha elöbb szülünk...de szeptemberig bent kell maradnia
mindenki szoritson, majd azért benézek hozzátok sokat gondolok rátok, nagyon vigyázzatok magatokra
pusziiii
Most hova fussak? Bogihoz vagy Micimackóhoz? :P Imádok minden sütit, pláne a kakaós kalácsot és a banános csokisakat. :) Komolyan.
Nálunk is nagyon meleg van, nem bírnék nekiállni sem talán sütni. Bár egyik este is sütöttem palacsintát. Na, az fini lett, el s fogyott izibe'. :D Reszeltem almát, kicsit megfőztem kevés vízzel és cukorral. Egy vanília pudingport a sokásos 5dl víz helyett 3dl-vel kikevertem, ráönötöttem erre az almára és megfőztem folyamatos keverés mellett. Kaptam egy sűrű, almás, vaníliás pudingot. Hát nagyon finom volt! Aki szereti az ilyesmit, hajrá! :) Hogy honnan jött az ötlet, ne kérdezzétek, szokásom így nekiállni és csak csinálni valamit. :)
Nekünk mondjuk messzebb van, mint szerintem Azure-nak, de azért megyünk. :) Balatonfenyvesre szoktunk, az kb. 40 perc ám, de szerintem nem vészes a távolság. Úgy értettem a közelséget, hogy nem órákig tart az út, simán bevállalható gyakrabban is.
Örülök, hogy van turis társam. :D Azt sajnálom, hogy Kaposváron csak elindultam sétaként Lenivel és mentünk. Most itt nem úgy van, konkrétan útra kell kelni, na meg egy darab kis akármiért nem is indulok el azért. Kanizsa 17km, nincs messze, csak úgy azért nem éri meg, hogy ha nem akarok venni semmit, csak ha épp jó dologra akadok.
Nincs fogyi. Ma már mindent ettem. :) Hadd nőjön az a gyerek!!! :)))
Jöhet a kakaós tekercs is. :)
Gyerekholmit pláne olcsón tudsz venni, mert kicsi és ugye súlyra megy. Pl. plüss rugikat vettem már 300Ft/db áron. Imádtam, hogy érdekesek, szépek és potom pénzért vettem őket. :)
Annyi, hogy kell tudni, mikor cserélnek árut, mert azért ha már ott van 3 napja, ki van eléggé szemezgetve, nehéz találni jókat. Eleinte én is így jártam, mindig rosszkor mentem. Még Kaposváron. Aztán a barátnőmnem mondtam is, neki bejön, nekem nem, én nem megyek. Utána mondta, hát kéne ám kérdezni is, mikor érdemes menni. :D Aztán vettem sok holmit. Épp most amiket átválogattam a Babának, ami Lenié volt, volt közte sok ilyen szerzemény is, de épp olyanok, mint amikor megvettem őket, mert hát jó minőség és alig használja egy kisbaba.
Balaton. Még mindig itthon vagyunk, mert eladó egyik autónk és jönnek megnézni. Este azért elmegyünk, Leni úgyis még alszik, nem feküdne le egyhamar, ott meg kerti sütés is lesz, gyerekek, stb. Fürödni szerettem volna, de így is jó lesz. Szerdán is voltunk és olyan kellemes volt, úgy maradtam volna, de hát haza kellett jönnünk.
Elhiszem, hogy rossz, hogy nem fürödhetsz, pláne amikor látod a sok pancsoló embert, de neked most nem lehet. Jövőre viszont!... :) Különben sokan félnek attól, hogy kisgyerekkel a Balatonba menni pl. Nekem a gyerekorvos Lenivel azt mondta, ezerszer inkább, mint medencés strandokra, mert ott nagyobb a fertőzésveszély, mint természetes vizekben. Sosem volt semmi baja, pedig 4-5 hónaposan már volt a Balatonban is. :)