Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2009 októberi babavárók fórum

2009 októberi babavárók (beszélgetés)

6871. Wanesz (válaszként erre: 6870. - Pitypang)
2009. aug. 4. 21:44

Köszi rendi vagy,de sajna nincs kenyérsütőgépem,pedig már mióta akarok:p

Így marad a két szép vékony kacsóm:D

6870. Pitypang (válaszként erre: 6869. - Wanesz)
2009. aug. 4. 21:28
Beírtam a receptet a naplómba, ha ilyen gépi dagasztás-kelesztés érdekel.
6869. Wanesz
2009. aug. 4. 21:27
Nah felcsigázott a kakaós csiga,ugyhogy holnap én is csinálok:D
6868. baliur
2009. aug. 4. 21:24

Pl.: feloltom a villanyt és nem felkapcsolom, a szatmárban az előzőt használják.

Pl.amikor főiskolás voltam Sárospatakon, használtam azt a szót, hogy puja, és nem tudták, hogy mit jelent, csak néztek rám, mint borjú az új kapura.

6867. baliur
2009. aug. 4. 21:22
Mi is úgy mondjuk, hogy beállunk az udvarra. Érdekes, hogy bizonyos dolgokat, mennyire másképp mondunk.
6866. Pitypang (válaszként erre: 6853. - Baliur)
2009. aug. 4. 21:16

Mi is mondjuk így, hogy ágyruha. Vagy ágynemű, de simán vegyesben használjuk. Annyi, hogy mi nem huzatolunk, hanem ágyruhát cserélünk. Ja, meg amit még észrevettem, mi úgy mondjuk, hogy megágyazunk (amikor este van) és beágyazunk (amikor reggel elpakoljuk vagy leterítjük). Másoktól meg hogy is hallottam? Most eszembe sem jut. Értem én, csak mi meg így mondjuk, na. :)

Ja, még egy kérdés akkor, ha már itt tartunk. Amikor ti az autóval az udvarba álltok vagy garázsba, hogy monjdjátok? Mi úgy, hogy beállunk az udvarba, garázsba. Itt Zalában, legalábbis itt, ahol a Norbi lakik, úgy mondják, bejárnak az udvarba, bejárnak a garázsba. Nem csak ő, az összes ismerősétől így hallom, de mástól is a környéken.

6865. Wanesz (válaszként erre: 6862. - A360345bdd)
2009. aug. 4. 21:12
:D Jót mosolyogtam a történeteden:)
6864. Pitypang (válaszként erre: 6843. - Azure_)
2009. aug. 4. 21:10
Nekem bejött a hűvös, tettem vettem gyorsan. :) Pl. végre én is sütésre adtam a fejem. Életemben így nem ízlett még kakaós csiga. :P
2009. aug. 4. 21:06
Bocsika, elgépeltem, nem Hádinak szóltam, hanem Hédinek.
2009. aug. 4. 21:04

Sziasztok!

Ma kb egy tucat nő nézett idiótának.Részletek: Rábeszélt a keresztlányom, hogy vigyem el strandra, én nem pancsikolhatok az idén, de kisérőnek és pénzforrásnak jó vagyok. :)

Este mentünk tusolni, én is rendesen megizzadtam, szóval jól esett a zuhany. Itthon folyamatosan beszélgetek a babával, ott pedig megfeledkeztem magamról... Amikor a lábam között mosakodtam, szóltam Hádinek, hogy Anya küldi a szappant édesem mosakodjál rendesen, tudod a füled mögött is! Azt hittem halkan beszélek, de nem. Mindenki rám nézett és érdekes arcot vágott én meg csak égtem...

6861. Wanesz
2009. aug. 4. 20:57

Épp nemrég dumiztam sóginőmmel.Hétfőre volt kiírva ,de még mindig semmi:PHát nem irigylem,mert már nagyon kínlódik szegény.

Mondta h rövidült a méhszája és 1 ujjnyira tágult,enyhe jóslófájásai vannak de még semi.Sőt még ma is tornázott 20 percet,asszondja rákell segíteni a lustaságnak:D

6860. baliur
2009. aug. 4. 20:56
milyen fiom lesz majd az a barackbefőtt. :))
6859. fbogi
2009. aug. 4. 20:56
Köszi, remélem valóban szépen eltűnnek. Az agyi cystákról én is tudtam, és azok is tényleg felszívódnak. Jól mozog, szóval addig nincsen nagy gond.
2009. aug. 4. 20:52
én ma tevékenykedtem reggel barackot raktam el anyummal, utána rászántam magam a takarításra közbe én is ide-ide kukucskáltam!
6857. Wanesz (válaszként erre: 6854. - Fbogi)
2009. aug. 4. 20:50
Nyugi,nem lesz semmi baj.Egy ismimnél a baba fejében találtak cysztát anno,de az is szerencsére felszívódott.Ugyhogy tuti nálad is felfog.
6856. baliur (válaszként erre: 6854. - Fbogi)
2009. aug. 4. 20:46

Biztos minden rendben lesz!

Bár ilyenről még nem hallottam, hogy a lepényen is lehetnek cyszták.

6855. fbogi
2009. aug. 4. 20:45

Én még nem vettem át a csomagot, de most engem is kíváncsivá tettetek, hogy mi lehet majd abban, amit én kapok! Itt is kicsit enyhült a meleg, na de egy meleg lakásból elég nehéz kiűzni, hiába van huzat.

Holnap is megyek a pici babákhoz, már alig várom!

Jó éjt nektek!

6854. fbogi
2009. aug. 4. 20:43
Sziasztok! Én egész nep jöttem mentem, most ültem le ide. Voltam Uh-on. Szépen nő a baba! A méhlepény felszínén viszont cysták vannak, ezért 2 hét múlva kontroll vizsgálatra kell mennem. elvileg semmi komoly, csak az a lényeg, hogy az áramlási vizsgálatok jók legyenek, amik a lepény funkcióját muatatják. Ha nő, és jó az áramlás, akkor minden ok! Hát remélem el fog tűnni a dolog, mert most erre szamítunk. Azért picit izgulok!
6853. baliur
2009. aug. 4. 20:43
ágyruha!!:))) ez nagyon tetszik. így még nem hallottam.
6852. baliur
2009. aug. 4. 20:39
amikor most otthon voltunk, akkor összecsomagoltunk mindent, amire itt szükségünk van. két nagy stócot hagytunk ott, egyikre rá van írva Hollandia, a másik stóc pedig marad.
6851. Wanesz
2009. aug. 4. 20:39

:p Nah ideért a lehűlés..annyira jó:)))Szinte már majdnem fázom:D

Én a délelőtti program után itthon próbáltam hűsölni ,de hiába:S

Most még akár ülve is eltudnék aludni ebben a jó időben:)

Holnap kéne kicsit takarítgatnom mert pénteken jön a védőnő:S

Nálatok járt már?

Mondjuk nálunk még sokmindent nem lát a gyerek kapcsán:D

6850. baliur
2009. aug. 4. 20:37

a kis ruhácskák már mind megvannak.

a bútorok vásárlása hamarosan következik, várunk mert még budapestről fognak szállítani nekünk, és ahhoz mérjük a dolgokat

6849. azure_
2009. aug. 4. 20:32

Ti mikor vásároltok?

Mi már nagyon előre vagyunk bár még néhány dolog beszerzése hátravan.

(közben gyorsan lezuhanyoztam, majd felhúztam a tiszta ágyruhát. A sorrendet megfordíthattam volna. Folyik rólam a víz.... :) )

6848. baliur
2009. aug. 4. 20:02

Főleg olyan dolgokra voltam kiváncsi, hogy babaágyat stb hol érdemes vásárolni.

Ma olyan jó volt, hogy egész nap csak figyelhettem a kiscsibészt a pocakomban. nagyon élvezem, ahogy hullámzik.

6847. azure_
2009. aug. 4. 19:59

De jó! Egy kis tapasztalatcsere! :)

De jó lenne már mi is ott tartanánk, hogy babázhatnánk. Valahogy ma még jobban vágytam rá, mint eddig bármikor...

Szóval a türelem nem az erősségem. Ebben az esetben főként nem.

6846. baliur
2009. aug. 4. 19:52
Én sem sokra jutottam ma, sőt be kell vallanom nem is akartam, tudod nincs itthon a férjem, péntekig Frankfurtban van. De épp a júliusi babázók között találtam valakit, aki szintén itt él Hollandiában, és nem olyan rég szült. Gondoltam felteszek neki néhány kérdést, így most írtam neki.
6845. azure_
2009. aug. 4. 19:46

Nekem meg erőm nem volt semmire. Délután elszöktek a kutyáink (megint) és nem volt erőm utánuk menni. Aztán meg majdnem elaludtam de csörgött a telefonom. Most is ágyat kéne huzatolnom meg fürdeni de hulla vagyok.

Ma ilyen nap volt...

6844. baliur
2009. aug. 4. 19:42
Én is itt ólálkodtam egész nap, mert itt ma meglehetősen meleg volt.:)))
6843. azure_
2009. aug. 4. 19:36

Sőt egész nap!

Talán az időjárás teszi. Van aki nyomott (mint én) és van akinek legalább egy kis energiát ad a lehűlés. Azok gondolom ma egész nap tevékenykedtek és nem jöttek fórumozni. :) Én egész nap itt ólálkodtam. :)))

6842. baliur
2009. aug. 4. 19:35
Nagy csend honol a fórumon ma este!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook