2009 októberi babavárók (beszélgetés)
Akkor olyasmi, mint Lenikémmel amit kaptam/kaptunk anno. Azért kiváltom. ;) Ja, és volt benne egy cumi, ami rózsaszín volt. :D Nem is cumizott mondjuk sosem, de rózsaszínt meg nem is vettem volna neki. :)
Igen, a 28. hét betöltve, sőt, a 29. is, a mai nappal, holnaptól indul a 30. :) Máris hármassal kezdődik, hihetetlen. :)
Már csak a kupont kell előkerítenem gyorsan. Amióta kaptam, vagy 5x átrendeztük a lakást és sok mindenről nem tudom, hol van. :S Nem a hobbink, csak a nehezen kihasználható hellyel sakkoztunk folyton...
Imo itt is van a fórumon :-))
Nekem az lenne a kérdésem, hogy a foltokat mivel tudjátok kiszedni?
Hannán ma volt először egy felső és tiszta rostosleves lett. Ariel folttisztitóban ázik és nem jön ki belőle.
Már jártam igy akkor barackkal :-((
Én ma rakott zöldbabot főztem:p de majd megbolondultam a sütőtől.
Nemrég meg kitakarítottam a fürdőszobát,viszont a zuhanykabin kiakaszt.Akármivel próbálom az üveget frankón letakarítani,de azok a fránya vízköves cseppek akkor is látszanak :((( még a drága ciff se viszi le,viszont én meg majd bekábultam a szagától:s
Van jót tippetek erre?
Éljen a krumpli! Nálunk is az van ma. :)
Annyit beszéltünk tegnap a sütikről amúgy, hogy kedvem lett valamit készíteni, még a meleg ellenére is.
Gondoltam valami kalács félére, de nem vagyok ám egy nagy kalácsos, egész pontosan sosem csináltam. ;) Viszont van kenyérsütő gépünk és azzal tudom, hogy lehet ilyesmit is sütni. Vagy csak megdagaszttatni vele, meggyúratni és beállítani úgy, hogy mielőtt sütni kezdené, leálljon. Aztán ki kell venni, formázni és sütőben sütni, a kívánt alakzatban. Ennyit tudok. Csak épp nem tudok receptet hozzá. Megnézem a neten, de ha valaki tud valamit, nagyon szívesen venném. :)
Én idegesebb vagyok mint ő, dehát ez van. Ő nyugtat engem. De valami baleset volt reggel a vasút vonalon.
Hú, olyan éhes vagyok már. De mindjárt kész van, sütök egy kis tepsis krumplit, csak egy kis teföl és egy kis sajt, nagyon várom már.
De jó! :) Nem tudom a miénkben mi lesz. Szerintem valamikor bemegyek érte.
Szegény férjed, gondolom nem túl nyugodt most...
Én elfelejtettem átvenni a felicitas csomagot, amíg otthon voltam. Amúgy mi van benne?
Amikor visszaértünk Hollandiába egy nagy meglepetés várt. A biztosító küldött egy nagy csomagot, ami tele volt játékkal, 70%-os alkohollal, mindenféle steril dologgal, ami szükséges.
Na a férjem csak lekéste a repülőt. Azt mondta, hogy teljes káosz volt a reptéren, most ment el a délutáni járattal. Remélem a cégénél nem fognak probblémázni emiatt.
Felettünk egy egyiptomi pasas lakik, és már nagyon kezd az agyamra menni a zene, amit hallgat. Lehet felszólok neki.
Sziasztok!
Hjaj ez a meleg.Nálunk már 31 fok van a szobába még így is h megy a ventillátor:S
Kérdezném h ti már átvettétek a Felicitas ajándékcsomagot?
A kórházi szobatársam babája 4150g volt, a kis pöttöm fiamhoz képest HATALMAS. :) Nem túl rég találkoztunk velük, így kétévesen abszolút semmi különbség nincs ám köztük. :) Sőt, talán már korábban sem volt, csak nem láttam őket.
Szóval ha nagy is Runcika, akkor mi van? Semmi. A nagy babák kicsit lassabban híznak, mert nincs miért. A picik meg gyorsan gömbölyödnek, hozzák be a "lemaradást". Ennyi. ;) Szerintem ne izgulj, sokszor csak azért mondanak az emberek valamit, hogy járjon a szájuk. Már bocs. :)
Nincs terhességi cukrom. Jó lett az eredményem. Én is arra gondoltam egyébként mert akkor híznak a babák, de a cukorral nincs semmi baj.
Most már én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy mekkorák leszünk. :))
Áááá, szerintem a vitamintól amúgy sem lenne nagy, ez csak egy rossz szokás erre fogni. Legalábbis Leni 36 hétre 2650g volt és szedtem az Elevitet végig. A maradék 4 hétben sem hízott volna többet már fél kg-nál, szóval semmiképp sem lett volna óriás a vitamin miatt.
Neked nem lett terhességi cukorbetegséged, ugye? Mert még arról olvastam, hogy olyankor nagy lesz a baba. Persze biztos erről is van sok vélemény, én csak ezt hallottam.
Kíváncsi vagyok már, mekkora lesz a kisfiatok. :) Ennyi izgalom után...
Különben tévedhetnek is ám azzal a becsült súllyal. Már írtam, hogy Leni a 36 hetes UH-on elvileg 3000g volt. :) Erre rá pár napra megszületett kevesebbel és nem fogyott. A lepény ép volt, nem volt elöregedve, szóval nem éhezett.
Hiába mondtak neked 2kg-ot, lehet ám az kevesebb is simán.
Nekem az nem minta, hanem rémálom. Semmi bajom a nővel, a normál tornái is tényleg hatékonyak, de a terhesség az más. OK, hogy nem kell bálnává válni, nem kell kettő helyett enni, stb. Viszont a 6kg, amit elvileg a R. Réka hízott a terhessége alatt, az durva. Legalábbis én azt olvastam sok helyen, hogy a 9kg az a minimum, ami nem hízás még egy gramm sem, csak a baba, a lepény, a vér és víz és egyebek. Vagyis akkor az lenne a normális, hogy még fogyni is kéne 3kg-t a terhesség alatt? Nem hiszem.
Van egy barátnőm, aki magas, vékony volt. Terhesség alatt hízott 25kg-ot, pedig nem volt cukros sem, meg semmi. A baba egészséges lett, neki sem volt baja, a súlyát meg úgy leadta, mintha sosem lett volna. Erről ennyit.
Szia!
Én Lénárdnál Ariel Kids (vagy mi is a neve?) használtam mosáshoz, öblítéshez pedig a Silan Sensitive-et. Ez mellett a gépen van bébi program,vagyis 2x öblít, a második sima vizes öblítés. Véletlen lett ilyen gépem, de pont kapóra jött, viszont lehet azt úgy is, hogy amikor lejár a mosás, egy sima öblítésre még betenni öblítő nélkül. Ennek is csak akkor van jelentősége, ha kényesebb a baba bőre.
DE!!! Most másképp fogom csinálni, épp újítok mosás ügyben és már pont akartam a naplómban írni, hogy beválni látszik. Vettem kb. 1 hónapja mosódiót, ahhoz adtak mosószódát és valami természetes fehérítőt is. A mosódió vászon zacskóban megy a dobba, a fehérekhez még teszek a fehérítő-folteltávolítóból is. A mosószer adagoló tartályba pedig egy kis mosószódát, ez a mosóhatást fokozza. Öblítőszer helyett pedig kutyultam egy üvegben ecetet és vizet, (20%-os ecet volt, abból tettem 1dl-t, meg azt hiszem, 2 vagy 3 dl vizet, de majd megnézem, leírtam talán a naplómban vagy a "nagybabás" fórumunkon. Ebből az ecetes vízből ugyanannyi kell, mintha öblítő lenne. Nem lesz egyáltalán ecet szagú a ruha, aki nem hiszi, járjon utána. ;) Vagy jöjjön el és szagolja meg a ruháinkat. :) Ja, még ehhez lehet tenni illóolajt, 4-5 cseppet oda az öblítős tartályba az ecetesvízhez. A ruhák puhák, tiszták, illatosak. Még amikor megvettem, eleinte akkor is kételkedtem, de már nem bánom és örülök neki nagyon.
Nyilván, ami nagyon foltos, érdemes kicsit beáztatni, de szerintem más mosószer esetén is így van ez. Azt úgy csinálom, hogy lavórba a ruhák, rászórok 2ek mosószódát, 2ek fehérítő/folteltávolítót, jó forró zuhannyal veretem amíg fel nem telik a lavór. Azért zuhannyal, hogy a porokat kicsit feloldja, felhabozza, egyenletesen eloszlassa.
Most így egy hónap után azt merem mondani, tetszik a dolog és szépek a ruháink.
Olcsóbb is a normál mosószereknél. Az ecetes víz nyilván olcsó, ezt ti is tudjátok, hiszen pl. most vettem 1l 20% ecetet 150Ft-ért, de ebből ugye csak 1-1dl-t használok el egy adag löttyhöz, na de az már 4dl lesz ugye higítva, vagyis tök sokáig elég. Az 1l ecet 40l öblítőhöz lenne elég. Ugye olcsó? :))) És még annyi, hogy az illóolajból érdemes jó minőségűt venni, inkább ne ilyen 200Ft-os fajtát, mert azt mondták, azok foltot hagyhatnak a ruhán. Nem tudom, nem próbáltam, mert pont egy valami drágább (és talán jó is :D ) volt itthon.
A mosódió+ mosószóda+ fehérítő kb. 3000Ft volt postával, a teszveszről vettem, (Imo, egy Z.egerszeg melletti csajszitól) ez azt írta, kb. egy negyed éves adag. Havi 1000Ft meg szerintem tényleg olcsó mosószerre.
Na, ennél részletesebben most nem tudom, de ha bárkit érdekel, nagyon szívesen válaszolok bármire. Nem érdekem ám az egész, ne higgyétek, hogy árulom. :D Csak tényleg nekem bevált és ennél kíméletesebbet a ruhának és a bőrnek nem tudok. :)
Azure:
Néztem a naplódat. Nálunk is megjegyezte a doki, próbáljak meg az elkövetkező 1 hónapban nem hízni. Ez volt lassan 3 hete. Azóta 1 kg--ot híztam, de néha megőrülök. A párom már megjegyezte, hogy nem normális terhesen kalóriát számolni és állandóan a mérleget nézni.
Igaza van! Ezt az időszakot ki kell élvezni. Nem sűrűn adódik az életben, hogy ennyire közeli kapcsolatban legyél egy másik emberrel. Inkább erre kellene koncentrálnunk.
És jó, hogy naponta többször is erre figyelmeztet.
Nem biztos, hogy az Update Réka féle terhességnek kellene a mintának lennie.
Sziasztok lányok!
Hú de sokat írtatok az alatt a pár nap alatt, amíg nem voltam itt.
Mi pénteken temetésen, szombaton esküvőn voltunk. Szóval zajlik az élet.( A két véglet.)
Nyaralni nem megyünk. Ennek 1 oka van, kell a szabi még. Mivel a táppénz augusztus 1-től csökken, mi úgy oldjuk meg, hogy szeptember 30-ig dolgozom, októberben meg kiveszem azt összes szabimat, de közben még a cégeim felét lekönyvelem (valahogy). Most úgy néz ki, hogy október 28-a lesz a nagy nap, tehát 20-ig tudok otthon dolgozni.
Nálunk nincs a családban sehol baba, mi leszünk az első babások. Így minden új lesz neki.
én Silan sensitivet használok. A multkor váltottam gondoltam Bence már nagy 5 éves. Szegénykém tiszta-tiszta kiütéses lett. Pedig silan zöldet vettem csak. Most újra a fehéret veszem és szerencsére ezt jol birja:-)
Mosószert pedig a Lidl-s folyékonyat használom
Sziasztok mindenkinek!
Egy gyors kérdésre ugrottam be, tudom már volt téma, de nem tudom most visszakeresni,,,, ti mivel mossátok ki a babacuccokat, kell ez a sensitives öblítő vagy nem ? írnátok véleményeket?
köszi