Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2009 októberi babavárók fórum

2009 októberi babavárók (beszélgetés)

8611. azure_ (válaszként erre: 8610. - Pitypang)
2009. aug. 28. 10:30

Nagyon sok minden függ a nevelésen szerintem +, hogy hogy otthon milyen közegben nő fel a gyerek. Mit lát anyától és apától. Pl a szomszéd kisfiú 4 éves de köszönni nem tud pedig ha sétál anyuval apuval én sziasztokot köszönök. Még egyszer sem hallottam, hogy rászóltak volna, hogy kisfiam köszönjél... Na ezek után soha nem is fog megtanulni köszönni...

Na mindegy. Nevelés. Ennyi.

8610. Pitypang (válaszként erre: 8583. - Azure_)
2009. aug. 28. 10:23

:) Nekem a Leni most is olyan kis picurka szerű kisfiú, pedig nem kicsi, nem vékony, csak nem éppen egy tömör kölök. A mamám azt szokta mondani rá, hogy olyan kis "csipkehúsú". :) Régen sokszor nézték kislánynak amúgy, mert elég finomak a vonásai, pici kis orra van, nem is tudom, olyan kis finom, na. :) Nem lányos szerintem, pláne ilyen rövid hajjal, de most ma már tényleg megpróbálok valami friss képet is biggyeszteni róla. :)

Tuti elfogult is vagyok, kéretik elnézni. :) Amúgy nekem sokféle kisgyerek tetszik, egyedül a bamba, mindennek nekimenős gyerekeket tolerálom nehezen. Sajnálom is őket, mert szerintem ez sokban a szülőkön is múlik. Nem?

2009. aug. 28. 10:20

Sziasztok! Tegnap voltam védőnőnél aki szerint 32. hét végén járok. Az én számításaim szerint pedig máshol. Na mindegy :-))

Mondtam a panaszomat, mostanában sokat szurkál a sz.csontom és keményedik a hasam.

S mit mondott? Ne csináljak semmit, feküdjek, még leguggolni is tilos. Különben előbb jön a baba. Jövő héten megyek dokihoz de rettegek, mert Hannával is befektetett már 34. héten.

8608. EVA32
2009. aug. 28. 10:04
Fent nekem sem nyomott sosem,nem tudom mi az a légzési nehézség,és borda rúgás:))Viszont eléggé lent van.
2009. aug. 28. 10:02

ez pár nap alatt változhat Hedonistamama...

egyszer csak jönnek majd a leszálló fájások és akkor a hasad lefelé megy

2009. aug. 28. 09:58
Nekem semmit sem nyom odalent! Sőt, minden reggel a bordáim alatt érzem, köldök alatt puha a hasam fölötte meg szinte fájdalmasan feszül. Ezek szerint mi még sokáig együtt leszünk!
8605. Wanesz
2009. aug. 28. 09:56

Nekem is nyom lefele,olyan mintha kiakarna esni.

De még egyenlőre nem szülünk:)

Hétfőn én is többet tudok majd az Ultrahangon:p

2009. aug. 28. 09:52
dehogy is nem:D ha ennyire nyomul a nunimnál lefelé akkor nincs mese:D
8603. Imo (válaszként erre: 8601. - 116212323c)
2009. aug. 28. 09:50
aztán majd ki sem akar jönni a babód:))))))))
2009. aug. 28. 09:48

Hát én már egy hónapja bepakoltam a táskákat a korházba...

2hete mindent kimostam és kivasaltam

Mi már érkezésre készen állunk...és ma reggel párom mondta hogy Kiscsillagunkkal álmodott :D beszélgettek :D

2009. aug. 28. 09:45

Nálunk sem meginditva...isten ments de már felmentettek a szexmentes életmód alol is... hál istennek hogy hozzá tegyem...már nagyon kész voltam ettől.

30.án megyünk ünnepelni egy étterembe a szülinapomat ami eredetileg 31.én lenne :D de az hétfő: majd sütök magamnak addigra egy citromtorát, mondjuk turosat...:D

ma meg viszem a cicámat ivartalanitani, mivel nöstény nem hiányzik hogy megint kölykezzen...

És otobertöl az öcsém elvállata magához :D minden megoldodni látszik...2-3év mulva meg visszahozzuk ide hozzánk Kincsemet is...

Minden tiszta happy

8600. EVA32
2009. aug. 28. 09:42

Sziasztok!

Én még kis sem mostam semmit,jövő héten még dolgozok,utánna táppénz.Majd akkor.De ahogy így elnézem,lehet nem kellene ennyire nyugodtnak lennem?33 hetesek vagyunk,ha mi is fejletebbek vagyunk akkor...

2009. aug. 28. 09:37

Jó reggelt!

Olyan türelmetlenek vagytok/vagyunk! Én is napok óta nézegetem a kiságyat, elképzelem benne Huncutkát. A pelenkázót is jó lenne kipróbálni, mindennap beleszaglászok a hintőporba, imádom az illatát :) És persze a kisruhák, melyik lesz a kedvence, melyiket fogja először lebukni stb...

És közben olyan mintha csak tegnap láttam volna meg a pozitiv tesztet :)

8598. Imo
2009. aug. 28. 09:34
Kikkó is nagyobb volt mint a kora de Őt nem indították meg magától folyt el a magzatvíz 3 héttel korábban:))
2009. aug. 28. 09:32

Nem korai mert fejlettebbek vagyunk a kelleténél, legalább két héttel, nem is akarják bent tartani mert ha most születne meg már akkor sem lenne koraszülött...

1ujniyra vagyok nyitva továbbra is, de már nem szedem a görcsökre azt a kapszulát amit eddig kellett...

mi most vagyunk a 36-37.hétben a fejlettsége szerint...ugyhogy 2hét mulva simán jöhet...

8596. azure_ (válaszként erre: 8592. - 116212323c)
2009. aug. 28. 09:24

Én is azt nézem, hogy kicsit korai még az a két hét...

Nem tudják bent tartani? Esetleg szigorú fekvéssel kifeküdni az időt? A kis tüdeje az utolsó pillanatig fejlődik. Jobb a babának is minél tovább bent van.

Ennek ellenére persze mi is örülnénk ha egy kicsit korábban jönne, mondjuk a 38. héten. :) De majd meglátjuk mit tartogat nekünk az élet...

8595. Imo (válaszként erre: 8592. - 116212323c)
2009. aug. 28. 09:23

na :)))))

gratu

milyen volt a méhszájad, mennyit írt a kiskönyvedbe?

8594. 25117645d2 (válaszként erre: 8592. - 116212323c)
2009. aug. 28. 09:22
Szia, nem lesz az korai még?
2009. aug. 28. 09:20

Jó reggelt! remélem ez az utolsó forró nap a nyáron!

Az én lányom is 2500g volt, és sokkal szebb volt, mint a nagy-kopasz-fehér bőrű babák. Kicsi volt-sárga-meg nagy hajú. Feküdt ő is a kék fény alatt leragasztott szemmel, mint egy kis napimádó. Mikor hazavittük sehogy se múlt a sárgaság- inkább barnaság, aztán kiderült, hogy mongol ősei vannak az apja oldaláról. Jól nézett mindig ki a szőke hajam, meg a kék szemem mellett...

2009. aug. 28. 09:14

Jó reggelt Kismamáim!

megvolt a tegnapi orvosi vizsgálat...azt mondta a doki alulnézetből kb.2hét és szülök :D az pont jó is lesz :D jövöhéten megyek uh-ra meg nst-re, most az elöbb meg fájdogáltam, jaj nemsokára a kezembe tarthaom Kiscsillagomat ;D

8591. Shyana
2009. aug. 28. 09:08
Szép jó reggelt mindenkinek :)
8590. mreich
2009. aug. 28. 08:40
Apropó! Bogiról tudtok valamit?
8589. mreich (válaszként erre: 8588. - Zandyka)
2009. aug. 28. 08:40

Teljesen egyetértek veled! A sok apró vacakkal stresszelnek minket állandóan! A sok hízás, a baba méretei, a vérnyomás, a cukor stb.

Tegnap nekem is 130-as vérnyomást mért a háziorvos. A száját húzogatta, pofákat vágott, végignézte a kiskönyvben az eddigi értékeket. halálra idegesített! Most akkor mondja azt, hogy ez sok és küldjön el vizsgálatra, vagy egyáltalán ne vágjon ilyen pofákat. Persze semmit se mondott. Hát kösz!

8588. Zandyka
2009. aug. 28. 08:28
Amúgy sem értem hogy miért stresszelik a kismamákat! Bezzeg mikor tényleg baj van azt meg meg sem merik mondani...
8587. Zandyka
2009. aug. 28. 08:27

Jó reggelt!

Tényleg, pont ezt felejtettem el, bászti, szerintem ne érdekeljen hogy nagy a babó, ha kicsi lenne akkor meg az lenne a baj, nem? Nekem is majdnem 2300-ra saccolták, de a doki csak somolyogva megállapította, hogy szép nagy baba lesz...:) Ennyi!

Ha véletlen előbb jön akkor meg ugye úgysem lesz óriásbébi....

8586. mreich (válaszként erre: 8584. - Azure_)
2009. aug. 28. 08:26
Andrissal én végig táppénzen voltam. De akkor egyszerűbb volt a helyzet, mert a kórház után a zárójelentéssel a kezemben egyértelmű volt, hogy nem mehetek vissza dolgozni.
8585. mreich (válaszként erre: 8583. - Azure_)
2009. aug. 28. 08:24
Kisfiam besárgult a szülés után pár nappal, ezért kékfényezték és ahhoz persze leragasztották a kis szemét. Ezért azon poénkodtunk kínunkban, hogy biztos kínai ( a sárga bőre alapján ), de hogy férjem meg ne tudja, leragasztották a szemét. Nem vagyunk egészen normálisak! :-))))
8584. azure_ (válaszként erre: 8582. - Mreich)
2009. aug. 28. 08:22

Én április végén kiírtattam magam táppénzre bár a doki nem nagyon akarta mert a saját vállalkozásomba vagyok bejelentve de muszáj volt mert a munka nagy része fizikai és kellett magam helyett is szerezni valakit mert nem akartam minden hétvégén non-stop éjjel-nappal dolgozni. Erre május 2-án kinyílt a méhszáj így már tilos is volt a munka.

Jól bevonzottam én magamnak ezt a nemdolgozom dolgot. :)

8583. azure_ (válaszként erre: 8581. - Mreich)
2009. aug. 28. 08:20
Tegnap volt itt nálunk egy ismerősöm most lesz 3 hónapos a kislánya. Nem született nagynak de gyönyörű!! :) Most is olyan édes kis törékeny kislány. Gábor meg is jegyezte, hogy tejóég mit lehet kezdeni egy ilyen pici babával?! Mondtuk neki: Majd megtudod hamarosan!!! :))
8582. mreich (válaszként erre: 8580. - Azure_)
2009. aug. 28. 08:18

Én a héten kezdtem a táppénzt, tegnap voltam éppen a háziorvosnál. De csak hétfőn ad róla papírt.

Ma meg be kell mennem a munkahelyemre a fizetési papírok meg az étkezési utalványok miatt, meg a családi pótléknál is változik valami, azért is. Talán okosabb leszek, ha hazajöttem :-)

Utána meg uh-ra megyünk 11-re, nagggggyon kiváncsi vagyok! Annyiféle adatot írtatok ti is, meg hogy túl kicsi vagy éppen túl nagy baba, izgatottan várom, mit mondanak. Illetve nálunk a múltkor a vesemdencéket meg az egyik agykamrát is tágabbnak látták, remélem, nem lesz gond.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook