2009 novemberi babák (beszélgetés)
Nekem folyamatosan kell hordanom melltartót, mert akármikor képes megindulni a tej és akkor elázok...szóval melltartózok éjjel-nappal.
Amúgy náthásak voltunk és nekem a sterimart javasolta a védőnő és nekünk bevállt. Orrszívás előtt spricceltem neki és feloldotta a váladékot, szóval...nekünk az jó volt.
A táblázatot frissítettem (aki amit írt változást, azt már átírtam), ha valakinek még kell valami (lenne még mit frissíteni), az írjon!!!
Én se magamat féltem, hanem Fannit.
Én többször rákérdeztem a gyerek orvostól és azt mondta, hogy az anyatejjel hülyeség, hogy védettséget kap. Az a baj én hiába oltatom be magam, meg a család is ha valaki hazahozza. Sokat agyaltam én is, de nem oltatok.
sziasztok!
Mi rota ellen nem kérünk, hanem pneumococcus ellen kap majd. így szegénykém jövő kedden 2 szurit is kap. Sajna kicsit mi is náthásak vagyunk, néha amiatt nem tud szopizni, akkor csepp és szippantás nagy ordítás mellett, de utána jó neki. Amúgy azt is hallottam, hogy anyatejet is lehet cseppenteni az orrába, igaz én még nem próbáltam.
Szia!
Mi is örülünk, hogy itt vagy, mindenki hiányolt már.
Kitötltöd majd a táblázatot ha lesz időd?
Szép nagyon a kis bébid.
Sziasztok mamik!
Mostmár nekem is van netem, úgyhogy amikor tehetem itt leszek köztetek! :)
Látom az orrszívás a téma. Mi náthásak voltunk sajna karácsony előtt és én pesztonka elektromos mellszívót vettem, amihez van orrszívó vég is, és azzal gyönyörűen ki tudtam mindig szívni Petra orrocskáját! :)
Kinek mekkora a baba?
Mi 3300g-mal születtünk,3220-al jöttünk haza és most 5160 g-os a csöpp lányom. És most lesz vasárnap két hónapos.
Jaj, úgy örülök, hogy újra itt vagyok! :)))
Én is azt használom. Szerintem, akinek azzal nem jön ki, az nem jól használja. (láttam olyat, aki bedugta a baba orrába, s akkor nyomta össze. Könyörgöm! Nem felfújni kell a gyereket, hanem kiszívni belőle!:-) )
Én a "nagyfiamnál" is azt használom, vagy az elektromost.
A porszívóst annak idején megvettem...majd el-elmélkedtem rajta..s egyszer sem használtam.
Fontos! Ilyen pici babának a gyerekorvos nem javasolja a porszívós orrszívót, csak a kézit. (mielőtt vki azt írja, az nem szívja ki, kiszívja, tapasztalat.) Én személy szerint ellenzem a porszívós orrszívót, mert a mai porszívók teljesítménye túl nagy hozzájuk..amúgy is erősen szívnak a porszívók, s akkor ezt az erős szívást jól felerősítjük azáltal, hogy csökkentjük a cső keresztmetszetét..Egy szó, mint száz..én vettem elektromost. A hangja sem olyan, mint a porszívóé, illetve 2 szintes a házunk, elég nehéz lenne le-fel cipelni a porszívót, plussz ez az elektromos pont annyira szív amennyire muszáj.
(Tudom, most fognak jönni a kommentek a porszi-pártolóktól...mindenki másképp látja. :-) )
Hát ez az... Mi egészségesek vagyunk, szedünk vitamint nap mint nap, eszünk gyümit, nem nagyon megyünk sehová, azonnal kézmosás, ahogy hazaérünk, stb. Úgy gondoljuk, ez elég. Nem is magunkat féltem, hanem Danit, meg persze Lillust!
Többen azt ajánlották, hogy Lilla legyen "körbeoltva". Háziorvosunk, aki ellenezte néhány hete, már ő is azt mondja, oltassunk...
Fogggalmam sincs, mit tegyünk...
Hát az "uram" már hazaállított az elsővel amit ajánlottatok, úgyhogy annak kell bevállnia :D Tegnap amúgy a gyerekorvost is kérdeztem, és ő is mondta ezt a szert. Abban reménykedek amúgy hogy csak ez a kis nátha lesz és semmi több...
Jajj csajok, annyira kivagyok.... Holnap mehetünk temetésre több száz kilométerre mert pár napja meghalt a nagypapám. Aztán pénteken meg Pécsre mert szigorlatozok. Van más is, de azt már le sem írom. Annyira furdal a lelkiismeret hogy a gyereket összevissza rángatom mindenhova :( Ráadásul az idegességtől a tejem is kevesebb. De most lefejem minden szopi után hogy szaporodjon.
Én amíg pici a baba az Otrivin baby orrcseppet javaslom. Az orrspray kicsit brutálisabb. De azok is nagyon jók, csak később. Mondjuk én a Sterimart nem szeretem, mert nagyon nagyot lő, s nem is áll kézre, viszont az Aquamaris és a Nisita nagyon kézreálló, s nem is jő fel az agyig.
Szegényem! Most rádzúdítottunk vagy 1000 márkát!
H1N1-ről.
Ismerek egy srácot aki elkapta és 3 nap kórházban fekvés és infuzió után kutya baja lett.
Az a baj a média "elfelejti" közölni, hogy aki teljesen egészséges és nincs pl. szív és tüdő betegsége, mert ezekre a legveszélyesebb, annak semmi baja nem lesz ha véletlen el is kapja ezt a vírust.
Sziasztok nálunk a Rota is és a Prevenar is ingyenes oltás.Mi tegnap kaptuk meg a kötelezővel együtt a Prevenart,de a Rotát nekünk sem javasolta a doki.
H1N1 oltást mi nem adattuk be és nem is fogjuk beadatni.
Köszi a válaszokat...
És mivel egyiktek sem írta, gondolom nem volt különösebb mellékhatás a "nagyoknál"?
És nálatok, felnőtteknél sem?
Ne haragudjatok, de tényleg tanácstalanok vagyunk ez ügyben...
Danim már szeretne menni oviba, eddig itthon volt, igazán ezért nem is volt nagyon téma ez a H1N1... Szüleim és bátyámék is már beoltva, dehát mindannyian rengeteg ember között vannak nap mint nap... (tömegközlekedés, vendéglátózás)
Jujujujjjj! Ezt nem erre akartam írni, hanem a földgömbösre! Bocsi!
Amit te kérdeztél pont írtam nexikének lejjebb!
Anyucik!
Mi ma adattuk be Lillusnak a Prevenart... Melyik még a jó? (Értem ezalatt, hogy kinek melyiket ajánlja a gyerekorvos?) Csak mert a miénk ezt az egyet mondta a kötelezők mellett...
És akiknek nagyobb tesó is van...
Légyszi segítsetek már, hogy ti beadatjátok-e, vagy már beadattátok-e a H1N1 ellenit?Tanácstalanok vagyunk...
www.photomontager.com
szupi dolgok vannak itt:)