2009 novemberi babák (beszélgetés)
Sziasztok,
lenne egy kérdésem. Jövő héten megyünk wellnesselni (na nem gondolom, h sok wellness lesz belőle, de sebaj megyünk:D) és kellene a babaúszáshoz úszó pelus. Milyet vegyek szerintetek? Zsófi most a 4-9 kg-ig Pam-t használja, de ilyet nem láttam úszóba.
Jobbulást a kisbetegnek !
Esetleg próbálj neki adni normaflort az hátha rendbehozza a pociját.
Sziasztok!
Nálunk a gyerekdoki mondta, hogy nyugodtan elkezdhetem a hozzátáplálást, a védőnő viszont 6 hóapos koráig csak anyatejet v. tápszert javasolt.
Hát én inkább a gyerekdokira hallagattam, de most ha jön a védőnő kicsit ciki lesz v. nem?
egyátalán megmondjam neki? Amúgy nincs vele bajom, de ebben nem értünk egyet.
Szegény Zeze, remélem hamar rendbe jön majd!!!
Marco 12előtt aludt el és még mindig alszik...enneie kellene,de hagyom had aludjon:)
Sziasztok!
Sajnos Zeze ma délben ki hányta mait reggel 8-kor evett!Az ebédet nehezen,de meg ette..majd alig 10 perc múlva az is vissza köszönt!
Nem tudom mitől lehet!Most adtam neki egy kis tápszert,hogy legyen valami a pociban,remélem ez bent is marad!Persze megint keservesen sírt!:(
Remélem nem fog többet hányni mert akkor irány az orvos....
Szia csajok örülök,hogy a babák jobban vannak!!!
Marcsi mi lassan pakolunk közben albit keresünk,és még kérdésed mikor is megyünk...szóval is is.....
Kicsit még visszatérve a tápláláshoz.
Szerintem, mindegy,hogy mit kap a baba (AT, vagy tápsz.), csak kapjon vmit. S nem csak most, később is.
Anyukám mesélte, hogy az egyik volt évfolyamtársam úgy adott vacsorát a gyerekeknek, hogy kivágta újságból a képeket, s eléjükrakta.
Már nincsenek nála a gyerekek. (vagyi 3 nincs, a 4.igen.)
Lányok! Van itt olyan, akinek fáj az alhasa peteéréskor?
Mert nekem most fáj. (net diagnózis szerint lehet az is- nomeg sok minden más is, de ez a legszimpibb. :-) )
Pénteken megyek a nőgyógyihoz spirálkontrollra, majd ott rákérdezek.
Most tök bűntudatom van, hogy csúnyát írtam az ismerősömről. Nem szeretek ilyen lenni.
Mert amúgy meg semmi bajom vele.
Biztos az időtől vagyok ma gonosz. :-)
Én is így vagyok ezzel. Szerencsére, a mi védőnőnk nem ilyen. ( Bár tény, hogy ő is anyatej-fan, de nem fanatikus.)
Az említett ismerősöm, az nagyon fanatikus. Úgy érzem, amikor vele beszélek, hogy aki nem ad anyatejet a gyerekének, az rossz anya. De ő a tökéletes. :-) Úgy tervezte, hogy 6 hónapig csak anyatejet ad a fiának, s mikor írtam anno, hogy én már adok neki gyümit, azon is kiakadt. Erre most a szent védőnője mondta neki, hogy adjon almát a fiának ( 5 hónapos ő is, együtt szültünk), s ad. Ennyit az elveiről.
Persze, nagyon jó dolog az anyatej, de azért attól ha egy baba nem kap, attól még kaphat Nobel-díjat.
Büszke is lehetsz!
Nálunk a bili abszolut nem szimpi, Dávid inkább a wcre ül rá szűkítővel.De ő a kisgatyával is úgy van mint a pelussal a multkor jött hogy : anya megint bepityilt Dádi vegyünk titta gatyát!
De már volt nekünk is sikerült valamit produkálni a WCbe, de amíg magától nem akarja addig állítólag kár erőltetni.
2 éves és 2 hónapos
Én úgy vagyok vele, hogy 3 éves koráig bőven időben van minden gyereknek a szobatisztaság.
A bilit már régen megvettük. Ha olyanja volt, ráült. Szoktuk neki mondani,hogy majd a bilibe kell pisilni, kakilni.
Eddig nem jött össze, de ma igen. Ő akart ráülni, s ez nagyon fontos.
Olyan bücke vagyok. :-)
Na most aztán büszke vagyok!
Marcika belepisilt a bilibe!!!
Ez ezerszer klasszabb érzés, mint az, hogy most szoptatom-e még Lizát, vagy nem!
Szerintem sem vagy hibás és rossz sem.
Mikor Fecót még nem kaptuk haza és kórházban volt be lehetett feküdni nekem is hogy láthassam. Aztán miután el tudott kezdeni szonda nélkül is enni és kiderült hogy nem tudok szoptatni egy világ dőlt össze bennem és ráadásul haza is küldetek hogy nekem ez nem megy így nem kell a gyerek mellett lennem. Aztán el is ment a tejem mire tudtam vele foglalkozni.
Légy büszke magadra hogy idáig ment, és ne foglalkozz másokkal!
Dehogy vagy rossz,nem értek egyet azokkal akik elítélik azokat az anyákat akik nem tudják "sokáig" szoptatni a babájukat.
Nekem van tejem,de mégis hétvége óta ebédre főzeléket adok Leventének,ennek is van visszhangja a családba,de nem érdekel.
Sziasztok! Megyek gyorsan mosogatni csak előtte benéztem. Jobbulást a beteg babáknak!
Mi jól vagyunk. Azt veszem észre hogy Alíznál is tolódik ki az éjszakai evés remélem eljutunk oda hogy már csak reggel kel.Mondjuk így sem vészes mert 10 perc míg ébren vagyunk.Ő velünk egy szobában alszik a saját ágyában. Mondjuk általában mellettem alszik el és úgy rakom át de nem veszi észre.
mi egy kis faluban lakunk, jó mert közel van a rokonság, jó a levegő itt a Tisza mellettünk (nyáron sok a szúnyog),csendes, de néha nagyon zavar hogy ha bármit akarok 25kmt kell kocsikázni hogy egy normális üzletbe be tudjak menni vagy egy tescoba vagy bármi.
Húúú, tényleg, pedig olvastam.
Majd nyáron szembesítjük őket egymással. :-)
Jól vagyunk, úgy néz ki ma bevégződött a szoptatás. Nem jön több. A vicc, hogy pont annyit szoptattam, mint Marcit.
Bűntudatom nincs, bár van olyan ismerősöm, aki fanatikus anyatejes, s igyekszik bűntudatot ébreszteni bennem. De szerintem én mindent megtettem. Ha ennyi, akkor ennyi.
Ugye? Nem én vagyok ROSSZ?
ilyenkor nem tudsz lefeküdni aludni? vagy nem alszik sokat?
nekem Ruben az erkélyen alszik a kocsiban....csak ott tud rendesen napközben aludni, az ágyában 40perc max egy óra. De éjjel meg végig ott van, egyszer kel fel csak.....nem értem én ezt :P
Sziasztok!
Nem jött össze a külön alvás, Fecó nem békél meg éjszakára a saját ágyával. Én 1 percet sem aludtam, gyermek meg most mint akit leütöttek úgy durmol. Nem is olyan vészes ha az ember nem alszik. Kipróbálom meddig bírom :-)
olyan,mint amikor gödön laktunk, na a busz a ház előtt tett le :) és ott is mindenki ismeri egymást (szinte) ahhoz képest hogy az óázisban 40kisbabás volt egyet se ismertem....ez azért viszont furi :(
de nem baj, ti itt vagytok nekem :))))
amúgy jó volt ott lakni.