2009. júniusi babák (beszélgetés)
Attól függ mekkora a kiságyatok.A kisebb mérete a 60X120 a nagyobb 70X140 cm.
Szia Mia!
Voltam tegnap a dokimnál és kifaggattam,a lehetőségekről.Jó hírnek könyveltem el hogy nem kaphatok oxitocint síma szülés esetén.Azt mondta ha szépen beindulnak a fájások és a heg is rendben, akkor mehet asíma szülés.Viszont ha gyengék a fájások vagy elfolyik a víz és nem lesz meg a baba 5-6 órán belül akkor császároz.
Nézegettem a honlapot, össze is írtam egy két dolgot: lepedő, lepedő védő, büfi kendő stb. Igaz a lepedővel kicsit bajban vagyok mert úgy írta hogy a 2db kerül 1300-ba ami szerintem tök jó ár, csak néztem a méretet és 60x120-ra írta, az hogy jó a kiságyra, annál nem nagyobb szokott lenni?
IKEAban rengeteg jo cuccot (baba) talalhatsz jo arban! nem tudom hogy mi az ami hianyzik nektek... de tetra pelenkatol kezdve, agynemu, lepedo, agy vedo,racs vedo, pelenkazo,torolkozo...tenyleg rengeteg jo dolog van... de mondjuk az eteto szek is nyero (a fiam imadja, naponta tobb orat ull benne most is) es kb 3000Ft kerul....
szoljal ha tudok segiteni, az egesz IKEA fejemben van:) arak, kinalat, minden:)))
eloszor is NAGY szia Barbinak!!!! Vegre itthon:)))
Hogy teltek a napok nelkulunk????:)
azok már nekem is vannak csak azokat nem én vásároltam))))és nincsenek otthon...
Nálunk már csak egy-két babaruha és babaápolási termék hiányzik egyébként megvan minden. Azért megnyugtat a tudat, hogy vannak már cuccai a picinek!
mi még semmit nem vettünk meg.....
Nekünk már csak a kocsi szinte.Lányok nekifogtam babarucit mosni.Régen is úgy szerettem, amikor Fancsi ruhái ki voltak teregetve.
Nekem még sok babakelengye kell,főleg a kocsi!!
Szia Barbi! Jó, hogy ismét itt vagy. :))
Mi a babakádat vettük meg ott, 1.200,- Ft körüli áron. Nagyon klassz, és jó áron adják.
Sokmindenre mondjak, hogy tejserkento hatasu, lehet kapni kulonbozo szoptatos teakat, homeos bogyokbol meg az urtica urenst es a ricinus communist szoktak dicserni. Valojaban a legjobban a gyakori mellretetel serkenti a tejtermelest, es persze nem art, ha vitaminokat is szed az ember, foleg szules utan a vaspotlas az, ami fontos lehet.
A malnalavel tea nekem bejott, a 36-37. het kornyeken kell elkezdeni inni, segiti a tagulast.
Én csak a 8000-est akarom megvenni, tömörbükkből van és szerintem a célnak megfelel. A dugót meg megnézem, köszi
Konektorvédőt :))) Régebben csak ott lehetett kapni, bár azóta már azt hiszem mindenhol van... Én amit lehetett használtan szereztem be, a fullos kiságyat 15.000ft-ért vettük.
Ki ,hogy áll a baba kelengyével ? :)
én valami málnalevél teárol hallottam ez ügyben sok jot!!
Sziasztok. Holnap megyünk a kocsiért Pestre és egyuttal megyünk IKEába is ott meg az ágyat vesszük, ha már fent vagyunk. Tud valaki valamit amit érdemes még ott megvenni a babának?
Igen természetesen kérdezhetsz :)
A doki biztosan jobban tudja:)Amúgy látom egynapra vagyunk kiírva,feltehetek neked priviben egy személyes kérdést?
Szia! Engem is érdekelne. Én már túl vagyok egy szülésen , májusban jön a kistesó.
Nálam a magzatvíz a korházban ment el, görcsökkel mentem be. Akkor már nem engedtek inni. Azt mondták, hogyha császározni kell esetleg akkor ahoz üres gyomor kell. Szóval ha segít is akkor biztosan csak annak, akinél otthon folyik el a víz..
a pulzusom nekem is válltozo bár nekem se kevés de ,még nem vészes))nekem attok függ mikor mérem éa mit csinálok elötte nekem olyan 70-90 között ingázik a vérnyomásom is változo..de ez sok mindentöl is függ még az idöjárástol is!!!és nekem a védönöm azt mondta nem kell aggodni ha kicsikét magas/abb ..ha ugy érzem sok a pulzusom akkor feküdjek le pihenni...
sziasztok :) szeretném megkérdezni tőletek ,hogy ez igaz .Van valakinek ezzel valami tapasztalata? : [link]
Nekem terhesség előtt említette az egyik doki ,hogy jó és a szülést is könnyebb ha ezt iszod ,ha elment már a magzatvíz.
Eddig nem foglalkoztam vele de érdekelne a véleményetek .
Probaltam meggyozni oket, megigertem, hogy tartom a dietat es nezem folyamatosan, ezt be is tartottam es megis...
Hihetetlen,hogy emiatt kell terhelést csinálni...
Sziasztok! Szia Barbi! Jo hogy visszajottel, nagyon lassu volt a forum nelkuled!:D
Jovo hetre kaptam idopontot, csinalnak meg egy uh-t a cukor miatt. Es persze kell mennem ujra dietetikushoz is. Ugy nez ki, hogy meg kell csinalni a cukorterhelest. Az a gondjuk, hogy mivel minden ok, igy nem tudnak diagnozist felallitani. A szuleszno azt tanacsolta, hogy a bekesseg kedveert tegyek eleget a keresuknek, igy lehet, hogy nem kotekszenek majd annyit, es hagynak otthon szulni.
én is 10-én megyek magánra
köszi:)bizos beszélek vele legközelebb
fogalmam sincs de van 10 nap közöttünk.Majdnem 2 hét!Én 10én megyek a bényihez.Majd akkor megmondja,szerintem 17én
Pulzussal kapcsolatban én a nőgyógyászt kérdezném.Nekem mindig megnéázi mit írtak a védőnők a kiskönyvbe.Azért is fontos, mert ha a te vérnyomásod magas akkor a babái is.Pl: amikor hőemelkedésem volt magasabb volt egy kicsit a vérnyomásom.Pont akkor voltam dokinál és mondta hogy egy kicsit magasabb a baba szívhangja.Mondta hogy a hőemelkedés miatt van
További ajánlott fórumok: