2009 február - párommal most kezdünk neki a babaprojektnek. Aki szintén most tervez babát, beszélgessünk! (beszélgetés)
Szia!
Jó sokáig voltál fent!Nekem ma is megy apa éjszakára,és most is alszik,Réka meg nézi a Shreket!
Reggel elmentünk a Corába,hát persze hogy hatalmas leárazások vannak,és megint vettem valamit a pici tarsolyába!!:))Olyan cuki rucik!
Nem tudok mit tenni,nem birom megállniii!!!
Hát nálunk az apás szülés.....
Rékánál bent volt persze,de most más a helyzet,mert nem tudjuk senkire se bízni Rékát,mert nagyszülők százkilóméteres távolságban,és igy csak egymásra számíthatunk!
Apa jön márc.elején szabira,és szülés előtt és után is itthon lesz,hogy tudjon Rékára vigyázni!
Bevisznek a kórházba aztán ha rövid lesz a szülés megvárják,ha hosszú akkor jönnek haza,és csak aztán jönnek be ők látogatni!
De így nem vagyok szomorú,mert tudom hogy Réka jó kezekben van,és nem valami idegen szomszédnál,vagy valami,és igy "megéri"apa nélkül szülni!
Szóval nálunk így fog zajlani.
Húú az tényleg rossz lesz ha párod pont melózni fog,na nálunk apa épp ezért túlórázik most hogy márc elejétől már itthon legyen.(ő körzeti megbízott)
Hát mimi :) Jó volt olvasni mert nálunk tök ugyen ez e helyzet :)
Jani is csak azért jönne be ha bejön mert nagyon félt és hogy lássa minden rendben de nem tudja még mindíg mit tenne ahogy látja miken megyek át mert megfog szakadni a szive mert nem tud segíteni :)
Mostanában néha beszél róla hogy talán jobb lesz ha bejön mert annyira félt de én továbra is rábízom :)
Remélem szépen telik mindenkinek a vasárnapja :)
Itt süt a nap de iszonyat hideg van!!!!
Helló lányok!
Én még ébren vagyok. Ma nekem is apa nélküli napom van, csak holnap reggel jön haza a melóból, ilyenkor nem megy az alvás.
Tudod Zsani, ez az apás szülés egy nagyon jó kérdés. Itt igazából annyi a feltétele, hogy vegyed meg neki az elvileg steril ruhát, amit ugye már én felvettem a szülőszoba látogatáskor, szóval baromi steril. Más tudtommal nincs.
Na szóval, én a dolgot rábízom a férjemre, aki a mai napig azt mondja, hogy majd meglátja, bejön e. Én igazából nem szeretném, ha bent lenne, de rábízom a döntést.
Tudod ő egy nagyon kemény pasi, vagyis a kívülállók annak tartják, persze azért én meg tudom lágyítani :-) Munkájából adódóan (tűzoltó) hozzá van szokva, hogy minden helyzetben azonnal tud segíteni, a szülés pedig egy olyan helyzet, ahol hosszú órák telnek el úgy, hogy nekem nagy fájdalmaim vannak, és neki ezt végig kell néznie tehetetlenül. A vértől meg ilyenektől nem fél, látott elég szörnyűséget már testközelből, de amennyire ki tudtam belőle szedni, a fő indoka tényleg az, hogy nem tud segíteni. Viszont érzem rajta, hogy valamilyen szinten félt is minket és rajtunk szeretné tartani a szemét, nem nagyon bízik a mai egészségügyi ellátásban, meg nem szeretné, ha egy nővér vagy egy doki esetleg bunkózna velem. Hát szóval nem tudom, mi lesz, majd eldönti. Pláne, hogy minden 3. nap 24 órás szolgálatban van, még azt sem tudom, ha pont egy szolgálati napon indul be a szülés, kiengedik e hozzám, vagyis meg tudják e hirtelen oldani a helyettesítését, mert ugye ez sem egyszerű.
Remélem nem voltam túl hosszú! Bocsi.
Nálatok bent lesz a párod?
Na ezt már szeretem mikor szót fogadsz!:)
Jóéjt drága,megyek énis!!
Köszi a tanácsot,hétfőn irány a gyógyszertár!
Puszi!!!!!
Igen is Értettem!!! :D:D:D:D
Jó éjt :) pussszzza :)
Vigyázz Magadra!!!!
na akkor tessék szótfogadni a férjuradnak:))),hisz ő csak a javadat akarja!!
Na akkor irány fürcsi,pihizzetek,bújjatok össze,pocisimi,hogy Zsombi is érezze apa közelségét,aztán alváááááás!!
A Hoxa úgyis megvár tudod!!!!
áááá még csak most próbálom összeszedni magam egy tusolásra......
de itt ragattam a fotelben.....a laptoppal egyetemben de Jani már nyagatt mert állítólag ramatyul nézeki ki :D:D:D rendes mi :D:D:D
Jajj semmi baj, betudom a fáradtságnak:)))
Csak előbb kérdeztem,és aztán olvastam el a naplódat,amiben benne volt a válasz!
Pihenj nyugodtan nem is tartalak fel!!
Én még kb 9-ig biztos leszek,mert még Réka sem akar aludni,álmos annyira nem vagyok,és ezek a tv műsorok valahogy nem kötnek le!
Remélem nyugis éjszakának nézünk elébe!
Ha mész aludni akkor jóéjt!!
igen igen :D
Kicsit levagyok maradva :D
Jaaa igen ez tabletta nem csepp :) akkora bazi nagy mint egy Elevit .....
Béres magnézium+B6 :)
Sziiia :)
A béres is 30db-os és 850ft :)
Hogy érzed magad????
Hope!
Jólvan most olvastam el a mai bejegyzésedet és kisilabizáltam belőle hogy a Béres az tabi és nem csepp!
De ha megirod az árát az jó lesz!!
Jajj hallod énis olvasom állandóan Íriszkét,hát úgy néz ki elment neki a nyákdugó,és imádkozik hogy a kis Máté még maradjon!
Remélem nem lesz semmi baj!!!
Szia!:))
Na akkor te sem mentél ma haza üres kézzel a bababiziből,és kicsit gyarapodtak a babarucik:))
De hát olyan falat ruhák hogy tényleg nem lehet ellenálni nekik!!
Ja ja azt olvastam a naplódban hogy tegnap megjött a béres csepped,és a kukoricád is!!!:))))
Hát az nagyon tetszett,de hát apának bizti kellett etetőanyagnak!!!
Nekem is azok a tünetek,hogy keményedik(bár ez sztem normális)de az hogy a hasam alja szúr meg az egész alja mintha izomlázba lenne,nagyon kellemetlen,hasonló a mensi érzéshez:((
Hétfőn megyek és kiváltom amit ajánlottál akkor ugy kérjem hogy Béres magnézium...
És megkérdezhetem hogy mennyibe kerül?Ez csepp?te mennyit szedsz belőle?
Fúú az nem semmi!!35.hétre született a baba?Jújj akkor márcsak 3 hetem lenne,de isten ments,legalább 38-ig húzza ki,mint Réka!
De amugy hallodd itt is mindenféle idő volt,sütött a nap,persze aminek semmi ereje nem volt,olvadt a hó,de közbe esett is!
Nagyon megzavarja a szervezetet!
Halihó csajok :)
Én is voltam egy kicsit anyázni ma :)
Meg itt volt egy barátunk aki megy vissza spanyolba ...
Nah ha anyunál vagyok akkor van mindíg bababizizés is és persze 3 darabot most se lehetett ott hagyni :)
És ott is mondták kismamik hogy nagyon erős front volt most péntek meg ma és volt itt is akit felcsörgött a védőnő mert volt egy ilyen erős front már karácsony elején is akkor az dokim is mondta hogy sok kismama érzékeny az ilyen erős frontokra :( és nála is akkor ketten megszültek 35. hétre....
Zsani én most a Béresnek a megnézium+B6 szedem mert a másikból 3 után is sz@@@l voltam és tegnap ajánlotta egy kismami tegnap hozott Jani és ma reggel megint beton kemény pocival keltem meg alul is elkezdett a pocim szurkálni :( és egy Béres rendbe hozott egész napra :) még most sem feszül a pocim és ami a másik fele annyiba kerül mint a másik a MagneB6...
Este is alig aludtam forogtam fájt a pocim nem találtam a helyem stb....
De most jobban vagyok csak tök álmos.....
Sziasztok!
Úgy látom senki nem irt azóta:((bár itt a hétvége lehet hogy pihiztek,vagy családlátogatáson vagytok.
Mi is majd anyuékhoz jövőhét végén megyünk,már várom mert karácsonykor találkoztunk legutóbb.
Megyek át a turiba mellettük van egy kétszintes na ott kiélhetem magam!!
Ki hogy érzi magát?
Nekem a hasam alja még mindig fáj:((,a folyásom erős,a kicsi mellett állandóan kihúzva kell lennem,mert ha ülök és görnyedek akkor beaksztja a lábát a bordáim alá,és figyelmeztet hogy húzd ki magad mert igy nekem nem kényelmes:))))
Ma is megnéztem vagy kétszer a 4d-s dvd-t nem lehet betelni vele,mindig lehet valami újat felfedezni rajta.
Amugy lusti volt ma,Rékával meséztünk,apa már elment éjszakára dolgozni:(
Na később még visszanézek hátha van valaki,
Puszi!!
Jaa akkor neked így valóban nehéz megállapítani hogy mi van a hasaddal,hisz alig került kapcsolatba a kis lábai a bordáddal:))
ÓÓ azt hittem azt a fotót is felraktad amit most készítettél!
Már kérdeztem lejjebb a többiektől is,de téged is kérdezlek hogy te hogy állsz az apás szüléssel?
És van-e feltétele az apás szülésnek nálatoK?Pl.tanfolyam elvégzése, H1N1 oltásról igazolás.....
Nem tudom megállapítani, hogy most mi van a hasammal, mert amúgy nekem mindig is lent volt, legalábbis sokan mondták, és én is úgy éreztem. Kb. kétszer volt olyan, hogy Janka bele tudott rúgni kicsit a bordámba (azt is csak ha kicsit görnyedtebben ültem), a gyomromat sem igazán piszkálja. Végignéztem pár pocak fotómat, meg most is csináltam egyet gyorsan, ezek alapján nem tűnik annyira másnak. Szerintem kezdek begolyózni :DDD
Amúgy tegnap voltam a védőnőnél és pont akkor hívta egy magas vérnyomásos kismama, neki mondta, hogy a hétvégi fontra nagyon figyeljen és bármi van, egyből irány a kórház. Szóval ebből gondoltam, hogy a front valóban hatással van a kicsikre, csak gondolom ezt nem mondják az orvosok meg a védőnők mindenkinek, nem akarnak bennünket mindennel ijesztgetni.
Drága mimi!
Köszi a nyugtatást,lehet hogy igazad van a fronttal kapcsolatban,mert itt süt a nap,közbe szálingózik a hó,és eléggé megzavar még engem is,nemhogy a kicsit!
Azt mondják hogy akkor van lent igazán a has,ha a szegycsont és ahonnan kezdődik a pocakod befér kényelmesen a tenyered!
Sajna én ezt Rékánál nem vettem észre,mert nekem tökre fent volt a hasam és 38 hétre jött!
Viszont még a pocakméretemet sem tudom,eddig még nem mértem.
Hűű köszi a folyással kapcsolatos dolgot is,azt hittem ez már kóros,de akkor nem:)))
Akkor neked már az utolsó simitások is megvannak a kórházi csomival kapcsolatban?
Szia Zsani!
Most valami front is közeledik, ezt is érezhetik a kicsik. Az én kicsi lányom nem tudom mennyit alszik, de a nap 90%-ánál kevesebbet tippelnék neki:-))) Sokat nyújtózkodik, matat stb.
Viszont mintha lejjebb lenne a hasam. Remélem ez még nem a szülés közeledtének a jele, csak én érzem úgy, hogy lejjebb van. Na de hétfőn kezdem az NST-zést, mivel tegnap beleléptem a 36. hétbe, szóval majd okosabb leszek!
Szerintem ne aggódj a folyás miatt, nekem is több, mint szokott lenni. Különben nemsokára leoltják nálad is ezt a streptococcus dolgot és akkor megnéznek mindenféle bacit, gombát, tehát azt is ki fogják szűrni, hogy amiatt van e! Én meg mertem volna esküdni, hogy van valami gyulladásom és azért több és más a folyásom, közben meg semmi nem tenyészett ki. Úgyhogy nyugi!
Ma egyébként én sem főztem, mert egyedül vagyok, tegnapról meg maradt kaja. De lehet, hogy nemsokára elkezdek készülődni a holnapi ebédhez, megcsinálok pár dolgot előre.
Sziasztok lányok!
Kivel mi újság?Én nagyon rosszul aludtam az este,egész éjszaka fájt a hasam alja:((
Annyira húzódik vagy mit csinál....olyan mintha az egész hasam aljába izomláz lenne...elég kellemetlen.
Amugy drága hope ne ijedj meg,mert a babák a nap 90%-át átalusszák talán azért ilyen inaktív Zsombi.
Néha azért énis aggódok,és megbököm a pocakom hogy adjon jelet magáról!
Nektek mennyi folyásotok van?Nekem most a terhesség végefelé eléggé felerősödött,sűrűn kell betétet cserélni.
Ma úgy döntöttem hogy nem főzök,inkább Rékával mesézünk egész nap,apa meg éjszakás lesz és alszik.
köszi neked is Mimi :) megnyugtató :)
Ilyenkor olyan nyugis is Zsombi csak néha ad valami kis jelet magáról :S
Biztos azt is csak azért mert nevet közben mit össze nem parázik az anyukája :D
Sziasztok!
Nagyon jó, hogy wallmart már babázhat, én is gratulálok nekik!
Én nem tudom, ti hogy lesztek a dologgal, nekem a karácsony és szilveszter közötti időszak volt hasonlóan kellemetlen, mint amiket írtok lányok. Az volt kb. a 29. - 30. hét. Szóval ott nekem is nagyon sokat keményedett, még írtam is nektek, hogy esténként, amikor lefeküdtem, még az is fájt, ha megmozdultam. Akkor én is szedtem magneB6-ot. De most már minden oké, nem is keményedik annyit. Előfordulhat, hogy akkor kezdett el valóban gőzerővel nőni :-) és most ti is itt tartatok.
Sziasztok csajok:)
Köszi Mimi, amit írtál. Azért vastagodtak a combjaim is, de tényleg szinte minden súly a hasamra ment. Mindig is a hasammal volt problémám, mármint csak oda mentek a kilók, ha híztam. A lábaim meg olyanok, mint a pálcikák:D
Most olvasom, hogy Wallmart megszült. Könnybe lábadt a szemem, annyira meghatódtam. Ezúton is Gratulálok nekik. Erőt, egészséget és sok tejcsit nekik:)
örülök hogy rendben van az eredmények :)
jaajjj nagyon várom már a 32. hetes UH-ot :):)
Hát jó kérdés az apás szülés kérdés :D
nem tudom... majd most fogom megkérdezni a dokim hogy van e neki "kedvenc" szülésznője akivel szeret együtt dolgozni mert az is számít és ha ajánl valakit akkor szeretnék vele beszélni hogy el e válall ilyet hogy ő lesz ott akkor.
Oltást is most fogom megkérdezni mert Jani be van oltva de tesóm nincsen és ha tesóm jön velem be akkor be e kell legyen oltva...
Bár mostanában Janiban kezd kirajzolódni hogy talán még is bejönne :) olyan édes :)
Jajj ne is mondd még ezután fognak belehúzni a babók!
Nagyon várom már neked is a 32.uh eredményét!
ja azt elis felejtettem irni hogy megvan a cukorterhelés eredménye,vizelet rendbe,a vér eredmény jobb mint az előző,de hál istennek nem olyan eltérő mint multkor.
Volt egy érték ami 1-20közzé kellett volna hogy essen,és nekem 64 volt,meg a fehérvérsejt is iszonyat sok,és emiatt kellett megismételni!
Majd szerdán viszem be a védőnőnek!
Nálatok van az apásszülésnek feltételei?Ilyenre gondolok hogy tanfolyam elvégzése,vagy csak akkor mehet be ha bevan oltva stb.?
Akkor jól éreztem tegnap ... mert egész nap neki volt bújva a pocakomnak olyan volt mintha teljesen felkucorgott volna a gyomromba és lehetett érezni a kis hátát :) és ha kalimpát befelé kalimpált ... érted..
Ma is nyugisabb reggel megint odanyomta magát a pocimhoz :) Bár drága maya és mimi pociképét elnézve fog ez a pocak még nőni :)
Szió!!:)))
Akkor lehet hogy te is ezt érzed drága hope,hogy nő a kis drágaságod:)
Nekem elég sűrűn keményedik,Rékánál is volt ilyen,bár nem ennyire.
Azt mondják hogy azért mert már elég nagy a baba,és szinte nem lehet már külön érezni a kis végtagjait,hanem mikor megmozdul akkor csak azt érezzük hogy az egész gyerek úgy feszül a pocakunknak,mert már kevés a hely neki mozgolódni,és ez a kellemetlen érzés,mikor fordulgat.Főleg fiúknál ugye erősebb az egész mozgás!
Én nem szedek magneB6-ot,csak a Materna terhesvitamint,meg a Cetebét.
És sztem teljesen normális hogy keményedik,nekem naponta többször is szokott,és érzem hogy szinte feszíti az egész hasamat,mert nem fér el!
Sziasztok :)
örülök Müzmüz hogy jól vagy :) csak így tovább :) Minden rendben :)
Szép hétvégét :)
Zsani akkor lehet nekem is Zsombi gyarapodik :) tegnap óta nagyon keményedik a pocim középen :( nem fáj csak parázok ilyenkor.... meg eszem a Magne B6ot... de nem sokat ér.... Most ajnánlották a Béres Magnéziumot....
De éllítólag ez is normális hogy keményedik....nektek szokott???
További ajánlott fórumok:
- 2009 áprilisi babát várók beszélgessünk
- Harmincas Bagoly Anyukák ! Beszélgessünk!:)
- 2010 decemberre babát várók, gyertek beszélgessünk!
- 2012 február - indul a babaprojekt :)
- 2010 szeptember - párommal most kezdünk neki a babaprojektnek. Aki szintén most tervez babát, beszélgessünk!
- 2012. júniustól babaproject - Beszélgessünk, amíg összejön!