2009 decemberi babák :) (beszélgetés)
Sziasztok!
Én a helyedben nem hallgatnék a védőnőre:) A nagyobbik fiam a kiságyban nem volt hajlandó aludni, magától sosem aludt el, csak és kizárólag cicin. A szopizások 1-1 1/2 órásak voltak és napközben mindössze a déli alvás volt, ami 3 órásra sikeredett, a többi kevesebb volt. És jelentem, a fiatalúr teljesen egészséges és normális, a ciciről másfél évesen szokott le, 11 hónaposan leszereltük a kiságy oldalát, onnantól az éjszaka első felében ott aludt, aztán 20 hónaposan került külön szobába, nagy ágyra. Azóta egyedül alszik, bár éjjel egyszer általában felkel inni. Ma már csak mellé kell feküdni és esetleg a kezét fogni, általában 10 perc alatt elalszik. Ja, és soha nem cumizott (konkrétan nem fogadta el a cumit).
Ezzel szemben Ákos általában fél óra alatt teleeszi magát és simán le lehet tenni a kiságyba akkor is, ha még nem aludt el. Pár percig nézelődik és elalszik. Ha sír, akkor tuti valami baja van még, úgyhogy olyankor kiveszem és megpróbálok rájönni, hogy mi a gond. Úgyhogy bár mindkettő az én gyerekem (sőt, még az apjuk is ugyanaz:P), teljesen mások. Bár az utóbbi 3 éjszakánk nehezebb volt (nem tudott kakilni, fájt a hasa Ákosnak), de már mondtam itthon, hogy ha a két gyerek fordított sorrendben születik, akkor most tuti a hajamat tépném:) Így viszont örülök, mert Ákos tényleg nagyon jó baba(kopp-kopp-kopp), és megmondom őszintén, Norbi után el sem tudtam képzelni, hogy létezik ilyen gyerek:)
Szóval a személyes véleményem, hogy ha téged nem zavar, hogy a cicin alszik el, meg hogy nem tudod a kiságyba letenni, akkor ne foglalkozz senkivel, csinálj mindent úgy, ahogy eddig. Ezen csak akkor érdemes változtatni, ha nektek ez valamiért már nem kényelmes.
A másik, amihez szólni akartam, az a hőmérőzés. Valóban vigyázni kell ezzel, mert sajnos nagyon hamar hozzászokhatnak a babák, és a végén csak így tudnak majd kakilni. Persze vannak esetek, amikor érdemes ezt a módszert bevetni (én is megtettem tegnap este, eredménnyel), de nem szabad, hogy ez mindennapos legyen. Szerintem.
Sziasztok!
Nálunk is gond volt az szopizással,elején evett és aludt,ugy másfél hetes volt amikor 2 napot ugy töltöttünk,hogy 1 orát szopizott(ebből kb,10 perc volt amikor evett is),és fél orát aludtunk,éjjel is ez ment mivel pár napot velünk aludt.
Mivel mellbimbóm akkoriba gyógyult meg,mert előzőleg kisebesedett,2 nap alatt annyira kiáztatta,hogy ismét nagyon fájt,nembeszélve arról,hogy nagyon kifáradtam az egésznapi etetéstől,szinte mást sem csináltam,ugy néztem ki mint egy zombi,és nem csak én a párom is aki eközben engem próbált kiszolgálni,ekkor döntöttem ugy ez igy nem mehet,és habár én sem akartam cumira szoktatni kénytelen voltam...azóta 10-20 percet eszik,amikor eszik is,és 3 -4 orákat alszik éjszaka meg egyszer kell fel,és kiságyban alszik.
Védőnőre morogtam én is mikor mondta időre kéne szoktatni a szopizással,de miota cumizik,majdnem mindig ugyanakkor ébred,eszik,kicsit nézelődik és már alszik is,ha közben felébred és sirni akarna megkapja a cumit és alszik tovább.
Békés Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!!!
Puszim a babáknak és az anyuciknak a pocakosoknak meg továbbra is kitartást!!
én vagyok a legboldogabb ha a cicin alszik el:D
van hogy csak elréved és összeszoritja a száját, hoyg nem kell cici, és majd leragad a szeme, majd felébred és még kell egy picict a cici amig teljesen elalszik. van, hogy elalszik, majd mikor leveszem, és elsétálok, kinyitja a szemét és még nézelődik. nem értem miért baj ez, hoyg elalszik. ugy tudom oxcitocin termelőcik ilyenkor mindkét szervezetben és ettől érezheti magát anyka is álmosnak közben. és mellesleg bazi nagy meló nekik kiszívni...
védőnéni nagyon okos, akkor altassa el ő!!
szerintem örülj, hogy elaszik, és ennyi:D
Nekünk sem könnyű az elalvás. Két tippet kaptam a védőnőmtől mindkettő bevált.
1: ne este fürdessem, mert felpörög.Délelőtt van nyugis pancsi.
2: Cumi. Én ellene voltam, Mercus is cumizott, most eldöntöttem, hogy nem és nem! Aha, Blanka nem így gondolta. Végnélküli éjszakai szopi volt eddig.Pipa be a szájacskájába és aludt ma is 5 órát. Napközben nem adom, mert ki is köpi.
A sok szopi miatt a pocak is fáj, nálunk mintha sérvet is látnék. Infacolt adok, de csak este.4 nap a hatóidő azt ki kell várni és nem mással próbálkozni.
Van egy tanácsom, aki elfogadja, elfogadja, aki nem az nem:-) A hőmérő nagyon hatásos és gyors, de könnyen hozzászokik az így kakiláshoz. Nagyon rossz halgatni a szenvedést, de a maszírozás és a torna is hatásos.
Megedződtem 14 év alatt a nagylánnyal,edzett vagyok szálkára, bokatörésre, Rotára... Na ezekkel nem szeretnék találkozni megint:-(
Gondolok rád és remélem ma este magadhoz öleled a kisbabádat:-)
Sok erőt Nektek!
Puszi
Sziasztok lányok,
Nálatok hogy van ez? Fülöp mindig cicin alszik el és most mondta a védőnő hogy erről le kellene szokni és a szopikat is 20 perc maxra lecsökkenteni. Azt mondta hogy félálomba tegyük az ágyba és altassa el magát. Hát Füli konkrétan torka szakadtából üvölt, és én lemértem max 2 percig bírom hallgatni. és 20 perc alatt egyszerűen jól sem lakik. Nyugtassatok meg hogy ugye ez senkinek nem megy könnyen. Vagy akinek igen, az hogy csinálja?
Sziasztok Lányok!
ne tudom tudok-e jönni este, úgyhogy már most elköszönök, holnap kell bemennem a kórházba!
azt mondják szombat estére meg kéne születnie a babánknak!
kérlek szorítsatok nekünk még egy picit!!!!
Pillango majd röppentem az sms-t, meg lehet Apa beír a fórumba hogy mi a helyzet!
puszi Mindenkinek, és Boldog Újévet!
Sziasztok Lányok!
Ismerős a helyzet! Zsuzsika sem hajlandó a kiságyban aludni. Pedig este miatta rendeztük át a szobát. Megint köztünk aludt.
A sebemet még érzem,de már nem vészes. Tegnap volt 2 hete,hogy szültem. Szerintem mindenkinél más ez is.
Szia!
Nekünk is csúcsos volt a fejecskénk nagyon és én is megijedtem,de már szépen húzódik vissza és már alig van púpja. Nyugi nektek is el fog múlni csak türelem. Egyébként azt hittem ez a probléma csak nálunk van, de amint olvasom nem.
Szia!
Nekem is holnap lesz 3 hete, hogy szültem, de nekem csak másfél 7ig fájt a sebem. Szerintem mindenkinél más és más,nyugi szerintem már neked sem fog sokáig fájni pár nap és kutya bajod:)
igazából 6 hét a gyógyulás!
nekem varratszedés óta kutyabajom. még ott olyan hangot aDTAM KI MINT SZÜLÉSNÉL... de azóta elvágták a fájdalmat. többen mondták itt hogy ülni se tudnak. nekem megy szerencsére, de sztem hat hét a normál, és elmulik.
Nálunk már családtag az infacol.:( Sajnos anélkül nagyon fáj a pocak. Minden szopi előtt kapja. De így legalább nem szenved.
Döncinek is csúcsos még a buksija,de neki a vákuumtól. Idő kell,míg kialakul,de szépen gyógyul.
Éshááát...nálunk is szúr a kiságy!:(( Valamelyik este Apa átvitte,mondván,majdcsak elalszik.Több mint 10 perc keserves sírás után nem bírtam tovább. Azóta is köztünk alszik. De egyenlőre nekem is jobb ez így,mert estére már nagyon fáj a sebem. Ti,hogy vagytok ezzel? Holnap lesz 3 hete,hogy szültem,gondolom még természetes,hogy fáj!?
végre sikerült fel rakni a képeket!Ha valakit érdekel az adatlapomon megnézhető!!!
Mindenkinek kívánunk nagyon BOLDOG ÚJ ÉVET!!!!
Milyet kaptatok?
Mi brulamicint. (nem tudom hogy kell írni, a gyerekszobában van...)
sziasztok!
Ma lehet, hogy átjön anyósom és ki tudok kicsit mozdulni :) (közért...)
most hirtelen annyi dolgom lett, rendet akarok csinálni, meg hajat mosni, és persze Beni az úr, csak ha engedi :) ma nagyon nyűgös szegénykém, azon viccelődtünk, hogy lehet az a baja, hogy ma még nem hányt le... :D
tegnap este pelusozásnál megvolt végre a 3 napi kaki adag :))) a férjem kapta, de csak hogy ő is kapjon valamit, jajj én nagyon jókat nevetek a gyerkőcön :)
igen használjuk mert nagyon fáj sokszor a hasa
féltem, hogy hozzászokik, de az orvos azt mondta nem
szegénykémnek mindig olyan kemény a pocija mint a kő, megcsövezem egy csomó gáz kijön és már jobban is van
köszi:D majd összehozzuk a kislányoddal:D sőt, ketten is vannak, Boti választhat is:DDDDDDDDDD
csak viccelek:)